2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın serapcım

bende diyorum benim kızım büyücek annesine yardım edecek diye ama babasıda diyoki, hiç boşuna heveslenme, ben kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmam , ev işlerini yapmak senin işin tabi sen yapacaksın hizmetçimi benim kızım diyor ya delimi ne

aynen canım..minik taklitçiler...

yok ya deseydin ben hizmetçimiyim..

10-12. aylarında tef, davul, kapaklı kutular, düdük, kitaplar, resimler, kalın kalemler, bahçe ve kum oyuncakları, banyo oyuncakları, balonlar, toplar, itilen ya da çekilen tekerlekli oyuncaklar telefon çevirme gibi etkinlik setleri tercih edilebilir. Bu dönemde oynanılabilecek kum ve su, çocuğun dokunma hissinin gelişimini sağlar ve çocuğa büyük haz verir. Deneyim ve keşif olanakları sağlayan kum ve su sayesinde utangaç çocuk uyarılır, saldırgan çocuk sakinleşir.

---alıntıdır...

az önce ipek ilk kez kucağımda uyudu.
ya salıncakta ya ayakta sallanırdı. ayakta artık sallayamıyorum ağırlaştı. zor oluyor.salıncakta da heryere götüremediğimiz için olmuyor dışarda. alternatif yollar arıyodum. azcık debelendi. sarıldım bende ninnisöyledim pışpış yaptım uyudu koydum beşiğine. sallanmadan gunduz vaktı besıkte ne kadar uyur bılmıyorum ama bakalım deneyelım...

bak bak sen valla bende rahat edeyim biraz deseydin 3 erkeğin peşinden koşmak kolaymı demi amaaa

Işıkla oynayarak eğlenmek. Bebeğinizin bir fenerin ışınına odaklanmasını sağlayın ve ardından bunu duvarda gezdirin. Daha zorlu bir uğraş için, ışığı daireler halinde ve farklı bir tempoda, hızlı ve yavaş oynatın.

Yeni sözcükler öğrenmek. Bebeğinizin vücudunun farklı kısımlarına dokunun ve adını söyleyin. Bu sözcükleri kullanması belirli bir zamanı alsa da. sözcüğü taşıdığı anlamla ilişkilendirmeyi öğrenmiş olur. Bu oyunu bir süre oynadıktan sonra, çocuğunuza şunu sorun: "Ağzın nerede?" Adı belirtilen vücut kısmını işaret etmesine yardımcı olun.

Bir yaldız çalkalayıcı yapmak. Plastik bir su şişesinin etiketini çıkarın. Şişenin üçte ikisini glikozla ve geri kalanını suyla doldurun. İçine biraz renkli yaldız dökün. Şişenin kapağını tutkallayın. Çocuğunuzun yaldız çalkalayıcısını hafifçe vurup döndürmesine ve böylece yaldızları şişede yüzdürmesine fırsat verin. Becerebildiği bir işten al dığı keyfi izleyin.

"İleri geri" oyunu oynamak. Çocuğunuzun eline bir top ya da bir oyuncak verin. Elleriyle ve ağzıyla oyuncağı yoklamasına fırsat verecek zamanı tanıyın. Daha sonra oyuncağı geri vermesi için avucunuzu ona doğru uzatın.

"Şimdi ben alayım mı?" deyin. Eğer (bu çağdaki çoğu çocuk gibi) geri vermezse, yumuşakça elinden alıp bir süre tutun. Ardından ona geri verin. En çok hangi oyuncakları ilginç bulduğunu anlamak açısından, çocuğunuzun verdiği ipuçlarını izleyin ve nesneleri "ileri geri" elden ele geçirmenin onda nasıl bir duygu uyandırdığını ölçün. Bebeğinizin büyük (kol ve bacak) kaslarının ve üst vücut gücünün gelişimine destek vermek için aşağıdaki önerileri deneyin. Onun yeni başarılarından duyduğu keyfi paylaşın!

