2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

defne 15dk uyuyunca zynebin banyosu kaldı.anca yemek yedik.defneyede biraz taneli katayım dedim.inanın hepsini çıkattı.allahtan tepsiye denk geldi bi yer batmadı.allahım deli oluyorum ben bu kıza off sıkıldım artık.
pütürlüye geçemedik.hala en ufak bişeyde kusuyo ..sıkıldım.
süt içmez..mama içmezz..sıkıldım..
biberon kullanmaz..sıkıldım.
hala dişi yok.en ufak kabarma bile yok...sıkıldım.
hala adet olmadım..telaşlıyım..sıkıldımm.
kilom daha yerinde sayıyo..çocuk emiyo diye girişimdede bulunmadım ama halimden çok çok sıkıldım..
geceleri sık sık uyanmaya başladı..bu aralar hep mız mız sürekli yüzünü buruşturup duruyo defne off sıkıldımm..

Esmacım paşamızın 9.ayı kutlu olsun ....
Sedacım geçmiş olsun canım inş.baharın tahlilleri iyi çıkar ....
Seldanın oğlunada allah şifalar versin inş.ameliyata gerek kalmadan düzelir masajlarla falan.....

offff çeneniz düşmüş bacılar...
hızlıca bi okudum,atladığım varsa kusuruma bakmayın ne olur.
dün ersin geldi,eline süpürge verdim süpürttüm,yerleri sildirdim,sonra girdi mutfağa kendine börek çörek içecek koydu onları yedi. nasıldı günün yorgun gibisin dedi. dedim yorgunum 3 cocuk baktım,gelenin gidenin karnını doyurdum. söylendim biraz. bana demez mi sende herşeye soylenıyosun,herkes kötü bi sen mi iyisin diye. bende evet dedim herkes kötü bi ben iyiyim. herkes adam olsun,yerini haddini bilsin bende söylenmiyim dedim... öyle kapandı konu.
bugun kayınvalidem kahvaltıya çağırdı beni. sevdiğim şeylerden yapmış. bi iyi bi iyi. aldı ipeği baktı bende markete falan gittim. çark etmiş heralde. yağızı da uyarmış sanırım oda pek usluydu bugün.
veeee gelelim sizlere...
FATOŞcuma çok büyük geçmiş olsun
ÖZLEM için uzuldum ama hakkında hayırlısı olsun... zamanı degılmıs demek.
ŞÜKRANCIM umarım saglıkla duyarsın bebegının kalp atışlarını.
ÖZLEM (zeyl) canım senıde Allah bi avazda kurtarsın,hemencecık dogsun mınık kızın...
aklımda kalanlar bunlar yaaa... he birde
SEDAAA.....
beni korkutma. öncelikle çok çok geçmiş olsun. çok iyi sonuçlar çıkıcak görürsün bak... şimdi bana şunu bi anlatır mısın? yada ben sana anlatayım. bak şimdi ipek kafasını bazen,genelde uyumak üzereyken sağa sola sallıyor. ama ben bunu onu ayağımda salladığım için refleks olarak yapmasına yoruyorum. bide bazen kasıyo kendini,özellikle bişeye kızarsaa,ellerini ya yumruk yapıyo yada parmaklarını açıyo geriyo boyle,ıııııııı diye bagırıyo,kasılıyo ama sinirinden yapıyo gibi geliyo bana. sen boyle dıyınce tedirgin oldum

sorma ayşegül revnada öyle hiç uyanmayan çocuk 2 gecedir 3 sefer kalkıyor cicicannemiz dişi patlayacak ondan diyor bakalım

yarında güzel haberlerini paylaşalım onun harici kaynana çekiştirmesi dışında dertleşme değilde paylaşma yapalım .

Seda bana cep no versene valla ben gece uyuyamam bak aklımdan çıkmaz böylede bi huyum var.ben sana yazayım yada ama mutlaka çıkınca haber ver olurmu.

aaaaaaaaaaaahhhhh ne oli bee bende seni sıkıcam şimdi.

bunları okurken içim daraldı sıkılman normal galiba.

