2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bakın hepsi kaçtı benim kaynım kaldı sadece

ayy ben sün akşam duruyu uyuturken aklıma Burak geldi Hülyanın ki dedesi ne yaptıki saçlarına acaba dedim.dün güya burdan soracaktım akşam aklıma geldi.

birde ne unuttum bu olay hap almayıyı unutmuşum hemde 1 haftadır.yeni paket alacaktım geçen hafta çarşamba günü güya başlayacaktım ama nerde diyorum hayatımı rutin yapanlardan birşey eksik ama ne meğer hap mış:) bu ay bomba benden gelirse şaşmayın.şayet ben şaşmam .

inanmıyorum sana senki çok dikkatlisin bu konuda nediyelim hakkında hayırlısı burcu .....

dedesi saçını kesmiş sanırım..güzel kesememiş hülya öyle diyordu sanırım..
deee bakalımmm demek bomba senden geliyo hayırlısıııı..

Son düzenleme:
selam kızlar...
ipeği uyuttum ayağımda size bi bakayım dedim.
moralim çökük durumda...
sabah kontrole gittik,malum öksürüğümüz tam gaz devam ediyor hala maalesef. neslihan hanım baktı,bizimki hala takır takır öksürüyor. o kadar iğneye öksürüğünün en azından biraz azalmasını beklerdik dedi,bizde azalmak ne kelime,sabahları özellikle nöbet şeklinde öksürüyor. çocuk göğüs doktorumuza bi gösterelim dedi. şansa ordaymış kadın. gittik,baktı etti,hastalığın geçmişini anlattı neslihan hanım ona. akciğer filmi çektik ettik eyledik. sonuç: hastaneye yatmanız gerek dedi nasıl yani dedik. maalesef gerileyen hiçbişey yok,onca iğneye ilaca rağmen bi nebze düzelmemiş ipek. zatürre var ama öksürüğünüz boğmaca gibi dedi kadın. yani öksürürken nefesi kesiliyor,boğulcak gibi oluyor. bu kadar uzun süre bu kadar şiddetli öksürmesi iyi değil dedi. başka çaresi yok mu dedik?
eve nebulizatör (solunum cihazı) almamız gerekiyormuş. 4 saatte bi içine ventolin ve farklı bi ilaç karışımı daha,bir de gyfrer serum fizyolojik ekleyip ipeğe uygulicaz. en az 2 hafta sürücek bu tedavi. perşembe ve haftaya salı günü tekrar kontrollerimiz var. 1 yaşından önce bu kadar uzun öksğrğk nöbeti geçiren çocuklarda astıma yatkınlık daha fazladır dedi. kesinlikle kolonya,esanslı şeyler (cold mix dahil) parfüm hele hele sigara kokusu istemiyoruz diyor. burnu tıkalıysa ılık bi banyo arkasından burun damlası damlatın,yüksek bi yastıkla yatırın,esanslar öksürüğünüzü tetikler diyor.
ordan çıktım burda başka bi hastane var,oraya gittim,götürdük testleri röntgenleri,dedim boyle boyle. hadi dedik baska bı doktor daha gorsun,belki bu kadar abartıcak bısey yoktur dedık. o da aynı seyden bahsettı,aynı makıneyı almanız gerek dedı.
velhasıl aksam ersın alıcak o zımbırtıdan.2-3 hafta evde duzeltmeye calısıcaz,olmazsa yatırıcak

komşum vardı.lojmandan.kızlara tulum diktirecegimde malum bi yer bilmiyom ben seni götüreyim demişti.ama defne uyuyunca etretelmidk.peryeden diktir dediler malum digereri terletir diyolar.bende tamam dedim.ikisinede penyeden tuluk.sona üstünümü açtı derdim kalmayacak..

