2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bende çıkıyorum..bi duş alıp yatıcam..
sıpalar uyumuşken yatayım..
çok tavuk gördüm kendimi..

Teşekkür ederim cnm.

Teşekkür ederim cnm.

canım floru doktor yarım dedi. minicik şeyi bölmek baya zor oluyor. acaba neden sen tam ben yarım bak meraklandım şimdi...
canım ipeğin öğünleri şöyle
kahvaltıda : ıhlamur,meyve suyu yada aptamil içine (düne kadar 6-12 ilk adım sütüydü ama malum aptamile geçtik) yaklaşık 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz,1 göz kararı beyaz peynir,2 adet zeytin,azcık tereyağ,1 tam yumurta sarısı (ama her gun 1 tam verılmemelıymıs. ya her gun yarım vericeksin yada gün aşırı tam vericeksin),pekmez (bunuda artık sabahları aç karnına 1 çay kaşığı vericekmişim keçiboynuzu pekmezi olarak) ve bebe bis. koyuyodum ( bu arada bebe bis. yerine bebek ekmeği çok daha sağlıklıymış,yada tahıllı ekmek). bir de meyve koyuyorum bazen. armut,elma,nar ne olursa... işte kahvaltıda bazı degısıklıkler yaptık ama genel olarak boyle. burdan dolu dolu 1 kase cıkıyor işte,hepsini yiyor.

öğlen: ya sebze çorbası. içinde ya kıyma ya tavuk muhakkak oluyor.
ya balık çorbası
ya tarhana,yayla,mercimek gibi ev çorbaları
çok nadiren değişiklik olsun diye muhallebi de veriyorum.
ev için pişen yemek uygunsa onu verdiğimde oluyor. mesela kabak,taze fasülye,yeşil mercimek falan gibi.
çorbasının yanında artık haftada 1-2 defa köfte de veriyorum. iyice ezip bi köfte bi çorba kaktırıyorum ağzına. 1 kase çorba bitiyor yine.
çorbalarının ıcıne bazen yogurtta katıyorum. sevıyor yogurtlu herseyı,gıkını cıkarmadan yıyor.

akşama doğru : ya yine değişiklik olsun diye nadiren muhallebi yapıyorum
ya sütlaç
ya meyveli yoğurt (genellikle muzlu)

yatmadan önce: eğer tarhana,mercimek,yayla çorbası varsa ondan veriyorum az da ekmek içi ufalıyorum içine. yoksa gece tahılı yediriyorum. (artık içine 2 ölçek aptamil de ekleyeceğiz tabi.)

aralarda emdiği kadar emiyor. gecede mutlaka 1-2 defa emiyor. sabah kalınca kahvaltıdan önce bi posta emip yarım saat-1 saat sonra kahvaltı ediyor. gün içinde bazen meyve suyu içiriyorum taze taze sıkıp. mutlaka sofrada bizimle de 3-5 lokma atıştırıyor. aslında ipek (maşallah,çok şükür) yiyen bi bebek. versem daha yer. hatta bazen çok mu veriyorum diyorum. ama çok yedirmekte istemiyorum. öğün aralarımız ortalama 3.5-4 saati buluyor. daha önce vermiyorum,daha uzun da tutmuyorum. maximum 4 saat,en erken de 3.5 saat sonra yiyor. bu kadar yemeye az bile kilosu aslında cunku cok hareketli. dıyorum ya uyurken bıle yatagı tavaf edıyor,sanıye durdugu yok.öyle yani... ınsallah yardımcı olabılmısımdır canım.

iyigeceler hatunlar
naziyi uyuttum bakayım dedim

zeynep hakkat çok güzel anlatmışsın sanki bizzat ordaydım gibi gözümde canlandı :))
ayrıca bilgiler güzel, thanks canım..

sağol hilalcim. naz'a da kocaman bi aferin

Son düzenleme:
bu arada bugun kan verdık demir için. umarım duzelmıştır kansızlıgımız bıraz. aksam cıkıcak sonuclar,maıl olarak gonderıcekler. ama tam 3 yerını deldıler cocugun. damarları o kadar ınce kı,yenıdogan hemsırelerı alamadı,anestezistler gelıp alabıldıler anca. ortalıgı yıktı resmen. "anneeee memmeee" dıye agladı durdu sureklı. zor sakınlestı. kucucuk 3 tup kanı almak ıcın 1.5 saat ugraştılar yaaa...