Sakin ol bacım sakin . Sen deneyimli annesin birde evet anlattıkların hiçte kolay şeyler değil. Çoğumuzun yaşadığı durumlar hemen hemen aynı bu aralar . Diş çıkartmaya çalışıyordur yavrucak çok ama çok zor oluyor valla Ama yıpratma kendini zamanla herşey düzene girer. Dişleri çıkınca ne bulursa yer merak etme . Benim oğlumda hala ve hala yarım kaseden fazla çorba içmez yoğurtta öyle.Biz ne yersek ekmeğe banıp ver maşallah güzel yer . Onun haricinde gece ve gündüz uykularımız hala felaket . Memeden kesince bence tabi dişleride olunca herşeyi yiyecek aç kalacak hali yokya . Sende rahat rahat kilo vereceksin oldu bittti. Ama dikkat ette bir süpriz yumurta çıkmasın

rekor valla 15 kişiyiz bugün

bakın dikkat edince demekki hemen hemen her çoçukta varr ohhh bunlar 4-5 bebekte olduğuna göre birşeycik değildi bu aylarda normal demek.hatırlarmısınız Fatoş ta aras için derdi kafasını sallıyor diyordu ohhh ohhhh sevindim demekki bahardakide bizlerdeki gibi geçici birşey.
yoksa korkmalımıyım ayyy bilemedim yok yok ben katiyen öyle şey yakıştırmam yok hiç birinde bir sorun yok.

Serap senin niye bugün sesin çıkmıyor msn de de dışarda gözüküyon yazmadım o yüzden açtındamı çıktın ne yaptın.

sağolun kızlar siz böyle iyi dileklerde bulununca ağlayasım geliyor iyi ki varsınız diye..
AMAANNNN ne duygusal oldum yaa..
ya da sinirlerim mi çok yıprandı,gevşedi...

Size bir şey söyleyeyim mi ben söz verdim kendime ne yaparsa yapsın yani yaramazlık adına kızmayacağım kızıma OFFF demeyeceğim...Hastanede olmadığım ve hasta olmadığını bildiğim her güne şükredip sabırla karşılayacağım yaptıklarını...Onlar iyi olsunlar yeter
hareketli çocuk sağlıklı çocuktur derler ya varsın hareketli olsun yeter ki iyi olsun hep..

neyse sizi daha fazla bunaltmayayım hastalıktan bahsedip,paylaşmak iyi geldi,kızım uyanmadan birkaç resmini ekleyeyimtopiğe...

yarın haber veririm inşallah.saat 4 te gideceğim..

evet kondurmayalım... bebeklerımızın cogu yapıyor. bu da boyle bı donem,gelecek geçeçek işte...

Canım korkma hemen benim sıpada bu aralar aynen dediğin gibi yapıyor .Birde dişlerini sıkıyor gözlerini kapıyor nasılda hırslı yapıyor. Hele bizim kolumuzu yakaladıysa yandık öyle bir sıkıyorki nasıl hınçlı utanmasa dövecek bizi
Kızlar birde dişi olan bebişleri olan arkadaşlara soruyorum .Benim oğlan bu aralar dişlerini birbirine sürtüyor gıcır gıcır. Allahım nasılda sert yapıyor dişlerini ağzına dökecek mübarek
Neden yapıyor acaba yada sizdede varmı böyle durumlar. Bu arada 3 dişimiz çıktı bir tanede patladı yakında oda meydana çıkar

ben pazara gidip geleyim görüşürüz sonra kızlar....

kolay gelsin canım görüşürüz

amannnn neye sinirleniyolar da kasılıyolar acaba çok merak ediyorum

evet tubiş yaaa... ipekte fena diş gıcırdatıyor. gırc gırc butun gun. içim bi hoş oliyyyyy

sorma ayşegül revnada öyle hiç uyanmayan çocuk 2 gecedir 3 sefer kalkıyor cicicannemiz dişi patlayacak ondan diyor bakalım

ya valla kızlar dertliyim yaa.daha dişten eser yok bizde sanırım en son biz çıkartacagız dişi.neyse o önemli degil artık ama yeme işlevini gecirtiriyo işte az yiyecegi varsada dişle oda yok(
herkez ne güzel tek tek veriyormuş ben hala bi yere gidecegim zaman blerdır gezdiriyorum.bak bayramda adanaya gidecegiz benim elimde yine blındır olacak.ya sıkıldım.hala mama tarzı yiyoruz.kızıma bulamaç yapıyorum hiç itiraz etmiyo yiyo valla..ben inat ediyom o inat edip yemiyo.ama ne zamana kadar böyle olacak.ben biliyorum aynı zeynep gibi 1 yaşını geçince yaparsa iştee..zeynebe 1,5 yaşında anca alıştırmıştım buda böyle çıktı..benim kaderim(