bide demezmi bu aralar kaloriferi çok yakıyordlar diyelimde az olsun yandık iyice demezlermi.hay allahım tepem atıyo.dedim benim iki ufak var biz memnunuz dedim.ama bu kadar sıcak çocuklarıda hasta eder diyo.ben onlara göre üztlerin degiştiriyorum dedim.valla nladımı bilmem.bende seviniyordum şu 5 gündür iyi yakıyorlar diye((

kızlar bebelerimiz artık küçük degil.sütü artık rahatlıkla sindirebilirler sütü direk vverebilirsiniz.zeyneptetde 11 aylıkken başladım süte.hiç sulandırmadımda.doktor gerek yok demişti.çokta severr hala. süt diye ölür:))

defnede allahım maşalla diyeyim.iki gündür iyi yiyo.ama tabi blendırdan geçeçek ondan taviz yok maalesef.neyse az yesinde .bu arada üç gündür inek sütü deneyip içmiyordu bende keçi sütü denedim üç dört kez itti ama sonra içti hemide biberonlatabi izti dedegim ilk 60 cc yapmıştım.şimdi 90a çıkardım.size az gelebilir ama bize varyaaa muhteşemmm..ben hiç sulardırmadan direk ısıtıp veriyomm..

canım ya bence hiç riske girme hastaneye yatın bence..
orda daha iyi tedavi uygularlar serum falan..
çok üzüldüm ya...

Zeynep canım bencede evde 2 hafta uygulayacağına iyi bir hastanye yatır sende yanında kalacaksın zaten 2-3 günde iyi olur bak.ilerlemesin allah korusun nerden çıktı boğmaca.çok geçmiş olsun.fena üşütmüş baksana.bize sıcak gelen onlara soğuk mu geliyor anlamıyorum ısı ne olmalı.İpeğin hiç birşeyi yoktu 2 günde bi öksürük zart zatürrüye bu ne ya.

Selma -sibel bu ara acayip unutkanım ama adam yanıma 1 haftadır hatta önceside hastaydım 2 haftadır yanaşmıyor duru huysuz olduğundan beri benim halim yok uykusuzum ee görüyor yani.o yönden şanslıyım bugün aldım hemen ama 15-20 gün dikkat etmeli tabi.

Son düzenleme:

bende ipeği sormak için seni arayacaktım bugün ama doktora gidecekti rahatsız etmeyeyim dedim vazgeçtim, geçmiş olsun canım inş.işe yarar bu makine hastane ortamındansa evde daha rahat edersiniz kıyamam kuzuma ya hepsi üst üste geliyor .....

zeynepcim çok çok geçmiş olsun.bunu bilirim .ben daha önce yazmıştım sanaya.iki yaşındayken zeynebi bdonşit ettim diye.o zaman doktor hastanede yatacagınıza bi nebulizatör alın daa iyi demiştide.ogünden sonra bizde almıştık.valal çok iyi evde daha rahat oluyo...düzenli kullanımda güzel sonuç veriyo..umarım tezzamanda iyileşir kuzum

canım ya bence hiç riske girme hastaneye yatın bence..
orda daha iyi tedavi uygularlar serum falan..
çok üzüldüm ya...
hastanede rahat edemeyiz diye düşündük. eğer hf salıya kadar gerileme görmezse yatırıcak kesin. umarım 1 haftada toparlarız biraz.
inşallah işe yarar selmacım ya. bütün gün boğulcak gibi öksürüyor,içim parçalanıyor resmen
öylemi diyosun. düzenli kullanırsak işe yarar yani. ilaç falan koyuyomuydunuz içine?

ayşegül bizim tulumların içinde elyaf var ama nasıl penye dikecekte sıcak tutacakki onlar.elyaf koyacak dimi içine.