zeynepcim teşekkürler canım ipek e kocamnnnnn aferin aferin hemde maşallah bu yazdıklarının 3te 1ini gencer yese biyerlerinden belli olur zaten mümkünmü bu şekilde bizde beslenme(( ona olsun anca meme sabah akşam gece gündüz heppp
1 hafta öncesine kadar(hasta olmadan yani)yine biraz yiyodu ama bu kadar asla yemedi 2 yemek kaşığı kadar yoğurt 1 kepçe çorba azıcık meyve püresi bu kadar bunların hepsini 1 günde yemiyodu bile hele meyve suyunu hiç içmiyor
ne yapıcam ben yahu ne yediricem bu çocuğa daha doğrusu yemek yemeden nasıl iyileşicek ilaçlarınıda içmiyor hüngür hüngür ağlıyor her şurup içemeyişimizde((

zeynepçim bilgiler için sağol çok güzel anlatmışşsın ipoşumada 41 kere maşallah ne güzel iştahı var annesini üzmeden yiyo herbişeyi
.ben görebilicekmiyim acaba alaranın yediği günleri inanın her yemeyişinde ağlıyorum sürekli emmek istyio napıcamı şaşırdım kilosuda çok düşük az toparlansa dünyalar benim olucak napalım sağlık olsun umarım düzelir.çok zor üzüntüden hastalanıcam o olucak

zeynepcim maşallah ipeğe.çok güzel büyümüş yemeye devam etsin.
inşallah kan tahlilleride güzel çıkar 3 tüp kanı nasıl aldılar yavrum kıyamam ben ona.

elifcim sizede geçmiş olsun.inşallah bir an önce iyileşir de mamalarını yemeye başlar.

biz de bu sabah oğlumla birlikte kahvaltıya özlemlere gittik.çınarla birlikte oynadılar ortalığı karıştılar.aynı anda bağırıp, aynı anda emekleyipe, aynı oyuncak için çekiştiler .öğleden sonra özlem çınarı dr kontrolüne götüreceği için ayrıldık.güzel ve güzeşli bir gündü analayacağınız.

canım çok teşekkür ederim.detaylıca yazmışsın.bunlara göre benim oğluş gerçektemn az yiyo.41.5 kere maşallah ipğe.şu bebe bisküvisi hiç,içime sinmiyodu zaten bundan sonra bnde ekmek alayım.bende 4saatte bir veriyorum.ama yinede çok yemiyo.neden bu kilo sorunu anlamıyorum.bakalım gidemedik dr a.hafta içi görücez almış mı.tekrar saol canım...

kıyamam yaa.nedir bu bebişlerin çektiği hemşirelerden.bizde de kansızlık vardı.ferrumu 20damla kullanıyoduk.inşallah yerine gelmiştir oda.bizimkide hastaneyi yıkıcak kesin:)

meraba canım.şrubu tatlı kaşığıyla mı veriyosun yoksa şurup kaşığıyla mı?bende tatlı kaşığıla veriyodum zorla ağzına döküyodum ağlta ağlata.sonra şurup kaşığıyla verdim bi ara.ve ilginç geldi heralde itiraz etmedi.alıştı öyle.şimdi hangisiyle verirsem içiyo çok şükür.deneyebilrisin öyle...

Maşallah benim güzel gelinime ne güzel kilo almış.. İnşallah kan sonuçlarıda iyi çıkar..
Bizde bugün doktoraydık..Yiğit Alp in geçen bir ayda aldığı 600 gramın 200 gramını hastalıkla geçirdiğimiz bu 1 haftada geri vermiş. çarşamba günü 8 kiloyu geçmişti bugün 7.800gramdı neyse doktor kilosuna takılma kötü durumda değil bizim için önemli olan boyu sabit kalmasın dedi yerinde sayabilir 100 gram 200 gram alması yeterli dedi. öksürüğü geçmediği için ventolin balgamını atabilmesi içinde asist diye bir şurup verdi. Feroosanola özellikle dikkat etmemi eğer polivit kullanacaksam ilaveten devit3 vermeme gerek olmadığını söyledi.Açıkcası bende bu güne kadar damlalarına çok önem vermiyodum atladığım çok oldu ama bugünden itibaren kesinlikle dikkat edeceğim.
Haftada en az 2 kez balık yemeliymiş mutlaka sizde dikkat edin buna kızlar.

