2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar konu kayınvalidelermi
of oofff bu kaynanalar hep bölei olmak zorunda sanki
yoksa bizdemi böyle olucaz.kaynan a olunca mutasyona falanmı uğruyo acaba insanlar:)
bizimkinede ben sinir oluyorum hele son yaptığı şeyden sonra oğluma dokunmasını dahi istemiyorum asla..
geçen bize klamya geldiler 1 hafta boludan
bunlar içerde oynuyolar bnde iyemek falan yapıyorum mutfakat
akşam yemekte dediği şeyden sonra sinirden ağlayacaktım m nerdeyse
bişey diyemedim misafirler diye
diyoki eşime oğlumdan için valla bu çok fena benim mememi almıyo
anasınınkini biliyo..
ya inana biliyomusunuz bu duruma
bişey desem kriz geçirir...
neyseki her an tepemde değiller
ama kayınbabam emekli olduğu için zırt pırt gelirler artık
nede olsa benim saf koçişim yol parasını veriyor

Son düzenleme:
merak etme cnm benimkide var 75 cm 9900 vedenerdeyse3 aydan fazladır böle
doğduğundada 48 cm 2600 dü

bizden bi adım öndesiniz yani:)))))))
yok ben takmıyorum zaten hiç
çok hareketli normaldir heralde
hem zaten babamıda bnde çok uzun sayılmayız
ee çoçukta anca bu kadar olur

çok yorgunum uykusuzum
arasa ne oluyo anlamıyorum geceleri...mıkır mıkır sabaha kadar dönüyo valla yatağımda yatamıyorum beişiğinin karşısındaki koltukta sabah ettiriyo çocuk beni ya..
akşam dedim acaba benlemi yatmak istiyo yere bişiler serdim bizim yatağın dibine yatıerdım uyudu bu üstünü örtüm bende kıvrıldım yanına okadar uykusuzum bi kaç saniyede içim geçmiş eşimin aşkım sesiyle uyandım açtım gözümü aras yok babasının yanına çıkmış adamın gözüne vurarak uyandırmış hani uyuyodun beni uyutmuş kaçmış düşünün ha evladımn güldük ve 2 kere yaptı bunu alem bu çocuklar niye uyumuyo anlamıyom aslında uyuyo ama geziniyo uyurgezermisir nedir anlamadaım yahu beşiği tavaf ediyo n olcak bilmiyorum gücüm kalmadı sinirleniyom eşimkzııyo onada sinir oluyom kendi
fosur fosur uyuyo nasılsa..ya 9. diş gelecek yada başka bi zoru var ama ameliyattan değil ağrısı var gibi yapmıyo

Son düzenleme:
günaydın canlarım nasılsınız bak sen aras paşaya neler yapmış valla bizi ayakta uyutur bunlar heheh

sorma serap uyuttu valla uyuttu

sorma zeynepçim ya bu bizde çok oluyo ama bzan bi kaç gün ara veriyo..biliyorum canım ya sende aynısın nasıl beişiğini yanına alınca düzelme olmadı mı prenses hanımda...

geçenki mızırdamalara 3-4 gün ara verdi burak paşa, 3-4 gün gayet güzel uyuyo, sonra tekrar başa..bu gece burak da pek mızırdadı,ama hiç halim yoktu,kalkmadım hiç birine de,hep eşimi kaldırdım :) o da sallıyo, su veriyo geri uyutuyo sanırım..
sabah da erkenden kalkmış,eşim yanımıza almış..saçımı çeke çke uyandırdı..sonra da sırnaşıyo bana :)

öbür bebiş de iyidir sanırım fatoşcum..aras iyice iyileşti mi,ameliyat yeri acımıyor mu acaba? sıpa o kadar yaramazlık yapıyo,ameliyatlı haliyle..büyüyünce fena olcak fatoş haberin olsun :)

Günaydın kızlar,

Fatoş bence Arasınki dişten. eger ara veriyorsa demekki bazen bisey rahatsız ediyor onu. birde uyurken uşumediginede emin ol. üşüyen çocukta uyanır. bir sürede yanına al yatır bakalım ne olacak.

bencede üşüyen çocuk çok uyanır geçen akşam derine uyku tulumunu giydirmemiştim çok uyandı sağa sola 30 sn de bir döndü akşam giydirdim yavrum uyanmadı doğru düzgünnn

