2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

haklısım canımm yaa senın ısınde zorr
Rabbım sabır versın bıze onlarada akılll

kıyamam yaa
yasadıklarımı yazmıssın resmenn
benımde ıcımde fırtınalar kopuyor onun sevıyesıne dusmeecegım dıye cogu seye suskun kalıyorum

ben de sık sık kayınvalidemlere gelin diyorum ki,burak bilsin babaanne,dedeyi..ama biz de yılda 2-3 kez görüşebiliyoruz..2-3 gün o da..burak tam alışmışken,dedesiyle oynamaya başlamışken hoopp gidiyorlar :)
bana kalsa hiç görmesem de iyi :) ama burağın büyüklerini sayıp sevmesini istiyorum özlem gibi..bu haftasonu gidicez bakalım babaanneye bi aksilik olmazsa..burak hatırlayacak mı çok merak ediyorum..doğum gününe çağırdık gelmediler,en son kasımda görüşmüşlerdi,burak son güne kadar hiç inmemişti kucağımdan :)

burağın şimdi anneannesiyle büyüyor olması,kuzenleri ile aynı evde olması benim için büyük şans..

aynı dert bende de var kızlar, çocuk olunca hepsi neden değişiyolar ben onu anlamıyorum, daha ne istiyosunuz dünya güzel i bir çocuk verdim size, üstelik size terapi oluyo, gerçekten anlamıyorum.

benim de kızıma kayınvalide ile peder bakıyolar, ama hiç içim almıyo, üst kattalar onlarda, çocuk için iyi oluyo, hiç çıkarmıyoruz soğukta,ama çocuğu resmen benden kıskanıyolar, ellerinde olsa akşam da bana bırakmayacaklar, h.sonu çocuğumla baş başa vakit geçirtmiyolar, cumartesi bi bahane bulup damlıyolar neymiş özlemişler, ya ben çalışıyorum, 5 gün çocuğuma hasretim, işe gelmek zaten zor geliyo, hiç anlayışları yok kadın çocuğu ile kalsın oynasın yedirsin uyutsun demi.

ahhhh ahhhhh ben size anlatamam ne doluyum ne dolu.

bu cumartesi doğum günü, o kadar hevesliyim , ama şimdi kaynananın müdahele edecek olması o gün çocukla bana rahat vermemesi beni geriyo şimdiden

keske benım annemde yakın olsa
cok sanslı olarak gouyorum annesı yaakın olanları

ayy hepsı aynı
acma kapıyı
uyuyorduk duymadık dısarı cıkmıstım fılan de
yada acıkca sızı ıstemıyorum hafta sonu de
onlra boyl saygısızlıklardan anlıyor sekerım cunku

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız dicem ama bakıyorum herkes kaynanasından şikayetçi

Ben hiç bu konuya girmeyeyim bu konularda baya konuştum önceden şimdi bir başlarsam hiç susmam sonra

kıyamam yaa
yasadıklarımı yazmıssın resmenn
benımde ıcımde fırtınalar kopuyor onun sevıyesıne dusmeecegım dıye cogu seye suskun kalıyorum

