2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ay anca geldim kızlarr yazıcam tarifleri birazdan ek gıda topiğinde irmikli tarif var canlarım ama burayada yazarımm

Son düzenleme:
kızlar ben pazara gidiyorum...
sebze neyin kalmadı evde gidip alayım...
hem hava almış oluruz..
pazar yakın zati....

kız ne şaka yapcam valla ben yürümeye başlasın alıcam hemen ilk işim belkide.ama benim gördüğüm bileklik gibiydi.o daha güzel.valla alış veriş merkezleri kim kime dum duma ee çoçuk aklı yanımdan ayrılma desem ne olacak.Suat hatta geçenlerde alacaktıda dur daha erken dedim.bayram arifesinde kuzenim 2,5 yaşında oğlunu alış veriş merkezinde kaybettilerde sok girmişiş halam anlatıyor , hafızası gitti şoka girdi diyo.dondum kız.güvenlikler bulmuş mağzanın birinde elbiselerin araya girmiş.

aa unlarda şaka diyo adı tasma bile olsa ben takarım valla.

yağıza dün akşam bir muzla bir kiviyi çatalla ezdim yemez dedim.çünkü kiviyi ilk defa veriyordum.
ben daha kaşığı götürmeden ağzını açıyordu.çok sevdi kereta hayret..

Bizim doktorumuz 1 yaşına kadar kivi vermeyin demişti.

Teşekkür ederim canım. Çıkışı baya bay zor olu umarım devamı iyi olur.

ya bu resimlerdeki bulduklarıma kanmayın daha estetik birşeyden bahsediyorum.aman yürüdülerde bunları konuşmaya başladık anca 1,5 yaşında falan kullanılacak rahatca ve 5-6 yaşına kadar kullanılıyor.çoçuk güvenliği canlar.köpek tasması gibi düşünmeyin annenin çoçuğunun himaye altında tutması yani dışarısı için bence çok çok mantıklı

kız ben daha çözemedim bu biberon olayını bu veletin.geçen aldı diye sevindim hemen ertesi günü hemen denedim.almadı aynen ısrar ettim yıktı ortalığı almam diye.aldıramıdm.ama şu mama oayını denemiştim.evde muhallebi var hazır mama onu sıvılaşırıp biberona koydum.kutunun rasındada biberonla vereilinsiniz diyodu resmen ögürdü ya.ama ısrarla deneyecegim bakalım.kız artık sıyırmalık zamanını geirdim şükürartık çok takmıyorum kilosuna.ama yesinde istiyorum.
bu 7 tahıllı hangi marka ..boşuna aramayayım.

kuzum yaa.kız benimkide azcık eflalden biraz kilolu.degilse benim cadıda çok zayıf.daha bizim hiç dişimiz yok.bide oyüzden zayıflarsa ne edecem bilmiyorum.

ay anca geldim kızlarr yazıcam tarifleri birazdan ek gıda topiğinde irmikli tarif var canlarım ama burayada yazarımm

maşallah bacım topigimizin tarigcisi oldun.şu irmik tatlısının tam tarifi varmıyani ne kaar su.ben geçen ettim.sul oldu ya.bide blordırdan geçirdimya hepten cıvik oldu.ama sevmişti.dahada denememiştim.yarın yine yapayım.

kızlar ben pazara gidiyorum...
sebze neyin kalmadı evde gidip alayım...
hem hava almış oluruz..
pazar yakın zati....

bsyy.

kız delii..almaa..one yaaa..tut elinden oldu bitti.şu kaybtme işi benide çok korkutuyo.özellikle zeynehen aklmım çıkıyo.elinden öyle bi tutuyomki anatamam.çok korkuyorum allahım sen koru yavrularımızı.gecererde burda kaçınma olduya müge anlı da görmülerde bana dedidler.arayan arayana kızlara dikkat et diyen.iyice korktum.geçen kapalı çarşısına gitti.kızlarla yalnız.zeynebe dedim arabadan sıkı sıkı tut.bi şeye bakarka o hemen oyuncakçıya dalmış bi bakmıt yaımda yok resman akım çıktı zeynep diye bi bağırdım.meger hemenyanımdaymış o panikle kızı görmedrim.ama o heyecan etti bana.kalbimin hoplaması epey bi gitmedi.ve çok ağlayasım geldi.gözler dolu dolu oldu.bi daha buraya yalnız çouklrla gelmeyecegim dedi.töbeeee..

Son düzenleme:
şimdi kızlar bu irmikliye istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz kuru üzüm kayısıda olabilir 1 su bardağı süte ben suda koyuyorum yani 2 bardak oluyor toplamda 4 kaşıkta irmik haşladığınız meyveleride koyun kıvamı koyu olunca su eklenebilir pişincede bi parça tereyağı ve biraz şeker bide akşam ben sade irmikle yaptım meyvesiz altına yulaf bisküvisi cicibebe ve ceviz ufaladım oda güzel olduuu

keke gelince

burcu dün gece yaptığımı biraz fazla yaptım
3 yumurta
hiç yağ koymadım
1 s.b şeker
1 kabartma tozu
1 s.b süt
1/2 s.b su
3 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu
biraz tarçın attım
1 avuçta kuru üzüm küçük küçük böldümm
alabildiği kadar un koydum tam buğday unu o kadar kızlar

İşlerimi hallettim duşumuda aldım geldim :126: Hayretlerim şaştı sıpa hala uyuyor azıcık daha rahat rahat sohbet edebilirim

işte bahsettiğim bu bak Zeynep sözde konuşsak koca kız deriz ama çoçuk yani bi anda güzel bir bebek görse gider mağzaya gezer bakar aklı tam kesmiyor ki.
ondan canım alacağım işte.evde tamamda sokakta çoçuğu yanından alıp kaçıyorlar be.ayy Allah korusun.

