2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ya hakikaten ne anlıyolar böyle abartmaktan, kendileri yapıyomuş gibi anlatmaktan.

ben de kızımın hiç birşeyine müdahele ettirmem, yemek konusunda çok hassasım, ne yiyecekse programlarım veririm, doktoru ile sık sık konuşur ne yemesi gerek bilgi alırım.

misafirimiz olur, sorarlar çiğdem ne yediriyosun diye, atlar benimki lafa, sanki ona soruluyo, cevap verir işte her gün kıymalı etli yemek yediriyoruz, demir eksikliği için doktoru önerdi falan da filan da...
sayar durur ne varsa, tamam sen yediriyosun gündüz eyvallah, ama ben neciyim ?

çok doluyum çokkkk

Ay Serap canım Allah sana bolca sabır versin .Ben senin yerinde olsam inan katlanamazdım az göreyim çok göreyim farketmezdi .Senin yazdıklarını okudukça içim daraldı yaşasam kimbilir nasıl olurdu

Bu ara sık görüştük yılbaşında da burdalardı doğumgünü için de geldiler artık imdat deyip kaçıcam valla.
Kocamı göresim yok sinirimden. Yüzüne bakmıyorum desem yeridir. Doğumgünündeki fotoğrafar dışında 1 haftadır yanyana bile durmadık. İster istemez sıkıntım aramıza yansıyor elimde değil. O da sinirleniyor herşeye ama onun annesi babası olunca kabulenmesi daha kolay oluyor herhalde. Onlar gitse de hemen toparlıyamıyorum ve kolay kolay düzelmiyor aramız. Acaba bi daha ne zaman gelirler diye stres başlıyor bende düşün.

Haklısın valla benim de annem bakıyor ama haftasonları gidip gelmiyoruz onlarla. Bizim de kendi işlerimiz kendi planlarımız var hafta içi ordayız zaten.
Aynen dediğin gibi çocuk yokken zaten senede 1 kere geliyorlardı biz gidiyorduk bayramlarda ya da arada o zaman da idare ediyordum. Çocuktan sonra daha bi zıvanadan çıktı. Bi de işin içinde çocuk olunca daha çok kafaya takıyorsun. Çocuktan önce burda oldukları zaman her gün gezerdik neredeyse bu kadar hissetmiyordum. Şimdi en çok çocuk için kafama takıyorum çünkü benim çocuk için dediklerimi yapmıyor. Onun dışındakileri kabullenmeye çalışıyorum ama kolay olmuyor.

sağol şekerim benimki de arada teklif ediyor be yatayım orda ben yatırayım ben yerdireyim falan diye. Her seferinde ben varken ben yediririm ben uyuturum ben bakarım dedim. 5-10 kereden sonra dememeye başladı. O annem deyişi beni de delirtiyo yaaa:84:

çok geçmiş osun canım bir anlık işte Alah beteriden korusun.

sabah yazdım ama görmmişsindir belki Özgenin doğum günü kutlu olsun nice seneler görsün sağıkla mutlulukla prenses.

aah ah
sabah erkenden kalkar kahvaltıyı hazırlar bizim asla göremeyeceğimiz bir resim ben çocukla yedir içir uğraşırım kocam hazırlar onun evinde de çünkü hazırlamaz.
Kayınpedere girmiyorum bile onun yaptığı daha da beter ben yokmuşum gibi davranmak. Yüzüme bakarak konuşmaz. Bişey sorar ortaya mesela cevap veririm ama o kocamın suratına bakar cevap versin diye, ben verdim diye kocam bişey demez o bi daha sorar ona. Kocama sorsan huy işte diy ama bana sorarsan terbiyesizlik.

aynen öyle onlar yaşadı sırasını savdı sıra bizde anneliğimizi doya doya yaşıcaz. Sen 15 gün kalacaksın gideceksin evet ama ben o arada çocuğun yanında olduğum sürece her ihtiyacını karşılayacağım seveceğim oynayacağım çünkü onun sizden çok bana ihtiyacı var şu anda.

benim kendi annemler de haftada bi kaç kez geliyolar canım, ama annem müdahaleci bi insan değil, o baksaydı inan eminim ben de rahatsız olmazdım, bi de kendi anneni eleştirebiliyosun, ben söylerim annem bakarken yanlış bi şey görürsem, çok rahat yapma derim, ama kayınvalideye söylenmiyo, hemen cevap belli ben de 2 çocuk büyüttüm diyor, merak etmeleri özlemeleri çok normal,çok seviyolar düşkünler ok, ama ben çalışan bir anneyim, nolursa olsun, h.sonu çocuğumla baş başa vakit geçirmek istiyorum bu konuda anlayış bekliyorum, ha bi de şöyle bişey de oluyo, misal bi işim var h.sonu evde veya dışarda, rica ediyorum bakıyolar bırakıyorum, çocuğu özlemişlerdir onlar gelmeden ben göndereyim diye eşime veriyorum çıkartıyor onlara.