canım nasıl üzüldüm anlatamam..ben de çok zamandır yokum ve çınarla uğraşıyorum..şimdi uyudular bi bakıyım dedim..zaten doluyum ağladım okudukça hıçkıra hıçkıra hem de..Rabbim hepimizin yavrularına şifa versin..dermansız dert vermesin inşallah..kimseyi evladıyla sınamasın..çok zor bilirim çok zor..inşallah güzel haberler vereceksin burdan bizlere..korkutmuştur cadı seni, önemli bişey değildir..sakın üzme kendini ve nette araştırma böyle şeyleri..herkes iyi-kötü bişeyler yazıyo..genelde de en kötüleri çıkıyor karşımıza daha fazla yıpratma kendini..bişeycik olmayacak prensesimize..
dualarım sizlerle..
ayy hep aynı şeylerden sıkılmışız be canım..bende de aynı dertler var hem de dubleks :))

bize gelinceeeee..çınarın kusmaları çok ama çok arttı..anlatamam ne durumda olduğumuzu..her yediğini kusuyor artık ve mide bomboş kalıyor safra çıkarıyor resmen..açlıktan ağlıyor kusmaktan kortuğu için yemek istemiyorum..çok çaresiz kaldım..iki gündür gaviskon kullanmaya başladık bebekler için olanından ama geçmedi hatta daha bi değişikleşti..yumurtanın beyazı gibi parça parça bişeyler kusuyo şuan durmadan..üstelik aynı 07papatyanın dediği gibi asla asla pütürlü yememesine rağmen yapıyo bunu..bu sabah doktor hiç iç açıcı konuşmadı malesef..garanti ver bi sıkıntı reflü diyorum ama anlatımların mide fıtığını da işaret ediyor dedi..endoskopi,sintigrafi ve ultrason gerekebilir dedi ki sintigrafi ve endoskopi çok ama çok zor işlemler bilirsiniz..hele ki fıtık çıkarsa ya da müdahale gerektirecek boyutta reflü çıkarsa kuzum mide ameliyatı olacak..Allah'ım bi sünnette mahvoldum biliyosunuz bunlara nasıl dayanıcamı bilmiyorum..inşallah başka bir biçimde daha kolay bir şekilde çözümleyebiliriz..doktorumuz kilo kaybı olmadıysa mesela aynı kaldıysa kilosu bi ilaç daha önereceğini söyledi ama kilo kaybetmişse direk bu saydığım işlemler yapılacakmış..inşallah kilo kaybı yoktur..aklımı oynatavak gibiyim inanın..

bu arada bir de taşınma olayı çıktı başıma..bu kargaşada hepten karışıcam..nolcak bilmiyorum halim..dualarınızı esirgemeyin nolur..

Bizde yeni taşındık daha.Ama biz ararken yoktu işte.Nasip..
34.haftadayız bacım,az kaldı doğuma

Hoşgeldin Zeynepcim
Saolun kızlar inşallah Topraktaki gibi zor bi doğum olmaz.Ve de doğum sonrasını hastanelerde değil de evde geçiririz..

Bende yaza kadar bizim oda da sepet beşikte yatırırım diyorum kızı.Yazında Topraka normal yatak alıp kızı beşiğe koyarım tabi o zaman kadar uykuları düzene girerse.

amannnn neye sinirleniyolar da kasılıyolar acaba çok merak ediyorum

evet tubiş yaaa... ipekte fena diş gıcırdatıyor. gırc gırc butun gun. içim bi hoş oliyyyyy

Anam bunların hepsi aynı sankim kardeşler .Gerçi yüzyüze olmasalarda kardeş sayılırlar aynı dönem çocuğu hatta birçoğunun doğum günü bile aynı gün.:13:
Doğal olarak yaptıları şeyler hemen hemen aynı. İyiki burası varda neyi neden yaptıklarını birbirimizden öğreniyoruz .İçim rahat ediyor burda paylaştıkça sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…