2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar..

burağı aşıya götürdüm ama çarşamba cuma yapıyorlarmış..

kan tahlillerimi verdim, yarın alıcam.. sonra da patrondan artık izin alıp doktora gideceğim, bebişimi göreceğim inşallah.

kızlar aynı durum bizim evde de var.burak akşam uyuyunca sabaha kadar uyuyor,bi su içmeye kalkıyor diye bu ara odasını ayıracaktım,diyip duruyordum ya..ama 2-3 gündür gece 2.5-3 gibi acayip ağlayarak uyanıyor..pışpışla,su ver,emzik ver,beşiğini salla yok geri uyumuyor cocuk..ayağımızda sallıyoruz, tamam uyudu diyip koyuyoruz beşiğe, 2 dk sonra yine uyanıyor..bu gece 1 saat oyalandı böyle..bence sanki rüya görüyor da çok korkuyor gibi kalkıyor..yani bizim ayrı oda işi hala beklemede :) bu dönemin geçmesini bekliyorum şimdi de..

kızlar uyku konusunda bişey diyemeyeceğim. anlattıklarınız bizim son 6 aydır hemen her gün yaşadığımız şeyler. o yüzden ne desem boş... kendi çocuklarınızı kendiniz daha iyi bilirsiniz. eğer bu işte bi tuhaflık var diyosanız götürün doktora. esma bu arada atarax bende 1 hafta kullandım,bi işe yaramadı kestim...

doruğa maşallah... resimlere baktım çok güzel bi gün geçirmişsiniz,belli. darısı bize...

selmacım görüşürüz canım.

ipeğin kontrolü var. beni ve amcamın 2 kızını büyüten bi doktor vardı. ahmet abban diye. babanemın anlattıgına gore rahmetlı harıka bı doktormuş. bı de kızı warmıs o da ıyıymıs babası kadar ıyımı bılmıyorum tabı. osmanoglundaymış meger. şişlide. kontrol için ona götürücem ipeği. babası bana 15 yasına kadar bakmıs cok ıyıymıs bakalım kızı nasıl... umarım duzelmıstır kulagı. ama hala cok oksuruyor kuru kuru. o nasıl olcak bılmem...

hadi bakalım,pıt pıt atan kalbi gör de gel bize müjdeyi ver

belkide dönemseldir hülya,bi çoğu bebek böyleymiş. biz ipek dogdugundan beri odasında,yatagında yatırıyoruz. bazen cok huysuzlaştıgında yanımıza alıyoruz ama %90 odasındadır. ayrı oda ıcın vaktı coktan geldı bence. 6 ay dıyo uzmanlar ama ne bılıyım bızımkı ılk gunden berı ayrı odada.

Burcucum cok yoruldum ama değdi diye düşünüyorum. Süt alerjisini 15. aya erteledi doktorumuz. azar azar arada denemeler yap dedi sadece. bal, kivi, sakatat gibi şeylerede 1 ay sonra yine azar azar başlayacağız. cok acele etme dedi. 1 yaş aşısı 1 adet oda bacaktan oldu. vucudu tepki verebilir dedi. alerjik bir aşıymış o yüzden yarım saat bekledik aşıdan sonra. çok şukur bisey olmadı. ama önümüzdeki 5 gün ateşi çıkabilir ve vucudu dökebilir dedi. normalmiş bunlarda.

bu arada doktorumuz 6. hastalığı her cocuk geçirecek diye birşey yok dedi. şok oldum. bende bir an önce geçirsede kurtulsak diyordum ama gecirilmeyebiliyormuş. 6 ayla 6 yaşına kadar süresi varmış.

18. aydada bir pedegogla görüşeceğiz. cocugun genel durumuna duygusal gelişimine bakması icin.

Bide haftada 2-3 gün normal bildigimiz beyaz ekmekten yedirmemizi söyledi.

kan damlası ve devit3 e devam. miktarlarını düşürdük sadece.

annecikleri çok sık giremese de biz kutlayalım değil mi ama,unutmak olmaz
shıne ın oğluşu AHMET ve maximen nur un oğluşu ÖMER FARUK ta bugün 1 yaşına girdiler
ömürleri uzun olsun inşallah,doğum günleri kutlu mutlu olsun

özlemcim ben her gün kivi veriyorum ipeğe,meyve salatasına ekliyorum.
sakatat 15 te bir veriyorum o da ciğer sadece.
bal da öksürük için bal&zencefil karışımı şeklinde minicik bi parça ağzına sürüyorum.
hadi ciğerle bal tamam ama kivi neden verilmiyor onu hiç anlamıyorum. doktora kalsa mandalina portakal da verme diyodu 1 ay önce ama ben veriyodum.
inek sütüne de başladım. ooo onu verme bunu verme offff daral geldi. bi veriyorum bakıyorum ertesi 2-3 gün vücudunda bi tepki yoksa,kusma yada kanlı kaka tarzı bişey yoksa azar azar devam ediyorum,napiyim...

günaydın kızlar bizde aşımızı olduk geldik iki omzunada aşı yaptılar ağladı kuzum bu aşıda 300 gr almışız 2 santim uzamışız kan ilacına devam etcez bu kadar bizden haberler

Zeynepcim nasıl ipek.

sen beni dogum gününde aramıssın ama telim sessizdi sonrada dönemedim sana. dün sana mesaj attım ararken doruku uyutuyordum. sonra gene fırsat bulamadım geri dönmek icin. kusura bakma arkadaşım nolur.

Zeynepcim bu arada ben bu aksam nurturiadaki annelerle icmeye gidiyorum. sende gelsene :)

demekki bu uykusuzluk ortak problem anlatatığınız her şeyi bizde yaşıyyoruz 3 4 gündür...

