cnm ama malesef eşinin ailesi mecburluk var
bende oğlumu kaynanama bırakıp işe gelliyorum arada görümcemler geliyolar yardım ediyolar biri yol parası istiyo geliyom die problem deil iki kuruş para ama kendi kanları insanın zoruna gidio
çalışmak zorunda olmak ve oğlumu yaşlı bir kadının eline bırakıp gelmek dahada zor
haklısım canımm yaa senın ısınde zorr
Rabbım sabır versın bıze onlarada akılll
birileri kaynana mı dedi
malum kaynanamla kayınpeder bizde onlar bakıyor bu hafta oğluma.. 3 gündür kocam soruyo niye böyle durgun sakinsin hiç konuşmuyorsun.. eve gidiyorum oğlanı yediriyorum (kendi çocuklarına bakmamış ama 1 haftada uzman kesildiği için herşeye müdahale ediyor sessizim görmezden geliyorum ) , üstünü değiştiriyorum (sıcak odadayız elbette balkonda değil ama dondu dondu diye diye beynimi yiyor sessizim duymuyorum), çocukla anne anne diye perişan oluyor ağlamaktan (ama oynayamıyorum mutfağı toplamam lazım!! ), çocuk yürümek istiyor fırsat yok (düşermiş!! diye sürekli kollarını tutuyorlar çocuk ta ben de sinir krizi geçirecez ama sakinim sessizim), çocuk kendi kendine oynamak istiyor sıkılıyor bi zaman sonra birilerini istemiyor(ama 5 dk bile bırakmıyorlar susuyorum), sonra alıp yatırıyorum gidip çalışıyorum işim var, uyku vakti geliyor nihayet (evde yatacak çok yer olmadığı için yatak odası onların oluyor) oğlumun odasında oğluma sarılıp yatıyorum en huzurlu zaman da bu zaten.
ve şafak sayıyorum
ben de sık sık kayınvalidemlere gelin diyorum ki,burak bilsin babaanne,dedeyi..ama biz de yılda 2-3 kez görüşebiliyoruz..2-3 gün o da..burak tam alışmışken,dedesiyle oynamaya başlamışken hoopp gidiyorlar :)
bana kalsa hiç görmesem de iyi :) ama burağın büyüklerini sayıp sevmesini istiyorum özlem gibi..bu haftasonu gidicez bakalım babaanneye bi aksilik olmazsa..burak hatırlayacak mı çok merak ediyorum..doğum gününe çağırdık gelmediler,en son kasımda görüşmüşlerdi,burak son güne kadar hiç inmemişti kucağımdan :)
burağın şimdi anneannesiyle büyüyor olması,kuzenleri ile aynı evde olması benim için büyük şans..
ayy hepsı aynıaynı dert bende de var kızlar, çocuk olunca hepsi neden değişiyolar ben onu anlamıyorum, daha ne istiyosunuz dünya güzel i bir çocuk verdim size, üstelik size terapi oluyo, gerçekten anlamıyorum.
benim de kızıma kayınvalide ile peder bakıyolar, ama hiç içim almıyo, üst kattalar onlarda, çocuk için iyi oluyo, hiç çıkarmıyoruz soğukta,ama çocuğu resmen benden kıskanıyolar, ellerinde olsa akşam da bana bırakmayacaklar, h.sonu çocuğumla baş başa vakit geçirtmiyolar, cumartesi bi bahane bulup damlıyolar neymiş özlemişler, ya ben çalışıyorum, 5 gün çocuğuma hasretim, işe gelmek zaten zor geliyo, hiç anlayışları yok kadın çocuğu ile kalsın oynasın yedirsin uyutsun demi.
ahhhh ahhhhh ben size anlatamam ne doluyum ne dolu.
