2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın havvacım. nasıl gidiyor iş? süt iiznini nasıl kullanıyorsun?

günaydın arkadaşlar 3 gündür giremedim annem burdaydı bu sabah gitti çok zor oldu bu gurbetlik çok zor gidenin arkasından ağlamak kaderim oldu.ama anne bambaşka(ayşegülcüm zeynepçim lütfen üzülmeyin.)
geçmişe bakamadım nasılsınız herkes iydir umarım sorun yoktur bebişler nasıl onlarda iidri inşallah.biz hala gece uyanık gündüz uyuyoruz ayıramadık napçam bilmiyorum ne denesem olmuyo...bol sütlü günler bebişleri öpüyorum..

günaydın canım. Allah sağlıkta kavuştursun. artık eskisinden çok gelirler torunlarını görmek için üzülme sen.

günaydın arkadaşlar 3 gündür giremedim annem burdaydı bu sabah gitti çok zor oldu bu gurbetlik çok zor gidenin arkasından ağlamak kaderim oldu.ama anne bambaşka(ayşegülcüm zeynepçim lütfen üzülmeyin.)
geçmişe bakamadım nasılsınız herkes iydir umarım sorun yoktur bebişler nasıl onlarda iidri inşallah.biz hala gece uyanık gündüz uyuyoruz ayıramadık napçam bilmiyorum ne denesem olmuyo...bol sütlü günler bebişleri öpüyorum..

Allah kavuştursun canım...

günaydın kızlar.

teşekkür ederim canlarım. bu sene bol tebrikli bir sene oldu benim için sayenizde. bir sürü arkadaşım var yaşasın, hem iyi gün için hem kötü gün için. İyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum :asigim:

Doğum günü kutlu olsun a.s.a.s.

Hülyacım Pazartesi va salı öğleden sonra geliyorum okula...Ancak öyle olabiliyo. Bir günümü boşaltmaya çalıştım ama olmadı..Sen nasıl yapıyosun

nestle76 kullanıcısından alıntı
özlemcim iyi olmuş konuyu açtığın...aklımızda olan şeyler bunlar hep...hep bir tedirginlik oluyor insanın içinde acaba geç mi kalıyorum diye ama bir yazı okumuştum..çocuklarınızı lütfen proje olarak görmeyin diye..yani bazı uzmanlar çocuğa sürekli yükleme yapmanın doğru olmadığını söylüyor..kendi kendine çözmesine fırsat bırakın diyorlar...mesela ben şu iç içe geçen kutulardan almıştım çınar a...hiç kendim göstermedim..3-4 aydır yuvarlıyo filan onları...baktım dün onları iç içe koyuyor..çıkarıyor..bakıyor..inceliyor...bazen şu oyuncağın nerde diyorum bulup getiriyor bazen hiç oralı olmuyor...bazen topu atıyorum at annecim diyorum başka yerlere atıyor ama ben yine sevinmiş gibi yapıyorum...yani al topu tut topu at bana..bak olmadı oraya değil buraya filan yapmıyorum...zaten bu çocuklar feci gözlemci..oyuncaklarının açma kapama düğmelerini bulup çalıştırıyor mesela...o yüzden fazla stres yapmamak lazım..burda ilk defa büyükler gibi düşünüyorum..biz gerizekalı mmı olduk:))) az önce sabiha paktuna yı dinliyordum o da aynı fikirde...0-3 yaş çocuğun en iyi arkadaşı annedir diyor...onun yüzüdür diyor..sürekli değişik bakıcılar, kreşler çocuğun emniyet duygusunu sarsar diyor...hatta çocuğa eğer anne dışında biri bakacaksa ya anneanne ya da babaanne baksın..dönüşümlü bakmak bile güven gelişimi açısından sarsıntılı olabilir diyor...bir yandan da tabi 7 çok geç deniyor...ama sabiha hn. ın söyledikleri bana mantıklı gelir hep..mesela konu tuvalet eğitimiydi..çocuğunuzu götürüp götürüp tuvalete oturtmayın diyor...çocuk kaka/çiş yaptığı zaman bu kötü birşey gibi davranmak yerine kaka/çişi sevin..afferin çocuğuma ne güzel yapmış diyin, bezini gösterin diyor...hastası bir kadın vardı programda...o da bunları uygulamış...12 aylıkken lazımlık koydum tuvalete ama bir kere bile ben götürüp oturtmadım üstüne diyor..önce elbiseyle oturdu..bizi taklit etti...sonra 18 aylıkken kendisi kendiliğinden çiş dedi diyor...sürekli çocuğun ağzını-yüzünü-tuttuğu yerleri silmeyin diyor...çocukta anksiyete gelişebilirmiş ki ben bunu yapıyorum maalesef...çocuklar kirlenmek içindir diyor...0-3 yaş arasında çocukla tatile gidildiğinde çocuk annenin burnundan getirir çünkü güvenli mekanından çıkmıştır..çocuk odasını, yatağını, duvarını arar diyor...yani hemen yuvaya gönderemeye çalışmak, aman orda eğitim alsın, sosyalleşsin gibi düşünmek sanırım doğru değil..en azından 3 yaşına kadar...
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/342654-buyuyorumogreniyorumegleniyorum.html
muhtemelen çoğumuz bakmışızdır, güzel bir topik...

