2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

anacım gene daldım çorbayı vurdum ocaga ama daha ana yemegi etmedim.gidel yaa.girdimmi çıkamıyorum..

Fatoş nasıl oldu acaba kızlar haberiniz varmı .....
Fatma (Alaranın annesi) ,Reyhanda gelmiyor artık iyilerdir inş.....
evet naptı hiç haberim yok benimm

Evet esmayla aramızda iki bina var kahveye gitçem bi gün ama şu işler azalsındaa
inş. bekliyorum cnm

cnm aynı benim oğlumu tarif ettin valla :)

hangi özlemin? zeyl'in mi? özlemzaferinki dış gebelikti diye biliyorum.:18:
zeyl i diyor cnm

evet bende zeyl özleme seslendim zati yaw.. cok sükür iyi onun bebişi...... belli oldumu kucuk prensesin ismi? doğum tarihi felan....

burcuda gelmiş. yaw dün aksam fb da buluşmayla ilgili bisey yazdım. fazla yicek hazırlamayalım yazık ziyan oluyor dedim cevap vermediniz. şu anda (selma, selda, burcu, zeynep, özlem, didem, havva, esra) 8 kişiyiz. 8 çeşit şey hazırlamayalım. bence burcu ve selda hazırlamasın bisey. eger selmada uzaksa oda hazırlamasın.

kızlar karnıbaharı haşlayıp buzluga kosam nasıl olur.defne için.şimdi mücver yapacağımda çok gibi birazınıda defneye ayırayım diyom.hım.??

offffffffffffffffffffffffffff
siteninnnnnnnnnnnnnn
bu halineeeeeeeeeeeeeee
alışamadımmmmmmmmmm
beğenmedimmmmmmmm
alttaki sayfa sayılarının yarısı gözükmüyo alttan butondan tutup çekip bakıyom herseferinde
alıntı yaparken şaşıırıyommmmmm sıkıldım

Ömere de maşallah yürümeye başlamış kuş..
Toprakta en son 8 adımla devam ediyor çalışmalara bakalım..Tamamen yürümeden yürüdü demiyoz.

Bende kızlara katılıyorum Ayşegülcüm ağlatmanın hiç bir faydasını göremezsin..Asıl o zaman arsız olur.Yaşamın ilk yılı kendini güvende hissetme çabalarıyla geçer..Yürüyemez,konuşamaz,yiyemez kendi kendi yetemez neye güvensin?
İhtiyaçlarını karşılayan annedir her manada ve her kendini güvensiz hissettiğinde;açlık,korku,hastalık,uyku vs..gibi durumlarda annesinin karşılayacağını bilidiğinden ona anlatır halini..Çoğu zaman ağlayarak..Neden ağladığını anladığını hissettirmen çok önemli.Bunu bekler bebek.Ağladığında hemen kucağına almanı değil..
Tabi kucakta istediği şeylerden biri olabilir.Ne istediğini çok iyi gözlemek lazım..
Bizde iki kadar önce Zeynepler gibiydi..Üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaptım bende.Halen daha beni yanında göremediğinden tedirgin olduğu çoktur.Ne yapsam yanımda tutuyorum bende.İşe gidene kadar babası,sonra da ben..
Dişlerimizi fırçalarken bile klozete oturtuyoruz bizi izliyor traş olurken,giyinirken meraklı gözlerle hep babasını izliyor
Hem al sana eğitim uygulamalı eğitim
Yemek yaparken tezgaha koyyom tepsiyle
Mutfak çekmecelerini karıştırmasına müsade ediyorum.
Beraber çamaşır asıyoz,ev süpürüyoz
Ondan şu an için kendi kendine oda da oynaması gibi bi beklentim yok,ortamı germiyorum.Ağlamanın dozajını yükseltmesine fırsat verme bence.Sonra önünü alamayığ mecbur alcan kucağına öyle değil mi?
Bi de dikkat ettim gelmek isteyince alıp oynayınca kendi gitmek istiyor sonradan..Galiba en önemli şeyin kendisi olduğunu hissetmek istiyor..
Anne kucağında büyüyen çocukların çok daha sağlıklı bireyler olduğu yapılan araştırmalarla sabit
Ben böyle diyorum ama Toprak öle kucakta gezdir beni diye hiç yırtınmaz.Hatta kucağıma alıp sırf sussun diye nerdeyse hiç pışpışlama felan olmamıştır bizde.
Kucağıma alayım gezdirim camdan baktırıyım gibi oyalamalara girmemek gerek..Bunu istemiyor çocuklar,isteklerini anlamamızı istiyor..

