2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

zeynep sakatat için erken değilmi yaaa bizim doktor 1 yaşından sonra demişti

ebrucum bekle birazdan burayada atacağım o linki canım.

bu arada aşağıdaki yazıyı bir anne yazmış. begendim sizinlede paylaşmak istedim.

Kime göre?

Kızımı sevdiğinde kıskanan oğluna, " amaaan ben oğlumu severim, pis o kız " diyen anneye hayretle bakarken aklımdan şunlar geçti; iyi ki okuyorum, iyi ki araştırıyorum, iyi ki bir bloga sahibim...
Çok süper anne miyim? değilim elbet, yanlış olduğunu bildiğim şeyleri de yapıyorum zaman zaman evet ama en azından tekrarlamamaya ve telafi etmeye gayret ediyorum...

Yanımda yapılan bir yanlışı gördüğümde, o anneye inanılmaz bir şekilde doğrusunu anlatma ihtiyacı hissediyorum, ama "çok bilmiş" damgası yememek için sınırlı olduğum çok oluyor...

-Kafasını çarptığı dolaba, ah dolap, pis dolap, sen nasıl acıtırsın benim kızımın kafasını? diyen babaannelere "bak bu dolabın suçu değil, eğer böyle yaparsan suçu hep başkalarında arayacak bu çocuk" diyemem ki...

-4 yaşındaki oğluna şimdiye kadar hiç kitap almamış veya bultak almamış bir anneye şaşkın gözlerle bakamam ki ayıp olmasın diye....

-3 aylık bebeğini televizyonun dibine koyup izlettiren anneye, sadece sakıncalı bu yaptığın demekten ileri gidemem ki...

-Ağlarsan seni bırakıp gidicem diyen anneye, "onu hiçbir zaman terketmeyeceğini bilmeli bu çocuk" diyemiyorum ki...

-Her istediğini ağlayarak yapmaya alıştırmış bir çocuğa kızan anneye de müdahale edemiyorum, alıştırmışsın be anne, onun suçu ne?

O kadar çok eksiğim var ki anneliğe dair eminim..Mükemmel olmak imkansız ama biraz okumak ve araştırmak imkanlı bence....

Bir de diğer taraftan bakmak lazım belki de; "hıh çocuğu kural içinde boğacak" dediklerine eminim...

Salmayalım çayıra çocuklarımızı n'olur?
Çocukluğunu anneyle daha bir güzel yaşasın bu pırlantalar...
Dün aldığım puzzle ile resimleri oluşturamasa da henüz,oluşturana dek oynayacağım onunla..Çünkü o bundan çok zevk alıyor...

Okula başladığında, her müsamere ve faaliyetine koşan anne olmak dileğimdir!!! Sizin de olsun...

Hülya -Ebru alayım almasına da .ya Duru ya bugün aldığım 1 hafta sonra olmuyor.Maşallah mı diyim üzÜleyimmi bilmiyorum.elbiseleri tunik niyetine giyiyor desem o bile değil tuniktende kısa oluyor.alacağız gibi gözüküyor yok bilsen 3-4 ay giyecek valla çekinmemde işte 10-15 gün sonra giyemeyincede olmuyor ee 1,5 2 yaş alıncada emanet duruyor.bakınayım bi hafta sonu.

diş olabilir -doymuyor olabilir gece besliyormusun son öğünün ne mesela.
bizde son çare ilaça başvuruyoruz valla.Dr bize alerji için surup verdi çok sık kalkınca arada şurup veriyorum ben.

ewt diş çıkarıyor ama doğduğundan beri aynı hiç deliksiz 2 saat uyumadı..aç değil,çok tokta olmuyor her şeyi denedim yani..ne şurubu ismini yazarmısınz[/QUOTE]

ben airus du galiba verdiğim.ama Ebrunun dediği bitkisel miş onu al derim.

röfle iyi gider sana.bence de duruya güzel, şık bi elbise al da, ana kız düşman çatlatın,süper olur.