tuğbacım hiranında burun tıkanıklığı çok fazlaydı 2 3 damla serum fizyolojik hiç bir işe yaramıyordu hatta bir keresinde boğuluyordu çok tıkandı göğsüne indi doktora götürdük tonimer verdi ve burun aspiratörü ama pompalılardan değil ağızla çekilenlerden valla süper ne var ne yok topluyor burnundan çok rahat ediyor doktor pompalı aspiratörler işe yaramaz dedi

biz ilk hafta çıkmaya başladık dışarı ve hiç oturmadık bizim anakucağı bebek arabasına takılanlardan ana kucağını sevmiyor ama arabaya takınca gezeceğini anlıyor heralde hiç sesi çıkmıyor bayılıyor gezmey anasınaçekmiş :))

ayyy kızlar aklıma bişey geldi araba kullanırken hirayı arkara koyuyorum kırmızı ışıkta ağlıyor hareket edince susuyor bende kırmızı ışıkta arkaya dönüp onu sallıyorum ama zor oluyor kayınvalideme anlattım oda bana tabi ne lohusalığında nede hamileliğinde hiç oturmadın hep gezdin dedi bana lafmı soktu anlamadım çok iyi birisi yapmaz ama bende ohh iyi yapmışım kızımda bol bol gezer bu bahaneyle evde durmaz dedim
bendede pompalı war bı ıse yaramıyo o dedıgınden alıyım o zaman sagolasın canım.
ya bende trafıge cıksammı dıye dusunuyorum. arkaya guzelce montelerım pusetı ama ya olmadık zamanda mesela yol tıkanıkken acıkırsa aglarsa??? nasıl ıdare edıyosun?
Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

1-Anne sütünü artıran yiyecek yoktur,en önemli faktör istemek ve sıvı alımıdır.

2-Annenin yediği yiyecekler bebeğe gaz yapmaz.

3-Ateşi hızlı düşürmenin faydası değil zararı vardır,çünkü ateş vücudun savunma mekanizmasıdır.sirkenin ateş düşürmekte hiçbir etkisi yoktur.

4-Bebeklerde ilk 15 gün gaz olmaz.

5-İnek sütü sanıldığı gibi 6 aylık büyük bebeklerde kansızlık yapmaz.

6-Pekmezin kan yapıcı özelliği yoktur.(varsada çok çok azdır)

7-Bebeği sallamak zararlı değil aksine gazını kolay çıkarması için faydalıdır.

8-Zengin anne ile fakir annenin besleyicilik açıcısından sütünün hiçbir farkı yoktur.

