2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar biras rötarlı da olsa
Ay kızlar pazar günü sancılarla uyandım doğuruyom sandım
Her bebikte farklı olabiliyomuş sancı şekli demek..Toprakta heç gelmedi gelmedi son anda geldi nişanla onda da doğurduydum..Bunda habire sancı olooor..İkincilerin kasılmaları daha çok hissedilirmiş,rahim daha önce uyarıldığından,test edildi onaylandı yani

Benim adam deneyimli ya korkmuş kalkmış kahvaltı hazırlamış,oğlanı yıkayıp uyutmuşşş..Ben 12 de kalktım nerdeyse bi senedir sabah uykusu uyumamıştım:89:

Özlem gibi bizde öğleden sonra sardık sarmaladık Topiskoyu dışarı çıktık..

Hem bana yürüyüş olsun diye hemde bardak felan eksiklerimiz vardı arkadaşın dükkanına gittik eşimin..Arkadaş bizi sinemaya davet etti..Bi gideyim dedim sonra da yolda bayırda suyum muyum gelcek rezillik olmasın otur aşağı dedim

Bugün sancı yok..Gece de güzel bi uyku çektim ne iş anlamadım...Evi topladım,işlerimi bitirdim..Biraz egzersiz yaptıktan sonra elmalı kurabiye filan yapim diyorum..Buzluğa atcam..Doğumdan sonra yemek için..Çok süt yapıyor,Toprakta da yapıp atmıştım..

Bizden haberler böleeee anacım
Neynepcim hala iyileşmedi demek:26:Rabbim acil şifalar versin Selmacım..
Kızlar tv dinledim diş doktorundan,diş çıkarken bizim düşündüğümüz gibi şeylere sebebiyet vermezmiş..Vücut onun dengesini sağlarmışşş..Herşeyi dişe bağlamak çok büyük hata dedu...Psikolog değilim ama bu dönemde arsızlıkları,huysuzlukları hep dişe bağlamak çocuğun gelişimine zarar verir dedu bi de..

Bu arada Özlem blogunu okuyorum şimdi resim süper olmuş hemen söyliyim dedim..
Mahallenin yaramaz çocuğunu okudun bitirdin mi ne düşünüyosun beğendin mi??

Aaa doğum mu olmuş hemen bakayım Rabbim evladını bağışlasın gerçekten de çok erken galiba

Özlemcim merhaba,

teşekkürler. evet resmi bende cok beğeniyorum.

Kitap "mahallenin en mutlu yumurcağı" nı ben beğendim. insanların ilk evrimden bu zamanına kadar olan gelişimleri üzerinden bebeklerimize bakış açısını geliştirmiş. benim hoşuma gidiyor birçok saptaması. mesela şu anda bizim bebekler bir şempazeyle eşler. yaptıkları ve zekaları aynı düzeyde. ama onlardan daha akıllı ve daha kolay ögreniyorlar tabiki. tavsiye ederim. en cokta bebeklerimiz için yaşadıklarımızı basit şekilde çözdürmeye calısıyor. ne aglatarak, ne cezayla... henüz yarısındayım. tavsiye ederim.

mesela kitaptan bir bölüm:

tüm günü dört duvar arasında geçirmek insanoğlu için çok yeni bir deneyim. insanlar on bin yıl önce dört düz duvardan oluşan binalarda yaşamıyordu. zaten rüzgar geçirmeyen, düzgün kapı ve pencereleri olan evlerde de ancak birkaç yüz yıl önce yaşamaya başladık. yani insanlık tarihinin %99.9 luk bölümünde çocuklar hep dışarıda yaşadı. dolayısıyla uzun saatler evde kaldıklarında oradan oraya koşturmaları ve yaramazlık yapmaları çok ta şaşırtıcı olmamalı.

18 aylık cocugun özellikleri:
duyguları hizla değisir
düsünmeden hareket eder
hayır en sevdigi sözcüktür
küstahtır
enerji doludur
serttir
duyarlıdır
cogunlukla mutludur
uzun süre konsantre olamaz

Özlem hoşgeldin canım. Bak şubat anneleri senden hızlı çıktı
Sende yorma artık kendini bu aralar dinlenmeye çalış doğumdan sonrasında enerjiye ihtiyacın olacak
Ailecek gezdiniz demek oh sefanız olsun .Bizim babamızın tek müsait olduğu gün pazar oda ya kendini gezdiriyor.Yada kaynanam sağolsun kalabalık misafir çağırıyor yemeğe tüm günüm gidiyor valla
Geçen haftada bu haftada yemekli misafirimiz vardı .Çocuk hasta olmasa soğuk falan dinelemezdimde şimdi kendim çıkarım iyice hasta olur bir dünya laf işitirim hiç çekemem

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim Dorukun annesi Özlem blogun ve yazıların çok güzel . Keyifle takip ediyorum herkes gibi . Devamını bekliyorum sabırsızlıkla .Resmi sen mi çektin gerçekten çok doğal görünüyor ve çok hoş bir resim olmuş.

teşekkürler Tugbacım. Cok sevindim takip etmene. İnsan baya gaza geliyor böyle iltifatlar alınca....

fotoların hepsini ben cekiyorum canım. fotograf cekmeye meraklıyımdır.