bizde de "büyü büyü büyü bu kadarrr ol" derler :)

ayy bende diyeyim büyü büyü daha çabuk büyüsün çalı fasulyem.
hııııııııı havamızı da atar geliriz kıskananlar çatlasın.Düğünde zaten hasetinden ölecek çoook iyice çatlatalım.Duruya nal gibi nazarlık takmam lazım o zaman.ayy nazardan çatlamasın sonrada.pijama mı giydirsem.üzerine kuran asarım o gün.

hee sen öyle san giyemiyor kız hemen küçülüyor.boyatcam boyatcam saçları az havam değişsin.bak hülyada boyatmış kendimi değişik hissediyorum diyoo ayy ne güzel şu ay başı gelsinde kendimi kuaföre atayım.

hee sonunda emeklemiş bak gözün aydın.
ilk zamanlar düzensizlik normalmiş sıkma kendini ama rahatsızda etiyordur .

Hülya geçmiş olsun canım zaten bi telaş varken 2. bir telaş hiç eksik olmaz Allah acil şifalar versin canım.Stresten hep adam en iyisi olsun diyo kız tarafıda pürüz çıkaertınca ister istemez sıkıntı yapıyordur.gel 5 aralık gelll.

ekteki linkteki şarkıları ezberliyoruuuuzzzz. evde kuzularla oynayarak çalışıyoruz. sonra gelişmeleri paylaşalım oldumu. istanbuldada ilk aktivitemizde hep beraber söyleyebiliriz sanırım..... bir bakın bakalım beğenecekmisiniz. benim cok hoşuma gitti. Dorukla oynamak icin sabırsızlanıyorum.

okul öncesi parmak oyunları | Okul Öncesi Eğitim

çok sağol özlem ben böyle şeyleri okuyuncaa nedense telaşa kapılıyorum sanki hep çocuğumu yanlış yetiştiryomuşum gibi geliyo hiç bişey bilmiyomuşum gibi daha çok okumam lazım gibi hep eksik hissediyorum kendimi sizler neler okuyosunuz çocuk gelişimiyle ilgili internetden ne bilm kitap olarak mesela ...

zeynepcim yazı çok güzel,teşekkürler...
bu arada doktorumuz 15 te bi ciğer verilebileceğini söylmişti son kontrolümüzde.
attığın linki de sık kullanılanlara kaydettim. bakalım ipekle oynamayı deneyelim akşam...

babaanne konusunda katılmıyorum.duruda vurunca öylediyorum ben yaaa bu hatun beni bulsa banada laf sayacak.

paylaşım için sağol Özlemciğim.

açıkcası ben internette cok fazla okuyorum. onun dışında freuda ne yaptıkta cocuklarımız böyle oldu diye bir kitap var onu okuyorum. mahallenin en akıllı yumurcağı gibi biseydi şimdi aklıma gelmedi ismi onu okuyorum. daha cok hislerimi kullanıyorum ve hep Doruk un yerine koyuyorum kendimi ama tabiki okumak cok önemli okumak lazım....

Kızlar hediye cekilişlerini yapalım artık bir an önce ulaşması zaman alıyor çünkü .herkez hemen alışverişe cıkamıyor müsait olmuyor falan. bebeklerin doğum günlerine kadar ulaşsın bebeklerimizin cicileri.bazı bebeklerin doğum günleri yaklaştı. ben herzaman cıkamıyorum. Bu sralar ahmete uyku tulumu almaya gidecegim gitmişken hediyeyide alıvereyim

bende genelde internetden okuyorum aslında blog sayfallrında yararlı bilgiler paylaşanlar oluyo sizin takip ettiğin blog sayfası varmı?

Çok güzel bi yazı zeynepcim böyle şeyleri hep bizimle paylaş olurmu senin sayende daha bi duyarlı oluyorum cocuguma bende okumaya calışıyorum.Ama zaman zaman iş telaşından fırsat bulamıyorum.

Ela'nın Uydusu ECE
bu aralar bunu takip ediyorum ebru.
2 kızının arasında yaklaşık 2 yaş var (26 ay falan)
bende buna yakın bişey istediğim için izlenimlerini,maceralarını,zorluklarını ve güzelliklerini okuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…