dur kızzzoffffffffffffffffffffffffffff
siteninnnnnnnnnnnnnn
bu halineeeeeeeeeeeeeee
alışamadımmmmmmmmmm
beğenmedimmmmmmmm
alttaki sayfa sayılarının yarısı gözükmüyo alttan butondan tutup çekip bakıyom herseferinde
alıntı yaparken şaşıırıyommmmmm sıkıldım
bence hicbisey olmaz aysegul koyabilirsin?
Ömere de maşallah yürümeye başlamış kuş..
Toprakta en son 8 adımla devam ediyor çalışmalara bakalım..Tamamen yürümeden yürüdü demiyoz.
Bende kızlara katılıyorum Ayşegülcüm ağlatmanın hiç bir faydasını göremezsin..Asıl o zaman arsız olur.Yaşamın ilk yılı kendini güvende hissetme çabalarıyla geçer..Yürüyemez,konuşamaz,yiyemez kendi kendi yetemez neye güvensin?
İhtiyaçlarını karşılayan annedir her manada ve her kendini güvensiz hissettiğinde;açlık,korku,hastalık,uyku vs..gibi durumlarda annesinin karşılayacağını bilidiğinden ona anlatır halini..Çoğu zaman ağlayarak..Neden ağladığını anladığını hissettirmen çok önemli.Bunu bekler bebek.Ağladığında hemen kucağına almanı değil..
Tabi kucakta istediği şeylerden biri olabilir.Ne istediğini çok iyi gözlemek lazım..
Bizde iki kadar önce Zeynepler gibiydi..Üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaptım bende.Halen daha beni yanında göremediğinden tedirgin olduğu çoktur.Ne yapsam yanımda tutuyorum bende.İşe gidene kadar babası,sonra da ben..
Dişlerimizi fırçalarken bile klozete oturtuyoruz bizi izliyortraş olurken,giyinirken meraklı gözlerle hep babasını izliyor
Hem al sana eğitimuygulamalı eğitim
Yemek yaparken tezgaha koyyom tepsiyle
Mutfak çekmecelerini karıştırmasına müsade ediyorum.
Beraber çamaşır asıyoz,ev süpürüyoz
Ondan şu an için kendi kendine oda da oynaması gibi bi beklentim yok,ortamı germiyorum.Ağlamanın dozajını yükseltmesine fırsat verme bence.Sonra önünü alamayığ mecbur alcan kucağına öyle değil mi?
Bi de dikkat ettim gelmek isteyince alıp oynayınca kendi gitmek istiyor sonradan..Galiba en önemli şeyin kendisi olduğunu hissetmek istiyor..
Anne kucağında büyüyen çocukların çok daha sağlıklı bireyler olduğu yapılan araştırmalarla sabit
Ben böyle diyorum ama Toprak öle kucakta gezdir beni diye hiç yırtınmaz.Hatta kucağıma alıp sırf sussun diye nerdeyse hiç pışpışlama felan olmamıştır bizde.
Kucağıma alayım gezdirim camdan baktırıyım gibi oyalamalara girmemek gerek..Bunu istemiyor çocuklar,isteklerini anlamamızı istiyor..
oh maşallah..ee kızcene isimm.Heyo ben iyiyimkısçemde iyi çok şükür 35 i devirdik heyecan dorukta
Dün gece ben uyuymamadım heyecandan ya
Doğurmak istiyorum hayırlısıyla bi an önce
Dün sağlık ocağına gittim kızlar bu arada gittim aile hekimimizle tanıştım süperr bi kadın şok oldum ne işin var yavrum senin burda dedim içimden:82:
O kadar bilgili,ilgili bi kadın kiiiiiiiiiii
Emzircen tabi demez mi ay şok oldum sarılıp ağlıcaktım doktora seni bana Allah mı gönderdi diye
Hemen tahlillerimi istedi
Zaten o konuyada acayip sevinçliyim kızlar hgb 9.3ten 11.3 e çıkmış benim
Ya inanamadım acayip mutluyum
Ben alıyorum Toprakı yanıma sabah ezanından sonra ya da odasında yatıyoz beraber emerek sabah ediyoz..Tam dalınca geçiyorum yatağıma..
Vicdani bişey benim ki galiba kız doğunca kucamda emerek uyuması illa ki farkedecek.Yani hiç elleşmesem o da istemez beni yanınıza alın gibisinden
tamam canım söylerim söylemezmiyim..özlemcim bende sana katılıyorum yazdıklarım çok güzel ve doğru şeyler
srpp çabuk gel bacımm
ayşegül atabilirsin buzluğa bişey olmaz arkadaşım
sibel ciğeri yicekmi bakalım oğluşunnn haber ver bizede
istanbulda yaşam zor güzel şehir ama biryerden biryer gitmek zor trafik felç allah kolaylık versin kızlar sizin bu buluşmayı basıcam bigün haberiniz olsun
gideyimde kahvaltı yapayım..
benm sıpa uyanır şincik..
büyükte okuldan gelir..
çeneye daldım geç kaldım...
kız sibel ne var kahvaltıda bende geliyom :))gideyimde kahvaltı yapayım..
büyükte okuldan gelir..
tospiş uyandı oynaştık ben de mamamı yidim
yesin diye eline bişey verince bize de uzatıyo ağzıma tutuyo ham ham yapıyom hemen ağzına alıyo hadi anneye de ver biraz yesin diyom gene veriyo yaeşşek
çak diyom elimi uzatıyom yürüteçle koşa koşa geliyo vuruyo elime
ben bi sağlık ocağına gidip geleyim yağmur yağmıyorken
kızlar bu aralar Doruk un en sevdiğin oyunlardan biride kaçmaca. babasının kucağındayken gel yapıyorum cıglık atıp babasına sarılıyor bende onları yakalamaya calışıyorum saklanıyorum babasıyla beni bulmaya calışıyorlar. acayip egleniyor gülüyor. oynayalım diye babasının kucagındayken bin türlü şaklabanlık yapıyor valla...
özlemcim bende sana katılıyorum yazdıklarım çok güzel ve doğru şeyler
srpp çabuk gel bacımm
ayşegül atabilirsin buzluğa bişey olmaz arkadaşım
sibel ciğeri yicekmi bakalım oğluşunnn haber ver bizede
istanbulda yaşam zor güzel şehir ama biryerden biryer gitmek zor trafik felç allah kolaylık versin kızlar sizin bu buluşmayı basıcam bigün haberiniz olsun
gideyimde kahvaltı yapayım..
büyükte okuldan gelir..
Elimde değil o kadar heyecanlanıyomkiNeye benzicek diye meraktan çatlıyorum..Toprak napıcak onu görünce..Bebek manyağı Toprak zaten hep hayal ediyorum Çok sevcekler birbirlerini diyorum kendi kendime:97:
He bu arada Zeynep olucak ismi kızımın nasipse yanına ahenkli bişiyler arıyoruz işte
kız sibel ne var kahvaltıda bende geliyom :))
ne iyi olurdu vallaa kısmet belli olmaz cnmmrutin kahvaltı işte.
peynir yumrta çay..
kız gel valla ne iyi olur..
tek başıma kahvaltı etmekten nefrt ederim..
düşünüyorumda bazen biz bi masada oturmuşuz anneler..
sıpalarda bi masada açık havada kahvaltı ediyoz...
döke döke yiyolar bunlar ne güzel olur....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?