2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun dileklerinize sağolun kızlar.. Özlemcim dilimi eşşek arısı soksun dedim hemen hasta ettim çocuğu.. ama o olmasın da ben mi olayım biz hepimiz sırayla olduk ona geçirmedik derken en son hasta olan babasından kaptı..
çok şükür ki bugün iyiymiş annem kahvaltı ettirebilmiş üstüne de 2 saat uyumuş.. keyfi yerindeymiş çook sevindim
Ayrıca evet bu eğitim konusu beni de çok endişelendiriyor.. tamam çok kasmak istemiyorum ama bilinçli davranmak istiyorum.. Sabiha Paktunanın setini almıştım onlar geldi ama haftasonu hasta olunca başlayamadım.. Onları bitirip şu bahsettiğiniz kitaplara geçeceğim..Kendime ayda 2 kitap okuyordum onu 1 e indirip çocuk kitaplarını okumaya başlayacağım..

Özlemcim bloğunu ara ara topluca bakıyorum.. çok taktir ediyorum bunu düzenli olarak yaptığın için de.. ben bunu isteyip te tembelliğinden yapamayan biriyim.. en azından bi defter tutabilsem tembelliği bırakıp daha geç olmadan o da yeter..

Yalnız daha önce de bölük pörçük konuşulan kitaplar vardı.. onların isimlerini hep birlikte yazıp bi göndersenize hatunlar.. Yani okuduğunuz veya okumak istediğiniz kitaplar. En azından kitapçıya gittikçe gördüklerimi alayım diye istiyorum.. Ama hepimize faydası olacaktır..
Ben yalnız Tracy nin bebek bakım sorunlarına mucize çözümlerini okudum Sabiha Paktunanın Çöp çocuk, Çocuklarla doğru iletişim, Anne İş' te sırada bekliyor..

serap aslında sabiha paktunanın kitapları bizim bücürler biraz daha büyüdükten sonra işimize yarayacak.

benim okudugum kitaplar:

1- Freud a ne yaptıkta cocuklarımız böyle oldu
2- Mahallenin en mutlu yumurcağı

ikisinide tavsiye ediyorum.

ağaç oldum bi kişi cvp yazsın die bekliyorum
benle sohbet edicek yok galiba neyse
herkese iyi günler kızlarr

bir arada mutlaka kitapcıda gördüm. cocuklarla oynanabilecek egitici oyunlarla ilgili bir kitap vardı onu alıp okumak istiyorum. para yoktu yanımda alamadım geçenlerde.

Zeyl öslemcim bir konu açılıp orada paylaşım yapılabilir bence de...

Şimdi misafir geleceğinden uzun yazamıyorum ama bir ara daha uzun yazacağım...

Bende bir blog açtım; aslında bir blog oluşturma isteği ve blogu açalı baya oldu ama daha yeni başlayabildim artık bu zamana kadar olanları özetleyip olduğumuz yerden devam etcez bakalım...
Bir kaç yazı yazdım ama daha ekleyemedim, akşam eklerim umarım...

Fakat benim blogum yalnızca kızımı içermiyo benim blogum işte, lakin şu aralar ömrümün çookca kısmını kızımla geçirdiğim için minik sultan her şeyin içine gircek galiba :) Kendime, eşime, her çocuğa ayrı ayrı yapmayayım dedim ailemizin blogu :) henüz bişii yok ama aklınzda bulunsun..

ailebiz.blogspot.com

"freud a ne yaptık da cocuklarımız böyle oldu" da cocuklarla yetişkin gibi konuşulması gerektiğini,
"mahalllenin en mutlu yumurcağı" nda da cocukla cocuk gibi konuşulması gerektiğini yazıyor sanırım

almadan kafam karıştı, ama ikisini de alıp okuyacağım..

huleeeen yaptınmı dügünde enteresan biseyler anlatsana

nikah oldu tatlım. enteresan çok şey vardı (
kardeşim, gelinin amcası ile görüşmüyordu. nikahta tebrik için elini uzattı ama benim deli kardeşim malesef karşılık vermedi ve gelinin babaanne ve halaları gereğinden fazla tepki gösterdiler. kendilerine göre haklılardı ama yeri orası değildi. kaldı ki küz olduklarını biliyorlardı.
nikah sonrası bi bara eğlenmeye gittik. (tabi barı kapattık.) nikahta kargaşa çıkaan halalar da geldi utanmadan ve davet edilmeden. içkileri devirdiler. herkes kendi hesabını ödeyecekr
ama babam üstlendi hepsini. (öenmli olan o değil: hem konuşmuyor bizimle hem de hesabını ödetiyor yüzsüz).
biz gönlümüzce eğlendik neyse ki. gelin tarafından sadece 3-4 kişi vardı.