90 cc iyiişte zamanla çoğaltırda.ben yedim nanayı su harici bıraktı biberonu ne etcem bilmiyorum ara ara deniyorum ama basıyor çığlığı ve itiyor sonrada heryer süt mam oluyor.uyurken deniyeyim bende yine.Defne içinde azmin zaferi naberr defne hanım kim kazandı.

bence dr unuzun olduğu hastaneye gidin ve yatırın ipoşu..
orda daha iyi bakılır niye rahat edemiyesin canım..
dr unzda sürekli kontrol eder..
evde daha zor be canım..iki günde kontrole gitcekmşsiniz git gel yapmamış olursunuz..
serum falanda verirler daha çabuk toparlar..

yok.ventolin ve bazen bak ventolin suyu az geliyo o yüzden güzel buhar yapmıyo.oyüzden doktorlar
şu serum suyu oluyorya ondanda koyuyorlar.ama çok usatıyo tabiki zamanı ama daha iyi oluyo.ya doktorada yazdırın yada eczaneden eşin alsın.ventolinin hepsini boşaltıp birazda serum suyu koyuyon.güzelce buharlaşıyo.ama çocuk durmuyoya.ama evde olmak daha iyi.zeynep çok sıkılırdı.bende uyku zamanına denk getirir ayagımda sallar bi yandan elimle tutrdım buharı hem rahatca nrefes alıp uyurdu hemde oyalanmaya gerek kalmazdı.ama tabi 4 saat arayla olunca muhakka uyanık zamana denk gelecek.eline bişelre ver o oyalanırken sizde verersiniz.ama gece daha kolay o uyuyo sen buhar veriyorsun.tabi gür gür sesi olmasa
bizde hep güzel sonuç verdi.ben artık tecrübelendegim için anlıyorum nefezinden bronşite yaklaşıyormu oluyormu .olacakmı biliyorum ya helen doktora götürüyorum yada hemen evde antibiyotige başlıyorum.doktorlar bana demiştike bronşiti nerden anlıyorsun biliyormusun. hani gırtlakta çukur yer varya.işte orası dahada çukurlaşıyo ve nefes alırken çocuk içine kadar çöküyo gibi oluyor.bide hırıltı.öksürürken cigerlerinde gelir gibi öksürüyorlar ondan.amman ne bilemiy allah yardımmızım olsun.rabbim denmansız dert vemesin ama zor tabi.

öylemi diyosun kız,evde olmaz mı,işkillendim bak şimdi
bizde ventolin artı serum suyu koyucaz
bi posta da başka bi ilaçla yapıcaz
gece uyurken (ne uyur ya ipekte!) kaktırırız gündüzde uykusunda yada reklam izletip öyle yaparım artık.
hay anasını ben anlamıyorum o kadar sakın... sonuca bak...

zeynepcim evde kendin ilgilenmen bencede doğru karar hastanede sinirleri yıpranıyor insanın..
Sabah yiğiti sağlık ocağına götürdüm boğaz enfeksiyonu dedi.. ne öksürük var ne burun akıntısı var sadece ateş antibiotik ve şurup verdi.. çok halsiz ve iştahsız.. boy kilosuna bakılar.. 8 460 gr çıktı bezi ve badisiyle.. boyu da 75 olmuş.. 3 aydır sadece 400 gram ilerledik.. yaşında 9 olur diyosum ama malesef cücüklüğe devam ediyoruz..

yok burca elyaf terletir asla alma diyorlar ya.zeynepte kullanmamıştım ben bilimyorum yani.elyaf evet incecik bişey.ama elyafta çok olmazmı yaa.ne edcem bilemidim..
kız istemem estemem derken bak sen ikinciyi dogurursun ona göra

kızlar bak ben öyle düşünmüyorum.ipek daha küçük ve daha lbet hastalanacaklar.evde bakımıda ögrensin işine gelir ilerde.daha kolay olur bakımı.ama tabiki kötü olacagına elbet yatsın hastanede ama evde nasıl bakılır.bilse onun karınaa..

geçmiş olsun canım..zaten iştahı biraz açıldı diyoruz pat bişey çıkıyo..
inş düzelir bir an önce de iştahı açılır yiğit in..

geçmiş olsun seldacım iyi olsunda iştahı yeniden açılır inş.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…