valla burak ta hiç yatmıyo bizle..
gece kalkıyo emio yatıyo.
ben korkuyorum yatmaya..
üstüne falan dönerim diye..
onun için sabaha kaaa yatamıyorum..

zeynepcim uzak ama sağolsun havvanın eşi getirecekmiş bizi o yüzden sorun olmaz benim için canım, hoş metrobüslede gelsek getirirdim valla ben üç çocukla metrobüse binip sefaköye kayınvalideme gidiyorum alışkınım ben neolcak....

Heyo ben iyiyim kısçemde iyi çok şükür 35 i devirdik heyecan dorukta
Dün gece ben uyuymamadım heyecandan ya
Doğurmak istiyorum hayırlısıyla bi an önce

Dün sağlık ocağına gittim kızlar bu arada gittim aile hekimimizle tanıştım süperr bi kadın şok oldum ne işin var yavrum senin burda dedim içimden:82:
O kadar bilgili,ilgili bi kadın kiiiiiiiiiii
Emzircen tabi demez mi ay şok oldum sarılıp ağlıcaktım doktora seni bana Allah mı gönderdi diye
Hemen tahlillerimi istedi
Zaten o konuyada acayip sevinçliyim kızlar hgb 9.3ten 11.3 e çıkmış benim
Ya inanamadım acayip mutluyum

bende sevmedim canım zati çoklu alıntı yapmayıda yeni öğrenmiştim şimdi herşey birbirine giriyor

Ben alıyorum Toprakı yanıma sabah ezanından sonra ya da odasında yatıyoz beraber emerek sabah ediyoz..Tam dalınca geçiyorum yatağıma..
Vicdani bişey benim ki galiba kız doğunca kucamda emerek uyuması illa ki farkedecek.Yani hiç elleşmesem o da istemez beni yanınıza alın gibisinden

tospiş uyandı oynaştık ben de mamamı yidim
yesin diye eline bişey verince bize de uzatıyo ağzıma tutuyo ham ham yapıyom hemen ağzına alıyo hadi anneye de ver biraz yesin diyom gene veriyo yaeşşek
çak diyom elimi uzatıyom yürüteçle koşa koşa geliyo vuruyo elime
ben bi sağlık ocağına gidip geleyim yağmur yağmıyorken

maşallah özlemcim hadi az kalmış kızçeni kucaklamaya, rabbim sana sağlıklı ve kolay bir doğum nasip etsin canım

kızlar karnıbaharı haşlayıp buzluga kosam nasıl olur.defne için.şimdi mücver yapacağımda çok gibi birazınıda defneye ayırayım diyom.hım.??
cnm ben hiç anlamıyrum böle işlerden

valla burak ta hiç yatmıyo bizle..
gece kalkıyo emio yatıyo.
ben korkuyorum yatmaya..
üstüne falan dönerim diye..
onun için sabaha kaaa yatamıyorum..
valla bende korkuyorum sibelcim ama
gece uyanıyo uyutuyom yaırıyom daha yatırırken uyanıyo böle 4 5 kez deniyorum uyuyan çocuk hemen bırakınca uyanıyo zaten yapışıyo yakama sıkı sıkı
mecbur kalıyorum uykusuzluktan uğraıcak halima kalmıyo yanıma laıyom yastığımın yanına koyarken daha kafasını çevirip uyuyo
kaç kez gece onla uğraşırken yataktan kalkarken düştüm sersemlikten

maşallah maşallah cnm k
aman artık çok dikkatli olcnm bebiş her an gelebilir
ben nerdeyse 36 yı bitirmeden doğurdum 20 gün vardı doğumuma benhastaneye gidip geri gelicem sanıyodum sıpamla geldim geri

yerim o tospişi ben, hadi çabuk git gel bekliyoruz serapcım

Özlemcim maşallah maşallah demeden de gidemeyeceğim ya sen böyle iyiyim diyon ya ilham veriyon hepimize

ben o tospişin totsunu ısırıyımm maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…