2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bende pek bişey yazamıyorum sanıyormu.benden başka yazan yokmuş.ya ben hala çorba içeme savaşı veryorum.bi kaşık alıp kaçıyo.öyle böyle yedirmeye çalışıyorum..

2 defa gelmş net gitti göndermedi sandım göndermş..

Son düzenleme:
saolun ayşegülcüm ve esmacım inşallah allahın izniyle geçiririz şu d.günlerini ilk olucak ya kusursuz sorunsuz olsun istiyoruz hep ondan geriliyoruz böyle..
bi başlasam gerisi gelir diyosunuz yani inşallah yaaa
bacım bız bu savasları ne zaman kazancaz acaba aaaah aaah
sadece pırasada savaşmıyorum ben acaba hergün pırasamı yedirsemki:))))

selam kızlar.. sabahtan beri okuyup yazamadan kaçıyorum..

Ahmet ve Ömer Faruk nice nice senelere kuzular.

sağol canım.bügunden itibaren ilaç vermicem..bir kaç daha bekliyim geçmezse başka doktor denicem

ne güzel doğum günü teleşınız var :)) bizim de nasipse haftaya ama bu hastalıklardan hiç onları düşünmeye fırsatım olmadı.nasıl yapıcam bilmiyorum valla...

bu arada hasta olan herkese geçmiş olsun,doğum günü olanları kutluyorum,iyi doğmuşlar tanışmamıza vesile olmuşlar :) :) kesin atladığım olmuştur onlar da kusuruma bakmasınlar

kızlar doktordan geldim.
çok şükür düzelmişiz. haftaya bi kalp ekosu çektiricez,durumu görmek için.
boyumuz 77 cm olmuş ama kilo vermiş 9600 e düşmüş.
hastaydı bu ara,2 de diş patlattı,e bide yürüyo durmuyo yerinde çok normal dedi doktor. 9.900 dü en son baya vermiş ama kilo alması gelişimi göstermez boyu bizim için çok daha önemli dedi kadın. hastalığı düzelir yine alır buna takılmayın boyu uzasın biz onu istiyoruz diyo. bende çok takılmadım. alır nasılsa ipek yemeyen çocuk değil.
bu arada özlemcim ben çok memnun kaldım kadından. prof zaten. babası hala hayattaymış ben vefat etti sanıyodum. ismimizi aldı sorucam mutlaka akşama hafızası çok kuvvetlidir mutlaka hatırlar sizi dedi. kartını falan verdi 24 saat arayabilirsiniz dedi. işin içine hatır gönül girince baya bi ilgilendi sağolsun...

hoşgeldin canım..kilo olayına takılma bencede..veriyolar alıyolar dengeleri sürekli değişiyo..
öksürmesine ne dedi..

komşudan geldim ömürü yedirip uyuttum.. sizler nasılsnız geçmişe bakmadım bi ipektoşumu gördüm maşallah kuzuma..

bursalı hanımlaaaaar pasta işini ne yaptınız??? ben bi yer bulamadım..daha doğrusu aramadım.. siz ne yaptınız.??

hoşgeldin canım..kilo olayına takılma bencede..veriyolar alıyolar dengeleri sürekli değişiyo..
öksürmesine ne dedi..

şeker dedi. şöylekiii
şu an ciğerler,göğüs temizmiş. yani ilaçlık,havalık bi durumu yokmuş. basit bi soğuk algınlığı sonrası bile 2 hafta öksürük sürebilir dedi. biz öksürük şurubunu pek önermeyiz,öksürüğü bastırmak öncelikli amacımız değildir dedi kadın. 1-2 hafta daha öksürebilir. eğer gün içinde çok öksürmüyor ama özellikle yemek vakti bunu yapıyorsa sizi kullanıyor da olabilir dedi
akılları herşeye erermiş bu noktadan sonra.
çok gıcık tutarsa yarım kesme şeker verebilirsin yada küçük bi lolipopu azcık yalatabilirsin dedi.
yada azcık toz şeker damağına çalabilirsin dedi.
şeker boğazdaki gıcığı alırmış. ilaçtan iyidir.
ama öksürük artarsa,balgamlı dolu dolu öksürürse,yada yemek vakti dışında da yaparsa o zaman tekrar görelim didi.

sağol canım...
bende daha bakmadım ama ben babanemde yapıcam. haftaya o tarafa gıdıcem bı kac gun onceden. ordakı pastanelerden bakıncam burda baksam da burdan oraya pasta gıtmez...

Uyanma;

çocuğunuz iki türlü uyanabilir; mutlu veya ağlayarak... Bebekliğinde uyanmasını huyu biçimlendirirdi ama çocukluğa geçerken uyuması daha çok ailesi tarafından biçimlendirilir.

