teyzeleri oğluma kek yaptım çok beğendi burda resmi diğer topikte tarifi var
Eki Görüntüle 116406
canım resimdeki kekin çok güzel duruyor,ellerine sağlık,afiyet olsun..
kekle ilgili pişirme sorunlarımız olmuş sanırım..
ben her yaptığım keki soğuk fırına atar 150 derecede 40 dakikada pişirir kapatırım.ilk 20 dakkada fırının kapağını açmamak çok önemli..ayrıca asla keke birşey batırmam üstten elle dokunup anlarım içinin pişip pişmediğini..siz de anlarsınız elle deneyin,bıçak kürdan sokmayın keke..sönme ihtimali var..
ayrıca yanlış anlama oldu mu bilmiyorum ama portakalın kabuğunu içine rendeledikten sonra kabukları soyuyoruz ve o şekilde robottan geçiriyoruz yani...
alternatif olarak kuru üzüm ve cevizli yapıyorum o da süper olur bayılır herkes özellikle kocam yapsana der durur...hatta evimde var şu an...
afiyet olsun..
bazen ben de yoğurt koyarım ama sade yaparsam...içine birşey kattığında gerek görmüyorum...
evet robottan geçirince ağza hiç gelmiyor özüne karışıyor...
kimsecikler yok,,haftasonu tabii kocalar evde ama bizimki yok bugün kendine ayırıyor arkadaşlarıyla...
ayşegül seninki nerde canım???
slm kızlar..
kekle ilgili muhabbet oluyo sanırım..
ben de ısıtır koyarım fırını güzel kabarır..
sedacım ben portakalın birini biraz rendeledim diğerinin kabuğunu soydum attım..
ve kalan portakalı robottan geçirdim güzel oldu..
bugnde havuçlu tarçınlı kek yaptım..oda güzel oldu kısss...
sağol canım..çocukları yıkadık banyo yaptım..sütümüde aldım geldim..biraz takılıp yatıym dedim..
yarın kızkardeşimle çarşıya gidicez..çocuklara babaları bakacak..
çok güzel faydalı bilgiler sağol cnmkızlar size yine sabah sabah okudugum birkaç bilgiyi yazıyorum.
ÇOCUKTA ATEŞ ÇIKINCA NE YAPMALI
İhtiyacı olanlar için okuduğum ve işime yarayan bilgiler şöyle:
1. Öncelikle çocuğun bulunduğu ortam serinletilmeli, 21-22 derecede tutulmalı.
2. Çocuğun üzerinde hafif ve gevşek giysiler olmalı.
3. Islak bezlerle kompres yaparak vücut serinletilmeli.
4. Ateş, vücutta sıvı kaybına yol açar, bu sebeple bol sıvı verilmeli. Örneğin; su, meyve suyu, çorba, bitki çayları...
5. Doktorun önerdiği ateş düşürücü şuruplar çocuğun yaşına ve kilosuna uygun olarak verilmeli.
6. Ilık suyla banyo yaptırılmalı. Ilık banyo ateş dürücü etkiye sahip.
7. Burası çok önemli. Çok yüksek ateşi olan çocuğun elleri ayakları soğuk olabilir. Bu durumda anne-babalar ateşi olmadığını düşünerek yanılabilir. Ateş, mutlaka dereceyle ölçülmeli. Eller ayaklar soğuk olsa da vücutta ateş yüksek olabilir.
BUNLARA MUTLAKA DİKKAT EDİN
1. Ağır karaciğer hasarına yol açabileceğinden, çocuklarda ateşli hastalık sırasında ateş düşürücü olarak aspirin verilmemeli.
2. Alkol veya sirke sürmek yanlış bir uygulama. O an için ateşi düşürebilir ama alkol damarları genişletip daraltacağı için ateşin daha da yükselmesine yol açabilir.
3. Müdahale ederken çocuk ağlatılmamalı. Ateşi daha fazla çıkabilir.
4. Üstüne kalın giysiler giydirilmemeli. Bu, vücudun ısısını daha da yükseltir. Üzeri kalın battaniye, yorgon, vb. şeylerle örtülmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?