2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Etkileyici

Bebeklere önerilen besin miktarı o kadar az ve sınırlıymış ki. Meyveye 3,5 yaşında, sebze ve dana etine 4 yaşında geçilebiliyormuş. Yani ne kadar uğraşırsak uğraşalım, 1900 lü yıllarda yaşıyor olsaydık, çocuk doktorlarından çok beslediğimiz için azar işitmekten kurtulamazdık sanırım 30′ lu yıllardan itibaren artan besin miktarları çocuklarda da iştahsızlığı beraberinde getirmiş. Mantıklı düşündüğümüzde, minicik bir bebeğin midesinin bir günde almasını istediğimiz miktar gerçekten çok fazla.

Bu kitaptan kendi adıma neler çıkardığıma gelince:

* Yağız’ı istediği sürece emzirmeye devam edeceğim ve emdiği süre boyunca yemediği için endişelenmemeye çalışacağım.
* Her yeri kirletmesi pahasına yiyebileceği gıdaları kendi yemesine izin vereceğim. Reklamlarda söylediği gibi “Kirlenmek güzeldir”
* Sevmediği gıdaları yemesi için zorlamayacağım. Tüm gün ekmek kemirse de olur.
* Her ne kadar anneannede yese de ona et pişirmediğim için suçluluk duymayacağım ;-)
* Yemekleri sadece teklif edeceğim. İkinci teklifte de istemezse zorlamayacağım. (Gene de balkonda yemek yedirirken “aa bak ann geliyor” diyerek ağzına bir lokma atmaktan kendimi alabilir miyim bilemiyorum :-( )

konu cevaplama paneli diye bişi gelmişşşşş

Normal ozaman ama böylede bişey anlaşılmıyor.Kesinlikle birazdan site bakıma girecek

herkeze selam bende giremiyom bi okuyup çıkıyorum,yeme konusuna gelince bende aynı bu yazılan gibi düşünmeye başladım yemedimi kaldırıyorum eğer zorlasamda yemiyor ve ben sini oluyorum sonunda duru ya bağırıyorum ve ağlıyor onun ağlaması bence ona ona daha çok zarar verir gibi geliyo benim bağırmamla tabi emmek mi istiyo emziriyorum yemek mi istiyo yediriyorum bu arada bir sürü şey çöpe gidiyo ona çok üzülüyorum...

bu arada hediye için özlemcim bana özelden bilgilerini mesaj atabilirmisin ben bu aralar duru hasta olduğu için pek girmeiyorum...

aman kızlar çok yıpratmayın kendinizi,evet hepimiz aynıyız sinir oluyoruz üzülüyoruz yemiyolar diye...atılanlara kıyamıyoruz ama çocuklarımız sağlıklı olsun gerisi boş...kemikleri sayılmıyo nasıl olsa afrikadaki çocuklar gibi...
bi kaç gündür tv de obez çocukları gösteriyolar valla şükür ettim onları görünce...ailelerin çaresizliklerini görünce bu üzüntülerin sinirlerin bağırmaların yersiz oldunu anladım...
zorla dürtsenizde yemek isterlerse yiyolar yoksa yookkk...

xside canım silemiyorum adınıda yazmayayım dedim
serap sütüm farketti çok şükür normalde medela ile tek seferde 25 cc falan sağabiliyordum günde 4 sefer ancak kahvaltı sütü çıkıyordu şimdi avent tek seferde 60 cc sağıyorum ama zamanla artacak inancım sonsuz

nevanın doktoruda hep derdi bize yiyen çocuğa yeme deyip önünden alması çok zor böyle uğraşman daha iyi varsın zayıf olsun derdi

Kkizlar uzun bir aradan sonra tekrar selam evime yerleştim şükür ama zor günler geçirdim bı ara uzun uzun konusuuz Simdi uyandı serserilerim evd net yok daha çekiliş yapılmış aklım sizde havvaxim sagolsun özelden mesaj aymiş ben bir kisiye daha hediye alıyor olmalıyım o kim acabaTelefondan bağlandığım için yapılan jpeg formatli liseyi göremedim de malesef ayy bana hediye alacakları da merak edlyorum aslında :)) tahminimde bı kaç güne bağlanır net o kadar ozldim ki sizi anlatamam meger ne de çok sevmisim tanımadan hepinizi yahu :))
inşallah güzel anmişler de kuzucuklarim daİyilerdir..ayy bı dolu imla hatam var sanırım ama ben bu telefonu tam bı özürlü gibi kullanıyorum yaa:)))hepinizi kocaman ve sevgiyle kucakliyoruz..vuslata az kaldı..

nevanın doktoruda hep derdi bize yiyen çocuğa yeme deyip önünden alması çok zor böyle uğraşman daha iyi varsın zayıf olsun derdi

benimde yeğenim bebekken çok zayıftı yesin diye uğraşırlardı şimdide okadar çok yiyoki önünden alamıyolar bu annelik iç güdüsü gibi bişey bence yemediklerinde bişey olcak diye korkuyoz sanki kendimizi eksik hissediyoruz ne bilim aslında çocuk bu konuda belirleyici...

