2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

katılıyorum özlemcim irem 20 ay falan emdi ama gecede bi kere kalkar emer geri uyurdu memeden kestikten sonra bi iki gece kalktı mızırdandı falan su verdim yattı sonrada bi daha gece kalkmadı böyle olacağını bilsem hemen keserim bendede bişey kalmadı çünkü eziyet çocuğada bizede insan üzülüyo

benim kızımda hala emiyor ama ben mesela yatamadan sütünü veriyorum artık emzirmeden yatırıyorum gece kalksada meme istemiyor su verip yatırıyorum emmek için kalkmıyor artık

Hayatım yemiyor ki bişey. Biz günde 5-6 kere 150'lik mama veriyoruz. Arada bi kase çorba içerse içiyor o da içerse. Tadımlık yiyoruz biz herşeyden. üç dört kere ağzımızı açıyoruz sonra kilitliyoruz. Şimdi ben de ek gıda topiğini kurcalıyordum. Ne bulsam kopyala yapıştır yapıyorum. Birinden biri belki tutar da yer diyr. Alışmışız biberona curk curk curk kaşığa gelince gıcık oluyoruz. Biberonla meyve suyu falan da içse içmiyo bi tek mama. Ya şiddetle tavsiye ettiğiniz bişeyler varsa ekleyiversenize ek gıda topiğine.

Ben Zeynebi emziriyodum Toprak düştü hafifce,ağladı diye kucağıma aldım.Göğüs açık tabi o arada
Hemen kaptı Toprak Çok komik ya

Çok komiksini z yahu. Hiç de güleceğim yoktu.

selam kızlarr..
topikteyim ama bu hengamede yazamadım bi türlü.

işteklifi süperdi ama zamanlaması berbat. babamın yanında olmak istediğimden kabul edemedim işi.
bugün radyoterapiye başlıyoruz.

miray tin tin dolanıyor ortalıkta. sürekli bişeyler istiyor.
saçını, gözünü, burnunu, ağzını gösteriyor.
dedesine göbek atmaya devam.

bu arada aile hekimi komşum: hepatit a yaptırma dedi. zaten herkes mutlaka geçiriyormuş ve şimdiden vücuda o mikrobu vermenin bi anlamı yok dedi. bana mantıklı geldi. biraz daha araştırcam ama galiba yaptırmicam hepatit a aşısını.

su çiçeğini mutlaka yaptırcam ama.

lcw de amma ucuzluk var heee. haberi olmayana. 30 tl lik elbiseler 10 tl. aslında bi çok şey 10 tl ye düşmüş burda. ve çok güzel şeyler. tükenmeden alıın. :))

eee ne var ne yok sizlerde.

Bende bıraktım mamayı Burcum yatmadan önce süt+bal veriyorum sadece.
Zaten 8.aydan beri gece emmeyi bırakmıştık.Çok şükür farketmedi mama vermeyince,gece uykuları bölünmedi.

benimki biberonda sadece su içiyor.sutü kahvaltıda içine birşeyler katarak veriyorum birde arada çorba ve muhallebi ile arada deniyorum ama biberonda süt içmiyor.akşam ballı sütü bende deniycem belki öyle içer birkere süt ile pekmez verdim onu sevmemişti.gece açlıktan kalkmadığına eminim bende 7.ayda falan kesmiştim gece beslenmesini.

bak buna diyecek birşeyim yok.seni çok zayıflattı ise bunun için bile kesilebilir sonuçta bünyen zayıf düşerse sen halden düşersen bu Doruk için anne sütü alamamasından bile kötü.ama gece uyusun diye sütten kesmek belkide ben emziremediğim için sanki bana yemek vermeyecekler gibi hissettiriyor.

