deneyelim bakalım sonuç ne olacak :)yok canım gereksiz diye bişey yopk bence önemli olan sıkmadan az az alıştırmak
bızımkıde gece 4 kez uyandı sabahta 6.30 da kalktı. ah esma ah ben senı anlıyorum arkadaşımgünaydın arkadaşlarımm
herkese güzel bir gün dilerim
acaip uykusuzum oğlum gece bi kaç kez uyandı sabahta 6 da kalktı
zaten eşimde 6 da kalkıyo tıkır tıkır uyutmuyo
kalkıp işe geliyorum zor geliyorum ama öle kafam dumanlı geziyorum
cogunu bende yapıyorum. cee-e oyunubu yazıyı daha önce okumuştum ben ve uyguladım zeynepcim gerçekten ilgisini çekiyor özelliklede minderleri üst üster koyuyorum arkasına saklanıp ceee olayına bayılıyorlar bide oyuncağını saklıyorum onu bulnayıda öğrendii
bide mesela eline ufak plastik içinde zili olan topunu çok seviyor derin onu onun görebileceği yere koyuyorum onunla haşır neşir oluyo itiyo arkasından gidip alıyo kendine uğraş buluyo,
kıyafetlerini giyerken kızım kolunu geçirelim v.b diyince biliyor artık mesela eline saç fırçasını verince saçına götürüyor hatta bezi alıp bir yerleri siliyor herşeyi anlıyolar artık
paylaşmak istedim bu tarz oyunlar işe yarıyor
aynen oyle.Aslında bi karton üzerine bu hayval şekillerini yapıştırıp yapabiliriz hem para vermemiş oluruz hemde bakarız ilgisini çekiyormu diye
Aslında bi karton üzerine bu hayval şekillerini yapıştırıp yapabiliriz hem para vermemiş oluruz hemde bakarız ilgisini çekiyormu diye
canım hangı sıte hatırlıyomusunzeynep cok güzel bu kartlar. ben kendim yaptım bu kartlardan. bir site buldum. renkli print aldım. sonra kimlik gibi naylonla kaplattım. daha başlamadık dorukla oynamaya ama aklımda benimde. ctesi getirip göstereyim sizede o zaman.
bu arada evdeki aktivitelere mesela su bidonu varya. onun pompasını taktırma ve salonun ortasına yan yatırıp koy. ipekide yanına koy. ittir. cok egleniyorlar.
ayrıca yazmıştım. tchiboda entsruman seti var bu hafta. kacırmayın. içinde 5 çeşit müzik calan alet var. biz aldık cok güzel. 35 tl.
hoş geldin gel gel.kızımla oğlun aynı gün doğmuşlar.iyi akşamlar bende 9 şubat 2010 annesiyim beni de aranıza alır mısınız ? Burdayı takip etmek zor oluyor ama yaa
günaydın kızlar.
dün burak kafasını tv sehbasına vurdu..şişti baya ve morardı..buz falan da fazla koydurmadı..
dün bir resim, bir kaza..belki tesadüf ama gözü olanın gözü çıksın..bi daha da koymucam buraya,face e koyarım sadece arkadaşlarım yani sizler görürsünüz..
evet erkekler çok karışıyolar hatta saçmalıoylar
kızlar oğlumun üst tarta 4 dişi birden patlıyo yerleri çıkmış iyce
üff valla beni de çok dellendiriyo,çok biliyolar sankii..zaten çocuk ağlarken ben de telaşlı oluyorum, nasıl sustursam diye. sabırlı olmak için çok çaba sarfediyorum, ama gelip bişey diyo saçma sapan, sabır falan kalmıyo..
ilaç konusunda da öyle. ilaç vermesem cocuk iyileşmeyecek belli..ben de istemiyorum ama sanki zehir veriyomuşum gibi davranıyo..yok o kadar ilaçı verip durma..kağıdını okudun mu ne işe yarıyomuş bu ilaçç? zıkkımın dibi..üfff..
mesela uyuyup kalktığında her zaman üstünü değiştirmiyorum ben. çok terlemişse değiştiriyorum, az terlemişse havlu koyuyorum, sırtına yelek giydiriyorum..ama üstünü değiştirmeyince hemen tembellikten değiştirmiyosun, bakmıyosun cocuğa..dan dun konuşuyo..
Sağol canım. Amip teşhisi kondu pazar günü. Dün gece de midesi çok ağırmış. Sürekli kusuyordu ve ishaldi mide de zaten rahatsız olunca dayanamadı herhalde. Mide ilaçlarını da çıkardığı için içemedi amip ilaçlaı da zaten mideye dokunurmuş kötü oldu yani. Yatıyo yani kaç gündür. Annem ki çok canı tezdir ama şimdi sadece lavaboya kalkıyor ve halsizlikten sesi bile çıkmıyor. Çok üzülüyorum ya. Dün sanki bi an annem bi daha hiç iyi olmayacakmış gibi hissettim sonra da sabah tel geldi işte biz gelemeyeceğiz Eflal'i buraya getirin diye. Annem evdeki yatağından kalkıp gelip bizde yatmaya devam ediyordu Eflal hasta dışarı çıkmasın diye. Babam ikisine birden bakıyordu. Şimdi asansöre kadar yürümeye bile mecali kalmamış demek ki.
aaaa bu arada miray söyleiğim şeyleri tekrarlıyor: kirli, düştü vb şeyleri net anlayabiliyorsun söyleyince. hala inanamıyrum ama hülya diyorbikaç gündür vardı ama amin olamıyordum. az kaldı kızımla sohbet etmeye
zeynepcim eskiye göre dilimi ısırayım çok iyiyiz şükür düzeldi uyansada dolaşıyo odanın içinde nereye bulursa yatıyo şimdide o var bakalım o ne zaman geçicekkk ipek nasıl pekiii
10-12. aylarında tef, davul, kapaklı kutular, düdük, kitaplar, resimler, kalın kalemler, bahçe ve kum oyuncakları, banyo oyuncakları, balonlar, toplar, itilen ya da çekilen tekerlekli oyuncaklar telefon çevirme gibi etkinlik setleri tercih edilebilir. Bu dönemde oynanılabilecek kum ve su, çocuğun dokunma hissinin gelişimini sağlar ve çocuğa büyük haz verir. Deneyim ve keşif olanakları sağlayan kum ve su sayesinde utangaç çocuk uyarılır, saldırgan çocuk sakinleşir.