Serap sağol canım bak bu daha bi kek olmuş.ama yağsız yaban olmadı mı.su yerine yağmı katsam.önce seninki gibi yapayım sonra yağlada denerim sağol canım.

valla burcu ee süttede yağ oluyo ya ben koymadım suda yağı alıyo yumuşak oluyor dene bakalım bi nasıl olucak ben yedim güzel oluyo valla

EBRU VALLA BU TARİFLERİN ÇOĞU DENEME YANILMA YOLUYLA OLUYOR YİYİNCE SİZLEDE PAYLAŞIYORUM TABİ SİZLERİN TARİFLERİDE DENİYORUM

BU AKŞAMDA ESMANIN EMİRE VE BENİM KIZIMA SULU KÖFTE YAPICAM YARIN İÇİN BAKALIM NASILOLUCAKKK

yaw çocuğun özgürlüğünü kısıtlamış gibi geliyor bana bu alet.tut elinden bırakma zaten kalabalıkta kaçmaz korkar.gideceği tek yer oyuncak tükyanı oradaki gözünle takip edersin.valla ben almam.ama sen bilirsin kararlıysan diyecek bişeyim yok bacım.

Bizim doktorumuz 1 yaşına kadar kivi vermeyin demişti.

Teşekkür ederim canım. Çıkışı baya bay zor olu umarım devamı iyi olur.

yaşına kadar yumurta beyazı,patlıcan,süt ve domates diye söylemişti bana da dr.geri kalan herşeyi yiyebilirmiş.
bende özellikle kivi diye sormadım ama yedi valla velet.bugünde yapcamtım acep yapmasam mı.neden verme didiki senin dr.

İşlerimi hallettim duşumuda aldım geldim :126: Hayretlerim şaştı sıpa hala uyuyor azıcık daha rahat rahat sohbet edebilirim

ohh sıhhatler olsun canım.uyanmasında az daha sohbet edelim.benim paşada yeni uyudu.bende dinleneyim az yaww..

tugba senin eşinle baya bir problemlerin vardı ne oldu hallettinmi sorunları?

Konuşarak çözemiyoruz canım sorunları bizimki belli aileye fazla bağlılık.Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan saldım gitti bende.Çok çok iyiyiz diyemem ama idare ediyoruz işte . Ailesi konusunda konuşmaya başlayınca hep tartışmaya dönüyor .Bende artık anlatmıyorum tavır koyuyorum canım isterse barışıyorum istemezse uzatıyorum .O kendisi bazı şeyleri anlayana kadar böyle gideceğiz ama umrumda değil valla .Kendim yıpranıyorum çocuğuma bir faydam dokunmuyor ozaman da .Her an patlamaya hazır bomba gibiyim bende sorun yaratmamaya çalışıyorum artık .Bir süre böyle devam edicem bakalım
Herkesin evliliğinde geçirdiği bir dönem olabilir bizimkiside atlatacağız inş. Oda ilerde anlayacak ailesinin kıymetini şuan anne babasıyla beraberiz ya tam olarak
idrak edemiyor bence .Onlardan ayrı kaldığımızda herşey çok güzel olacak bunada eminim .Allahım bize en yakın zamanda bir ev nasip ederde rahat ederiz inş.
Aklımızda varda kendimize ait bir ev bakalım herşey nasip kısmet :97:

kivi artık verilebilir bence 6 aydan sonra püre şeklinde verilebiliyor bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor,kanı temizliyor,bide soğuk algınlığına iyi geliyo kızlarr tabi karar sizin hımm kividende güzel tatlı olabilir dur ben bi araştırayımmm

meleksende böyle sorunlar yaşıyordu ayrıldı kendi evine çıktı şimdi daha rahata kavuştu.
umarım sende bir an önce ayrı eve çıkarsında sorunlar sona erer canım..

tarif kurdu hadi araştır bakalım
bu sıralar kırgınlığı vardı iyi gelir inşallah kivi c vitamini deposu..

hoşgeldin.

ya sorma.hep benden izin alıp giden çoçuk o günü yanımdan azda olsa gitmiş.yani yanımda yine ama az itmiş işte.ama kızdım zeynebe ayrılma diye...ama klam çıktı.allahım çocugnu kaybedenleri o an çok iyi anladım.allah korusun.ama tasma gibi olanda ne bilemiy pek poş durmuyo yaa.bizm türkiyede pek kullanamayız bence.yadırgarlar ya.çocuga işkence gibi bakarlar.ben yapsam kareşlerim ne ediyon der kesin

serapcım ellerine sağlık.şu irmik tatlısını yapayım.biz kek oayına geçene kadar defne iki yaşında olur gibi hadi bakalım sulu köftenide etde bize de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…