2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

3 yaşına kadar cocuğun özgüveninin gelişmesi için kesinlikle hayır demeyeceksin, her dediğini yapacaksın herşeye müsade edeceksin demişti görümcem..ve kızını da bu şekilde yetiştirdi..seneye anaokuluna başlayacak ama hala annesi götürüyor tuvalete,annesi yediriyor yemeğini..evet özgüveni gelişmiş bi cocuk,acayip laf ebesi..ama sanırım bu cocuğun işlerini yapma olayı da annede bağımlılık yapıyor..mesela kendi kolayca merdivenlerden inebilecekken,annesi hayır kızım düşersin kesinlikle bırakma elimi diyo..

Düştüğü çarptığı yere vurp kızmayacaksın diye biliyorum ben de. Sen dikkatsiz davrandığın için oldu diyeceksin. Yoksa kendinde hiç suç aramayan ve etrafı suçlayan bi tip olurmuş. Millet olarak öyleyiz ya. Trafikte hep birileri suçludur ya önümüze çıkmıştır ya yol vermemiştir ya önümüze kırmıştır ya yavaştır ya hızlıdır biz kusursuzuzdur. Kötü notu öğretmen vermiştir takmıştır. Sınava girince şöyle olmuştur böyle olmuştur. Biz dedikodu yaparken normaldir biri bizim dedikodumuzu yapınca yanlıştır. Biz kızarız bize kızılınca düşüncesizdir. Hep düştüğümüzde düşülen yer ak edilmiştir çünkü. Yoksa biz asla düşmeyiz!!!

Hülyacım evet normalde bencede hatalı bi davranış ama 0-3 yaş arasında çocuk sadece sevgiye muhtaç korunmaya muhtaç hissedxermiş bunu yapmamız gerekiyormuş yani..3 yaş sonrası için değil ama ozaman senin dediğin davranışiları edine bilirmiş..

Valla ben demiyomki sabiha paktuna dedi bende diyeyeim dedim..

valla bu tarz yazılarda çelişki var düştüğü yere asla vurmayın bu kez hep bişeyleri ve birilerini suçluycak diyolar hangisi doğruuuu

Gülşahcım yazdıkların bu kadar doğru olur canım doğru tamamamen katılıyorum ama 0-3 yaş ta çocuğun kendini güvende hissetmesi için bunu yapmamaız istediği zamna kucaklamaamız gerekiyomuş...

Gülşahcım yazdıkların bu kadar doğru olur canım doğru tamamamen katılıyorum ama 0-3 yaş ta çocuğun kendini güvende hissetmesi için bunu yapmamaız istediği zamna kucaklamaamız gerekiyomuş...

Tabii ki kucaklayacağız canım. Hemen kaldırıp kucaklayacağız öpeceğiz ama dikkat et diyeceğiz şefkatle. Döverim o masayı kızımı düşürdü demeyeceğiz. Kucağa almakta sorun yok. Zaten bir çocuğun karakterinin %90'ı ilk 4 yılda oluşur. Sonra istediğin kadar bişeyler vermeye çalış asıl temeller ilk 4 yıldadır. 7'sinde neyse o yüzden 70'inde de odur.

insan kararsız kalıyo..aslında her anne içgüdüsel olarak ne kadar araştırsa da kendine doğru geleni yapıyor..fakat yine de acaba demeden edemiyor..

kızlar kim ne yazıyor bilmiyorum ama benim bu konulardaki düşüncem şudur.

Doruk doğdugundan beri düşerse yada bir yerini acıtırsa ben o ciddi bir sekilde yanına asla gitmem. Doruk herseyden önce kafasını korumayı ogrendi. nasıl ogrendi bilmiyorum. ama düşünce hic vurmaz kafasını. vurdugu zamanda hicbir zaman kapı, masa, yer dövmem ben. sonucta yaşadığı şeyin sorumlulugunu alması gerek. kendi sucu oldugunu bilmesse kendisini nasıl korumayı ogrenebilirki. Ama aglıyorsa bana ihtiyacı varsa yanına gidip "evet canım acıdı biliyorum. gecicek simdi." gibi seyler söyleyip acısını anladığımı ona hissettiriyorum.

