2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

burcucum anneler öyledir canım...takılma sen,annene de bişey deme :) he de geç :) kanepeden tutup bi uctan diğer uca gitmek demek sıralamak :)

didemcim maşallah ayşeye..eşin için de hayırlısı olsun canım,inş kısa zamanda yeniden iş bulur..

biz de yaz gelince başlıcaz wc eğitimine..pek umudum yok burağın söyleyeceğini sanmam ama bakalım..fazla sıkmadan denicez..

prima premıum care kullanan var mı kızlar? normal primaların emmesi,yumuşaklığı iyi ama burağın bacak kısmında kızarıklık yapıyor .yani kenarlarda lastikli yerler var ya,kesiyor gibi bacağını.4 numara kullanıyoruz..premium da 4 numara bulamadım bi türlü..her yerde 1,2,3,5 var.ne iş anlamadım..2 gün önce 5 numara(11-25 kg) aldım artık bende..annemlerde..bakalım faydası olacak mı?

benimki gece su içmeyi çok seviyo.önce su içer biberondan sonrada emer..

annemi arıyıp bir bir sayıcam şimdi görür o gününü.

soğolun kızlar ...

hee olduu.sor sor..delii..der tabi aklına gelmiş kadının ne varki..

ablamın iki çocuguda 15 ayıkken tuvalet eğitimini almışlardı.ama ben zeynebe yaptıramamıştım.

kızlar bu tuvalet egitimi konusunuda diger topigimizde tartışalımmı herkes icin faydalı olsun. burda kaybolup gitmesin.

http://www.kadinlarkulubu.com/subat...m-sorunlarini-tartisiyor-18.html#post17857311

bende yazayım.

kız bi yerlerden tutunarak yürüyormu diyo.sıralama o o oluyo.

didem.maşallah ayşeye.ne güzel kilo almış..
eşin içinde hayırlı olsun ne diyek.ama neden ayrıldıki.:26:
aşye 10 kelimemi biliyo.maşallah daha ne olsun..

kızlar yaa sizler azdıkça bende bu konuda üzülüyorum.izinkiler ne kelimeler biliyo.yani gerçekten bilinçli olarak .defne hala kelime demiyo.anca arada sırada anne diyo okadar.bilinç olara demiyo biliyorum.baba.dede.aba diyo.ama hissediyorum blinçli değil.arada anne yide bana bakarak diyo.sanırım tek bilinçli kelimemiz o.off geç konuşacak defne herşeyi ıh ıh diye anlatıyo...elleriyle ifade ediyo.herşi anlatmaya çalışıyo.tabianlıyoruz.ama yok kelime yok.ben onunla konuşuyorum babasıda.su isteyecekse direk masa geliyo.masada su oldugun ubiliyo.ıh ıh masayı gösteriyo.sumu istiyorsun.susudınmı.al bak bu su.falan herşeyi diyorum ama o pek önemsemiyo bu çabalarımı

he kız görünmüyon kaç gündür..
maşallah gelinime iyi kilo almış
10 kelime mi söylüyo ne daha ne söylesin kız..bizimki dede baba gitti geldi abuuu bu kaaaa...

hüycamı ben kullanmadım o bez.yani prima kullanıyorum ama o prima premıum care kullanmadım.fiyat farkıda var diger bezlere göre..

ayşegül işkillenme gız hemen..biz daha serinkanlı olmalyız anacım 2.uşaklarımız..konuşur merak etme..erken yada geç nolcak..sonrada çenelerinden kafamız şişiyo..şahsen bizim utku nun çenesi bayaa çok..konuşunca susmak bilmez

çiş konusunda bebekleriniz hazır oldugun hissedersiniz zaten..ip uçlaerı verir bebekler hazır oldugunu..zeynepten tecrübeliyiz tabi bakalım bu ne zaman kesecek..bence ideali 2 yaş.. ben o yaşa kadar öğretmeyi düşünmüyorum.haa yinede durumuna bakar gözlemlerim hazır oldugunu hissedersem illaki öğretirim ama .bu konudada aman kızlar zorlayıcı olmayın.

evet yaa zeynepte öyleçenesi çok feci.benim küçükbacı komik laflar etmeyi
çok sever.bezan zeynep çok konuşur tepesinde kız bi susta motorun sogusun der.
ya biliyorum ama yinede üzülüyorum insan konuşsun istiyo yaa.buda bişey bilmiyo anam..gel diyecegi zaman elelrini açıp kapıyo gel demek.ıh ıh diyerek açıp kapıyo..

