benimki gece su içmeyi çok seviyo.önce su içer biberondan sonrada emer..canım hep yanı benımkıde oyle memeye cok dusuyor bende elımde bı kasık aksama kadar bır lokma yesın dıye neler yapıyorum
kılodan gectım arrtık vıtamın alsın yeter kı
canım benımkıde bıberon hıc agzına surmuyor hep barsaktan ıcırıyorum
gece su ıcmez hayatta emecek ıllakı
ınek sutune gectım ben yogurt fılan agzın asurmuyor hıc bende ayran yapıp ıcırıyorum zorlla bı kac yudum oda
bıskuvi verıyorum mecburen ekmek hıc begenmıyor cunku
onceden elıne verırdım yerdı sımdı onuda almıyor
corbaya katıyorum ekmeklerı yanagında bırıktırıp sonrada tukuruyor gerrı
bebelac bende aldım canım memeye cok dusuyor belkı onu alırda benden vazgecer dıye begenmedıı
bu arada senın anmnen yıne o kadar takmasında benım kaynanam babası 9 aylık yurudu bu tembeşl kıme cekmıs dıyordu sureklı
bu cocuk nıye turumuyor dıye psıkoljımı bozduu
ama sımdı cok guzel yuryor
kardesım 16 aylık yurumustu benımm
hercocuk bır olmuyor takma o kadar
ayrıca ne zaman ayaklaeı kafasını tasıyacak duruma gelırse o zaman yuruyorlarmıs emınım yakındır yurumesı
senınkıde en yakın zamanda yurur ınsalah canım
annemi arıyıp bir bir sayıcam şimdi görür o gününü.
soğolun kızlar ...
canımmbenımkı ben kahvaltı yaparken benı al dıyor oda emecekmıs kahvaltılık vereyım dıyor onu ıstemıyor emecekmıs
bı yere gıdelım helede yakam acıksa acıp yakamı bakıyor
duruyorlarmı dıye kontrol edıyor herhalde
cok zor ısımız valla
bu rada bı kıtapta okumstum cocuklr 15 ıle 18 aylıkken tuvalet egıtımını cok guzel alırmıs ama bu zamanda ogrenmedıyse 2 yasına kadar ogretılmeyecekmıs
ben yazın yavas yavas baslsam mı dıyorumm
2 yası kısa gelıyor yaa soguktaa zor olacak yazında 2 bucuk yasında olacak kocaman cocuk altında bez hıc hos gelmıyor gozume
cok karasız kaldımm acıkcası
sız ne dusunuyorsunuz
kızlar bu tuvalet egitimi konusunuda diger topigimizde tartışalımmı herkes icin faydalı olsun. burda kaybolup gitmesin.
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...m-sorunlarini-tartisiyor-18.html#post17857311
kız bi yerlerden tutunarak yürüyormu diyo.sıralama o o oluyo.uok bağırmadım bana garip garip şeyler söyleyip kudurtma anne dedim.ne biliyim benimde bi an aklıma geldi ben unuttum bile diyo.garezi bana.
neyi sıralıyorsa Özlem , o ne demek.
wc eğitimini annemde mayıs haziran başlıycam diyo.
ben geldim şöyle bi bakındım yemek yiyicem bu hafta çok yoğunum giremedim iş yerinde iş değişikliği oldu sorumlu oldum bu hafta işlerimin bitmesi gerekiyor haftaya inşallah girerim sedaya maalesef gelemiyorum domuz gribi salgını varmış kızlar bişzde risk ghrubunda olduğumuz için doktorumuz gitmeyin bir süre kalabalık yerlere dedi bizler hasta olmasak bile taşıyıcı olabiliyormuşuz dışardan gelince el yüz yıkayıp üsütünüzü değişmeden bebeleri ellemeyin kızımında dün kızmak aşısını yaptırdık çok şükür 12 günde 500 gr almışşşş çok sevindim boyuda 1 cm uzamış lansor fayda etti bize konuşması az bizim kızı toplasan 10 kelime ancak doktora sordum ne bekliyosun o daha küçücük çocuğu rahat bırak dedi bu ay için geçen gittiğimizde söylemişti amöam yazamamıştım puzzle alın şekil yerleştirmelerden ve şu ahşap tel üstünde gezdirilen oyuncaklardan alın dedi aldık ahşap hiç oynamdı yüzüne bile bekmıyor
sonraaaaa en önemlisi kızlar eşim işten ayrıldı bizim için hayırlısı ıolsun diye dua edin hadi öptüm evdeki bil. ekranıda yapıldı artıkın akşmalrı girerim öptüm kendinize iyi bakın beni özleyin anacım