Kızlar ben birazdan çıkıyorum sağlık ocağına gidecez,hazırlanırken haberlerde dinledim fransada kreş basılmış 20 çocuk rehin alınmış, hemen aklıma reyhan geldi allaha emanet olsunlar inş.ecemin kreşi değildir....ben çıkıyorum kızlar görüşürüz.....

merhaba kızlar.

500 kadar mesaj birikmiş benim okumadığım, haliyle geçmişe bakamayacağım umarım herkes için herşey yolundadır..

cumartesi gittim diyetisyene..2 kilo yağ gitmiş, çok sevindim..bakalım böyle devam ederim inş. pazar sedanın portakallı kekinden yaptım, burak çok güzel yedi, diyete rağmen ben de 1,5 dilim yedim, çok güzel oldu..

canımız istediğinde yediğimiz şeyler için dönüşümler var,doktor yazdı bana ama evde. mesela 1 adet şerbetli ya da çikolatalı tatlı yediğimizde 2 dilim ekmek ve meyve yemicez gibi.yazayım size de..var mı başlayan diyete ?

cumartesi buluştuk, güzel bir gündü..rüveydacım çok iyi hazırlanmış,pek dördü bir arada olamadı bu defa, biri uyudu,diğeri kalktı..bizim günümüz oldu bi yerde :)

burak tabakla oynarken, kırdı ve elini kesti gitmeden. orda da kahveye daldırdı elini. Allahtan ufak kazalardı, hasar bırakmadı fazla.

pazar da temizliğe adamış oldum kendimi..geçen hafta tüm cam perde ev temizledim, bu hafta yine heryer toz içinde.burak kendini yerlere atmadan temizledim erkenden. sonra 5 makina çamaşır,yıka,as,ütüle

eşim şehir dışında, 5 gün yok.. burak çok etkileniyor babası olmadığı zaman akşamları.. bakalım bu hafta nasıl geçecek? üstüne bir de benim şehir dışı işim çıktı perşembe konyaya gidicem ve 1 gün kalmam gerekecek..oğlum, hem annesini hem babasını özleyecek..öksüz gibi, tövbe yarabbim, ağlayasım var

YAA YAZIYORUM YAZIYORUM YOLLA DİYİNCE SİTE GİDİYOR küstüm yazmıycam.

ama hülya sana maşallah diyemeden geçemiyeceğim ama yalandan bende yapıyorum diyet pehh kaç gram aldım acaba.dün krize girdimde 1 kalıp çikolata yuttum yine

arkadaşlarım
site açılmış ama ben birazdan çıkıcam sohbete giremicem hepinizi yavrulanızla birlikte öptümm

Ay bu ne ya sıktı ama gerçekten şurda doğursak kkya yazamıcaz bangır bangır doğuruyorum diye
Hayırdır izinlisin galiba Burcu,bizde seni öptük baş baş
İyi akşamlar Esmacım sana da

nasılsınız arkadaşlar..
selmacım çok geçmiş olsun kuzum hastaymış
hava mevlüdünüz allah kabul etsin

kızlar fazla aklımda tutamadım kusura bakmayın...yarın arası hastaneye götürcez dua edin teyzeleri hakkında hayırlısı olsun paşamın..özlemcim hamiş özlem senden özellikle istyom hamilelerin duası kabul olur...hastaneye yatarsa oğlumla kalamıycam gün aşırı hastaneye gidiyoom bende babanesi kalacak 1 gün o 1 gün ben...8 tane iğnem var çok üzülüyorum nasıl bırakacam onu orda yalnı...ama ben iyleşemesem ona kim bakçak....

doruğun annesi özlemcim seni rüyamda gördüm bana gelmiştin merdivenlerden indin benim kapıma geldin diyom bu özlem değilmi öle çok seviniyom habersiz gelmişin sanki sana diyom niye haber vermedin evde bişi yok nasıl ağırlıycam diyon yalnız gelmiştin rüyada bu kadar gördüğüme sevindiysem gerçekten görsem ne olur buluşanları anlıyorum...

Günaydın bacılar, nasılsınız.

Hülyacım tebrikler kilo vermişsin, buluşmanızda güzel geçmiş anlaşılan ama resim yok mu.

Fatoşcum sana ve Arasıma çok geçmiş olsun Allah iyilikler versin inş.

Bu arada bende bir haftadır diyetteyim yediklerime dikkat ediyorum. bende verdim sanırım ama tartı çalışmadı sabah sanırım pili bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…