Son düzenleme:
pazara arkidişlerim geliyo heyoooo... artık eskisi gibi buluşmalara başlıcaz...15günde bir toplanırdık birimizde..burak doğduğundan beri çok nadir buluştuk...yeniden başlıyoz..

aynen canım bende 2 yaşında düşünüyorum..utku tam 24 aylıktı mart bitti nisanda başladım..maşallah hemen öğrendi...bunda da öyle diyorum ama dediğin gibi çocuğun gidişatına da bağlı..istekli görürsem neden olmasın..

bizde utku yeter çenen düştü yerlerde falan diyoruz..hani nerde çenem burda işte diyo..

hülya canım ben evy baby kullanıyorum şimdi..ama bana numune gelmşti biyerden premium 11-25..kullandım burağa iyi geldi büyük olmadı yani...

bende 2 yaşında başlayacaktım.zeynep hazırdı zaten.ama o aralar annemin vefatı .sonra benim psikoloji zeynebin 2,5 yaşına bezden çıkmamıza neden oldu.seynep sadece 3 günümü aldı sadece ve sadece 3 gün.gece gündüz.çiş kaka.hepsni biliyormuş zaten garibim..

bizde utku yeter çenen düştü yerlerde falan diyoruz..hani nerde çenem burda işte diyo..

benimkide zeynep saat kaç deriz..hayır saat kaçmamış der
ayy ne komikler bunlar yaa..pek sevimli olyorlar büyyüncede..

burak da diyo ıh ıh herşeye :) burak baya bişey diyo,demeye çalışıyo en azından..dolabında burak yazısı var..orada her gittiğimizde ben okuyorum..bak burda ne yazıyor b-uu-r-aaa-kk diyorum..3-4 aydır böyle..daha dün ben söyleyince arkamdan buu diye tekrar etti o da ilk defa..halıda kayyu var..aa hadi kayyulara gidelim diyorum..kayyuuuu diyince o da bişey diyo ama pek uymuyo kayyu ile :) baba gel diyebiliyo net bi şekilde..

ıhh ıh dediği zaman anlamayacaksın ayşegül..ne diyosun anlamıyorum diyorum..su isticek ya mesela,o diyene kadar anlamamazlıktan geliyorum ben..anlamıyorum bu mu diyorum,bu mu diyorum,başka şeyleri gösteriyorum..sonra brrrr bişey diyo o zaman veriyorum..mesela çikolata açtırcak,"aç" de oğlum diyorum..tabiki bunu söylemesi imkansız :) a ve ç harfleri çok zordur heralde şu anda onlar için...ama ağzını aa yapana kadar açmıyorum..

mama,ham,anneanne,teyze,anne,baba,dede,düştü,attı,top(bob) vs. biçok şeyi diyo..yağmur diye diye gittik bu sabah..mamu ne bişey diyo..tam çıkartamıyo ama daha..

maşallah hepsinede..ben,annem,cocuklar çok konuşuyoruz burakla..bunun etkisi olduğunu düşünüyorum..

anlammaızlaktan gelmezmiyim kız.çok defa ilglinmiyo gibg gözüktüm..başka şelri göstriyorum.bunumu istiyorsun.şunumu istiyorsun.su haricinde başka şeyleride gösteriyorum.ama o aynı şeyi yapıp duruyo belkide hazır değil bilmiyorum ama bi kaç kelime bilse iyi olacak.
bizlerde çok konuşuyoruz hülya ama o pek ilglienmiyo gibi geliyo bizim konuşmalarımızla.

o da zeynep gibi sonradan açılıp susmayacak demekki :)

ya benim ev arkadaşım vardı,kova burcu..Allahım bi insan sabah kalktığından,akşam yatana kadar konuşabilir mi,konuşuyormuş onda gördüm.. ben onu dinlerken acayip yoruluyordum..şimdi görüştüğümüzde diyorum hep,burak da senin gibi çok konuşacak heralde diye..

4 yaşındaki bi cocuk günde 400 soru sorarmış..doğru kız,soruyor mu zeynep? büyüyüp herşeyi sormaya başladıklarında da biraz sussunlar diye gözlerinin içine bakacağız sanırım..

bence anne,baba,aba,dede hepsini bilinçli diyodur,sana bilinçsiz gibi geliyodur şekerim..

tuvalet alışkanlığına bende bu yaz başlamayı düşünüyorum sonra geç olacak inşallah kolay olur konuşmamıza gelince iki gündür anne diyor hemde bilinçli olarak baba dede yiit (yeğenimin adı yiğit ) abi bir türlü dedirtemed,k yiit dedesine dede gel diyor tlfnda mama ve meme ayrımınıda biliyor artık birde öf demeyi öğrendi bir şeyi yapamasın hemen öff yapıyor

didem eşin işten ayrılmış hakkında hayırlısı olsun allah daha güzel bir kapı açsın eşine

öff mü diyo :) o da iyiymiş :) iyice tatlanıyorlar artık yahuu

evet bu sıralar bişeyi yapamadımı çok sinirleniyor oyuncaklarını spete koydum onu kaldırmaya falan çalışıyor kaldıramayınca başlıyor öfflemeye baktı gene olmuyor çığlık atamaya başlıyor hemde ne tatlanmak öyle dedikçe o ağzını yiyesim geliyor çok tatlı bunlar çok zorla sevdiriyorlar kendilerini

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…