2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kış geldi başladı hastalıklar... Eflal'in de sabah burnundan sesler geliyordu. Ne çok burnu tıkanıyor bu çocuğun ya. Buhar makinesini açmalı artık.

evet canım başladı valla hastalıklar...
bünyeleride zayıf hemen kapıyolar şifayı..

Eflal bi de çok zayıf teyzeleri. 7 kilo +200 ya da 300g Hemen de buluttan nem kapıyor. Allah büyük hastalık göstermesin buna da şükür de yine de herkes normal derken tedirgin olmuyor değilim. Bi tek sağlık ocağı hemşiremiz var tedirgin olan. Doğrudüzgün yemiyor ki. Bikaç yudum bikaç yudum.

kızlarrr benim şöyle bir sorunum var..

burak kuzenleri ile birlikte kalıyor ya, yeğenim mert 10 yaşında,yağmur 2.5 yaşında. mert yağmuru kıskanıyor, yağmur burağı kıskanıyor..

dün yağmur almış kalemi eline, burağın yüzünü karalamış, yağmur yazdım demiş bide..Allahtan kalem gözüne falan gelmemiş, bizimkinin de sesi çıkmamış hiç.. sonrasında da annem burağı ayağında sallarken yağmur sevecem diye gelmiş, burağın yüzünü yırtmış, dün kaşının üstünde derin bir tırnak izi vardı

biz de dün akşam hepimiz küstük yağmura. küstüğümüz zaman daha hırçın oluyo tabi, bu defa burağın kafasına oyuncak bebek attı, elini saklama kabını kapatırken sıkıştırdı..

son 1 haftadır böyle hırçın..nasıl yapmalı acaba? dün çok çok üzüldüm..yağmur da benim cocuğum gibi,ayırt etmem, kardeş sayılırlar..acaba burağı kreşe falan mı versem diye düşündüm ama daha çookk küçük. 3 yaşından sonra gönderirim kreşe diye düşünüyordum...

aa ne güzel, yemeyen bebişlerimiz burak ve mertkan yemeye başlamışlar, inşallah devamı da gelir, darısı da eflal e olur..

Ay Hülyacım ne desem bilemedim ki .Baya zor bir durum .Buraka annen bakıyordu galiba yeğenlerinede o mu bakıyor .İnsanında aklı kalır böyle durumda . O da daha çok küçük ona ceza falan vermek işi dahada zorlaştırır. Daha çok hırçınlaşır zarar vermek isteyebilir . Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten ailesi drdan veya bir uzmandan yardım isteseler olurmuki :26:
Kreş içinde sanki Burak çok küçük annen bakabiliyorken hemde .Ne bileyim oraya alışır mı iyi bakılır mı
Ama bir çaresini bulamazsanızda en iyi çözüm bu gibi .Ay kafam karıştı baya karışık yazdım kusura kalma :78:

bence yağmurla büyük bi kızmış gibi konuşun..işte sen ablasın çok akıllısın burağı korumalısın falan diye..burak çok küçük sen büyüksün deseniz..belki işe yarar..kreş için çok erken canım yaa..
aa ne güzel, yemeyen bebişlerimiz burak ve mertkan yemeye başlamışlar, inşallah devamı da gelir, darısı da eflal e olur..
amin amin inş......
bende çok merak ediyorum revna kilo aldımı diye

hadi bakalım inş iyi kilo almıştır bıdık..

off kızlar kendimi çok yorgun hissediyorum ya..
hergün akşam olunca diyorum yarın kalkınca kendime bakıcam eşofmanları atıcam üstümden güzel güzel giyinicem saçlarımı maşalıcam falan filan diye..sabah oluyo sanki üstümden dozer geçmş gibi yorgun oluyorum gün boyu hemde...kansızlık var sanırım bende de..siz ilaç falan kullanıyomusunuz kansızlık için..aslında bizdende çocuklarımıza geçiyo kansızlık..önce kendimizi düzeltsek iyi olacak kanımca:26:..

kimse bişey yazmıyo napıyonuz bacılar sorması ayıp..
bırakıp gittiniz sanırım..bende gidicem haaa...

Ay canım banada aynısı oluyor .Halimi gören acıyacak valla .Uykusuzluk , yorgunluk , stres sanki yaşlandım gibi. Bi ara bende hamileyken vitamin kullandık ya hoş ben hiç düzenli almazdım.Evde duruyor hala onlardan kullanayım diyordum .Oda kaldı ne yemek yiyorum düzgünce nede meyve .Hele uyku desen zaten yok . Ayrıca bir desteğe ihtiyacım var kanımca :111:

Selam canım bende ne zamandır senin girmeni bekliyordum.Senin oğluşuna biz hediye alacağız ya Ben sana nerden arkadaşlık göndereyim ister burdan ister face varsa ordan arkadaş olalım
Bana bilgileriniz lazım :81:

canım aldım arkadaşlık davetini.hediye için şimdiden teşekkür edriz

canım aldım arkadaşlık davetini.hediye için şimdiden teşekkür edriz

Ne demek canım benim için büyük keyif olacak .Baktım burası hep bakımda bende faceden yolladım daha garantili .Beni şimdiden heyecan sardı hediyeleşme için .
Ama doğum günü için hala bi planım yok . Aklımda bir tek şey var aslında .Eşiminde Mertoşunkinden 5 gün sonra ikisini bir arada çıkarayım dedim .Şimdi kocişe ayrı parti yapamayacağım Zaten çok kalabalık olamayız en yakınlarımız oldu bitti .Ama süper hazırlanmak istiyorum çok özeniyorum umarım umduğum gibi olur :97:

merhaba kızlar nasılsınız..
inşallah herkes iyidir öncelikle hasta olan meleklere acşl şifalar geçmiş gitmişler olsun..