aynı bunlar valla
bi de seninki sürekli bakıyo benimki geçen geldiklerinde 4 gün baktı uzman oldu Geçen geldiğinde ishal olmuştu acile gittik doktor bişeyler soruyo bana o cevap veriyo ben ağzımı açıp tam cevap vercekken susuyom. En son kocam dedi anne sen susar mısın serap konusun diye. Şu ana kadar toplam "7 gün" baktı herkese şöyle çocuk böyle çocuk öyle veriyoz böyle veriyoz anlatıyo. Annem bakmasına rağmen bu kadar anlatmıyo kimseye. Benim sabiha paktuna kitalarını okuyo beni eğitiyo bi de aklı sıra ya sabır

kesinlikle sana katılıyorum en çok bana ihtiyacı var, en çok anne kokusuna hasret, ben bir tek akşam öğününü paylaşabiliyorum kızımla, bi ara onu da ben eve gitmeden önce yaptı, yok dedim ben yediricem çocuğumu, ne kadar yorgun olursam olayım, giderim yemeğini hazırlarım kendim doyururum kuzumun karnını, o zaman rahat hissediyorum kendimi, ama psikolojimi anlayamazlar, hiç tahmin bile edemiyolardır neden böyle istiyo diye.

hakkaten terbiyesizlik..serapcım aldığın kararı şimdiden bozmuşsun :) boşver be canım, insanda sabır kalmıyor ama takmamaya çalış..eşinden yardım iste çok çok..sen de tosbiğinle vakit geçirip, stres atmaya bak..

yaaa aynılar yaaa, o kitap mevzusu biz de de var, sabihanın bi kitabı gelmişti işte bi kaç ay oldu, 3 yaş için. akşam gittim bana ne diyo biliyomusun, kalsın dolaba kaldıralım yarın öbür gün okurum faydalanırım çocuk için lazım olur...

hiç sesimi bile çıkarmadım, sanırsın ben onu kendim için değil de onun okuması için almışım, e madem okumak istiyosun çocuğa faydam olsun diyosun, git al sen de bi kitap, ben çocuğum nasıl daha iyi bir birey olur diye tırım tırım araştırıyorum, her ay dergiler alıyorum, okuyorum, bi kere bile afferin kızım, sen çok iyi bir annesin, çok araştırmacısın denmiyor :)

alemler yaaaa...

Ay Meleksen geçmiş olsun. Ne feci bi kaza bu böyle. Allah korusun hepimizi. Bi anlık dikkatsizlik işte nelere yol açıyor.Ya bi de o an çocuğa bakmasan o da bi anlık dikkatsizlik olabiliyor. Çocuk bi yere çarpabiliyor ağzına bişey atabiliyor. Dikkat et kendine. Umarım bi daha böyle bi kaza seni bulmaz. Allah beterinden korusun.

Sanırsınız ki kendi çocuklarına bu kadar bakmışlar .Benim kocişe babannesi bakmış kendileride söylüyorlar .Birde benim kaynanada pek becerikli değil bir yemeği bile kaç saatte yapıyor .Çocukla ilgili birçok şeyi bilmiyor .Ama lafa gelince emretmeyi seviyor .İnsanı sinir etmeye bayılıyorlar ya .Bencede bizden uzak olsunlar .Az görüşelim en iyisi yoksa olan kocalarımızla bize oluyor

melek geçmiş olsun canım..mutfakta oluyo böyle kazalar ama seninki baya büyükmş..özgeninde doğumgünü kutlu olsun bu arada..

kızlar baya dertliyiz yine kaynana kayınbaba ben hiç girmym girersem hiççççç çıkamam..

serap seninkide az değil ha gıcık olurum o tiplere...sinsi sinsi kendi bildiğini yapanlara..
ama kayınbabana güldüm heeee..sen cvp veriyon oğluna bakıyo haa hala cvp için aman boşver sende verme cvp sap gibi kalsın hehehe:))

yok canım bozmadım kararımı geçen sefer demiştim onları.. bu sefer sadece size anlatıyorum anneme bile bildiğin gibi işte deyip geçiyorum.. Eşimi de istemiyorum bacım onu napayım:26:

""""EN İYİ KAYNANA ÖLÜ KAYNANA """"demişti arkadaşın birii

demin demeyim dedim ama sen dedim katılmadan geçemicem

Çiğdemcim sen de İzmirdeydin demi gel buluşalım çocuklar oynasın biz de dertleşelim

aynen tubişim benim kocamı da babası bakmış daha çok kendi diyo. babanesi bakmış ananesi bakmış. kendi çocuğuna yapmadıklarını benim çocuğuma yapamaz. bi de kocam diyo ki benim annem çocuk bakamaz güvenip te bırakamam babam olmasa buyur burdan yak

