2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

zeynep maşallah ipek e bilgiler içinde sağol kuşum
acnacım şu saatte iilk kez girdim kimse yok yahuu

zeynepcim bilgiler çok güzel mşlh...
peki bu flor u bebeklerde nası kullanacaksınız
ilk kez duydum da..:)))
bizde alalım
bide hangi vitamini verdi tam olarak adı neydi:))
cvplarsan çok mutmain olucam canım:)

Son düzenleme:
iyi akşamlar canlar
zeynep çok güzel yazmışsın açık açık teşekkürler ipektoşada kocaman maşallah kilo alımıda süper allah bozmasn
biz 1 ayda sadece 200 gr almışız( ama dr normalin üstünde olduğu için kilosu çok sorun değil demişti gündüzleri anne sütünü azalt yemeğini yerse ondan sonra ver dedi ama bizdede bu mümkün olmuyor genceri kucağımdan indirip ona bişiyler hazırlamaya mutfağa bile gidemiyorum tek elimle yapabildiğim kadarıyla oda yetmiyo tabi(
ayrıca kahvaltı ve gece mamalarından bahsetmişsinya ne veriyosun sen ipek e mama olarak. birde sen emziriyosun bildiğim kadarı ile neden aptamil??
amma soru birikmiş bendede haa kusura bakma uzun zaman giremeyince birikmişte birikmiş bende

canım öncelikle allah hayırlı ve kolay doğum nasip etsin.
0-3 ay içinde o kadar çok ayaklı takımlar ve altlar kullandımki ben sonuçta tecrübesizsin birde benim gibi yalnızsan günde 2 3 defa komple kıyafet değiştiriyosun hep taşıyo yani..ama 3 6 ay tulum ve ayaklı kullanılmıyor zaten çok çabuk büyüyorlar sen bence 0-3 ay al 4-5 tane(takımda olabilir) sonrası için ihtiyacına göre alırsın elinde kalmasın yani..

Herkeze iyi aksamlar kizlar....
Umarim hepiniz iyisinizdir
Ecemle bende iyiyiz çok sükür her gün ayri bi kosusturma ama olsun
Bugün kizim kreste hiç aglamamis çok sevindim buna bu durumda haftaya günde iki saat devam edicez bakalim yemegini orda yiycek

Bende isimde eski düzenimi oturttum çalismak iyi geldi valla

bugün sağlık ocağı kontrolümüz vardı kanımız ölçüldü malum sonuç çok düşük çıktı kanımız(
9 damlayı veremediğim ferroyu 12 damlaya çıkardık( birsürü kıyafetimiz mafiş hep bu yüzden
kızlar şimdiye kadar burdan okadar çok ve yararlı bilgiler edindimki fakat tek birtane zararlı bişeyi burdan okuyup uygulamışım oda bu ferro olayı. burda ihtiyaç olmadıkça verilmesin oda sonuçta ilaç düşükmüki bunu veriyolar hele bir ölçülsün eksikse verilir filan gibi şeyler konuşulmuştu.tabi bende bunu uyguladımhalbuki hep düzenli olarak veriyodum dvit3 bile meğer bugün anladım hata yaptığımı annesi olarak oğlumun kanının düşük çıkmasına bi sebepte benimdiye vicdanım hiç rahat değil kızlar..
sizlerde durumlar nasıl kan ölçümü yapılanlar ferro veripte yinede düşük çıkan varmı..yükseltmek için uyguladığınız bişiy varmı???

canım iyi akşamlar çok sevindim herşeyin yolunda olmasına ne güzel ecemde sende yeni düzeninize alışmışsınız
ecem emiyodu dimi.nasıl yapıyosun sağıyomusun canım sütünü.kreşte 2 saatmi kalıyo sadece ecem

elifcim hic üzülme ben hep düzenli verdim kanı yine düşük çıktı. cok normal bebeklerde bu
biz 20 damla veriyoruz hergün
devit4 ünü hic aksatamdık doğdugundan beri. büyümesine cıok yardımcı o....
bu tip ilaçlarda mutlaka doktoruu dinlemelisin.

haklısın canım dr dinlemek gerekmiş meğerse ilaç konularında neyse bundan sonrası için artık kafama göre hareket etmemem gerektiğini öğrenmiş oldum en azından..demek verdiğin halde düşük çıkabiliyo ölemi doruk için üzüldüm tabi ama bu beni bir nebze rahatlattı peki sen yapıyomusun bişiyler ilacın dışında?

Canim üzülme düzelir olabilir böyle seyler
Biz kan damlasi kullanmiyoruz vermiyo doktorlar burda

Saol Elifcim alisiyoruz ikimizde:)
Ecem emmeye devam ediyo simdilik krese alismasi için sadece bi saat birakiyodum oda hep agliyodu bi saat boyunca iki gündür biraz daha iyiydi bugünde hiç aglamamis o yüzden iki saatle devam edicez.
Emzirme isinide söyle ayarliyoruz sabah erken ise gittigimde gitmeden emziriyorum zaten 3 gibi isten çikiyorum gelince emzirmeye devam öyleleri sebze falan yiyo artik
ögleden sonra çalisincada yine gitmeden emziriyorum bide gelince ve gecede kalkip emiyo zaten
idare ediyoruz iste

bende unutuyorum hep ferro yu vermeyi yaa..
eşime diyorum sabahları hatırlat oda benden unutkan zati..

kolay gelsin canım sanada...
inş alışır ecem...
ama sağsan bi defa sütünü arada verseler iyi olmazmı...
rahatsız etmiyomu göğüslerin..