---alıntıdır...
az önce ipek ilk kez kucağımda uyudu.
ya salıncakta ya ayakta sallanırdı. ayakta artık sallayamıyorum ağırlaştı. zor oluyor.salıncakta da heryere götüremediğimiz için olmuyor dışarda. alternatif yollar arıyodum. azcık debelendi. sarıldım bende ninnisöyledim pışpış yaptım uyudu koydum beşiğine. sallanmadan gunduz vaktı besıkte ne kadar uyur bılmıyorum ama bakalım deneyelım...
Işıkla oynayarak eğlenmek. Bebeğinizin bir fenerin ışınına odaklanmasını sağlayın ve ardından bunu duvarda gezdirin. Daha zorlu bir uğraş için, ışığı daireler halinde ve farklı bir tempoda, hızlı ve yavaş oynatın.
Yeni sözcükler öğrenmek. Bebeğinizin vücudunun farklı kısımlarına dokunun ve adını söyleyin. Bu sözcükleri kullanması belirli bir zamanı alsa da. sözcüğü taşıdığı anlamla ilişkilendirmeyi öğrenmiş olur. Bu oyunu bir süre oynadıktan sonra, çocuğunuza şunu sorun: "Ağzın nerede?" Adı belirtilen vücut kısmını işaret etmesine yardımcı olun.
Bir yaldız çalkalayıcı yapmak. Plastik bir su şişesinin etiketini çıkarın. Şişenin üçte ikisini glikozla ve geri kalanını suyla doldurun. İçine biraz renkli yaldız dökün. Şişenin kapağını tutkallayın. Çocuğunuzun yaldız çalkalayıcısını hafifçe vurup döndürmesine ve böylece yaldızları şişede yüzdürmesine fırsat verin. Becerebildiği bir işten al dığı keyfi izleyin.
"İleri geri" oyunu oynamak. Çocuğunuzun eline bir top ya da bir oyuncak verin. Elleriyle ve ağzıyla oyuncağı yoklamasına fırsat verecek zamanı tanıyın. Daha sonra oyuncağı geri vermesi için avucunuzu ona doğru uzatın.
"Şimdi ben alayım mı?" deyin. Eğer (bu çağdaki çoğu çocuk gibi) geri vermezse, yumuşakça elinden alıp bir süre tutun. Ardından ona geri verin. En çok hangi oyuncakları ilginç bulduğunu anlamak açısından, çocuğunuzun verdiği ipuçlarını izleyin ve nesneleri "ileri geri" elden ele geçirmenin onda nasıl bir duygu uyandırdığını ölçün. Bebeğinizin büyük (kol ve bacak) kaslarının ve üst vücut gücünün gelişimine destek vermek için aşağıdaki önerileri deneyin. Onun yeni başarılarından duyduğu keyfi paylaşın!
Bir dağa tırmanın! Yere birkaç minder yığarak, bebeğinize bunları zorlu bir tırmanışla aşmanın yolunu gösterin. Onu ayartmak için. minderlerin üstüne yeni ya da gözde bir oyuncağını koyun ya da "dağ"in arkasında saklanıp görünerek "ce demece" oynayın.
Top oynayın. Bir topu çocuğunuzdan öteye yuvarlayın ve emekleyip geri getirin. Topu tekrar yuvarlayın ve bu sefer çocuğunuzu özendirerek, topu almak üzere vücudunu kullanmaya çalışmasını sağlayın. Onu eline alıp emekleyerek ya da eliyle fırlatarak topu geri getirmeye özendirin.
Bir masanın ek parçasını ya da bir iskambil masasını kullanarak, çocuğunuzun yukarıya ve aşağıya emekleyeceği bir rampa yaratın. Yumuşak bir eğim sağlamak için bunu bir merdiven kenarına, üst üste yığılmış yastıklara ya da yere konmuş kanepe minderlerine yaslayın.
alıntı
_______
günaydın arkadaşlarımm
meydanda bı tchıbo daha war bugun cıkıcam oraya da bakıyım eger bulamazsam cok ıyı olur ozlemcım ya...zeynepcim istersen ben nevzata söylim varsa bizim burdaki tchiboda alsın ipek icin bi tane. kartlarıda getireceğim ctesi o zaman.
evet o cok güzel zeynep. parmak gelişiminide saglıyor. onuda burda tahta oyuncaklar satan bir yerden aldım. en cok sevdiklerimden biridir. şimdi bide büyük abaküs almak istiyorum. erken biliyorum ama ikeada görmüştüm sanırım. oda ilgisini çeker sanırım.
getır bakalım agır olmazsa ne yapıcaklar:)ben jokerdende önceden bi tef ve paşabahçedende batuşka almıştım. bulamassanız oralardada var. dur onlarıda getireyim ctesi. oynarlar görürsünüz sizde.
blogumda ilk resimde bu müzik aletlerinin resmini görebilirsiniz. Doruk un elindeler.
günaydın arkadaşlarımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?