2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

nergiz sude yaklaşık bir buçuk aydır anne diyo, babayı daha önce söylemişti
bilinçli bi şekilde anne baba dede diyo, önlüğünü yakasına asınca yemek yiyeceğini anlayıp mamma diyo :) ben de o zaman ağzını ısırıyorum zillinin:90:

ama onun dışında suya kendi kafasına göre bişey uydurmuş, hep onu söylüyo, diğer kelimeler az az var gel falan, hala dedirtmeye çalışıyorum benzer şeyler söylüyor.

bi de hadi yi öğrenmiş, geçen haftasonu hadi gel dedim ısrarla hadi yi bi kaç kez tekrarladım baktım haydeeee diyo :)

çok güzel valla konuşsunlar, o ses o kadar güzel ki hiç sussun diye beklemeyeceğim bu kadar konuşmasını beklerken :)

bi anne deyişi yeter kuzuların, içim eriyo söyleyince valla, aşkkk

maşallah sudeye bizimki hadiyi 2 aydır falan diyor babası akşam eve gelince yapışıyor yakasına hadi diye gezmeye pek meraklı bizimki babasının kucağına gidince ilk iş hadi demek birde sırtına vuruyor yürüsün diye

Son düzenleme:
Selam kızlar. Herkes iyi gördüğüm kadarıyla aman hasta olmasın kuzular da gerisi önemli değil.
Ben de iyi sayılırım. İşler yoğun akşam mesai vardı geç çıktım biraz yorgunum. Zaten 2 haftadır hiç dinlenemedim. Bir de Berkuş beni pek göremeyince gece kalkıp kalkıp sarılıyor bana. İlla kucağımda uyumak istiyor. Tabi ben gittim saat ona geliyordu zor beklemiş artık durmamış. Acayip düştü bana gidince sevincinde bana neler yapıyo.

Burcucum dün yazamadım cevap kayınpeder öyle geri kafalı falan değildir. öğretmen emeklisi adam ama garip bi huyu var işte anlayamıyorum. Gülme kız ayrıca bak benim sinirlerim tepemde
Ayrıca bizim arkadaşım kızı var 2 yaşında yürüdü çok korkuyordu. Her çocuk kendini taşınaya hazır olduğu zaman yürür. Durumun keyfi yerinde demek ki sakın çocuma bişeyler kondurmaya kalkamayın

Benim tospişin çenesi de düşük. Sürekli anlamlı şeyler demiyor tabi ki ama hiç susmuyo desem yalan olmaz Konuştuğu kelimeler hepsini bilinçli söylüyo. Meme(bu gerçeği memi var bi de o da emzik:), mama, bebe, hadi ,gel,pisi, cici, anne, baba, dede,anane,papa(ayakkabı), gitti, attı, düştü, hov(köpek:),ııınnn(araba) ve onlarca (henüz çözemediğimiz:) kelimeler.. bak özledim şimdi akşam olsa da gitsem yarın tatil ama annemler bugün taşınıyo yarın orda olucam.

Ya kızlar siz deyince kafama takıldı şimdi ben süt vermiyorum ekstra şimdiye kadar deneme amaçlı 2 kere verdim 50 şer cc. Acaba versem mi ki bilmiyorum ki yetersiz midir artık benim süt. Zaten artık son zamanlarda işlerden fazla sağamaıyorum da azaldı. 200 cc bırakıyoum gün içinde içsin diye. Sabah kalkınca, akşam yatarken ve gece kalktıkça emiyo. Acaba yetiyor mudur ki ne dersiniz:26:

Son düzenleme:

oy maşallah kuzuya, çok güzel valla, işte her çocuk yürüme ve konuşma gibi bir çok konuda da farklılıklar gösterebiliyor.

süt konusunda, valla ben hiç süt bırakamıyorum artık çok azaldığı için sağmayı da bıraktım bu hafta, gündüz hiç süt içmiyor, bi akşam ben gidince doya doya dolan sütü içiyo, bi de gece yatarken ve uyandıkça.
benim de kafamda bu soru acaba inek sütü versem mi vermesem mi, hep düşünüyorum, doktora gideceğiz kontrole p.tesi soracağım ben de.

Hülya benim kafam karıştı hem pastorize olacak hemde üstünde uht mi olmalı.bizim bakkaldada var günlük süt ama ben kutu süyü ısıtıyorum öylede oluyormuş ama şişelerin kaynaması lazım diye biliyorum.birde 4 gün çok eminmisin ağzı açıldıktan sonra mı 4 gün kalalı halde son tüketim tarihimi 4 gün.ilk evlendiğimiz sene Suat ve ben 3. gün ağzı açık olan sütten zehirlendik hastanelik olmuştuk.bak ondan emin ol.

Bende prima kullanıyorum ama normal olanı ve kızarıklık yapıyor evet tam bacak başlangıcında öyle anlatayım.kullan bakalım işe yararsa bende Premium care ye geçerim.
4 var bir üstüde 4+ olan olaması lazım.
Ayşegül yok fiyatları arasında oynama yok 56 lı pakette 1,5 liramı ne oynuyor burda öyle yani ama daha mı ince acaba diyip almadım bende hiç.

