2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sorma yaa bende çok özeniyorum yiyen bebelere.valla maşallah yesinler.ama ben böyle çekecem biliyorum.zeynepte böyleydi çünkü 1,5 yaşına kadar çektim ben.hep blendırdan geçermek zorunda kaldım.ilk alıştığı yemek makarna olmuştu senin dedigin gibi ağlayacaktım nerdeyse yedi diye.öyle mutlu olmuştumki.sık sık makarna yaptım.sonrada alıştı gitti şükür.off ama o süreç çok zor bi dönem işte.defnede ağzına minicik şeyden kusuyo.benimkide eliyle itekliyo.yada vuruyo.bazen kafasını çeviriyo yemek iztemiyo.yada emekleyerek kaçıyo..artık yemeke yedirmek çok zor olmaya başladı :))

kolay gelsin bacım.ee taşınmanın güzel yanıda var ev tertemiz.anca süpür toz alırım tamamdır..ben cici örtülerimi hep kaldırdım.evim çok sade.defnede çekiştiriyo artık.gerçi artık salon takımım yok verdim oh iyi ettimde.digen masa örtülerimi bile kaldırdım.ev kel gibi

ya benimki mama çocuğu olduğu için (3ay emdi biliyonuz) biberona çokk alıştı. ne versem biberonla yiyor içiyor koca biberon bitiyor kıvamı önemli değil. gelgelelim kaşık olayını sevmiyoruz. ağzını açmak tek tek yutmak zor geliyor. biberonla cukcuk kolay oluyor ya.
ama alıştırmak istiyorum. zor oluyor biberonla. çünkü büyüdü artık. geçenlerde ne güzel yi,yodu bi günü bi gününü tutmuyor, kahvaltısıda kaşıkla vermiştim çorba da içmişti vs.. şu 2 gündür gene isteksiz. mesela sabah cicibebe yiyor ya, öğlen tam 12de baby tv yi açıyorum oturtturuyorum onu önüme, ha kızım de kızım yedirmeye çalışıyorum çorbasını. o da nasıl biiyomusun yoğurt vermekle başlıyorum çorba işine. yoğurdu seviyor ağzını açıyor tadını alınca, ağzını açtımı çorba veriyorum, bi yoğurt bi çorba. sonra gene bıkıyor 10 kaşıktan sonra falan, ağzını her açtığında ağzına tıkmakla içiriyorum çorbasını. yani geçenlerde ağzını çookk güzel açan naz şu2-3 gündür gene nazlı.isteksiz kaşığa.o kadar uğraş et yemeyince hele bide ööö öğürünce hele bide üstüne kusunca sinirlerim bozuluyor. irmik kadar pütür olmasın istiyo.bağırıyorum bazen kendimi tutamayıp dudağını büzüyor ağlıyor,bu sefer ben üzülüyorum. 2 ucu boklu değnek yani.
ama annemle konuştum bu sbah zorlama sakın mamayı gördüğü gibi kusar diyor. yavaş yavaş, daha küçük çünkü diyor. öyle öyle moralim düzeldi azcık.

serap bacım gitmedinmi sen...neye karar verdniz.babaanneyemi gitceniz yoksa boş evemi.

Günaydın kızlar..
Yola çıkacaklara hayırlı yolculuklar.Biz ikinci günü akşam çıkıcaz nasipse..
Hava ne güzel bugün ya inşallah bayramda da böyle olur.
Serap bizim oğlanda 11300 Bende kilolu olduğunu düşünmüyorum..Ama siz bizden epey bi fazlaydınız hatırladığım kadarıyla..Çözülmüş kilo sorununz bence
Her çocuk standarta uyamaz ki kimi altında olur kimi üstünde olur..
Türkkahvesi arkadaşım adını hatırlayamadım kusura bakma
Sen veriyomusn eline ekmek,kek filan bu yöntemi denedin mi hiç buna nasıl tepki veriyor?

keltoşşşşşşşşşş
yok kız dolap dediysem,buzdolabı ve mutfak dolabının içine örtü alıcam. güpürlü yada taftalı örtüler oluyor. bizimkilerden sıkıldım accık değişiklik olsun...
canım yine aynı şeyi dicem ama zorlama bencede. biliyorum dile kolay ama zorlarsan ters teper. merak etme aç kalmaz o,aç olsa seni yer yani... zamanla alışıcak.

veriyorum cicibebe filan, alttaki 2 dişiyle kemiriyor, minik minik eritiyor, sonra bi bakıyorum cicebebe koltuğun altından çıkıyor :)
ama vercem eline tıkanır diye korkuyodum önceleri ama bişeycik olmaz, alışsın.

özlem, adım Hilal canım..

zeynep doğru diyosun, diyorum ya bi gün yiyo beni mutlu ediyo sevinçten göbek atıyorum, bi gün ağız kilitli. amaaannnnnnnnn takmıcam artık.. acıkınca yer.

nazi şimdik uyanır karşı komşum kapımı tıklattı gel bi kahve içelim dedi, temizlik yapmam lazım ama hiiççç kendimi öldürmicem ev işiyle. yavaş yavaş yapçam bugün çamaşır yıkamaca hep.
gidem de içem bari. gelince de bi kurufasulye pişiririm düdüklüde. oldu gitti.
hadi gene gelirim. öpüldünüz..

bu arada sorayım öyle gideyim, evde yalnızken duş alacağınız zaman bebeleri napıyonuz uyurken mi giriyosunuz duşa. ben yalnız bırakamıyorum eşim evdeyken duş tercih ediyorum. korkuyorum düşer eder die. siz yazın gelince okurum. hadi by.

