Ay ne bileyim ağlarken ağız açık ses gidiyor nefes gidiyor bir süre sonra nefes alıyor. Ben bütün çocuklar aynı ağlıyor sanıyordum ama doktor bu gehp böyle nefesi giderek mi ağlıyor deyince içime kurt düşürdü. Doktora gidince de Eflal öyle bi ağlıyor ki soracağım çoğu şeyi soramadan adamı doğru düzgün dinleyemeden söylediklerini algılayamadan eve geliyoruz. Sonra da evde sakin kafayla niye şöyle dedi niye böyle dedi şu nasıl olacak gibi kafamız kurcalanıp duruyor işte.
Antibiyotik amoklavin bid. Pütürlü falan değil.
babasıyla gıdın o azcık dısarda tutsun sende adam akıllı konus doktorla. tek kısı gıdınce zaptedılmıyolar,aglıyo bıde sorucaklarını soramadan cıkıp geliyosun. ama ters bı durum olsa soyler sonucta. kotu dusunme canım...
Ay ne bileyim ağlarken ağız açık ses gidiyor nefes gidiyor bir süre sonra nefes alıyor. Ben bütün çocuklar aynı ağlıyor sanıyordum ama doktor bu gehp böyle nefesi giderek mi ağlıyor deyince içime kurt düşürdü. Doktora gidince de Eflal öyle bi ağlıyor ki soracağım çoğu şeyi soramadan adamı doğru düzgün dinleyemeden söylediklerini algılayamadan eve geliyoruz. Sonra da evde sakin kafayla niye şöyle dedi niye böyle dedi şu nasıl olacak gibi kafamız kurcalanıp duruyor işte.
Antibiyotik amoklavin bid. Pütürlü falan değil.
geçmiş olsun sana ve eflale inşallah antibiyotik iyi gelir çabucak iyileşir furkanda öyle canım ağlamaya başlayınca bir iki dakika ne nefes alıyor ne ses çıkıyor sen söyleyince bende merak ettim haftaya kontrole götürelim diyoruz aksilik olmazsa unutmazsam sorayım dra
Babayla gidiyoruz ben canım. Yalnız hiç götürmedim ki zaten. Ama içeri geçiliyor orda muayene ediliyor. Üstünü başını giydirip toparlamaya çalışana kadar doktor babayla konuşmaya başlıyor. Ben de bebekle uğraşıyorum. Giydirip geldikten sonra zaten kapı ağzı muhabbet gibi ayak üstü konuşuluyo.
Doktorumuz hastane değiştirdi. Şimdiki yerde kapıda bir yığın hasta. Oda küçük rahatsız edici. Hiç hoşlanmıyorum. Saatlerce konuşan muhabbet eden adam da gitmiş yerini "sıradaki.." tarzı birine bırakmış. E mecburen o yoğunlukta. Hastane güya Adana'nın tek A sınıfı hastanesi. Ama resmen kapıda randevu almamıza rağmen sıra bekliyoruz.
maşallah yarasın ipoşa hep içsin bende balla deniyim bakalım hiç denemdim cicibebe katıyorum sütüne hepbu arada kuzucum inek sütü içmeye başladı
bal kattım içti
bana balı kim önerdi hay ağzına sağlık
dün 100 cc öğleden sonra 100 cc yatarken içirdim ballı süt toplamda 200 cc yani 1 su br süt içmiş oldu.
sabahta kalkar kalkmaz 100 cc hazırladım içti. 1 saat sonrada kahvaltı ettirdim.
sütüm damla damla geliyor. iyice azaldı. günde 2-3 kere 3 dk dan fazla emmiyor. normal süte alışsın tek isteği bu. 1 ay daha emerse öp başına koy modundayım çünkü.
zeynepcim baston pusetlerde ayak örtüsü olmuyor zaten. yagmurluk yetiyor. cocuklar zaten büyüdugu icin okadar sarıp sarmalamaya gerek yok. soguk günlerde paltosu montu yeterli. yagmur olursada yagmurlugunu tak. içerisi sıcacık olur zaten. baktın cok usuyor ayagına battaniye atarsın bi tane. ama cok ta gerekli değil. bu renk erkekler icin kızlar icin cicekli pembelileride var canım. fiyatı cok uygun kacırma derim ben.
ay biz 13 aylık olmuşuuuuz
Bilmiyorumki zeynepcim bana sıgar gibi geliyor. ilk aldığımız gün paltosuyla oturttuk icine bir sorun olmadı ama istersen bir mothercare gidin içerde deneyin gözünle bir gör sende içine sinerse alırsın. fiyatı uygun baya. sendeki ne marka?
