2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Selma sen bizim gelinmişsin ya .

evet evet bizdede denir kır belini falan.yöresel konuşmalar eski hanımlarımazda hala vardır..
ankara şivesii....zaaarrr..(sanırım).viiliii..(inanmıyorum), gibi.aklıma gelres yazayım yaa..

kız sen ankaralımıydın.senin akrabalar var orda biliyorumda seninde oralı olduğunu atlamışım.

bizim evde hiç konuşulmaz şiveli ama babaannem ve dedemde hepsini öğrendim konuşmalarını anlarım.birde azerice konuşmalarıda anlıyorum 1-2 azerbaycanlı müşterim geldi öyle net anlıyorum ki ofistekiler dumur ne diyor nasıl anladıın eee işin sırrı memlekette.

kız o arabanın ıcı nasıl hamam biliyin mi.
fan 3 te çalışıyor
içinde var bi atlet bi de uzun kollu badi,üzerinde de o pembeli olan.
e arabada mont giydirirsen dışarda donar asıl.
normalde pek gıydırmem ama su aralar extra gıydırıyorum esasında ama şu durumumuzun üşütmeyle alakası olmadıgını 3 farklı doktordan teyitledim. aman ne bilim burcu ya. çok nanemolla olmasın. hiç öyle salamura gibi 4 kat giydirmedim ben. hiç te hasta olmadı bugune dek. bu ilk oldu ve dediklerine göre rsv denilen bi virüsten oldu.
hatta iyi hatırlattın bak
kızlar okuyun
Bebekler iin ciddi tehdit: RSV
ipeğin hastalığı bu virüsten kaynaklanıyormuş neslihan hn dedi
sizde bilgilenin illet bişey
baya araştırdım netten
uzak olsun herkesten yaa

yağız paşa uyudu bende hemen mutfağa girip yemekleri halledeyim.
görüşürüz kızlar.gelirim işim bitince.
görüşürüz canım kolay gelsin.....

evet burcucum eşim karslı....

kızlar bende çıkıyorum öpüyorum gece girerim belki
görüşürüz esmacım....

tabi tabi ankaralıyım ben.eşim adanalı..
evet bizded konuşulmaz ama büyük halam var(75 yaşında) o konuşur.zaten illaki aneanne ve dedeler.bide annemler komşuyarıyla çok haşırneşirler off bi konuşurlar arremden tercüme etmesini isterdik

bence cok gıydırmeyın kızlar bebeleri.
ne bilim ben boyle dusunuyorum
üşümesi terlemesinden çok daha iyi
terleyince bi an bile olsa soguk yese direk akıyor burunları.
hasta diye eve kapatmanında anlamı yok
giydir güzelce çıkar gezdir.
bebek arabasında rüzgarlık var yagmurluk war tak beresını atkısını cıkar.hatta agzını bıle kaparsan atkıyla nerden temız hava alıcak bu cocuklar? bence temız havaya ıhtıyacları war. eve kapanmak cozum degıl.

gecen sene yılbaşında eşimle konuşuyorduk.seneye defne aramızda olur inşallah.ve bakalım seneye nerde kimle olacagız diyoduk.vay bee maraş kimin aklına gelirdi:86:
bakalım seneye nerde ve kimle olacgız bakalık.
allah hayırlı yıllar .hayırlı günler nasip etsin.sağlıkla sıhatle geçirelim inşallah.umudumuz.mutlulugumuz hiç eksik olmasın..hepinizin yeni yılını kutluyorum.Dostlarım... iyiki tanımışım sizleri hepinizi tek tek kucaklayıp öpüyorumm..allaha emahet olun.bende çıkayımm..