Zeynepcim simdi okudum Masallah Ipek böcügüme ne güzel kilo almis hep böyle devam eder insallah
boyuda uzamis oh ne güzel.Uykularida düzene girer insallah

kolay gelsin canım sanada...
inş alışır ecem...
ama sağsan bi defa sütünü arada verseler iyi olmazmı...
rahatsız etmiyomu göğüslerin..

Saol Sibelcim sütüm eskisi gibi çok degil zaten normaldede günde iki üç kere emiyodu Ecem degisen bisey olmadi yani

sağlıklı doğumlar dilerim ilk olarak...
çok fazla ayaklı alma derim bende. 3-4 adet,içine giydirebileceğin ayaklı tulum yeter. içine bi ayaklı,üzerine de pijama giydirilebilir. çok çabuk büyüyorlar,bi süre sonra ayakları geriliyor,olmuyor rahat edemiyorlar maalesef...
zeynep maşallah ipek e bilgiler içinde sağol kuşum
acnacım şu saatte iilk kez girdim kimse yok yahuu
sağol kuşummmmm
zeynepcim bilgiler çok güzel mşlh...
peki bu flor u bebeklerde nası kullanacaksınız
ilk kez duydum da..:)))
bizde alalım
bide hangi vitamini verdi tam olarak adı neydi:))
cvplarsan çok mutmain olucam canım:)
flor diş için canım.yanı saglam olsun,çurumesınler dıye. 5 tl satılıyor eczanede. mınıcık hap gıbı bısey. onun yarısını 1 cay bardagı suda erıtıp ıcırıcez. gunde 1 kez ve ac-tok farketmıyor. 1 yasına kadar kullanıcakmışız. ıctıkten sonra 5 dk bısey yıyıp ıcmesın yeter tatlım.
vıtamın olarak bız kan için ferrum yada ferro sanol (yarın bellı olucak) kullanıyoruz.
bir de seven seas orange syrup kullanıyoruz. ıcınde a-c-d-e ve omega 3 vıtamınlerı var. ayrıca d vıtamını vermıyorum... balık yagı surubu bu,bagısıklık guclendırıcı.
canım ben mama vermıyordum. kahvaltısını yada muhallebısını falan hep pınarın 6-12 ay ilk adım sutu var onlarla hazırlıyordum. sutumu sagamıyorum cunku sagınca gelmıyor maalesef. ıpek emınce sutum cok guzel gelıyor ama makınaya gelmıyor. o yuzden extra bısey alıp ona kahvaltı hazırlıyodum. işte o ilk adım sutu zararlıymıs. normal sutten farkı yok dedı doktor. bunun yerıne aptamil alıp ona hazırla dedi. keza muhallebı yaparken de onunla yapıcam. gece de tahıl verıyorum ben. onun ıcıne de 2-3 olcek aptamıl ekleyecegız...

kızlar lısteyı yazıcam sıze ama cok uzun. pzt falan ıpek uyudugunda boş bı anda söz yazıcam. sımdılık kacıyorum bende,gorusuruz...

reyhancım ben ek bisey yapmıyorum. bazen pekmez katıyorum yediklerine. ama rahat olmak lazım. gercekten cok normal. büyüyorlar hızla. bol sebzeli taze corbalar demir icin cok iyi. semizotu ıspanak gibi onları vermeye calısıyorum. ama yemeklerde şu anda problem. o yüzden sadece rahat ol. ilacıı aksatma. yedirmeye calış yemeklerini zorlamadan. gerisii bosver. kafana takma böyle seyleri bence....

zeynep maşallah canım ipeğe.çok güzel kilo almış.benim zuzuda kilo alma problemi var.bi ara bana ipeğin ne miktarlarda neler yediğini yazar mısın.acaba yeteri kadar vermiyo muyum diye düşünüyorum.daha fazlasına mı ihtiyacı var acaba?bir kase yediyse ben orda bırakıyorum daha fazlasını vermiyorum.bilgiler içinde çok saol canım.bu arada floru yarım mı veriyosun.ben tam veriyorum ya neden öyle dedi ki.ben onu ağzına veriyorum canım diek.çok seviyo benim sıpa.sende deneyebilirsin.dr um öyle verebilirsin demişti.

iyigeceler hatunlar
naziyi uyuttum bakayım dedim

zeynep hakkat çok güzel anlatmışsın sanki bizzat ordaydım gibi gözümde canlandı :))
ayrıca bilgiler güzel, thanks canım..

bu arada ipeğe maşallahh..

kızlar bişey dicem tükürün maşallah deyin

nazo kaşığa alışıyor
sevincimden ağlayacak gibi oluyorum hergün
kaşığa ağzını açmayan bebek gibi zor bişey yok.

aynen valla..yemeyen çocuk çok zor..
beddua edeceksen öyle diceksin..
yemeyen çocuk ver diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…