2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm cnm iyiz şükür sende iyisin inş.

diş çıkarıyodur cnm huysuzda olur
azı dişi nezaman çıkıyo bende bilmiyorum

Ben eskiden kitaplara çok güvenirdim ama sonra zamanla farkettim ki birinin ak dediğine öbürü kara diyor. Bir dönem bocaladım. Doğru ne nerden bulunur diye. Sonra sorgulayarak bana mantıklı gelenlere doğru demeye başladım ama doğru dediğim her şeye karşı da bir şüphe gelişti içimde. Şimdi kendimce doğrularım prensiplerim vardır ama gelecekte değişmeyeceği konusunda garanti veremem. İç sesime ve iç huzuruma doğru diyorum genelde. O benden daha iyi biliyor herşeyi. Ve bir kitapta okumuştum bana şimdilik mantıklı geldi. Beslenme konusunda idi. Bir anne bebeğinin ek gıdaya geçip geçmemeye hazır olduğunu hisseder gibi bir cümle idi. Genele yayıyorum. Bir anne bebeğini tüm kitaplardan daha iyi bilir ve hisseder.

Kesinlikle sana katılıyorum canım .

selamm..

ben bu durumlarda gülşah gibi yapıyorum..kitaplara güvenmiyorum.herkesing gelişimi.büyümesi.korkuları .vs.her şey farklı oluyo.insan çocuklarına göre biliyo ne yapacagına...eğerki gerçekten bi bocalama yaşıryorsamda.kardeşlerimden yardım alarak onların tecribelerenden yararlanıyorum.ablamda çok güzel letişti çocukların o benim baş bilginim..kerdişemde hemşire onundan bilgileriden yararlanırım.kendimcede yetiyorum zaten.şükür..herkesten bil alınabiliyo elbet ama uyacak uygulayacak yine bizleriz.
hülyacım ana okuluna gidecek bir çocuk için geç kalmışlar elbet.zeynebi 2 yaşına gelince artık ellirinden merdivenlerden tutmamaya başladım.ki kendide istemezdi zaten.eğer dik bu yokuşsa haman ellerimden kendi tutardı.aslanda çocuklarda neye yapap neyi yapamayacaklarır biliyorlar.bizimde şuan tek sorunumuz pantolanlarının düğmesini tek başına bi beceremiyo.çok çabalıyo görüyorum.farkındayım.ya yarısı giriyo başardım diyep bırakıyo.ama yine çıkıyo:) bazende sinirleniyo beceremeyince sen yap diyo.bende bunu ben yapacagım.ikincisiin sen diyorum taam diyo.biraz beceremiyo ama ben yinede teşvik ediyorum işte.ana okuluna hazırlamak gerek çocukları orda anneyi bulamayacaklar çünkü.onun dışında herşeyyiyle hazır hisidiyorm zeynebin ana okuluna.zatenokula gitmek için can atıyo.çok sabırzı okula gitmek için.ben okula gidecgim ama sen gelmeyecekin.ben arkadaşlarımla öğretmenimle olacaım sen akşam alacaksın beni diyo:)) ..arkamdan ağlayan biri olmayacak ondan şüphem yok:))

Bende iyiyim canım sağolasın birtek oğluşun huysuzluğu beni yoruyor o kadar
Ne zamandır sorucam unutuyorum ablanın bebişi nasıl

cnm işte ne iyi nede kötüler ama bugün doktoru durumu iyi deil bebeğin demiş ciğerleri gelişimi iyi deilmiş bugüne kadar yaşaması mucize demiş doktoru bekliyoruz sonu ne olduğu heran değişiyo beklemesi zor geliyo insana

umarım tutunur hayata emecım.ama her şeyin hayırlıs.umarım sağlıklıca büyürr..

kızlar bende katılıyorum bir çocuğun gelişimi için yapılması gerekeni annesi anlar
ama etraftan aileden yani herkes bişeye karışınca çocuklarda bi problem oluyo tabi

Bugüne kadar mucize olmuşsa bundan sonra da olabilir. Allah yardımcısı olsun bebişin.