bu cumartesi doğum günü, o kadar hevesliyim , ama şimdi kaynananın müdahele edecek olması o gün çocukla bana rahat vermemesi beni geriyo şimdiden
kıyamam yaa
yasadıklarımı yazmıssın resmenn
benımde ıcımde fırtınalar kopuyor onun sevıyesıne dusmeecegım dıye cogu seye suskun kalıyorum
ben de sık sık kayınvalidemlere gelin diyorum ki,burak bilsin babaanne,dedeyi..ama biz de yılda 2-3 kez görüşebiliyoruz..2-3 gün o da..burak tam alışmışken,dedesiyle oynamaya başlamışken hoopp gidiyorlar :)
bana kalsa hiç görmesem de iyi :) ama burağın büyüklerini sayıp sevmesini istiyorum özlem gibi..bu haftasonu gidicez bakalım babaanneye bi aksilik olmazsa..burak hatırlayacak mı çok merak ediyorum..doğum gününe çağırdık gelmediler,en son kasımda görüşmüşlerdi,burak son güne kadar hiç inmemişti kucağımdan :)
burağın şimdi anneannesiyle büyüyor olması,kuzenleri ile aynı evde olması benim için büyük şans..
aynı dert bende de var kızlar, çocuk olunca hepsi neden değişiyolar ben onu anlamıyorum, daha ne istiyosunuz dünya güzel i bir çocuk verdim size, üstelik size terapi oluyo, gerçekten anlamıyorum.
benim de kızıma kayınvalide ile peder bakıyolar, ama hiç içim almıyo, üst kattalar onlarda, çocuk için iyi oluyo, hiç çıkarmıyoruz soğukta,ama çocuğu resmen benden kıskanıyolar, ellerinde olsa akşam da bana bırakmayacaklar, h.sonu çocuğumla baş başa vakit geçirtmiyolar, cumartesi bi bahane bulup damlıyolar neymiş özlemişler, ya ben çalışıyorum, 5 gün çocuğuma hasretim, işe gelmek zaten zor geliyo, hiç anlayışları yok kadın çocuğu ile kalsın oynasın yedirsin uyutsun demi.
bu cumartesi doğum günü, o kadar hevesliyim , ama şimdi kaynananın müdahele edecek olması o gün çocukla bana rahat vermemesi beni geriyo şimdiden
ayy hepsı aynı
acma kapıyı
uyuyorduk duymadık dısarı cıkmıstım fılan de
yada acıkca sızı ıstemıyorum hafta sonu de
onlra boyl saygısızlıklardan anlıyor sekerım cunku
ya bi de kincidir sinsidir kaynanam öyle laf söz etmez ama o bildiğini okur. Sen de kimsin der yani. Öyle yapma dersin yapar bunu verme dersin verir onu oraya koyma dersin koyar. Dışarı çıkarsın yok alma dersin alır. Söylediğinde işine gelmediği için zaman hi hi güler kaçar. O nasıl istiyosa o nasıl seviyorsa öyle yapılır bize göre değil. Zaten bi tek yemek yapar onu da bir an evvel yapayım da bitsin diye. Hiç bir işi tam yapmaz hep yarımdır biri tamamlar. O varken mutfak 5 dk toplu durmaz. Bakıyorsun bişey yapıyo bi bakıyorsun sen yapıyorsun, senin üstüne kalıverir. Düşününki hiç salata yapmamıştır ben beceremiyom der!! hep kayınpedere yaptırır 50 kişi de olsa onu çağırır. Sofra kalkar ya o sadece çıkan tabakları makinaya koyar(tabi mutfakta başka kimse yoksa varsa onu da bırakır) ve kaçar hayatta tencere boşaltmaz yıkamaz, kalan yemekleri toplamaz. Otururken 2 dk da bir birilerinden bişey ister birimize su getiriver birimize çay koyuver birimize dolaptan bilmemne getiriver. Evi kayınpedere süpürttürür hayatta eline almaz. Ütü yapmaz!!! Kıskançtır. Herşeyi vardır istediğini alır eder ama gözü doymaz hep birilerinin bişeylerinde gözü vardır. Çocuğu kendi ve kocasında değilse gidip kucaklarından alıverir onu da kıskanır.bunları hiç laf sözle yapmaz ama hep sessizce yapar. Bi iş yapmamıtır ama hep yorulmuştur. Toplu misafirli