2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

off yığınla ütü yaptım.çok yoruldum valla.birikti birikti artık adamın giyecek bişeyi kalmamıştı.adamın gömlegine bişey dökülse ütülüsü yoktu yaniayy temillikmi ne..neyse ütü bitti şükür.ıhlamurum aldım bi bakayım demiştim..

teyzeleri oğluma kek yaptım çok beğendi burda resmi diğer topikte tarifi var
Eki Görüntüle 116406

afiyet olsun.yarasın paşayı.çok güzel görünüyo..

selam baharcım..
hımm ben ısıtıp koymuştum fırına.ayrıça ben batırırım kız kürdan..ama benim kekte hiç sönme olmaz.bide bide ben portakallları heçrobatten geçirmedim hepsinirerdeledim öylecene koydum.siz robatten geçirme sebebi ağıza gelmemsi dimi.oysaki ben daha çok severim ağıza gelemsini.
bende çok severim üzümlü.cevizi kekleri.ayrıca meyveli.hımmmm canım istedi..ama benim kekimde muhakkat yogurt olur seda.bak çokta sevilir benim keklerim..:82:

bazen ben de yoğurt koyarım ama sade yaparsam...içine birşey kattığında gerek görmüyorum...
evet robottan geçirince ağza hiç gelmiyor özüne karışıyor...

kimsecikler yok,,haftasonu tabii kocalar evde ama bizimki yok bugün kendine ayırıyor arkadaşlarıyla...
ayşegül seninki nerde canım???

bazen ben de yoğurt koyarım ama sade yaparsam...içine birşey kattığında gerek görmüyorum...
evet robottan geçirince ağza hiç gelmiyor özüne karışıyor...

hımm.ben yogurdu severim.kıvamı daha bi güzel ediyo gibi.ama tabi her lezzet güzeldir.ben bir daha deneyecegim bu portakaklı keki.inşallah beceririm..:)))

kimsecikler yok,,haftasonu tabii kocalar evde ama bizimki yok bugün kendine ayırıyor arkadaşlarıyla...
ayşegül seninki nerde canım???

bizimki saat 4 ekadar mesai yaptı.maç seyrediyordu şimdi bitti.zeynep uyuyamadı .babası uyutacatmış onun odasında uyumasını bekliyo sanırım.bide şimdi hastaya pek bi nazlı.

slm kızlar..
kekle ilgili muhabbet oluyo sanırım..
ben de ısıtır koyarım fırını güzel kabarır..
sedacım ben portakalın birini biraz rendeledim diğerinin kabuğunu soydum attım..
ve kalan portakalı robottan geçirdim güzel oldu..
bugnde havuçlu tarçınlı kek yaptım..oda güzel oldu kısss...

afiyet olsun..

sağol canım..çocukları yıkadık banyo yaptım..sütümüde aldım geldim..biraz takılıp yatıym dedim..
yarın kızkardeşimle çarşıya gidicez..çocuklara babaları bakacak..

Son düzenleme:
sağol canım..çocukları yıkadık banyo yaptım..sütümüde aldım geldim..biraz takılıp yatıym dedim..
yarın kızkardeşimle çarşıya gidicez..çocuklara babaları bakacak..

bizde yarın yıkacagız uşakları.afiyet olsun iç bacım.benim kocada zeynebin odasında uyudu kaldı sanırım.gidemdezavallıyı uyandırayım.yerine yatsın.bende tü yaptım yoruldum valla.gidip yatsam iyi olacak.gez bacım ne güzel..

miroş uyurken iki çift sohbet ederiz dedim ama malum haftasonu kimsecikler yok.
dün kek muhabbeti geçmiş. şu portakallıyı merak ettim. tarifini bulabilirsem denicem.

miray grip oldu galiba: burnu akıyor.
vee uyandı.

Selam kizlar gerçi kimsecikler yok ama
bizim burasi karla kapli heryer acayip bi kar var ilk defa bu kadar çok yagdi
kar firtinasi devam ediyo bide bu havada sabah ise gittim
Ecem hanimda kari camdan seyrediyo merakla

Bizde bi yaramazlik yok ben hala hastayim köh köh öksürüyorum
Ecem de iyi çok sükür
Umarim sizlerde iyisinizdir hafta sonlari çok sakin oluyo buralar:97:

slm kizlarrrr cok sükür sonunda evime tasindim. yerlestim sayilir artik insallah vaktim oldukca girerim! eee nasilsiniz anacim gecmisi pek okuyamadim kuzucuklarimi özledim! benim cadida bi zayifladi teyzeleri hasta , ne ararsan var yani! öksürük ates burun akintisi balgam... var da var yani bi gecmek bilmedi yawww hafta sonu kimsecikler yok! neyse öpüyorumm hepinizi cawww...

kızlar size yine sabah sabah okudugum birkaç bilgiyi yazıyorum.

ÇOCUKTA ATEŞ ÇIKINCA NE YAPMALI

İhtiyacı olanlar için okuduğum ve işime yarayan bilgiler şöyle:
1. Öncelikle çocuğun bulunduğu ortam serinletilmeli, 21-22 derecede tutulmalı.
2. Çocuğun üzerinde hafif ve gevşek giysiler olmalı.
3. Islak bezlerle kompres yaparak vücut serinletilmeli.
4. Ateş, vücutta sıvı kaybına yol açar, bu sebeple bol sıvı verilmeli. Örneğin; su, meyve suyu, çorba, bitki çayları...
5. Doktorun önerdiği ateş düşürücü şuruplar çocuğun yaşına ve kilosuna uygun olarak verilmeli.
6. Ilık suyla banyo yaptırılmalı. Ilık banyo ateş dürücü etkiye sahip.
7. Burası çok önemli. Çok yüksek ateşi olan çocuğun elleri ayakları soğuk olabilir. Bu durumda anne-babalar ateşi olmadığını düşünerek yanılabilir. Ateş, mutlaka dereceyle ölçülmeli. Eller ayaklar soğuk olsa da vücutta ateş yüksek olabilir.

BUNLARA MUTLAKA DİKKAT EDİN

1. Ağır karaciğer hasarına yol açabileceğinden, çocuklarda ateşli hastalık sırasında ateş düşürücü olarak aspirin verilmemeli.
2. Alkol veya sirke sürmek yanlış bir uygulama. O an için ateşi düşürebilir ama alkol damarları genişletip daraltacağı için ateşin daha da yükselmesine yol açabilir.
3. Müdahale ederken çocuk ağlatılmamalı. Ateşi daha fazla çıkabilir.
4. Üstüne kalın giysiler giydirilmemeli. Bu, vücudun ısısını daha da yükseltir. Üzeri kalın battaniye, yorgon, vb. şeylerle örtülmemeli.

çok güzel faydalı bilgiler sağol cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…