9-Güzel bebeğe nazar değdiğine inanmanın güzel bebeklerin daha çok öpülmesinden kaynaklandığı.

9-Bebeklerin elleri ve ayaklarının klima görevi gördüğü,yani fazla vücut ısısını düşürmek amaçlı soğuk olduğu.

10-Diş ateş ve ishal yapmaz

n Piyasadaki "çaylar" sütü arttırsa idi ineklere verilirdi
Sıcakta hamile kalmak dezavantaj ise millet Afikada ne yapıyor?????

n Zatürre, nefes yolu ile mikrop alınması sonucu olur. Sizin soğuk su içmenizle bebek anne karnında üşütmez.Ayrıca üşüterek hasta olmak biz Türklere mahsus bir özelliktir. Türkler, yeryüzünde üşüterek ve nazar değerek hasta olan yegane millettir.

Hamilelik esnasında soğuk da suda için, dondurma da yiyin. Ayrıca sizi bu sıcaklarda çorap ile
dolaştırırlar, boşverin keyfinize bakın.Emin olun bu insanlar hiçbir şey olmayacak.

Kafasının sıcak olması, saçlarının hava akımına mani olması ve serinlemesini önlemesindendir, zararsızdır, böyle dedim diye hemen çocuğu saçını kesmeyin
bu adama bayılıyorum. cok mantıklı akılcı yaklasıyo butun hurafelerı curutuyo... ıpegın ozel sıgortası gerı odeme yapıyomus anadolu yakasında muayenehanesı popo sorunu ıcın bu adama goturmeye karar verdık esımle...
hosgeldın anacım aras hala yarasa modundamı kız???
günaydın kızlar.

teşekkür ederim canlarım. bu sene bol tebrikli bir sene oldu benim için sayenizde. bir sürü arkadaşım var yaşasın, hem iyi gün için hem kötü gün için. İyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum :asigim:
bızde seniiiii opuyorumnanaktan

gunaydın kızlar... gecen gecekı huzursuzlugumuzun ardından bocegım dun aksam melekler gıbı uyudu her zmanakı duzene gectık gene...
10.45 te yattı 4 te kalktı ılk defa 5 saat kesıntısız uyudu buyuyomu ne opuyorumnanaktan
4.30 da tekrar yattı 8.30 da kalktı bıraz oyalandık sımdı gerı uyudu delikafadulden
maşallah mınıgımeeeeee
yarında kontroluımuz war 2 gun gecıkmelı gıdıyoruz aşı olucak offffffff

Günaydın hayırlı cumalar şekerler Ben de kalkar kalkmaz bakim dedim size. Benimki hala uyuyo akşam 9 da yattı 3 kere kalktı gene yattı, dün epey dolaştık hastaneye ordan gezmeye derken çok yoruldu galiba sokaklardakaydirigubbakcemile3 Bu arada göbeğimizdeki parça kurumuş çok sevindik..

Günaydın hayırlı cumalar şekerler Ben de kalkar kalkmaz bakim dedim size. Benimki hala uyuyo akşam 9 da yattı 3 kere kalktı gene yattı, dün epey dolaştık hastaneye ordan gezmeye derken çok yoruldu galiba sokaklardakaydirigubbakcemile3 Bu arada göbeğimizdeki parça kurumuş çok sevindik..

hadı gecmıs olsunnn opuyorumnanaktan

Doğum günü kutlu olsun a.s.a.s.

teşekkürler..

Hülyacım Pazartesi va salı öğleden sonra geliyorum okula...Ancak öyle olabiliyo. Bir günümü boşaltmaya çalıştım ama olmadı..Sen nasıl yapıyosun

nasıl yani anlamadım. sadece 2 gün yarım mı çalışıyorsun? diğer günler peki:uhm:

ben öğlen yemekten sonra eve gidiyorum canım. şirket taşınınca da akşam erken çıkıcam. bakalım tabi patron ok derse.