özlemcim resimler çok güzel hadi atlattın gözün aydın dorukta çok tatlı çıkmış maşallah...

hülyacım ii haberlerle gel canım...

zeynep inşallah ii bii doktordur...

ahmetçim ve ömer faruk doğum gününüz kutlu olsun mutlu sağlıklı nice yaşlaara kuzular...

kivi alerjik bir meyvaya ondan olabilir bilmem. bizim doruk ta alerjik bünyeli cesaret edemiyorum. ciger olarak sadece karaciger ver dedi. haşlayıp biraz kavurarak ver dedi onuda. ama 1 ay daha beklicem ben. biraz daha büyüsün sıpa. süt durumumuz zaten biliyorsun. verebilsem sadece peynirede ragzıyım ben ama şu anda yok. hala arada ceyrek yumurta veriyorum sadece malesef.

ama işte yinede 10 kg. yu bulmuşuz. emzirmemin etkisi. bu arada ben 49 kg. ya düştüm o ayrı mesele. vitamin kullanmaya başladım bende.

zeynep bende senin gibi herşeye başladım kiviyi çok seviyor oğlum yapcak bişey yok denedim alerjide yapmadı devam ediyorum bende ciğer ve dalakta veriyorum ara ara balıda 1 ay önce denedim onuda veriyorum sütüde denedim sevdi hemde ben şekersiz içtiğim için onada öyle verdim o halde bile sevdi artık sütede başlayacağım

ya biz arasa bu aşıyı yaptıramadık ameliyat olcak diye ertelendi 1 ay geçmesi gerekiyomuş eğer aşılanırsa keşke yaptırsaydık hastalandı ameliyat kaldı onunla aşı zamanıda geçti...dün eşlim gidip kağıt aldı sağlık ocağına verdi aşı olamaz şu neden dolayı ama ben çok endişeleniyorumeksik olacak çocuğun aşısı...

bide ne diycem kızlar ben arasa süt sağmayı 6 ayda bıraktım yoktu diye ki yoktu şimdi bile hala göğsümü sıkınca çıkıyo benim gibi erkenden bırakanlar sizinde geliyomu hala süt sıkınca...

günaydın kızlar bizde aşımızı olduk geldik iki omzunada aşı yaptılar ağladı kuzum bu aşıda 300 gr almışız 2 santim uzamışız kan ilacına devam etcez bu kadar bizden haberler
ohhh maşallah furkan paşaya. ne güzel kilo almış boyu da uzamış.

canım pazar günü dorugun dogum gununu kutlamak ıcın aramıştım,ama bendeki de kafa işte,yogunluktan açamadığını anladım. tam gun ortasında aramak ne akla hizmetse...
dün de şu osmanoğlundaki doktoru sorucaktım hiç gittin mi diye
zerrin medeni abban. bahsettıgım benım doktorumun kızı işte. giden birilerini tanıyomusun memnunlar mı?
canım akşam dediğin kaçta nerde,söz vermiyim ama bakalım. dorugu goturucek mısın nasıl olucak?

Fatoşcum teşekkürler arkadaşım. nice yaşlarını görelim hep birlikte.

bu arada Zeynep ben Osmanoğlu hastanesini cok beğenirim. dorukta orda doğdu zaten ama cocuk doktorunu hic begenmemistim. isimlerini hatırlamıyorum. 2 tane kadınla görüştüm orda hic begenmedim. bakalım sen beğenecekmisin. bide cocuk bölümü cok kötü geldi bana. sanki bir köyde ucra bir köşedeki poliklinik gibiydi. sen git yorumlarını bekliyorum.

aksam ben 6.30 gibi evde oluyorum. 7 - 7.30 gibi hazırlanıp cıkıcam. 8 gibi beyoglu panoda olurum. dorugu gotürmücem tabiki. cocuksuz içkili bir buluşma bu. bücürlerin dedikodusu yapılacak. :)) ayarlayabilirsen gel bence. bende ilk defa tanışıcam hepsiyle.

evet doruk alerjik bünyeli biraz daha beklemez doğru olucak sanırım.
azar azar peynir falan denesene belki düzelmiştir (inşallah)
aynen öyle,istiyo veriyorum ne edek :)
dalak nasıl veriyosun peki?
kötü olmuş... telafisi yokmu? yapılamaz mı şu an aşılar. benım bıldıgım yaşından önce olmaz ama sonra 1 ay opsiyonu vardı sanki. bi araştırsan???

ya bende eltım dogum yaptıgında cocuk katına ındım en alt katta kucuk bi poliklinikti. osmanoglıunun methini çok duydum,iyi doktorları varmış. babası harika bi adammış rahmetli ama bakalım,denemekten zarar gelmez...

sanırım Zerrin hanımdı bizimkide. kısa boylu kadıncağız. iyiydi ama bilmem benim icime sinmedi iste.

diger kadında gözlüklü esmer uzun saclı bir kadındı. bana biraz dominant yaptırımcı gelmişti.

pano nerde? neresinde kalıyo beyoğlunun?
söz vermiyim özlemcim akşam ipeğin durumuna göre bakarım,huysuzluğu tutmazsa 1 saat kaçabilirim evden.

evet diğeri hatice hanım
bizim kaan ın doktoru
biraz dominanttı evet hastanede gördüğüm kadarıyla,zerrin hakkında bi filkrim yok
babasına çektiğini umarak bi gidicez,bakalım...

işte aras yıl başında yaşına girdi ya ocak sonuna kadar bekliyebiliyolar ama dün gitti eşim ameliyat olacağı hastaneye sordu yaptıralımmı diye izin vermemeişler...yani olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…