çok doğru dermiş
çağımızın en büyük stres kaynağı fazla kilo artık...
herkes kilosundan muzdarip
hele kız bebilerimiz ilerde zaten diyetle geçecek zamanları :))

ya yazım yeri nerde anlamadım.bi alıntı yapıp silip yazdım..

ya kızlar derdim aslında az yemisi degil.derdim pütürlüye geçememek.herşeyi ama herşeyi blındırdan geçirirsen az çok yiyo.ama ağzına az bişey gelsin pütürlü hemen kusuyo yani yutmuyo.sizler keklerdin .pilavlardan bahsederken biz hala mama yapıp yiyoruz.ben aslonan ona üzülüyorum.tel şehriyeyi yedi pek fark etmedi ama içine minnacı ekmeler doğradım büyük olmasın ağzınadna rahat geçsin diye ama yine farketti ve kustu.benim derdim bu azlında .geçemidik.ne zaman olacak onua bilmiyorum.küççük bebek inatlaşamıyorumda.yemezsen aç kal gibi.ne yapacagım zaten zayıf.bide inat edersem iyice zayıflar gibi geliyo iyice üzülüyorum.
benim yakın arkadaşım vardı.kız şimdi iki yaşında.o çocuk daha 6 ayyıkkenannesi ona nele verirdide şaşırır kalırdım kız bogazında kalacak diye.lop lop yutardı.öyle yiyen bi çocuk kaç kilo sanırsınız.ismi duru.duru 2 yaşında ve 10 kilo.evet aynen.onu yedigini kimse yemez.ama kız 10 kiloydu 2 yaşında daha yeni.kıza kilo olmuyordu.ne yapdı biliyormusunuz.yemek vererdi kız kafasınımı çeviridi.hemen sofrayı kaldırırdı .ısrar yok yani.kız dolanır durur sonra acıktım der o yemegi yerdi.ama bazen günde bi defa yerdi yani dolanması epey sürer acıkırsa gelir ya o yemegi yiyecek yada yemeyecek.öyle katı gıdayı raat geçtiler.bilmiyorum öylemi olsam ne yapsamda alıştırsam.hep kusuyo.vermeszen sorun yokk..offf

hoşgeldin canım.bizde seni özledik hadi bağlansında konuşuruz uzun uzun...

defneninde burnu akıyo.vede tıkalı.çocuk zor nefes alıyo..bu kaçıncı tıkanıklığı ama çocuk her defasında kendi kendine atlatıyo.çok şükür hiç antibiyotik kullanmadık daha.bi ara oteldeyken hasta olmuştu onda balgam sökücü ilaç kullandık.onuda iki gün kullandım.çok şükür bünye olarak çok sağlam bi çocuk.hasta oluyo ama ilaç almadan atlatıyoruzeşim hep der emzirmenin faydaları diye..

canım geçen bi arkadaşın oğlu vardı 13 aylık mama sını ben hazırldım iyi karıştırmadım heralde toz kalmış bi yeri bende farketmedim yedirdim çocuk ona bi kustu oda aynı hiç pütürlü biey veremiyo sen eline ekmek felan verdiğinde neyapıyo peki eğer alıyosa yere ser bişeyler bütün gün elinde ekmek gezsin dicem ama mesela pilav yaptığında 2 tpirinç tanesi ver alışsın 3 tane ye çıkar dicem ama sen yapmışındırda zaten bunları...

hoşgdinizzz...hadi bakalım bekliyoruz

pütürlü yememesi de ayrı bi dert offf

yaa bak işte benimlide herşeyi yiyo ama emmiyo :2:

Duruyu yatırdım geldim.Şimdide yemek yapma derdi var.
Offf cok gıcık hergün ne yemek yapacağını düşünmek.Ne yapacağımı bulsam gerisi kolayda :44:

hadi ben kaçtım iyi akşamlar ödevler beni bekler

kolay gelsin canım.ödevlerini ihmal etmeögretmen kızmasın.

ebrum denemezmiyim.her seferende ekmek,bisküvi.meyve veriyorum.aynen pilav 2 adet veriyorum bazen yutuyo ama ikinci kez veremiyorum.kusmaya niyetleniyo.arada deniyorum işte.ekmek pek sevmiyo anca tükürüklüyüp duruyo.az bişey yrse yiyo.
bu aralar dıyarı çıkarken huy edindim hemen pastaneye geçip bi tane açma alıyorum eline veriyorum ne yerse diye arada bi lotkma yutuyo bazen yutup axbogazda kalıyo hemen su içiriyorum off işte böyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…