Zeynepcim şu flordan bende alsammı acaba .. Hani doktor bişey söylemedi..
Eşime söylemeye korkuyorum ama bu doktorda içime sinmedi benim.. Taramalı tüfek gibiydi.. Ne sorsam cevap verdi ama sorda bitsin havasındaydı.. Ne yapsam ne etsemde adam gibi bir doktor bulsam
Bu arada tek göğsümün kapandığını söyledim. Olsun zaten bu aydan sonra annesütünün besleyiciliği yok artık dedi.Sadece uykuya dalması ve sakinleşmesine yarar dedi.. Kafam karıştı madem öyle neden bangır bangır bağırıyorlar 2 yaşına kadar emzirin diye..
Hele deyin bakalım kime inanayım

gerçektende çok şaşırtıcı ya
vede çok saçma geldi
anne sütünü yararları saymakla bitmezken dr.kullandığı cümlelere bak
en başştada bağışıklık sistemini güclendiriyor
zekasını geliştiriyor
anne bebeek arsında kocaman bi bağ oluşturuyor
bunlar basit şeyler değil asla
hadi mecbur olsan neyse ma sütünde varken bunları söylemesi çok saçma
bu arada geçmişolsun ya bizim arkadaşında kapandı hala yok süt..
umarım açılır
canın bişeymi çektiydiiki:26:

:82::84::86::87::88::78::98::97::96::95::94::93::92::89::81::80::79::83::86::85:
bunlara bayıldımmmm:)))))
çok tatlılar dimiii

merhaba herkese...
hava güzel olunca anneler ve bebikler gezmelere gitmişler anlaşılan...
biz de kızımla babamızın yanına gidicez birazdan...
eşim nöbetçi bugün....
deniz bugün bulaşık makinesinin kapağına tutunarak ayağa kalktı, şok oldum, ne çabuk öğreniyorlar herşeyi, daha emeklemeye başlayalı 10 gün oldu ... yakında yürüyecekler minnoşlar...

selam herkese.

ay zeynepcim benim de kafamdaki birçok soru cevap bulmuş oldu(kuruyemiş,pınar6-12,ferrum mu sanol mu vs.),sağolasın..ipeğe de maşallah, inş uykusu düzene girince daha da iyi olacak.

şimdikk, bana doktor önceden ferro sanolu içiremiyorum diyince, polivit e kat ver demişti, ben bunu da içirememiştim, sonra bu doktor da(farklı) ferrumu verdi..ben ferruma geçince vitamini tamameeenn bıraktım..siz konuşunca aklıma geldi :) doktor bişey demedi, ama versemmi acaba?

ufff burak daha ağzına balık almış değil, imkanı yok yemiyo.. ben de eşim de çok severiz.. nasıl sevdircem acaba bu balığı? dil balığı alıp, çorba yapıcam bir de bakalım sonuç ne olacak? var mı sizde dil balığı çorbası tarifi ? :)

çok mutsuzum naz dünden beri kaşıkla yemiyor gene, öğürüyor
1-2 gün ara vercem kaşığı unutsun. sadece yoğurt vericem yoğurdu seviyor çünkü.
ayyy aayy halbuki şahane ve mutlu bi 2 gün geçirmiştim gene ağzını mühürledi cadı.
umarım geçicidir. of!

denizkızıl mşlh kuzuya
çok akıllı bu bıdıklar çokk
hülya inş. sever balığı ya
bnde çorba tarifi yok ama nette bulursun kesin
belki zamanla sever paşacık
türkkahfesi adın nedi arkadaşım ya:)))):) kusura bakma
bncede bi ik gün ara ver tekrar dene
yada farklı renkli kaşıklarmı denesen acaba
belki alır rengine bakarken
üzme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…