ya bi de kincidir sinsidir kaynanam öyle laf söz etmez ama o bildiğini okur. Sen de kimsin der yani. Öyle yapma dersin yapar bunu verme dersin verir onu oraya koyma dersin koyar. Dışarı çıkarsın yok alma dersin alır. Söylediğinde işine gelmediği için zaman hi hi güler kaçar. O nasıl istiyosa o nasıl seviyorsa öyle yapılır bize göre değil. Zaten bi tek yemek yapar onu da bir an evvel yapayım da bitsin diye. Hiç bir işi tam yapmaz hep yarımdır biri tamamlar. O varken mutfak 5 dk toplu durmaz. Bakıyorsun bişey yapıyo bi bakıyorsun sen yapıyorsun, senin üstüne kalıverir. Düşününki hiç salata yapmamıştır ben beceremiyom der!! hep kayınpedere yaptırır 50 kişi de olsa onu çağırır. Sofra kalkar ya o sadece çıkan tabakları makinaya koyar(tabi mutfakta başka kimse yoksa varsa onu da bırakır) ve kaçar hayatta tencere boşaltmaz yıkamaz, kalan yemekleri toplamaz. Otururken 2 dk da bir birilerinden bişey ister birimize su getiriver birimize çay koyuver birimize dolaptan bilmemne getiriver. Evi kayınpedere süpürttürür hayatta eline almaz. Ütü yapmaz!!! Kıskançtır. Herşeyi vardır istediğini alır eder ama gözü doymaz hep birilerinin bişeylerinde gözü vardır. Çocuğu kendi ve kocasında değilse gidip kucaklarından alıverir onu da kıskanır.bunları hiç laf sözle yapmaz ama hep sessizce yapar. Bi iş yapmamıtır ama hep yorulmuştur. Toplu misafirli günlerde(mevlüt, diş buğdayı, doğumgünü) misafirler kapıdan çıktı mı o yatar!! ha çok mu çalıştı derseniz ne ikrama ne ev işine elini bile sürmemiştir zaten lafa gelince yaparız der. 10 günlük lohusayken mevlüt bitti akşama kalan uzaktan(Bursadan ) misafirler vardı onlar gitti o yattı gündüzden ve akşamdan kalan ne varsa duruyordu(bi tek tabaklar bardaklar makinadaydı yani öyle düşün) Kocam da birilerini evlerine götürmeye gitti hem ağladım hem işe giriştim geldi napıyorsun sen burda annem nerde dedi bişey demedim çok sinirlendi girişti hemen işe. Allah beni ona muhtaç etmesin. 75 yaşndaki annesinden iş bekleyen kadından ben daha ne bekliyorsam. Hepsini kocam da biliyor o kadar çok laf söylerki annesine şaşırırsın. Ha tabi bana da şikayet eder onu ama ben ona söyleyemem hepsini tabii. Bi de kavgada annem gibi sessiz biri sana ne yapıyor olabilir diyo:26: Malum kıymetli olur yeri geldiğinde.

Ohhh rahatladım:78: Kusura bakmayın kafanızı şişirdim ama patlamak üzereydim

kalabalık aile falan filan tamam da akıl sağlığım ne olacak
ben de 2-3 gün görüşmek istiyorum. ayda bir olsun ama 2-3 gül olsun

allah sabır versin ay bi de alt katımda olsa mümkün değil katanmazdım.
ben hep söylüyorum çok yakın olsaydık boşardım valla gözüm görmezdi

Ay Serap canım Allah sana bolca sabır versin .Ben senin yerinde olsam inan katlanamazdım az göreyim çok göreyim farketmezdi .Senin yazdıklarını okudukça içim daraldı yaşasam kimbilir nasıl olurdu

ayy hepsı aynı
acma kapıyı
uyuyorduk duymadık dısarı cıkmıstım fılan de
yada acıkca sızı ıstemıyorum hafta sonu de
onlra boyl saygısızlıklardan anlıyor sekerım cunku

ahhh canım ahhh :)

bazen duymadık falan diyorum valla napıyım :)
söyledim bi kere geldi dedesi özlemiş 10 dak görsün alayım dedi kendi annem var evde ütü yapıyoruz, bir surat astım ama, dedim ki p.tesiden cumaya dedesi ile beraber zaten, h.sonu da özleyiversin dedim, napıyım.

ama kesinlikle anlamıyolar gerçekten çok anlayışsızlar ya

ay o kadından hiç bişey beklenmez o zaman serap, boşver.

benimkiler böyle değillerdi işte çok rahattım, kapım çalınmazdı, istediğimiz zaman görüşürdük çıkardık, çocuk olduktan sonra işi abarttılar, sürekli kapı çalıyo, en kısa zamanda bir ev almak istiyorum uzaklaşmak istiyorum ben de, yoksa dediğin gibi evliliğim kötüye gidecek, çünkü evde huzur kalmadı, sürekli şikayet eden bir kadın haline geldim, kocam da bıktı, ailesi tabii bişey söyleyemiyo, çocuğumuza bakıyolar ses çıkarma deyip deyip duruyo, ben de çıldırıyorum, keyfimden mi baktırıyorum, mecburum, çalışmak zorundayım isterse bakmasın annem de var benim diyorum, ama daral geldi artık her şeyleri batıyo çok soğudum, kızımı da alıp kaçasım geliyo valla.