Hayır deme konusundada ben 3 yaşın geç oldugunu düşünüyorum. Cocuga sınırlarını koymak onun kendini güvende hissetmesini saglar. Yoksa cocugun sınırı olmaz o herzaman daha fazlasını zorlar ve bir süre sonrada doyumsuzlaşır güvensizleşir. Neyi yapması neyi yapmaması gerektigini cok kesin hatlarla belirtiyorum ben. birgün hayır dedigim şeye ertesi gün evet demiyorum. birşey hayırsa hayırdır. doruk bunu cok iyi bilir. sınır disiplin şu anda başlaması gereken birşeydir. 3 yaş çok geç ve çocugu üzecek birsey. 3 yaşına kadar her istedigi yapılan korunan cocuk 3 yaşından sonra bunları bulamassa kendini cok daha kötü hissedecektir. ben kalabalık ortamlardada gözüm üstünde olmasına ragmen cogu zaman onu yanlız bırakırım. devamlı gözünün icine bakmam. kendisi karar versin, kendi başına etrafıyla iletişim kursun diye. bunlar benim tarzım ve hangi doktor ne derse desin bunları yaparım ben kimseyi dinlemem.

Mesela geçenlerde tvnin önündeki sehpaya cıkmıs ben görmeden. tvye dokunmasın diye koyduk önüne sehpayı. gittim bi gördüm şok oldum. öylece oturuyor sehpada ve benim gelmemi bekliyor cünkü yaptığı şeyin yanlış oldugunun farkında. beni görünce hemen tvye bir tokat patlattı. yani sınırını kendince zorluyor ama yanlış yaptığınıda biliyor. aldım hemen indirdim tekrar yaptığının yanlış oldugunu tvnin hayır oldugunu söyledim. güldü mutlu mutlu başka birseyle oynamaya devam etti.

bencede sınırlar koymak 3 yaş işin geç bazı şeyleri şimdiden öğretmeliyiz herşeye akılları eriyor artık bence

özlem yazdıkların çok doğru katılıyorumda çocukllara hayırı alıştırmakta çok zor...zamanında olmalı 3 yaş bencede çok geç karakterleri zaten bu dönemde otururmuş çocukların...

ama ben o doktor dedi diye doğru demedim sadece yazdım paylaşmak istedim tabiki herkes bildiğini yapar her anne kendi çocuğu için doğru olanı bilir...

kız fatoşşşşşş...

sen o fikri savunuyon diyen mi oldu sana,şaşkınn..bi çok doğruyu burda birlikte bulduk..elbette tartışıp ışık tutacağız birbirimize..bak bunları konuştuk,eminim topikte olan ya da olmayan bi anne için faydası olmuştur..

yirim senin kaprisini

slm kızlar naber...

bugün biraz temizlik yapıcam katılamam pek sanırım..öğleden sonra inş gelirim..

fatoscum kızma yaw tabiki biliyorum senin dr. dan alıntı yaptığını. ben doktorları dinlemem diyorum zaten. bunlarda kendi fikrim ve uygulamalarım. sen üzülme arkadaşım biz burda sohbet ediyoruz.

Kız alınma hemen herkes fikrini söyler duyduğunu okuduğunu aktarırı ama herkes çocuğuna istediği gibi davranır bunda sorun yok sadece doğruyu bildiğimiz halde neden yanlış yapalım paylaşalımki tecrübelerimiz artsın yoksa kimse kimsenin davranışından sorumlu değil hülaynın dediği gibi kaprisini yeriz senin:))))

sibel sen iyice kaçak oldun ha..geçen de dedin öğleden sonra gelecem diye,geldin 1 yazdın gittin..bugün yoklama yapacam ona göre

yalan olmasın delimiyim neyim yok yook diyetteyim ya olur şimdi böle şeyler bana

hülyacım bende senin minik bebeişisi severim....

Selam bacılar nasılsınız

Bana geldiler gene .:95:Mertkan paşa hiç durmuyor zır zır kafamı ağrıttı valla .Eli hep ağzında ağzının suyuda akıyor hafifte başında ateşi var .Galiba yeni diş geliyor ama çok fazla memnuniyetsiz herşeye ağlıyor .Acaba şu azılar ne zaman çıkıyor onlar mı gelecek çünkü görünürlerde dişte yok sadece fazlasıyla eziyeti var :84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…