Günaydın herkeseeee
Kızlar aldığımız pusetin resmini buraya koyamadım. Nurturiaya koyabildim.
kitem - Nurturia
100 tl. mothercareden aldık. sadece yagmurlugu yok. ayrı alınabilir. biz diger pusetinkini kullanacağız.
geçmiş olsun yaa.hay allah.bazen defnede katılıyo ağlarken.sonra içini çeke çekek sakinleşiyo.Günaydın kızlar. Boğazım çok feci yanıyor. Eflal'in pazartesi aşısı vardı götürdüm. Ateşi var gibi geldi. Baktılar bademcik şişmiş. Antibiyotiğe başladık yine. Ama içmiyor. Ağzını kilitliyor ağlıyor. Ama ne ağlama nefesi gidiyor sanki. Ağzına birazcık akıtabilmişsek onu da ağlama esnasında içine çekiyor. Çok sinir bozucu ya. Sizinkiler de böyle mi ağlıyor. Normal çocuk ağlaması böyle mi? Ses gidiyor bi süre sonra nefes alıyor.
ipek gece 9 da yattı sabah 5.30 da bi kalktı. tabi bu süre zarfında bi kaç kere mızırdandı,o ayrı onu saymıyorum bile.
saat 7 ye kadar uyutmaya calıstım. besıgınde tabı... yok,uyumuyor. gozum dondu soylendım "uyu be kızım yeter artık" dedım. sesım azcık yukseldı dıye basladı aglamaya. sanırsın dovduk cocugu nasıl aglıyor. ınsaf ya,lafta soylenmıyor artık. hemen aglıyor. mecbur aldım yanıma gene. bıraz debelendı agladı uyudu. nasıl ıc cekıyor uyurken. agzımı acamıyorum cocuga ses tonum azcık yukselınce aglıyor ıcını ceke ceke. aglamayı bırakıyor 10 dk daha iç çekiyor sonra. nolucak bilmem...
bu arada kuzucum inek sütü içmeye başladı
bal kattım içti
dün 100 cc öğleden sonra 100 cc yatarken içirdim ballı süt toplamda 200 cc yani 1 su br süt içmiş oldu.
sabahta kalkar kalkmaz 100 cc hazırladım içti. 1 saat sonrada kahvaltı ettirdim.
sütüm damla damla geliyor. iyice azaldı. günde 2-3 kere 3 dk dan fazla emmiyor. normal süte alışsın tek isteği bu. 1 ay daha emerse öp başına koy modundayım çünkü.
günaydın herkese
günaydın herkese
günaydınlar hayırlı günlerr
herkese günaydınnnnnnnnn
günaydın hepinizeGünaydın kızlar..
Hepinizin facedeki resimlerine baktım. Hepsi şahane9 da face yasaklanıyor bizim 12 de açılıyor 1 de yine kapanıyor yorum yapamıyorum diye sanmayın ki bakmıyorum yani.. resimlere bakmaktan yorumlara yetişemiyorum.. Ben de resimleri aldım foto mak.dan sabah yetişmedi öğlen yüklerim artık.