Duru da sofrada ne zaralı ona koşa koşa geliyor çokakrem için ağlıyor insan tadını bilmediği şey için niye ağlar yaa.

mamayı sade mi veriyorsun su ve mamamı yani.içine bebe büskivisi yada kaşık mama eklemiyormusun.
şiddetle tavsiye ettiğim mamanın içine bebe büs.koy kaşık ama koy az az tadına alışınca kaşık mamasını arttır biberonun ucunu del tok tutsun ve kilo yapsın.sadec su ile karnı doymaz artık mama ne kadar tok tutar ki?

valla bu gece uyanmaları insanı bitiriyo..belki en az ben kalkıyorumdur,o yüzden sizi düşünemiyorum bile..Allah kolaylık versin ne diyim..insan gece gece yapmadığı kalmıyo..acaba diyorum üşüyo mu,acaba terledi de rahatsız mı oldu..acaba kocam horladı da sesinden mi uyandı,acaba korktu mu,hala gazı mı var acaba..

onlar konuşup da derdini söyleyene kadar biz bişey yapamayacağız sanırım :)

demiştim ya,burak banyoda soyunmaya başlarken ağlamaya başlıyo diye..bu haftasonu bebekken olduğu gibi,küveti getirdim odanın ortasına,içine de kova,top attık..öyle yıkadık..hiç sesi çıkmadı,çıktıktan sonra suya bakıyo daha :) biraz zor oldu,heryere su sıçradı,biriken suda yıkamış oldum ama ağlamadan 2-3 kere rahat rahat yıkamış oldum,ne napiim..bi süre de böyle devam edeceğim..

Hepatit a yaş gününde yapılan aşı değil değil mi?

Su ve mama evet. Kaşık mamasını yarım kase falan yediği oluyor günde. Ayrı veriyorum onu. İçine karıştırmayı hiç denemedim. Bebe bisküvisi koymadım içine. Kaşık mamasına koymayı denedim meyveyle karıştırmayı yemedi. Biberona bebe bisküvisi koyunca nasıl eritiyorsun?

kızlar bu açlık tokluk meselesi değil...
ipekte tepeleme dolu mideyle yatıyor. gayet tok biliyorum. yinede kalkıyor. gece susuyor sadece,onu biliyorum. arada su içiriyorum.ağzı kuruyor. ama bişey farkettim geçen gece rezene içirip yatırdım (cmt) daha rahat uyudu gibi... yani en azından gaz çıkarmadı gece. yada ne bileyim... hülyanın dediği gibi kendi dertlerini anlatana kadar ondan mı bundan mı diye düşünücez biz napalım...

Zeynepcim senin makinayı bu hafta yarın çarşamba gibi yine kargoyla göndereceğim. ÇOk çok teşekkür ediyorum. Çok kullanmadık ama olması bile rahatlattı içimizi. Kullanmadık benim tembelliğimden şurup vermek daha kolayıma geldi. Abi zamanım yok hiçbir şeye benim çıldıracağıııııııııııııııım:18: :84::95:

rica ederim canım hiç önemli değil,acelesi de yok,boşuna uğraşma kargoyla oyun gününde yada buluşmada alırım.

kızlar okuyorumda hepımızın sorunu aynı galıba benımkıde dogru durust yemıyor elımde bı kasık pesınden kosuyorum sureklı
bıberonda almıyor sevdıgı seylere agzını acıyor bende yogurt fılan verıyordum sevdıgınden verıyorum dıye artık akıllanmıs bakıyor hangısınden verıyor dıye
oyuncaklara verırım dıyorum elıne kasıgı alıyor onlara ver dıyor kafa sallamayıda ogrenıs haytta acmıyor yanı agzını
gecede muhallebı yedırıyorum uzerınede emzırıyorum 3 saat fılan uyuyor sonra memede
yada ayakta sallananyım dıyor belım nasıl agrıyor
cok zor oluyor ınanın ama sankı bırsakırsa memeyı daha zor olacakmıs gıbı gelıyor bana yaza kadar sabredeyım dıyorumm

zeynepcın benım gorumcemın kızıda senın kızın gıbı
ama o gece hıc uyumuyor sureklı annesı yanında olsun ıstıyor
gorumcem yazık 29 yasında stesten menopoza gırmıs o kadar sınırlı yanı kadın gece uyumaz gunudz uyumaz uyusa bıle ayaktan bırakınca aglar nasıl zor guınler gecıyor ve 3 yasına gırecek nerdeyse oda karnı tok dedoıgın gıbı aclıktan aglamıyor cogu