ay doğru valla o yönden şanslıyım özlemcim ama ne bilim yaa çocuk olunca farklı düşünülüyo galiba

olur o mu doğurmuş onla yatcakmış ben müsade etmem benimkide bi kaç kere dedi o tarz laf bunu ben doğurdum dedim tak ediyo bazen babannem değil annem diye seviyo çıldırıyorum

haklısın hülyacı sırf çocuklarımızı düşünüyoruz bende işten gelince görsünler diye çıkarıyorum valla benden günah gitsinde

ah ah anlat hayatım hepimiz dertliyiz bazen diyorum ben kaynana olunca nasıl olurum diye yok yok yapmazdım yaa anlayış şart yanii benimkiler hafta sonu rahatsız etmezler o konuda iyiler yani

selam kızlar nasılsınız dicem ama bakıyorum herkes kaynanasından şikayetçi

Ben hiç bu konuya girmeyeyim bu konularda baya konuştum önceden şimdi bir başlarsam hiç susmam sonra

gel kız gel dertli bacımm

srppp allah sanada sabır versin tatlım sessizsin ama sinir küpü olucan böle gidersee

selam kizlar nasilsiniz bebisler nasil

aksam bisiler hazirlim dedim bugun prensesimin dogum gunu diye asil dogum gunu pazar olcak ama bugunde hazirlin bisiler kendi kendimize dedim krem yapiyodum brendarla ozgeye baktim o anda blendari parmagima tutmusum anidende basinda parmadim parcaladi heryer kanlar icinde acile gitim biraz beklemeden sonra dikise alindim 7 dikis atilar parmagima cok aci bisidi donana kadar parmagim acil oldugu icin komsum ssk ya goturdu ben ozele giderimde yakin diye oraya gidelim dedi ne hap ne bisi yazdilar gece agrilardan uyamadim sabah ozele gitim cerah doktor bakti bunu nasil dikmisler diye soylendi bende acmim kotu olmasin dedi hergun pasuman yaptircam 2 hafta elim dikisli kalcak agridan titriyorum koluma ignede yaptilar tamamen kolum zor kalkiyo ozge yaramazlik yapim diye durmuyo napcam bilmem valahi kizlar annemler londraya gelin ozgeye vize al diyo

ayy ne fenaymışş..Allah sabır versin serapcım sana..çekilesi yok..eşine ne demeli,bildiği halde işine gelmeyince sessiz oluyo öyle mi

benim kayınvalidenin evi pırıl pırıldır,elinden bez düşmez.sabah erkenden kalkar, kahvaltıyı hazırlar, akşam yemeğinin hazırlıklarını yapar. eli çabuktur..buraya gelince de en iyi yaptığı şey gezmektir :) her geldiğinde ayakkabı aldırır..kızdığı bişey varsa içinde tutamaz,başka zaman da olsa söyler mutlaka..
kayınpederin ağzı var,dli yok bana göre..ama kaynanama çok çektirmiş zamanında..şimdide emekli çenesi ile çektiriyo..:)

Hepsi aynı canım bunların .Konuşmayacağım dedim ama olmuyor ki insanı sinir etmekten başka bişey yapmıyorlar Benimkiler çalışıyor kendim bakıyorum ama gittiğimiz her yerde çok hareketli bizi yoruyor yürümeyede başladı işimiz dahada zor diyorlar .Zaten sabah işe gidiyor akşam 6da geliyor sanırsınki tüm gün o bakıyor heryerde anlatıyor birde .Akşamları yemek yerken 1 saat bilemedin 2 saat görüyorlar onuda abartıyorda abartıyo. Hele bana emir vererek yok namaz kılcam çocuğa bak ,yok ben çocuğa bakarken sen bulaşığı yıka yok ,altını değiş vs vs yapacağım her işi emretti mi gözüm dönüyor .Ya sabır çekiyorum değilse boğcam kadını kocası da aynı gerçi al birini vur ötekine

gel kız gel dertli bacımm

srppp allah sanada sabır versin tatlım sessizsin ama sinir küpü olucan böle gidersee