Bencede kızlar hiç bir zaman takdir göremeyiz ki sevinmeliler gurur duymalılar ilgili bilinçli anneleriz ama nerdee iki lafın başı biz kaç tane büyüttük kaç torun büyüttük
ee evet ama devir farklı bırak bizde tadını çıkaralım demi doya doya bu zamanlara dönülmez değilmi ama

saolun kizlar bi anlik sey nelere yol aciyo allah korusun
ozge cok tesekur ediyo teyzelerine iyi dilekleri icin
vala vize arastiriyom olursa cabuk gidicek londraya canim
kaynana derdine ben hic girmim yoksa bizmez satirlar kizlar

Çiğdemcim sen de İzmirdeydin demi gel buluşalım çocuklar oynasın biz de dertleşelim

ah canım ya istanbuldayım ben, ama bizimkilerden kaçıp İzmir'e yerleşmek istiyoruz eşimle, çok arkadaşımız var, çok sık gelir gideriz, çok da severiz.

bi gün olur da gelirsem, inşallah karşılıklı sohbet ederiz, dedikodu yaparız, hım

Okuyo da yani. E iyi bişey bu. Benimki bırak kitap okumayı öyle bi mantıkla hareket ediyor ki anlatamam. Benim bile yatamayacağım yüskeklikte bi yastıkgetirmişti doğuma yakın ve büyük de normal yastıktan azcık küçük. Niye yatırmıyormuşum onda. E dedim anne o çok yüksek ve çocuk daha çok küçük e oturarak uyusun ne olacak ki diyor. Doğumda bi kıyafet getirmiş 4 yaş için. Çok beğenmiş de almışmış alakası yok. Beğenilmesine imkan yok. Şimdi de çorap getirmiş yeni doğan çocuk için. Çekince uzuyormuş. Acaip bi mantık acaip bi düşünce yani anlatamam ya.

Tamam canım gelirsen mutlaka haber ver görüşürüz ne güzel olur.
Gelin yerleşin bak burası uzak hem

ay yok artık

ya okuyo evet doğru söylüyosun ama pratikte bişey yok, olamaz da, ne olursa olsun bizim gibi düşünüp hareket edemiyorlar, yani çocuk atıyorum sabah kahvaltıda yumurtayı peyniri yememiş bi gün, e naptın dedim hiç bişey yapmadım diyo,anne beni neden aramıyosun dedim, o anda hemen peyniri tereyağında eritip yumurtayı kırsaydın belki öyle yerdi dedim,, ee o zaman yarın öyle yapayım dedi, ve öyle yapmış hepsini yemiş, ben anında üretebiliyorum alternatif bişeyler, ama onlar yapamıyo benim annem de öyle, bizim gibi olamıyolar işte, belki bizim araştırıcılığımız, okumamız, bilinçli olmamızdan işte.

seninki de alem, oturarak uyusun demiş

ahmet burak,furkan ve zeynepte .evet ya sizlerde 13 aylık oldunuz.

Teşekkür ederiz teyzeleri oğlum 13 aylık oldu bir ayı daha devirdik burak ve zeynep ve doruk da 13 aylık oldu kocaman maşallah onlarada
çok sağolun teyzoşlar

çok geçmiş olsun melekcim,özgeninde doğum günü kutlu olsun....

benim eşim tek çocuk ilk evlendiğimizde eşimi benden çok kıskanırdı ama kerem doğduğundan beri eşimi bıraktı oğluma sardı,beni pek sevmez ama torunlarını çok sever hakkını yiyemem şimdi,bazen beni çileden çıkartır mesala benim küçük oğlum eren daha sünnet olmadı,herkesin içinde diyorki bu sene erenin sünnetini yapmayı düşünüyorum annesi o ya benim fikrimi soran yok hepsi aynı canım boşver.......

""""EN İYİ KAYNANA ÖLÜ KAYNANA """"demişti arkadaşın birii

bazen bende böyle düşünüyorum ama sonra eşime kıyamıyorum sonuçta onun annesi,bakmış büyütmüş emeği var kötü düşünmek istemiyorum, allaha havale ediyorum allah bildiği gibi yapsın diye.......

meleksen geçmiş olsn.off kötü olmuş.dikatsizlik oluyo elimizde olmuyo işte böyle şeyler..özge dogum günü kutlu olsun.sağlıklı sıhatlı bi ömrü olsun.git annenin yanına annen orda sana güzelce bakar.

defnede az önce düştü koltuktan.ya tepesine çıkıp sanki hiç düşmeyecekmiş gibi koşup duryo.kendide iniyordu.bi anlık ablaya koşacagım diye ayaklar aşagıya kaydı pat düştü.zeynep feci korktu düştü diye.sanırım suçluluk hissetti.tabi defne yıktı ortalıgı.baktım burnu kan toplamış.az kanamış sanırım.ama akmadı .takip edeyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…