2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ağzın burnun nerde için bence çok erken .ne biliyim daha 10 ay için çok erken valla ben öyle düşünüyorum .azcık sürünmenin oynaşmanın keyfini çıkartsın otur sürekli ağız ,burun,kulak .ben daha öğretmem zamanla öğrenecek ne acelem varki.

Valla eve gidince direk derinle uğraşmaya ilgilenmeye başlıyorum iş miş yapmıyorum bu zamanlarını bi daha nerde bulucaz o uyuyunca yapıyorum ..el oyunlarına bayılıyor baş parmağım oyununa deli oluyorr özellikle

bencede alma zeynep tecrübeyle sabit şekil 1a neva hiçbirşeyden memnun olmuyor sürekli istiyor söylemesi ayıp uzaktan kumandalı araba istiyorum dedi geçen ay kıaymadım bendede kabahat 60 tl verip aldım 10 kere ancak oynamıştır baktım dolabının arkasına atmış niye oynamıyorsun dedim sıkıldım sonra ayşe oynar dedi dün akşamda benle pazarlık yapıyor dikte sınavından cuma günü 10 alırsam bana pony alırmısın diyor halbuki 1 kutu dolkusu pony var ama işte doyumsuz o yüzden revnaya çok almıyorum her ay 1 oyuncak sınırlaması getirdim nevadan kalanları veriyorum tekrar dilim yanmasın diye

ağzını burnunu bilmeyen biri yok elbet öğrenecekler

baş parmağım bizimde favorimiz serap. önce ben yapıyorum sonra şarkıyı söylüyorum ellerini sallıyor bırbırıne vuruyor bıseyler yapıyor ama :)
cok doyumsuz olmaması ıcın cok almamak en mantıklısı...
evdekı seylerıde degerlendırebılırız.
ben ıc ıce gecen kuplerden aldım yuzune bakmıyor
pişman oldum sonra,evde plastık kap kacakları werdım,e sonucta onlarda ıc ıce gecıyor,onlarla oynuyor ama...

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kkap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin.

alıntıdır.

onları mumkun oldugunca sık bır araya getırmek sanırım onlar ıcın yapabılecegımız en ıyı sey.

Selam kızlar işlerim çok sıkışık o yüzden öğle arasında gelirim artık
yok yazmayın diye haber vereyim dedim

fazla oyuncak almadan yaratıcı olmalarını sağlamak bencede en iyisi. nevzat hep anlatır sokakta tuglalardan kamyon yaparmış oynarmış cocukken. ogluma tugla alıcam diyip duruyor deli

ama ben puzzle, küpler, kuklalar konusunda cocuklara faydalı oldugunu düşünüyorum. mesela ben kuklada aldım. bayılıyor doruk. elimden almaya calışıyor o yüzden biraz daha az oynatıyorum. veremiyorum agzına sokar diye.. 1 yaşını doldurunca bu kuklaların serisini tamamlicam. evdede bir kucuk kukla tiyatrosu yapıcam kutulardan perde falan dikmeyi planlıyorum. orda oynatıcam onu.

ve tabiki evdeki kap kacak en cok sevdigi şeyler. onlarlada oynatıyorum. zaten biraz büyüsün yürüsün evde herşeyi yaptırıcam ben temizlik, sebze ayıklama, toz alma, evi toplama, yatak toplama herşeyi yaptırmak istiyorum. en iyi egitici oyunlar bunlar bence.

evet aynıyız cnm ayakta uyutuyorum emziksizde uyumaz baze 1 saat bile salladığım oluyo

zeynepçim çok azimlisin maşşallah ipoşu dize getiriyosun

evet bencede ver eline bezi silsin daha ala eğitimmi olur :)
evet aynıyız cnm ayakta uyutuyorum emziksizde uyumaz baze 1 saat bile salladığım oluyo

zeynepçim çok azimlisin maşşallah ipoşu dize getiriyosun

npiyim esma ben onu getirmezsem o beni fena oynatıyor :)

1 saat oldu ve uyandı kızlar
kendi kendine mırıldanıyor beşiğinde.
ağlarsa gidip alırım takılsın biraz
derkennn ağladı :)

zeynep nevzatta doruku gündüzleri kucagında sarılarak sırtını pışpışlayarak uyutuyor. uykusu gelince doruk direk babasının kucagına gidip omzuna koyuyormuş kafayı.
ama haftasonları ben mahvoluyorum cünkü taşıyamıyorum kucagımda.
aksamlarıda ben banyodan sonra emzirerek uyutuyorum. insallah hadi yat oglum deyince yatacağı günler gelecek yakında.

alıntıdır.

sağol canım paylaşım için...
yemek yedirirken yada uyuturken ona ninni veya şarkı söylüyorum karga sesli olmama rağmen dinliyor kuzum
mutfakta yemek yaparken tencere kapakları ve plastik kapları eline veriyorum onlarla oynuyor
topla oynuyor ama benle değil abileriyle oynuyor....
aynada kendisini seyretmeye bayılıyor kendini beğenmiş diyorum daha çok gülüyor

günaydın esmacım uykusuzluk zor valla allah yardımcın olsun canım,diş çıkarıyormuş emir hayırlı olsun huysuzluğu ondandır fitil atsaydın rahatlatırdı biraz.....
sağol cnm benim

doğru diosun bi ara acaba gerimi kalıyorki die düşündümdü

geç kağıdı al da gel

valla kız bende çamurla tuğlayla hatta tüpleriin tepeline takılan tıpalarla oynardım kızlarla
cilli ayak ipi top seksek oynardım öle ço oyuncağım yoktu pazarda satılan emzikli çıplak bebekler oluyodu onlardan vardı emziği kaybolunda arkdaşımınkini alırdım bide:)) ne güzel günlerdi şimdi çovuklarımı sokağa salamayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…