0-3 ay arası bebek ile oynanabılecek oyunlar

SEVGı DOLU ÖPÜCÜKLER
* Bu oyunla Kendi Bedenini öğrencek*
-Bebeğinizin altını değiştirirken ya da giydirirken "burnunu, burnunu ... seviyorum" diyerek burnundan öpün, " karnını, karnını ... seviyorum" diyerek karnından öpün. Bebeğin başka yerleri için de aynı şeyleri yapın.
- Bu oyun, bebeğinizin uzuvlarının ve gösterdiğiniz sevginin farkına varmasına yardım edecektir.

AGULAR VE KUCAKLAMALAR
* Bu oyunla dil yeteneğini geliştirecek*
- Bebeğin gözlerinin önüne parlak renkli bir nesneyi tutun. Bebek agu diyerek karşılık verdiğinde agu sesi çıkararak karşılık verin ve ona sarılın. Bebekler seslerinin başkasının hoşuna gittiğini fark ettiklerinde daha çok ses çıkartırlar. Bu onların konuşma kabiliyetini teşvik eder.

SENı GÖRÜYORUM
* Bu oyunla başını kaldırabilmeyi öğrenecek*
-Sırt üstü uzanın ve bebeğinizi karnınızın üzerine koyun. Ona adıyla seslenin ve başını kaldırıp size bakmasını teşvik etmek için yavaşça onu kaldırın. başını her kaldırdığında ona aferin deyin.
- Aynı oyunu bu sefer bebeği karınüstü yere koyarak deneyin. Önüne parlak renkli bir obje koyarak başını kaldırmasını teşvik edin.

alıntıdır kızlar...

günaydın sanada..e işe başladın hayırlı olsun...kim bakıyo esraya..

günaydın canım.aa yazın bee alınmıyoruzkaydirigubbakcemile3tabiki annenizden bahsedeceksiniz..
ya fatoş bu uyku düzensizligi için dokotr bişey demiyormu....))))

günaydın kızlar.

kız bizde seni seviyoz bacımmturkbayragi....

evet arada bi bakıyorum..)))

bendede pompalı war bı ıse yaramıyo o dedıgınden alıyım o zaman sagolasın canım.
ya bende trafıge cıksammı dıye dusunuyorum. arkaya guzelce montelerım pusetı ama ya olmadık zamanda mesela yol tıkanıkken acıkırsa aglarsa??? nasıl ıdare edıyosun?

bu adama bayılıyorum. cok mantıklı akılcı yaklasıyo butun hurafelerı curutuyo... ıpegın ozel sıgortası gerı odeme yapıyomus anadolu yakasında muayenehanesı popo sorunu ıcın bu adama goturmeye karar verdık esımle...

hosgeldın anacım aras hala yarasa modundamı kız???

bızde seniiiii opuyorumnanaktan

gunaydın kızlar... gecen gecekı huzursuzlugumuzun ardından bocegım dun aksam melekler gıbı uyudu her zmanakı duzene gectık gene...
10.45 te yattı 4 te kalktı ılk defa 5 saat kesıntısız uyudu buyuyomu ne opuyorumnanaktan
4.30 da tekrar yattı 8.30 da kalktı bıraz oyalandık sımdı gerı uyudu delikafadulden
maşallah mınıgımeeeeee
yarında kontroluımuz war 2 gun gecıkmelı gıdıyoruz aşı olucak offffffff

iyi hadi bakem.ferin ipege.ya bunların bi günü bi gününe uymuyo..defnecik bugünde yine aynı saatinde uyudu uyandı.bende çok şükür uyuyabiliyorum.henüz uykusuz gecelere başlamadık.maşallh.)))

aman hadi geçmiş olsun.gözünüz aydın...))))