bi laf var bizde: BİZ ALDIK KIZINIZI, İT YALASIN YÜZÜNÜZÜ... aynen öyle oldu. çünkü bize çok çektirdiler. babam onlar yüzünden hastalanda ve şeker çıktı.

yani gelin alma olayı başlı başına enteresandı be özlemcim.

umarım kardeşim ve eşi mutlu olurlar... tek temennimiz bu.

geçmiş olsun canım yaaa.
ölçümler çok değişken oluyor gerçekten de. sıkma canını

hayırlı olsun bloğunuz.

esmacım ilk zaman ben de aynı şeyleri yaşamıştım, doktordan doktora ve doktordan sağlık ocağına göre değişiyor ölçümler. hep aynı yere ölçtürün bence..emir kağana geçmiş olsun, kulak için sadece şurup mu verdi,antibiyotik olmadan geçmez ki ama

kız hep sayfadayken görünmüyo yazılar, ben sayfayı yeniden açınca gördüm, hayırdır canın niye sıkkın senin,emir kağandan hariç bişey mi oldu?

Diğerini okumadım ama Freud'a Ne yaptık da ... çok güzel bir kitaptır. Çocukları o terapiden bu terapiye taşınarak, kitaplarıdaki noktaları virgülleri okuyarak değil, hayatımızdaki temel değerler üzerinden eğitmemiz gerektiğini anlatır. Çocuğa dürüstlüğü ona karşı ve çevremize karşı dürüst olarak öğretiriz, bir yalanını yakalayıp onu terapistlerden (ya da kendimizi) çıkarmayarak değil. tavsiye ederim.

Son düzenleme:
selam kızlar,benim de net açık ama Bahar hanım izin vermiyor pek yazmama zar zor okuyorum işte yazdıklarınızı..
az önce mama sandalyesinde yemek yedirdim,mutfağa gittim bir ara içimden bir ses git içeri dedi bir de baktım mama sandalyesinde ayağa kalkmış bi de arkası dönük zıplıyor.o esnada bilgisayarda müzik açmıştım ona heralde oynayası geldi çocuğun..az kaldı düşüyordu ya çakılcaktı yere,Allah koruyor valla..

ben de dün gece rüyamda burcuyla zeynep ve ipek'i gördüm..iyiler mi acaba ikisi de telaşlı idi rüyamda benle konuşmaya gelmişler habersiz güya..

Son düzenleme:

4 yaşından sonra yetişkin yerine koymak gerekiyor. o yaşa kadar onların bebek olduklarını ve sınırları belirlemek gerektiğini. bazen onlarla iletişime geçmek için onlar gibi konuşmak gerektigini söylüyorlar. kısa ve tekrarlardan anlıyorlar. 4 yaşından sonra

kızlar merhaba bayadır gıremıyordum umarım kotu bısey yoktur
aklıma takılan bısey var onu soracaktım benım oglum daha emeklemıyor surunuyor heryere koltuktan besıkten tutunup kalkıyor bırakınca 3 adım fılan atıyor ama dusuyor bebegı boyle olupta yuruyen var mı herkes dıyor gec yurur emeklemdıyse ay aklımda sureklı sabah aksam oglum yurusub dıye ugrasıyorum

esma kızma yaw yazıyoruz işte biseyler ama kimseler yok bu hafta topik baya boş
kızmıyorum cnm ya canım sıkkın biyerlere sığamadım zaten bugün

cnm düğün yapmak ellere karışmak kırıp bişiy olmamış gibi davranıyolar insanı katil eder böleleri

evet ölçüler değişkende bukadarda olurmu 76 cm die seviniyodum 72 deyince şok oldum daha önce 73 ölçmüştünüz kısaldımı diyemedim

c
nm değişiyo sağlık ocağına güvenmiyodumda eylül de 73 çıktı aynı kız ölçtü hemde o bebek ölçü şeyleri varya onla nerdeyse 4 ay geçiyo 72 çıktı şimdi hiç uzamadı ve kısaldımı kulağı için suprax pediatrik şurup verdi antibiyotik cnm

canım sıkkın başka şeylerede sağlık olsun da artık büyüdük anne olduk
katlanıyoruz bazı şeylere insanlara bazende boğuluyosun işte

ay cnm Allah korusun farketmişsin şükür

bazı bebek hiç emeklemeden yürür hiç korkma

Son düzenleme:
insallah canım
bu arada sende takılma boya aynısı benım basımda geldı agustosta olcturdum 73 cm cıktı eylulde olcturdum 72 gulerek benım kı cekmıs fazla yıkanmaktan dedım baska baska kısler olcunce oyle oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…