bende dusunce yanına gıdıp kucaklıyorum ama yaptıgının kendı hatası oldugunu soyluyorum yanı vurmuyorum hıcbıseye
bı yerde okumustum o zaman baskalarını suclarmıs dıye
esım ıse gıderken yada odadan fılan cıkacaksak el sallayarak yada soyleyerek gıdecegımızı bellı edıyoruz
benım oglumda aglamıyor gelecegımzı bıldıgı cın

gece oglumda bazen yapıyor ya a bende anlamıyorum bı gunu bı gunune uymuyor cok yedırıyorum aclıktan mı aglıyor dıye yıne aglıyor usudumu dıyorum ustunu ortuyorum terledımı dıyorum acıyorum dun gece 5 gıbı uyandı aglıyor esımlde dıyor nıye aglatıyosun sallanackmıs o saatte onu ıstıyor bende dedım ogrenecek sen karısma ben ne dersem o olacak sonra aldım yanıma dondu dondu 1 saat kadar agladı fılan baktıı sallayan yok sonra uymusuz hepimizdede 9 a kadar uyudu sımdıde sallamadan uyutayım dıye yatırıyorum kendıme yatıyorum hadı uyuyalım dıye ayaga kalkıp uzerıme atlıyor oyun oynayacak
belım kopuyor artık sallamaktan
nolcak bılmıyorumm

hep aynı dert var herkeste

aynen cnm bende öle yapıyorum düşüyo ağlıyo ağlama oğülum biz yapmadık sen kendin düştün diyotum
uyuma konusuda aynı cnm bzaen sabaha kadar salla salla mahvediyo bazende uyanıp su içip uyyo

ama bi kere süte geçince 1 haftadan fazla çok köütü oldu uyumadı ağladı felan sonra aklıma geldi gece inek sütü vermiyorum sabah veriyorum

doktorlar her zaman kötü duruma kendilerin hazırlasınlar diye derler.umarım iy olur.ismini ne koydular.

haklsıın cnm öle herzaman böle iyi gelişme var ama yinede umutlanmayın diolar bazen kalbi duruyo kurtarıyolar öle böle 15 gün oldu maşallah

ismini Berk Erdem koyuıcaklar cnm

canım ınsallah saglıklı olur bebeginiz

Allahım sağlıklı uzun ömürler versin .Mucize bir bebek o umarım bundan sonra çok daha iyi olur .Evet drlar elinden geleni yapıyordur ama hiç belli olmaz ilerde neler olur .Ablana rabbim güç ,kuvvet ,dayanma sabrı versin gerçekten beklemekte çok zordur

Valla canım bu sallama işi benide pes ettirdi .Gece zaten 12den önce yatmıyordu sabah 6 ya kadarda sürekli uyanıyordu .Alıyorum az emiyor sallıyorum yatırıyorum uyanıyor .Sonra tekrar al salla yatır yine aynı .Bu böyle sabaha kadar sürüyordu bazen 3 saat salladığım oldu .Artık canıma tak etti sinirlerim mahvoldu . Bizde park beşik var doğduğundan beri sallanması için ayaklarını takmak aklımıza gelmemişti .Şimdi bizim yatağın yanına getiriyorum gece ağladıkça sallıyorum daha kolay uyuyor .Ne ben kalkıp yoruluyorum nede onun uyanmasına izin veriyorum .Şimdi maşallah eskisine nazaran daha az kalkıyor sallıyorum uyuyor .Bu güne kadar niye akıl edemedim ya nerdeyse 1 senedir sabaha kadar salla salla canım çıktı

esmacım inşallh iyi sonuçlanır bu işin sonu..

ben de artık ayağımda sallayarak uyutmak istemiyorum..gece eşim bakıyo ama uyumadan önce burak illa beni istiyo..bi rutinimiz oldu..süt içiyo,pijamalarını giriyo,azcık oynaşıyoruz..bizim yatakda debeleniyoruz..ama sonuçta mutlaka ayağımda sallıyorum uyuması için..eşim sallasa ağlıyo beni istiyo..
bi kere denedim, 1 saat bekledik beşiğinde..masal okudum,müzik açtım,ninni söyledim..hiç kar etmedi.. artık ikimizde mecburen ayakta sallamayı bırakmamız lazım...

İnş. hepimizin bebişleri kendi kendilerine uyumayı öğrenirde bizde rahat ederiz
Gerçi bir ara uyusunda nasıl uyursa uyusun diyordum sallamaya bile razıydım .Valla beterin beteri var uyumadığında insan sallamayı bile kabul ediyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…