günaydın canım rüyan hayır olsun inş.tatlı rüyada yemek iyidir diye biliyorum.....günaydın sabah şekerleri herkese güzel bi gün olsun
akşama rüyamda zeynebi ve esra varya (voles )onu gördüm ben ist.gidiyorum buluşuyoruz bide diyorumki burcuyuda çağıralım onlar diyo burcu çok uzak buraya bi alışveriş merkezindeyiz zeynebin eşi ipek ceren esra ben bide bi kız çocuğu var zeynepin kız kardeşiymiş oğlan kardeşide askerden geliyomuş o gün bende ordayım
sonra zeynebin canı lokum istiyor ben markete giriyorum rengaren lokumlar alıyoruz o kadar güzelki renkleri pembe yeşil beyaz gerçek gibiydi sonra alıyoruz birsürü hep beraber yiyoruz bide dağıtıyoruz hayır olsun inş...
günaydın canım amin....günaydınn...
hayırlı güzel bigün olsun inşallahh..
günaydın.....Günaydın herkeseeee
Kızlar aldığımız pusetin resmini buraya koyamadım. Nurturiaya koyabildim.
kitem - Nurturia
100 tl. mothercareden aldık. sadece yagmurlugu yok. ayrı alınabilir. biz diger pusetinkini kullanacağız.
kızlar istanbul buluşmamız 6 martta seda (canbahar) nın evinde. şuanda 11 kişiyiz.
günaydın canım,çok geçmiş olsun.....Günaydın kızlar. Boğazım çok feci yanıyor. Eflal'in pazartesi aşısı vardı götürdüm. Ateşi var gibi geldi. Baktılar bademcik şişmiş. Antibiyotiğe başladık yine. Ama içmiyor. Ağzını kilitliyor ağlıyor. Ama ne ağlama nefesi gidiyor sanki. Ağzına birazcık akıtabilmişsek onu da ağlama esnasında içine çekiyor. Çok sinir bozucu ya. Sizinkiler de böyle mi ağlıyor. Normal çocuk ağlaması böyle mi? Ses gidiyor bi süre sonra nefes alıyor.
günaydın sibelcim....günaydınlarrrr................
günaydın zeynepcim.....günaydın kızlar.
serapcım rüyan hayır olsun. bu aralar birbirimizi pek sık görer olduk. bi de diyetin etkisiyle gelsin lokumlar. anca rüyamızda yeriz zaten o lokumları biz
özlem pusetini çok beğendim. çok güzel rengi falan şık duruyor. yalnız ayak ortusu yok mu? bır de kısın kullanılır mı? mesela kat kat gıyınce ustune de mont gıyınce sıgar mı ona cocuk? enı geniş mi?
aferin ipeğe yarasın fıstığa....bu arada kuzucum inek sütü içmeye başladı
bal kattım içti
offf gülşah offf...Ya kızlar bi de canım bişeye sıkıldı paylaşmadan edemeyeceğim. Haftasonu bizimkinin yaşgünüydü ya. Halası ve babaannesi geldi gripler. Kayınvalidem ben atlattım diyor ama öksürüyor ses kısık. Görümcem hadi maske taktı ama çocuk da onu çok seviyor kucağından inmedi ki. Her neyse şimdi çocuğa bulaştı anlaşılan ve bana da sanırım boğazım burnum çok kötü yanıyor çünkü. Akşam kayınvalidem telefonda çocuğun hasta olduğunu öğreniyor ve yaşgününe çağırdığımız insanlarla ilgili laf ediyor anladığım kadarıyla. Zira eşim anne bak alınıyorum ben yoldan geçen insanları çağırmadım dedi. Neymiş efendim nazar değmişmiş. Oha yani ya. Griplisiniz işte tamam normal olabilir ve bulaşa dabilir. Yani ilk doğum günü elbette geleceksiniz de ya tüh bak çocuğa bulaştırdık demiyor da nazar değdi çocuğa diyor böyle bişey olamaz ya. Gelen misafirler de kimler annemler, aynı apartmanda oturduğumuz amcamlar ve bir de kuzenim. Eşime sordum ne dedi diye şaşalı bi doğumgünü oldu ya insanlar belki özenmiştir nazar değmiştir dedi diyor. Ya sabır diyorum içimden. Doğumgünü dediğin nasıl olur ki? Gelenler de çocuklarına parti yapıyorlar ne özenmesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?