kızlar günaydın bizimkinin uyku sorunu var oldum olası ama bende eminimki bizimkide açlıkdan ve meme emmdedn değil dün gece yer yatağı yaptım artık odasına beraber yattık gözlemliyorum gözlerini açmadan sürekli dönmeye başlıyo ve bi bakıyorum hemen tutunup ayağa kalkıyo biyerde okumuştum çocuklar yürümeye başladıklarında yeni bişey öğrenmenin heyecanıyla heralde uykusuzluk dönemleri başlar diye gece uyuduğunda bile uykusunun hafiflediği an aykalanmaya çalışıyo mesela bizimki ama biz daha tam yürüyemiyoruz gerçi..şunu bi okuyun..
Bebeğiniz ilk yılını doldururken ve yürüyen çocukluk dönemine geçerken her şeyin aynı kalmasını beklemeyin; en uysal ve sakin bebek bile değişebilir.
Çocuğunuz bir ile üç yaş arasındayken uyku düzeninde olabilecek değişikliklerden bazıları şunlardır (endişelenmeyin, bunların tümü gerçekleşmez):
■ Tüm gündüz uykularını kaçırır.
■ Gece uyanmalarını kendiliğinden bırakır.
■ Gündüz iki kez yerine bir kez uzun uyur.
■ Güzdüz uykusu (uykuları) kısalır.
■ Gündüzleri yalnızca arabadayken ya da bebek arabasındayken kısa süreli bir uykuya dalar.
■ Uyanık kalmak için mücadele etmeye başlar.
■ Ayaktayken, yerde ya da koltukta otururken aniden uyuklamaya başlar; ani uyku gereksinimi daha fazla dayanamamasma neden olabilir.
■ Alışılmış uyku saatine karşı çıkar.
■ Gece korkuları ve huzursuzlukları başlar.
■ Uyku saati ve dinlenme konusunda kendince senaryolar geliştirir.
■ Yalnız uzanmak ve uyumaktan hoşlanmaz; böyle bir şey daha önce olmamışsa da.
■ Geceleri enerjik olur.
■ Kendi odasında ya da yatağındaysa sizinle gelmek istemeye başlar.
■ Sizinle aynı yataktaysa daha aktif olmak ister.
■ Gece uyanmaları gündüzleri hırçınlaşmayla kendini belli eder.
■ Düzendeki bir değişiklik zor geçen bir geceye neden olur.
■ Size düşkünleşmesi geceleri sizden ayrılmasını zorlaştırır.
■ önceden kesintisiz geçen geceler uyanmalarla bölünür.
■ Çabuk uykuya dalabilen bir çocuk geceleri uyandığında daha fazla ilgiye gerek duyar.

Diğer değişiklikler
Çocuğunuz bu yaşta fiziksel etkinlikler, eğlence, oyun ve sosyal bir yaşama gerek duyar. Çocuklar çabuk sıkılabilirler, çoğu zaman ‘yorulana kadar’ hareket etmekten hoşlanırlar. Yatma saatinden önce ya da gün ortasında bir süre dinginlik yaşamak gibi zaman zaman yaşam temposunun düşmesine de gerek duyabilirler. Çocuğunuz çok hareketli geçirdiği günlerin sonunda sakinleşmekte zorlanabilir. Böyle durumlarda onun için sakinleştirici bir ortam yaratın

Uyku sorunları
Bu dönemde uyuma ve sakinleşme sorunları her zamankinden daha da kötüdür; anne ve babalar bunları çözmek için yol ararlar. Sorunların kendiliğinden çözülmesini beklemekten bitkin düşmüş olabilirsiniz ve çocuğunuzun bunlarla büyümesini beklemek istemeyebilirsiniz. Her çocuk doğal olarak kendi bağımsız davranış çizgisini oluşturur; sağlıklı olanı da budur. Başka birinin karar verdiği saatte uyumamak da bu durumun en iyi göstergelerindendir.
Bu arada, siz de bir ebeveyn olarak kendinize güven duymaya başlamışsınızdır ve uyuma alışkanlığın d aki değişiklik ya da siz düzeltmeye çalıştığınız halde devam eden olumsuz bir durum bu güveni sarsmaktadır. Bir çocuğa bakmak bir bebeğe bakmaktan çok farklıdır.