günlerde(mevlüt, diş buğdayı, doğumgünü) misafirler kapıdan çıktı mı o yatar!! ha çok mu çalıştı derseniz ne ikrama ne ev işine elini bile sürmemiştir zaten lafa gelince yaparız der. 10 günlük lohusayken mevlüt bitti akşama kalan uzaktan(Bursadan ) misafirler vardı onlar gitti o yattı gündüzden ve akşamdan kalan ne varsa duruyordu(bi tek tabaklar bardaklar makinadaydı yani öyle düşün) Kocam da birilerini evlerine götürmeye gitti hem ağladım hem işe giriştim geldi napıyorsun sen burda annem nerde dedi bişey demedim çok sinirlendi girişti hemen işe. Allah beni ona muhtaç etmesin. 75 yaşndaki annesinden iş bekleyen kadından ben daha ne bekliyorsam. Hepsini kocam da biliyor o kadar çok laf söylerki annesine şaşırırsın. Ha tabi bana da şikayet eder onu ama ben ona söyleyemem hepsini tabii. Bi de kavgada annem gibi sessiz biri sana ne yapıyor olabilir diyo:26: Malum kıymetli olur yeri geldiğinde.
Ohhh rahatladım:78: Kusura bakmayın kafanızı şişirdim ama patlamak üzereydim
kalabalık aile falan filan tamam da akıl sağlığım ne olacak
ben de 2-3 gün görüşmek istiyorum. ayda bir olsun ama 2-3 gül olsun
allah sabır versin ay bi de alt katımda olsa mümkün değil katanmazdım.
ben hep söylüyorum çok yakın olsaydık boşardım valla gözüm görmezdi
serapcım kıskanmam ben ya sonucta kim olursa olsun hic ama hic kimse onun annesi olamaz. Bitek ben olabilirim. Herkesin kucagına gitsede yine gece gelip benim koynumda uyur oglum. O konuda hic endisem yok. Büyük aile gibisi yok ben esas buyuk ailesi olanları kıskanıyorum. Haftasonları bir araya gelip dort elden sofralar kurup saatlerce sofrada oturup kakara kikiri yaparak yemek yiyenlere imreniyorum.
Kız bu arada iyiki kızın olmuş oglun olsa napcan. Bi kız bulunca onun peşine takılıp gidecek. :)) kız evlat herzaman seninle ama erkek evlatta biraz kız tarafına kayma oluyor bence. :))
işte benımde kendıme bıle ıtıraf edemedıgım sey bu bende cok kıskanıyorum artık buna kesın emın oldum
hıc onlar sevsın ıstemeyorum oglumu dokunmaları bıle benı rahatsız edıyor haketmedıklerını dusunuyorum
keske dıyoırum yuzlerını hıc gormesem
kocam gıbı bırı nasıl onların evledı olur dıyorum hepp
gercı sadece dogurmus tek emegı bu
tek bıldıklerı seyde cocuk yapmak olmus
benım annem ıcınde gelınımız belkı boyle seyler dıyordur ama annem hala calısır cocuklarıma bısey yapacam dıye ugrasır oglum aev alayyım dıye calısıyor kadın
ama esımınkılerde hala ne koparsak kardır dıyorlar
oooff amma doluyum yaa ben bu konuda
canım bıradaa olsan dertlerı bıtmez dedıkoduları bıtmez ıslerı bıtmez bıtmez allah bıtmez
bosver emın ol boyle daha rahatsındır farkında degılsınıdr
ayrıca oyle olmuyor benım oglumu babnnesı yok bıraakın benım koynumda uyusun yok ben yedıreyyım yok ben gıydıreyım utanmasa ben emzırreyım dıyecek
o benım oglum sen sut annesısın dıyor bana dusun yanıı
gelde delırme
bende dedım senın oglun orda benım oglum bu lafını bılde konus
esım hep sahıp cıkar banan yoksa elımden alır o cocugumu o derece yanı
bısey olsada konusmasakta gelmeseler yuzlerını gormesem dıye dua edıyorum hepp
aynı dert bende de var kızlar, çocuk olunca hepsi neden değişiyolar ben onu anlamıyorum, daha ne istiyosunuz dünya güzel i bir çocuk verdim size, üstelik size terapi oluyo, gerçekten anlamıyorum.