artık zorlama.bizim bebelerde varsın böyle olsun.ya evde zaten zor degil.bi yere gidiyoruz o zaman çok zor oluyo mesela lokantaa oturuyoruz ee biz yemeklerimizi söylüyoz defne kalıyo çorba var ama tanele he yedirecegimi şaşırıyorum.süzme ne var deyip duruyorum olmadı yemiyo.böyle durumlarda çok zorlanıyorum.pütürlü vermezsen iyi hoş yiyo.ama bi deneyeyim sonrası güç oluyo.zeyneptede zorladım ama o dedigi zaman kendi karar verdigi zaman pütürlüye başladı.aslında ne yaparsak yapalım onlar ne zaman karar verense o zaman başlıyorlar.sanırım bizim kızlar daha hazır degil.

ben denidim.okudunmu bilmem dün yazdım.elme vererim.ekmek veririm.geçen iskivide verdim.ekmegi benim kız pek sevmiyo.önceleri eline vermeye çalışır tutmaya bile tenezül etmiyordu.şimdi tutuyo ağzanı gönderiyo yüzünü bi buruşturuyo sanki kıza limon verdim elinden atıyo.arada bi ben kopartıp veriyorum agzına zoraki evirip bi çeciriyo sonra yutmuyo ağızda bekliyo en sonondada zıplıyo kusacakğım diye.yu kusuyo yada ben geri alma zorunda kalıyorum.geçen elmayı almayı seviyo geçen aldı yaladı durdu sonra baktım kopardı.seyrediyorum ne yapacak oiya.iki dolandırdı yutmaya çalıştı gark ettim ama yutamadı midede ne varsa kustu.belki çabalıyordur kendi çapında ama beceremiyo(

hımm hadi bakalım al .degişiklik iyidir.ben mutfak örtülerini pek sevmiyorum gençken kendim boya işi yaptım mutfak takımı bi kere olsun öntülerinikullanmış degilim .sevmiyorum sadeligi çok seviyorum ..

mutlaka uyurken al.benim yanımda zeynep var bazen onlar oynarken zeynebe bırakıyorum ben 5 dk.duy alış çıkacagım diyorum tamam anne der.bezende defnini uyumasını bekliyorum.o uyuduktan sonra alıyorum.yada senin dedigin gibi eşimin eve gelmesini bekliyorum.

işte bizde daha hiç diş yok o bize bi dezavantaj(

bencede zorlama kendini.kolay gelsin.görüşürüz.

Hilalcim bişe olmayz korkma ver..Yanında gözlemle tabi, mesela şöyle elmalı bi kurabiye yap yumuş yumuş eminim sevicektir değişik bi tat gelince ağzına sıkılmaz belki hem..Bebe bisküvisinden bıkmıştır belki..

Hadi kolay gelsin sana canım

Zeynepcim sana da kolay gelsin.Bende aynı Ayşegüldenim bu bayram taşınmadan ötürü evim mis gibi Kapılar,perdeler,halılar her yer parlıyor oh temizlik gibisi yok hele mutfak ve banyo temiz olunca içim açılıyor

Biraz ütüm kaldı onları da bitirdi mi bende çufçuflanıcam çarşıya..Gerçi mağazalardan insan taşıyomuş duyduğuma göre ama

ayy bir sürü alıntı yaptım hepsi gitti yaa..bilgisayarda bi sorun var sanırım..çınarıma güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar..pütürlü önerilerinizi de dikkate alıcam ama kusmuk temizlemekten gına geldi artık ben de korkuyorum ve pes ettim sanırım..nasılsa alışıcaklar diyorum..ama arada kabuğuyla güzelce yıkadığım mandalinayı veriyorum ellerine çok güzel kemiriyolar..şimdilik en garanti o geliyor..bakalım..
neyse 5te çınarı doktora götürücem..dualarınızı bekliyorum..inşallah güzel haberler veririm sizlere burdan..çok gerginim..annecim gelicek az sonra onu bekliyorum..görüşürüz yine..öpüyorum çok..

Ayşegül elmayı Toprakta yiyemiyo çünkü dişi yok çevirip duruyo artık yavrum uzun zaman..Ekmek gibi ysumuşak şeyler çözüm..ekmeği almıyo kek kurabiye dene sende.Bi desene kıs merak ettim bakalım napcak

Bende babası olduğu zamanları tercih ediyorum ama bi iki kere zor durumda kalınca yaptığım olmuştu.Odaların kapısını kapatıp,yürütece koyyodum..Duşun kapısı açık konuşyodum sesimle ilgilenmesini sağlıyodum

bencede artık zorlamak hem bebeleri hem izi yıpratıyo.sonra yemek yemedende kaçarlarsa iş iyice zor olur.hayırlı haberlerle gel..

kızlar bi bakıp çıkıyorum hemen işim çok öğlene dek bitirip çıkıcam
srpp maşallh tosunuma bak normale dönüyosunuz
hilal bencede zorlama zamanla alışıcak
ohh ayşegül evin temiz takıl tabiii biz ne yapcaz bakalım
zeynebcim bende örtü koyuyorum buzdolabına hoşuma gidiyor ama yazın çıkarıyorum kolay gelsin bacımm
burcuda benim gibi çalışıyoo
burçin bizide haberdar at güzel haberlerle gel inş...

HERKESİ ÇOOKK ÖPTÜM HAYIRLI YOLCULUKLAR İYİ BAYRAMLAR HEPİNİZEEEE

bisküvi denidm canım alıyo agzına hemde yutacak gibi.bir iki ıslıyo sonra attı gecen.hoşlanmadı yani.ama yine denirim neden olmasın dimi.ama hiç kurabiye vermedim bak.bi yapayımda vereyim.bayramdan sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…