attıgım lınkte bebeklerın yuzde 50 sının 1 yasına kadar
2 yasına kadarda hemen hemen tamamının bu vırusle tanıstıgı yazıyor.
sızden uzak olsun
herkesten uzak olsun...
ama cozum ewe kapanmak degıl
usutsen sıcak tutarsın gecer ama işim içine enfeksıyon,virüs girince farklı bı boyut kazanıyor olay. cocugu soguk dıye dısarı cıkarmayıp alısverıs merkezı gıbı kapalı yerlere goturmek cok daha rısklı bana gore. temız havadan zarar gelmez ama o kapalı yerler mıkrop yuvası... ıyıkı hastaneye yatmadık dıyorum,orda daha cok mıkrop kapardık mesela. hıjyene dıkkat et,okul cagındakı cocuklardan uzak tut,en etkılı yontem bana gore. ama ben edemedım işte. babanemde okula gıden 2 cocuk wardı butun gun sevdıler ve hastalıgımız bız ordayken basladı,gitgide de şiddetlendi. ama akıllandım ben. daha okula giden cocuklar 1 metre oteden sevsınler mumkunse. hele hele ılkokulsa aman!!!

ben çıkarıyorum zeynebi şapkasını atkısını takıp alışmaları lazım, temiz hava almaları gerekiyor.....

bizde ipekle sana ve kızlara sevgilerimizi yolluyoruz...

ben çıkarıyorum zeynebi şapkasını atkısını takıp alışmaları lazım, temiz hava almaları gerekiyor.....
bencede. evler kapalı mekan,ne kadar havalandırabiliyosun ki evi. avm lerde kapalı. temız hava gerek.

valla ben korkuyorum ne yalan söylüym dışarı çıkarmaya..
yoksa canım gidiyo ama dahada ilerler diye çıkmıyoruz.
sanki evde olunca koruma altına almışım gibi geliyo yanlış ama napıym..

amin canım seninde yeni yılın kutlu olsun,kızları ve seni öpüyorum arkadaşım,bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum,kızım sayesinde birsürü arkadaşım oldu hepinizi çok seviyorum

sizede iyi yllar canım..bizde seni iyiki tanımışız..
daha da yakından tanıcam kısmet olursa yazın ucunu bi görym..
zeynoyu ve defneyi totolarından öp benm için...

herkes bır degıl tabı canım bunlar bızım fıkırlerımız sen kendı dogrunu yapıyorsun. istemiyosan tedırgın oluyosan daha kotu olucagını dusunuyosan cıkarma elbette. her yigidin yogurt yıyışı farklı

arada çıkarmak gerekiyor sibelcim,zeynebinde dediği gibi evleri havalandırıyoruz ama nekadar havalanıyor, çocuklara gerekli temiz hava, 10 dakkikalığına bile olsa çıkarıyorum ben, bime birlikte gidiyoruz mesela, anneme kalsa montta az geliyor kalın battaniye sar diyor bana, ama ben montunu giydirip şapkasını atkısını takıp çıkarıyorum, zeynebinde çok hoşuna gidiyor giyinmeyi değil ama gezmeyi çok seviyor cadı kızım......

Öğleden sonramı toplantıda yedim Saat 18 de de yılbaşı kutlaması var.. birazdan da gidip süt sağcam zaten heh gün bitti

Zeynep Esma görüzünüz aydın kızlar..

Zeynepçim sana katılıyorum çok giydirmem ben de zaten.. benim oğlum hem kıpırdaklıktan hem de genetik(benden) aşırı terliyor.. ve çok ta sıkıntılı.. şimdi evde babaneyle dedesiyle ya onlar acayip pimpirikli burnunu çıkarmıyorlar çocuğun dışarı üşürmüş diye neyssssssse bugün son yarın evdeyim haftasonu da gideceklermiş..

Bugün ve yarın bi daha girememe ya da hepinizi görememe ihtimaline karşı
Ailenizle sevdiklerinizle nice mutlu yıllar diliyorum..
Ayrıca canım arkadaşlarım yeni yılda ve nice yeni yıllarda arkadaşlığımızın devam etmesini temenni ediyorum.
Kuzularımın hepsini de kocaman kocaman öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…