off uyku sorunları bi bitmiyo maaleseff..
defne bir kaç gündür iyi uyu..dişten biliyorum artık.heran patlayabilir.öyle bi ittirmişti deriyi..emme konusu ben gece gündüz emziriyorum.çokta kötü değil sütüm.ehh şükür..bizim diş çıkarma işimiz daha yeni başladığı için bun 15 aylık olana kadar emzirecegim.yani en azından baharı bekleyecegim.havalar zaten kötü.benim kız zayıf.diş çıkarıyo bide.emdigi zaman daha rahat uykuya geçiyo.off bilemiyorum.o zamana kadarda herşeyin farkında olacak ve gititgim yerde benide çekiştirirse meme me diye.benim kocaya kaysa 2 yaşa kadar devam diyo.ama o emziriyo sanki.buna sen degil defne ve ben karar verecegiz dedim.seslenmedi tabi.zütün olursa dedi sonra.eşimin ailesi 2 yaşa kadar emzir diyo.benim ailem dana kadar oldu defne yeter artık kes bundan sonrasının bi faydası yok diyo.doktorlar iki yaş diyo..içim 1,5 yaş diyo.off bende kararsızım..birıktırmakta çok kolay bi iş değil .arkadaşlarımdan biliyorum.15 gün kız neler çekti.kızı 18 aylıktı.arkadaşımın dudakarından yüzünden uçuklar çıktı.stresten.üzüntüden.gözyaşı dinmedi.çünkü kızı aşırı derecede meme düşkünüydü.resman yalvardı bana meme diye.etegimden tuttu yapıştı ağladı durdu.o uyandı sayıkladı meme diye.ben hıçkırarak ağladım diyo.valal o halede gelmek istemiyorum ben defneye yenilirim biliyorumm.dayanamam

Son düzenleme:
Selam kızlar.. Herkes iyi herhalde okuduğum kadarıyla uykusuzluklar dışında.. Her gün yeni huylar ediniyorlar. Benim tospiş te 4-5 gündür güzel uyuyor maşallah diyeyim. Hatta dün akşam 19,30 da yattı sabah 07:30 da kalktı Gece onbire kadar 2 kere kalktı çünkü akşam yemeği yemeden uyudu sonra bi daha sabah altıda uyandı emdi yattı. Zaten ben de çok yorgundum çok iyi geldi.

Cuma günü 1 yaş aşımızı yaptırdık. 1 ay sonra su çiçeği aşınızı alın gelin dediler. Bi daha da Eylül başında gelin dediler. Hülya senin dediğin ne ki:26: Niye herkese ayrı bir şeyler söyleniyor yahu ortak değil mi bu takvim:26:

Cumartesi akşamı doğum günümüzü yaptık güzel geçti eğlendik. Fotoları aktarmadım daha makinada yarın ancak atarım. İşler sıkışık Doğumgününü neyin atlattık, İstanbuldan gelenler döndü kayınvalidemler burda, sırada annemleri taşımak var o da bu haftasonu. Dinlenmek istiyoruuuuuum:84:

Bu karmaşadaki en güzel şey de oğlum malum yürümeyi ilerletti evin içinde beni gördü mü annem diyerek kucağıma koşuyo(kendince koşmak tabi:)) Bu anneye düşkünlük olayı dönemle alakalı bişey mi acaba benim sıpa anne diyo başka bişey demiyo. Hoşuna gidiyo anneee diyo canım diyom cevap verince yine diyo ben başka bişey diyom cevap verdikçe devam ediyo gülüyo bi de Ben evdeysem kimsede yemiyo uyumuyo. Ben yokken hiç mızıklamıyo Allahtan. Gece uyanıyo mesela her zaman emmek istemiyo. Kucağıma alıyom memeyi almıyo kafayı memenin üstüne koyup yatıyo:) Bana sarılıp uyumak istiyo koluma yatıyo kolunu da boynuma doluyo. Uyuyunca bırakıyorum yatağına ama illa ki temas istiyor.

hülyacım bende defneyi odasında yıkıyorum.ev sıcak ama sonunda üşütür falan korkuyorm..biraz daha sıcak olsun diorum.ondan sonra banyoda yıkarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…