Amaç;

Çocuğunuzua yatağın hoş bir yer olduğunu öğretmek, gülerek, kendi balına 20-30dk oynayarak uyanan bir çocuk sahibi olmak

Hazırlık;

Çocuk gün boyunca hep yatağında oynamalıdır. Orayı eğlenceli bulması aynı zamanda güvenli bulmasını da sağlar. Çocuğunuz henüz böyle hissetmiyorsa günde bir kaç kez onu yatağına koyun. Çok sevdiği oyuncaklarını verin ve başlangıçta yanında olun; beraberce oyun oynayın. Odayı hemen terk etmeyin; çamaşırları katlayın, rafları düzeltin, yazı yazın ve böylece oradayken ona müdahale etmeyin. Zamanla süreyi uzatarak odadan ayrılın.

Baştan Sona Kadar;
Sabahleyin çcouğunuzun kendi başına oynaması ve ağlamaya başlaması arasındaki zaman nedir? Ağlamaya başlamadan önce ona müdahale edin. Neşeli olun ve güne iyi başladığınızı hissettirin.

İpucu; Ne yaparsanız yapın; sabah ağlayan çocuğuza karşı acıma duygusu ile davranmayın Onu kucağınıza alın ve mutlu bir güne başlıyormuş gibi davranın. Unutmayın çocuklar taklit ederek öğrenir.

Eğer çocuğunuzun ağlayarak uyanma sorunu varsa nerede hata yaptığınıza bir bakın;
- İlk duyduğunuz seste içeri girmekte acele ediyor musunuz? Böylece acele etmediğinizde hep ağlayacaktır.

- Endişe işaretleri sergiliyor mu? (bağırmak, kucağınıza aldığınızda endişeyle sarılmak vs.) Bunlar yatağının ona sıkıntı verdiğinin işaretleridir. Bunu değiştirecek adımlar atın.

- Günün bazı saatlerinde yatağında oynamasına izin veriyor musunuz?

İpoşumun öksürüğü de geçecek annesi iyi hadi maşallah bişeyi yokmuş. İyileşince yer yine annesi o tüm mamalarını oo eskisinden de fazla olur.
Ben bu çocuğa meyve, yoğurt,kahvaltı dışında bişey yediremiyorum ya bi gün yese 3 gün yemiyo. Çorba balık tavuk köfte sebze bi kere yese bi kere yemiyo. Meme olayı bitmeden yeme işi düzene girmeyecek sanırım. Ya emsin tabi memnun oluyorum ama yemeyince de bişeyleri eksik alıyormuş gibi geliyor ya.
Biz de Cuma günü gittik doktora kontrole. 12500 gr 77 cm olmuş. Pipisinin ucunda bi kızarıklık vardı bi de onu gösterdim. Sürtünmeden olmuştur dedi bi krem verdi ama ben ihmal ediyorum kaç gündür bugün anneme getirdim de sürsün diye. Aman mikrop falan kapmasın da.

ihmal etmeyin kremini serapcım,iltihap olsa anlardı doktor sürtünmedendir.
maşallah berkuşuma. memeye güveniyodur serap. yemezsem nasılsa meme var diyodur. bu tip şeylere akılları eriyor artık. zamanla yer neden yemesin. ama memeye çok düşkün bebeklerde katı gıdaya geçiş zor oluyor böyle işte. yine de pes etmeyin verin her gün.

aaa bak bizde şekerin öksürüğü artırdığını söylerler demek yanlış bilgi...
ben yıllardır öyle bilirdim....

ev çok kalabalık, ancak vakit buldum haber etmek için. babam çok şüğkür iyi: dün akşam annem ve beni yoğun bakıma aldılar. çok özlemişimm babamı. elimizi tuttu, bırakmak istemedi.
"niye beni burada bıraktınız. " diyor. telefonunu istedi, kardeşimi sordu ve dr a "ben burada huzursuzlanıyorum, çıkarın beni" dedi ama hala yoğun bakımda. konuşması değişik. çocuk gibi sanki. zamanla düzelecekmiş.

dün çukurova üniversitesine gittim. patoloji sonucu cuma günü çıkacak. ondan da iyi bi haber alırsak: tam anlamıyla rahatlayacağız.

doğum günü kutlamalarından geri kaldım nice yaşlara inş. Miray'ın doğum günü ne olur bilmiyorum. babam iyi olsun da kutlamasak da olur.

çok özledim hepinizi.
allaha emanetiniz.

Herşeye akılları eriyo canım maşallah. Aslında herşeyi yiyor yemek ayırmak değil bununki ya da iştahsızlık değil. Yediği şeyi çokça yiyor. Yoğurt ver sabah akşam yesin. Birşey yedirmeye çalışırken itiraz ediyo falan yoğurt veriyorum dersen ağzını hemen açıyor. Her akşam yılmadan yemekten veya ona uygun yemek yoksa çorbadan veriyorum. İyi günündeyse yiyor yoksa ellerime vuruyor çığlık çığlığa bağırıyor. Bi de bu yürüme sevdasından da totosu yer görmüyo zaten. Annem daha rahat yediriyor ama tabi akşam ben yanında olduğum için annem de verse yemiyor. Memeyi bırakınca herşeyi yicek diyorlar ama ne yani 2 yaşına kadar emerse böyle mi olacak.

Hülyacım hadi inşallah iyi sonuçları da alırsınız da gönül rahatlığıyla kutlarsınız Miray' ın doğum gününü de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…