Benim de kızıma kayınvalide ile peder bakıyolar, ama hiç içim almıyo, üst kattalar onlarda, çocuk için iyi oluyo, hiç çıkarmıyoruz soğukta,ama çocuğu resmen benden kıskanıyolar, ellerinde olsa akşam da bana bırakmayacaklar, h.sonu çocuğumla baş başa vakit geçirtmiyolar, cumartesi bi bahane bulup damlıyolar neymiş özlemişler, ya ben çalışıyorum, 5 gün çocuğuma hasretim, işe gelmek zaten zor geliyo, hiç anlayışları yok kadın çocuğu ile kalsın oynasın yedirsin uyutsun demi.
Ahhhh ahhhhh ben size anlatamam ne doluyum ne dolu.
Bu cumartesi doğum günü, o kadar hevesliyim , ama şimdi kaynananın müdahele edecek olması o gün çocukla bana rahat vermemesi beni geriyo şimdiden
selam kızlar nasılsınız dicem ama bakıyorum herkes kaynanasından şikayetçi
Ben hiç bu konuya girmeyeyim bu konularda baya konuştum önceden şimdi bir başlarsam hiç susmam sonra
ay o kadından hiç bişey beklenmez o zaman serap, boşver.
benimkiler böyle değillerdi işte çok rahattım, kapım çalınmazdı, istediğimiz zaman görüşürdük çıkardık, çocuk olduktan sonra işi abarttılar, sürekli kapı çalıyo, en kısa zamanda bir ev almak istiyorum uzaklaşmak istiyorum ben de, yoksa dediğin gibi evliliğim kötüye gidecek, çünkü evde huzur kalmadı, sürekli şikayet eden bir kadın haline geldim, kocam da bıktı, ailesi tabii bişey söyleyemiyo, çocuğumuza bakıyolar ses çıkarma deyip deyip duruyo, ben de çıldırıyorum, keyfimden mi baktırıyorum, mecburum, çalışmak zorundayım isterse bakmasın annem de var benim diyorum, ama daral geldi artık her şeyleri batıyo çok soğudum, kızımı da alıp kaçasım geliyo valla.
gel kız gel dertli bacımm
srppp allah sanada sabır versin tatlım sessizsin ama sinir küpü olucan böle gidersee
olur o mu doğurmuş onla yatcakmış ben müsade etmem benimkide bi kaç kere dedi o tarz laf bunu ben doğurdum dedim tak ediyo bazen babannem değil annem diye seviyo çıldırıyorum
selam kizlar nasilsiniz bebisler nasil
aksam bisiler hazirlim dedim bugun prensesimin dogum gunu diye asil dogum gunu pazar olcak ama bugunde hazirlin bisiler kendi kendimize dedim krem yapiyodum brendarla ozgeye baktim o anda blendari parmagima tutmusum anidende basinda parmadim parcaladi heryer kanlar icinde acile gitim biraz beklemeden sonra dikise alindim 7 dikis atilar parmagima cok aci bisidi donana kadar parmagim acil oldugu icin komsum ssk ya goturdu ben ozele giderimde yakin diye oraya gidelim dedi ne hap ne bisi yazdilar gece agrilardan uyamadim sabah ozele gitim cerah doktor bakti bunu nasil dikmisler diye soylendi bende acmim kotu olmasin dedi hergun pasuman yaptircam 2 hafta elim dikisli kalcak agridan titriyorum koluma ignede yaptilar tamamen kolum zor kalkiyo ozge yaramazlik yapim diye durmuyo napcam bilmem valahi kizlar annemler londraya gelin ozgeye vize al diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?