bide darısı yiğite lütfennnn...
mama sandelayesi aldık bir heves belki rahat ederde yer diye yok farketmedi

kızlar size bişey sorcam ya.. sizinkiler televizyona karşı ilgilimi.. özellikler reklamlar çıktığı zaman kilitleniyor resmen.. bebekli reklamlar çıkınca onlarla konuşuyor gülüyor kavga ediyor.. hoşuma gitmiyor değil ama zararları konusunda çok bilgi sahibi değilim açıkcası. 2 yaşına kadar tv yasak diye duydum birilerinden ama ne kadar doğru yada yemek yerken baby tv izlemisi ona zarar verirmi bilmiyorum.mesela bir işim olunca yemek yaparken çamaşır asarken açıyorum tvyi bayağı izliyor büyük adam gibi. tedirginimm.
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ay buraya sorunlar yazıldıkça şaşıyorum..Hülyacım aynı senin çektiklerinizi bizde çekiyoruz.Malumunuz görümcem eşinden ayrıldı ve kaynanamlarla birlikte yaşıyor..Tabi ki oğluda...Aaynı senin dediğin gibi kardeş gibi büyüyolar bizimkilerde..Çokta faydası dokunuyor zaman zaman..Ama zaten boşanmaydı,dedeyle ananeyle yaşamaktı,ben bu ailenin nesiyim, burası benim evim mi gibi bir sürü sorunla boğuşurken bi de Toprakın gelişi çocuğu çok acayip etkiledi..Geceleri altına yapmaya başladı yeniden filan..Bizde ne yapacağımızı şaşıp kalıyoruz zaman zaman..Hem çok seviyor hemde kaşla göz arasında zarar verme planları yapıyor..kayınvalidem Topraka çok düşkün bunu hazmedemiyor..O Toprakı sevdikçe hırçınlaşıp,yavruma saldırıyor..Salihi de çok seviyorum içim parçalanıyor bu haline ..Herkesten daha sakin yaklaşıyorum bu tip durumlar olduğunda,alltan alıyorum ama bi yere kadar Toprakta benim evladım..Geçen gün Allah döndürdü beni resmen..Mutfakta salata yaparken,dönüp bi baktım ki yerde Toprak Salihin ayağıda belindeNasıl bi çığlık attım anlatamam..
O günden beri resmen fobi oluştu bende..Beline tekme filan salllıyor arada..Eşimi sürekli sakinleştirmeye çalışıyodum bu konuda ama artık gözümde hep o sahne canlanıyor bende sakin olamıyorum artık..

Bide bizimki kıskançlık krizlerine filan giriyo etrafa saldırıyo çığlık atıp..Toprak çok korkuyor..Eşim böyle olduğunda gece huysuzlanıyor filan diyo ben çok bağlamak istemiyorum ama off ne bileyiiiim
En son bizim evde böle bi kriz geçirdi annesi çok kötü oldu tutup dışarı attı odadan eve gidiyoruz dedi..Kafasını kapıya çarptı yavrucak çok canı yandı..Eşim aldı ablasını götürdü sakinleşsin diye..Kaynanam kriz geçirdi bu sefer bizde kaldı eve geçemedi..Bir sürü terane yaşadık çocuklar için anlayacağın..

Ben biraz ayrı kalmakta fayda olacağını düşündüm..
Görümcemle paylaştım..Toprak sevildikçe hırsı artacak biraz biz gelmeyelim evde ananesi,dayısı herkes onla ilgilensin,sefa sürsün biraz dedim..4 gün filan gitmedik..Dün akşam gittik daha iyiydi sanki..

Ama sen ablasın ona sahip çık gibi cümlelerin doğru olmadığını biliyorum..Küçük olan üzerinden misyon yüklememek gerek,hedef göstermemek gerek..Birey olarak Yağmurla ilgilenmek lazım..Bütün ailenin küsmesi hiçte iyi olmamış aslına bakarsan..
Geçen günde şey okudum mesela,babası içkici ayyaş bi çocuk babası geldiğinde uyanır,gürültü yapar babasıda onu döver..Çocuk bunu neden yapar? Kötüde olsa babası ona tepki verir,yanında olur:26:
Çok acıklı bi durum bu ama bende hep yegende bunu seziyorum..Sürekli mi pürüz çıkarır bi çocuk diye düşünüyorsun..Evet çıkarıyor işte..Çünkü pürüz çıkarınca aile büyükleri kötüde olsa ona tepki veriyor..

Bu konuyla ilgili bende net bi çözüme ulaşmış değilim canım..Düşünüyorum zaten lap diye bi karar vermekte çok zor..Bu çocuklarla birlikte yaşıycaz ve bi an önce sorunlarımızı halletmemiz lazım..Kardeş olanlarda var aslında aramızda onlarda nasıl başettikleri ve edemediklerini yazsalar benimde çok işime gelicek
Dediğim gibi bişeye karar vermek çok zor,soruna cevap vermekte öyle..Evde mi kalsın yoksa kreşe mi gitsin..Harvey Karp bu dönemdeki çocuğun kreşe gitmesinde bi beis görmüyor..Eve hapsolması yaşıtlarıyla iyi vakit geçireceğini bi yerde olmasından daha kötü diyor..

Ne biliiiim benimde kafam çok karışıkkkkkkkk

Son düzenleme:
Selda Hülya bacılar sorunları konuşalım gerçekten..Kim ne demiş,hangi uzman hangi çözümü bulmuş önümüzde olsun..Sonra bizde kendi kararımızı kendimiz veririz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…