Bir dağa tırmanın! Yere birkaç minder yığarak, bebeğinize bunları zorlu bir tırmanışla aşmanın yolunu gösterin. Onu ayartmak için. minderlerin üstüne yeni ya da gözde bir oyuncağını koyun ya da "dağ"in arkasında saklanıp görünerek "ce demece" oynayın.

Top oynayın. Bir topu çocuğunuzdan öteye yuvarlayın ve emekleyip geri getirin. Topu tekrar yuvarlayın ve bu sefer çocuğunuzu özendirerek, topu almak üzere vücudunu kullanmaya çalışmasını sağlayın. Onu eline alıp emekleyerek ya da eliyle fırlatarak topu geri getirmeye özendirin.

Bir masanın ek parçasını ya da bir iskambil masasını kullanarak, çocuğunuzun yukarıya ve aşağıya emekleyeceği bir rampa yaratın. Yumuşak bir eğim sağlamak için bunu bir merdiven kenarına, üst üste yığılmış yastıklara ya da yere konmuş kanepe minderlerine yaslayın.

alıntı
_______

bu kartlardan yapanında var set halinde bundanda yırttık nevadan kalanları kullanıyorum ama öyle aman aman ilgisini çekmiyor

hoşgeldin zeynepcim aferim ipeğe annesini üzmemiş kucakta uyumuş benim kızımda kucağımd uyuyor ninni söylüyorum bayılıyor alışacaktır zamanşla

zeynepcim bu kartlar çok güzel sen aldınmı ipeğe hani kullanan birinin görüşübüde almak istedimmm

bak bak sen valla bende rahat edeyim biraz deseydin 3 erkeğin peşinden koşmak kolaymı demi amaaa

aynen canım..minik taklitçiler...

yok ya deseydin ben hizmetçimiyim..

konuşuyor işte tabikide yardım etcek benim kızım annesine, abilerinin gömleklerini ütüleyecek,misafirlere kahve yapacak,ben süpürken o da toz alacak inş.allah sağlık ve uzun ömürler versin kuzularımıza hayal etmesi bile çok güzel.....

bu kartlardan yapanında var set halinde bundanda yırttık nevadan kalanları kullanıyorum ama öyle aman aman ilgisini çekmiyor
hadi ya... gereksiz mi acaba...
revnanın ilgisini çekmemiş bak. gerçi bide ipek bunlara bakacağına eline alıp yemeye çalışır oda var ama

Yandın Selmacım, senin kociş seni yalnız bırakacak iş konusunda, valla ben Erenime bile iş yaptırıyorum, alışsın napim hangisine yeticem ben

günaydın arkadaşlarımm
herkese güzel bir gün dilerim
acaip uykusuzum oğlum gece bi kaç kez uyandı sabahta 6 da kalktı
zaten eşimde 6 da kalkıyo tıkır tıkır uyutmuyo
kalkıp işe geliyorum zor geliyorum ama öle kafam dumanlı geziyorum

Son düzenleme:

bu yazıyı daha önce okumuştum ben ve uyguladım zeynepcim gerçekten ilgisini çekiyor özelliklede minderleri üst üster koyuyorum arkasına saklanıp ceee olayına bayılıyorlar bide oyuncağını saklıyorum onu bulnayıda öğrendii
bide mesela eline ufak plastik içinde zili olan topunu çok seviyor derin onu onun görebileceği yere koyuyorum onunla haşır neşir oluyo itiyo arkasından gidip alıyo kendine uğraş buluyo,

kıyafetlerini giyerken kızım kolunu geçirelim v.b diyince biliyor artık mesela eline saç fırçasını verince saçına götürüyor hatta bezi alıp bir yerleri siliyor herşeyi anlıyolar artık

paylaşmak istedim bu tarz oyunlar işe yarıyor

Yandın Selmacım, senin kociş seni yalnız bırakacak iş konusunda, valla ben Erenime bile iş yaptırıyorum, alışsın napim hangisine yeticem ben

Aslında bi karton üzerine bu hayval şekillerini yapıştırıp yapabiliriz hem para vermemiş oluruz hemde bakarız ilgisini çekiyormu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…