Elif 7 aylıkken çalışmaya başladım. 1 yaşında ara verdim ama 4 ay sonra tekrar işe döndüm. Şu anda haftanın 3 ya da 4 günü gidiyorum işe.
Elif'e annanesi ve babannesi ortaklaşa bakıyorlar.
Benim kızımında kimseye düşkünlüğü yok. Başta çok sorun etmiştim hatta Sabiha Paktuna'nın kitabında "annesi işe giderken ağlamayan çocukta sorun vardır" lafı yüzünden Elif 1 yaşına geldiğinde çalışmaya ara verdim ve bütün kariyerimi sıfırlamayı göze aldım. Çünkü Elif benim arkamdan hiç ağlamadı. Ama ara verdiğimde de Elif te değişen hiç bişi olmadı. Baktım ki hala sosyal ve hala bağımsız.
Sonra kendi çocuk doktorumuzla konuştum. Aklım başıma geldi. Bu güne kadar evden kaçmadan çıktığımı, ilk günden itibaren işe gititğimi anlamasa bile anlattığımı, akşamları eve geri döneceğimizi bildiği ve bu mantığı kavradığı için güven duygusunun sağlam olarak oluştuğunu söyledi ve bu güvenin yıkılmaması içinde Elif 3 yaşına gelene kadar asla ve asla onu gece yatılı olarak bırakmamam gerektiğini ekledi.Çünkü akşam geri dönmessek bir anda kurduğu sebep-sonuç ilişkisi ve güven duygusu yıkılabiliyormuş. Sonrasında ise ELif'in ne kadar mutlu bir bebek olduğunu farkedip farketmediği mi sordu bana.
O zaman anladım ki kuzuşum mutlu bi bebek. Hal böyle olunca düşkünlük işine kafayı hiç takmadım. Elif hanım ananesini,babannesini görünce sevinir. Ben ve babası işten gelince "yaşasın dansını" 20 saniye kadar yaptıktan sonra arkasını döner ve gider. Ananesinin ve babannesinin işi varsa dedesi,benim teyzem,halam ve ananemle tüm gün durabilir beni yada dönüşümlü bakıcılarını(anane ve babanne) aramaz. Anlayacağınız kimseye ayrı bir düşkünlüğü ve bağımlılığı yok. Ama tabi ki en sevdiği benim.Gözlerimin içine baktığında ne kadar sevildiğimi anlıyabiliyorum. Bence tamamen karakter yapısı. Mutlu ise sorun yok. Bağımlı olup olmaması değil mutlu olması önemli bence. Mutlu ise, güven ilişkisi doğru kurulmuşsa geri kalanı tamamen karakter yapısı. Bence her bebeğin doğuştan gelen farklı bir yapısı ve ayrıksılığı var.

Serap kesinlikle yazdığına katilıyorum.

Doruk ta arkamdan bir gün bile ağlamamıştır. Babasıyla kalıyor olmasıda etken tabiki ama bende hiçbir zaman kaçmadım evden. hatta evden çıkarken beni mutlaka görmesini sağladım. Ve Doruk içinde bağımsız kendine güvenli bir çocuk rahatlıkla diyebilirm.

Bu SPK nın çocuk bebek bilgileri bu aralar herkes tarafından karalanıyor eger yalan değilse kadının sistemi bana da hoş gelmemeye başladı. halbuki tvde izlediğimde begenmiştim.

özlemcim bende sana katılıyorum görünmeden git diyenlere inat görünerek vedalaşarak çıkıyorum evden kızımda bana el sallıyor öpücük veriyor gelişimi biliyor ve annemin demesi gelince herşeyi sana yapıyor şımarıyor seviniyor diyor

bende derinde bi sorun var diyodum ama çok mutlu bi çocuk derinde kendine güveni var buna sevinmeliyim artık sanırım biriyle giderken yada arkamdan ağlamaması gerçekten iyimişş

özlemcim arasın üşüme ihtimali yok canım ya üstünü açıyo zaten gezinirken yatağında sobalı odada yatıyoruz zaten..dişten galiba...
Hülyacım hemde ne fena olacak ameliyat yeri zaten yapıştırma dikişi yok ama 7-8 cm var iyleşti bişi yok görünürde içinmi bilemem ama

ev deki bayanlar doktoruma bakın..

Sabiha paktuna var konuk

0-3 yaş bebekler anne sevgisine muhtaçtır sakın ona kendi başına yapması gereken hareketler öğretmeye çalışmayın diyor sevgiye ihtiyacı var bol bol gösterin diyor..mesela düştü bırakayım kendi kalksın demiyceksin kucaklıycaksın düştüü yere kızacaksın vuracaksıın diyo...bide kız çocuklardan ziyade erkek çocuklar annedeayrı kalırsa daha çok etkileniyorlarmış..beyin gelişimi olsun davranış tutumları kız çocuğundan çok erkek çocuğunda daha fazla olurmuş anneden ayrıılan çocuklarda...annelerin erkek çocuğa düşkünlüğüde bundan kaynaklanırmış doğal olan buymuş gerekende buymuş ha bide dediki belki yapmıyorsunuzdur ama erkek çocukları anneler daima kayırır diyo iki çocuğu olan anneler hani biri kzı biri erkek olursa...böle işte doğal olan buy

burak benim arkamdan ve babasının arkasından çok ağlıyor malesef..bu ara hat safada..

eşim bi yerden okumuş, mesela düştü,düştüğü yeri dövmeyeceksin demişti..bu defa hep birilerini suçlayacak..her yaptığı hatada başka birini suçlayacak demişti..eşya bile olsa..bu yüzden düştüğü zaman ben kesinlikle düştüğü yeri dövmüyorum :) küçük kaza oldu diyorum,bi daha dikkatlı ol diyorum..öyle konuşarak hallediyoruz şimdilik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…