bizim kızda araba çalışırken uyuyo.yada uyumuyorsa sesizce etrafı seyrediyo.araba kırmızı ışıkta bi viyaklıyo.ayy nerden anlıyo bu veletler.arabayı her bebek sevyo işte...bu aralar oto koltugu alacaz defneye.alalımda anası kızlarını gezdirsin.ben önce karnın doyurayım.sonra bindireyim diyorum.ama bizim arkada zeynep olacak.iki çıngıak çaklas defneye yeter sanırım.biz sizler gibi büyük şehirde yaşamıyoruz.yani aglamadan götürürm gibi geliyo.bi ablamlar uzak oda arabayla 20dk...

bugün okadar çok işim varki.sanırım başlasam iyi olacak defnede uyuyo.yarın çünkü iş yapmayacagım dedim eşime.gezip dolaşacagız.birazda lışveriş.yarına iş kalmasın hadi ben başlayayım.:hulya:.....

ben bi defa yalnız burak ve ben arabayla çıktım ve faciaydı. kırmızı ışıkta durunca ağlıyodu ilk zamanlar sonra hiç susmamaya başladı. Allah'ım elim ayağıma dolaştı. yoğun bir yoldu kenara çekip dörtlüleri yaktım, her geçen kornasını kökledi :) artık tali yola geçip durdum, emziğini falan verdim, öyle sustu devam ettim.
halbuki eşim sürdüğünde hiiçç gıkı çıkmıyordu sıpanın. gerçi o 3-4 gün müthiş huysuzdu burak. o da bana denk geldi sanırım.
o yüzden şimdi hiç cesaretim yok burakla yola çıkmaya :)

serap geçmiş olsun canım sevindim.

ayşegül kolay gelsin bacım, iş çoksa yardıma gelelim.

ayy ben bu uyuyan bebeklere bayılıyorum. burak da geceleri iyi çok çokkk şükür. uyusunlar da büyüsünler kuzucuklar..:emir_bebek:

cesaret edemıyorum ıpekle trafıge cıkmaya bu zıllı butun gun uyur ben yola cıkınca uyanır kesın :)

aysegul kolay gele bacım...

serap geçmiş olsun canım sevindim.

ayşegül kolay gelsin bacım, iş çoksa yardıma gelelim.

ayy ben bu uyuyan bebeklere bayılıyorum. burak da geceleri iyi çok çokkk şükür. uyusunlar da büyüsünler kuzucuklar..:emir_bebek:

cesaret edemıyorum ıpekle trafıge cıkmaya bu zıllı butun gun uyur ben yola cıkınca uyanır kesın :)

aysegul kolay gele bacım...

sagolun bacım yaa.ütüm var bak onu yapabilirsiniz:jeyyar:..hiç sevmemde.artık kısa kollular ütülenecek onun için yıgınla beni bekliyo...:umursamaz:.....
yemek yaacagım.muftfak halledilecek.cokacimcoook....
zeynebin olmayan giysileri kaldırılacak.yerimseniben....
defnenin zeynesinde ütüsü var tabi...kaydirigubbakcemile2....
odalar temezlenip tozu alınacak:umursamaz:....

kızlan bu sefer kaçtım ben baykaydirigubbakcemile4......

sagolun bacım yaa.ütüm var bak onu yapabilirsiniz:jeyyar:..hiç sevmemde.artık kısa kollular ütülenecek onun için yıgınla beni bekliyo...:umursamaz:.....
yemek yaacagım.muftfak halledilecek.cokacimcoook....
zeynebin olmayan giysileri kaldırılacak.yerimseniben....
defnenin zeynesinde ütüsü var tabi...kaydirigubbakcemile2....
odalar temezlenip tozu alınacak:umursamaz:....

kızlan bu sefer kaçtım ben baykaydirigubbakcemile4......

kaydirigubbakcemile3

kızlar biz sağlık ocağından geldik.aşılarımızı olduk.
ağladı biraz nazlı oğlum ama şimdi uyumaya çalışıyor derin dalamıyor ateş düşürücü verdim hemen.
6 kg 60 cm olmuşuz :nazar:
bugünü bi atlatsak ateşsiz az ağrısız başka bişey istemem sempatiksalakcinni

Back
X