ben geldim şöyle bi bakındım yemek yiyicem bu hafta çok yoğunum giremedim iş yerinde iş değişikliği oldu sorumlu oldum bu hafta işlerimin bitmesi gerekiyor haftaya inşallah girerim sedaya maalesef gelemiyorum domuz gribi salgını varmış kızlar bişzde risk ghrubunda olduğumuz için doktorumuz gitmeyin bir süre kalabalık yerlere dedi bizler hasta olmasak bile taşıyıcı olabiliyormuşuz dışardan gelince el yüz yıkayıp üsütünüzü değişmeden bebeleri ellemeyin kızımında dün kızmak aşısını yaptırdık çok şükür 12 günde 500 gr almışşşş çok sevindim boyuda 1 cm uzamış lansor fayda etti bize konuşması az bizim kızı toplasan 10 kelime ancak doktora sordum ne bekliyosun o daha küçücük çocuğu rahat bırak dedi bu ay için geçen gittiğimizde söylemişti amöam yazamamıştım puzzle alın şekil yerleştirmelerden ve şu ahşap tel üstünde gezdirilen oyuncaklardan alın dedi aldık ahşap hiç oynamdı yüzüne bile bekmıyor
sonraaaaa en önemlisi kızlar eşim işten ayrıldı bizim için hayırlısı ıolsun diye dua edin hadi öptüm evdeki bil. ekranıda yapıldı artıkın akşmalrı girerim öptüm kendinize iyi bakın beni özleyin anacım
kızlar yaa sizler azdıkça bende bu konuda üzülüyorum.izinkiler ne kelimeler biliyo.yani gerçekten bilinçli olarak .defne hala kelime demiyo.anca arada sırada anne diyo okadar.bilinç olara demiyo biliyorum.baba.dede.aba diyo.ama hissediyorum blinçli değil.arada anne yide bana bakarak diyo.sanırım tek bilinçli kelimemiz o.off geç konuşacak defne herşeyi ıh ıh diye anlatıyo...elleriyle ifade ediyo.herşi anlatmaya çalışıyo.tabianlıyoruz.ama yok kelime yok.ben onunla konuşuyorum babasıda.su isteyecekse direk masa geliyo.masada su oldugun ubiliyo.ıh ıh masayı gösteriyo.sumu istiyorsun.susudınmı.al bak bu su.falan herşeyi diyorum ama o pek önemsemiyo bu çabalarımı
ayşegül işkillenme gız hemen..biz daha serinkanlı olmalyız anacım 2.uşaklarımız..konuşur merak etme..erken yada geç nolcak..sonrada çenelerinden kafamız şişiyo..şahsen bizim utku nun çenesi bayaa çok..konuşunca susmak bilmez
çiş konusunda bebekleriniz hazır oldugun hissedersiniz zaten..ip uçlaerı verir bebekler hazır oldugunu..zeynepten tecrübeliyiz tabi bakalım bu ne zaman kesecek..bence ideali 2 yaş.. ben o yaşa kadar öğretmeyi düşünmüyorum.haa yinede durumuna bakar gözlemlerim hazır oldugunu hissedersem illaki öğretirim ama .bu konudada aman kızlar zorlayıcı olmayın.
evet yaa zeynepte öyleçenesi çok feci.benim küçükbacı komik laflar etmeyi
çok sever.bezan zeynep çok konuşur tepesinde kız bi susta motorun sogusun der.
ya biliyorum ama yinede üzülüyorum insan konuşsun istiyo yaa.buda bişey bilmiyo anam..gel diyecegi zaman elelrini açıp kapıyo gel demek.ıh ıh diyerek açıp kapıyo..
aynen canım bende 2 yaşında düşünüyorum..utku tam 24 aylıktı mart bitti nisanda başladım..maşallah hemen öğrendi...bunda da öyle diyorum ama dediğin gibi çocuğun gidişatına da bağlı..istekli görürsem neden olmasın..
bizde utku yeter çenen düştü yerlerde falan diyoruz..hani nerde çenem burda işte diyo..
burak da diyo ıh ıh herşeye :) burak baya bişey diyo,demeye çalışıyo en azından..dolabında burak yazısı var..orada her gittiğimizde ben okuyorum..bak burda ne yazıyor b-uu-r-aaa-kk diyorum..3-4 aydır böyle..daha dün ben söyleyince arkamdan buu diye tekrar etti o da ilk defa..halıda kayyu var..aa hadi kayyulara gidelim diyorum..kayyuuuu diyince o da bişey diyo ama pek uymuyo kayyu ile :) baba gel diyebiliyo net bi şekilde..
ıhh ıh dediği zaman anlamayacaksın ayşegül..ne diyosun anlamıyorum diyorum..su isticek ya mesela,o diyene kadar anlamamazlıktan geliyorum ben..anlamıyorum bu mu diyorum,bu mu diyorum,başka şeyleri gösteriyorum..sonra brrrr bişey diyo o zaman veriyorum..mesela çikolata açtırcak,"aç" de oğlum diyorum..tabiki bunu söylemesi imkansız :) a ve ç harfleri çok zordur heralde şu anda onlar için...ama ağzını aa yapana kadar açmıyorum..
mama,ham,anneanne,teyze,anne,baba,dede,düştü,attı,top(bob) vs. biçok şeyi diyo..yağmur diye diye gittik bu sabah..mamu ne bişey diyo..tam çıkartamıyo ama daha..
maşallah hepsinede..ben,annem,cocuklar çok konuşuyoruz burakla..bunun etkisi olduğunu düşünüyorum..
öff mü diyo :) o da iyiymiş :) iyice tatlanıyorlar artık yahuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?