Geldim anacım .Benimkiler birde emmese biz onu yanımızda yatırcaz diyorlar .Ya cinsler zaten çocuk geceleri uyusa zırt pırt uyanmasa niye ben sizin yanınıza yollayıp orda yatmasına müsade edeyim .Çocuk yerinde yatağında yatmalı .Uyusa size niye ihtiyacım olacak .Hiç birzaman çocuğun üstünde hakları yok .Ben ameliyatlı halimle acılar çekerek sabahlara kadar kendim baktım çocuğuma .
Annem 1 hafta kaldı doğumdan sonra . O gittikten sonra 1 bilemedin 2 gece kaldı .Baktıki çocuk uyumuyor kendide uyuyamıyor kalmadı yanımda .Oğlu gel dedi Tuğbaya yardım et sen bakta oda uyusun dinlensin annesi bakıyor zaten benim yaptığım bişey yok demiş yalancı .Sorsan benim hakkım var der ama .Neler var nelerde konuş konuş boşuna
Oğullarıda bildiği halde analarına hiç laf ettirmiyor ama karısıyla kavga etmek daha iyi oluyor

melekcim çok geçmiş olsun canım ya..bi anlık dikkatsizlik işte..

özgenin doğum günü kutlu olsun, ilk doğum gününde böyle olması sizin için kötü bir anı olacak..ne yapacaksın,gitmeyi düşünüyor musun londraya?

olur o mu doğurmuş onla yatcakmış ben müsade etmem benimkide bi kaç kere dedi o tarz laf bunu ben doğurdum dedim tak ediyo bazen babannem değil annem diye seviyo çıldırıyorum

benzer bişey bak şöyle, nergiz sude anne demeye başladı, ben çok mutluyum annemmmm diyip cvp veriyorum kızıma, suratının şekli değişiyodu kadının yaaa

çocuk ortaya annnenneeennnee diye söylüyo cevap veriyo hemen aşkımmm babaaneeemmm diye, dur bi annesi var burda dimi, çocuk yine vızıldıyo emeklerken, ona doğru hamle yapsa hemen eğilir gel babanem gell, noldu bitanem der, dur rahat ver dimi, insanların içinde yapınca bana geliyolar, neymiş ben her derdini anlıyorum, benden çok görüyo ya, bunları yapınca o kadar soğuyorum ki hiç farkında değilller beni nasıl bilediklerinin, oğlunu hiç kıskanmazdı benden, ama torununu yani benim olan çocuğu kıskanıyolar, yok ya biz böyle olmayız yok, ben kendime yakıştıramam, annelik bi kere oluyo, o annelik duygusunu yaşamak dünyanın en güzel duygusu, o da yaşadı vakti ile, sıra bizde, müsaade lütfen lütfen !!!

Çok geçmiş olsun canım bir anlık dikkatsizlik işte .Sen yinede ağrı kesici falan yazdırsaydın keşke
Özgenin peşinde koşarken yine ağrı yapabilir .Umarım çabuk geçer
Bu arada Özge prensesinde doğum günü kutlu olsun .Daha nice yaşlarını sağlıkla mutlulukla kutlasın inş.

Aslında canım benim de annemler bakıyorlar ya onlar da öyle oluyor. Hafta sonu babam kırk kere arıyor yemek yedi mi keyfi nasıl uyudu mu diye. Ve her haftasonu çok özlüyorlar. Gelmiyorlar ama içleri gidiyo biliyrum. Belki sizin gibi aynı apartmanda olsak bi bahaneyle onlar da gelirler. Ama ben bu durumdan rahatsız değilim. Kendi ailem diye herhalde. Onu bu kadar çok sevip ilgilendikleri için içim çok rahat. Hiç gözüm arkada kalmıyor bıraktığımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…