Bende yazayım duru 5 ayından beri bab diyor zaten.
anneee gelll.
anne-nene (anneme diyor)
dede gel - alo dede eve gel.
merhaba
menimmm(benim )
cıreennn(ceren küçük teyzesi)
emme( elma )
gemiycem (gelmiyecekmiş.bunu her akşam duyuyoruz eve gelmek istemiyor)
beeeh gelll gehhh (berkeyi çağırıyor güya )
birde tata diyor (buda fransızca teyze demek)

gerisini ıhh diyerek gösteriyor.
erken başladı konuşmaya.

burcu durunun maşallahı var nazar değmesin fransızcayadamı başladı biz ancak türkçeye başlayabildik arada anlamadığım kelimeler var acaba diğer dillerde araştırsammı özellikle kendi kendine oyun oynarken anlatıyor bişeler bizimkide arada nenne diyor ama nine olamaz kimse nine demedi şimdiye kadar yanında ninnimi demek istiyor acaba sen çözersin söyle bakalım birde bizimki çoktandır aten diyodu bana iki gündür anne demeye başladı hemde öyle bir uzatıyorki anne derken

Son düzenleme:
SERAP BENCE SENİN SÜTÜN YETİYORDUR canım şayet inek sütü içsede günde en fazla 300-400 cc içecekki oda sende var.arada inek sütüde içerse bu çoçuk ne ara yoğurt meyve çorba içecek.sen sütün azzalana kadar bekle bence.

anam senin kaynana gülünmeyecek gibi değil ki hiç bir iş yapmaz ama yorgunluktan hali yok.nasıl birşeyse hatun.

benim küçük kardeşim fransızca okudu arada o öğretiyor tatayı .teyze çok banelmiş bana tata diyecek diyo duruda kırmıyor diyor :)
ninni demek istemiyordur be ninii diye mi ninni söylüyorsun sen ayy belkide nini söyle diyordur olabilirde.ayten miş pehhh .sizin evde sana çok ayten diyen varsa olabilir duru bir ara bucu diyordu.şimdi anne diyor annemle beraberken anneme dediğinden şüpheleniyorum ama evde banada diyince anlamıyorum kime dediğini.en çok sevdiğim alo meleba telefondakine selam veriyor.

daha çook varda anlamıyorum bazen bi bakıyorum anam sayıyorda sayıyor babası diyor başladı dırdıra.sinirlenince n az 10 kelime ardı ardına sıralıyor ama ne diyor bilinmez .

ne güzel duru öğrensin bakalım fransızca şimdi ne öğrenirse ne duyarsa onu söyler bide bakmışsın şakır şakır fransızca konuşuyor süper olur alo meleba diyen duruyu yerim ben benim yeğenim öğle şu anda 18 aylık demediği bişey yok oda erken başladı konuşmaya duruda yakında bülbül gibi şakır kocaman maşallah

Son düzenleme:

SAĞOL CANIM.Yabancı dil işi başlıbaşına bi konu zaten kaç yaşında başlamalı nasıl olmalı onlarada 2 yaşından sonra araştırmalara başlıycam.bu veletlerin eğitimi bizi çok zorlayacak ç.okk.

serap bence sütün yetiyorsa sakın inek sütü vermiyorum falan diye endişe etme.hele de ben bugün sütle ilgili yazılar okuduktan sonra

burcu pastorize olabilir ama uht olmayacak kesinlikle..günlük süt..yörsan sanırım markası..mesela üretim tarihi 25.02 ise son kullanma tarihi 01.03. 1 lt ve yarım lt var..ben 1 lt alıyorum..ben de içiyorum burak da..2 günde bitiyor zaten..kaynatmaya gerek yok,sadece ısıtıyorum ben de..çünkü pastorizasyon işleminde zaten ısıtma oluyor,mikroplar ölüyor..

UHT(uzun ömürlü) süt 135-150 derece sıcaklıkta 2-4 saniye ısıtılır.
Pastörize süt ise 72-75 derecede 15-20 saniye tutulur.

bildiğimiz kutu sütler hem pastorize hem uht. uht daha yüksek sıcaklıkta olduğu için,hem sütün ömrü uzuyor, hem de içindeki mineraller daha çok yok oluyor..

bununla ilgili 1930 yılında kedilerde bi araştırma yapılmış..eğer doğru ise sonuçlar çok şaşırtıcı..

kutu sütler zararlımı?

bu sitede de prof biraz abartmış, ama yorumlar çok şaşrıtıcı..

İşte, pastorize sütün sağlığa zararları! / iyibilgi

mesela 1-2 yorum..

inanın sallamıyorum ama 1.5 yaşında kızım var 1 yaşından sonra anne sütünü malesef bıraktı onun yerine hazır mama verdik sonra süte başlayınca paket süt vermeye başladık ama bu arada bizim yediklerimizden hiç yemiyordu internette bu gibi haberleri okuyunca açık süt almak istedim. 1*2 haftalık zamanda bile çocuk bizim yediğimiz ne varsa yemeye başladı. Gözlerime inanamadım şuan çocuğumuz kabak yemeği, maruli, çiğ köfte çorba, patlıcan, bamya, bakla, et . yani biz ne yersek onları yiyor Allahıma Şükürler olsun. Ve arada 1-2 hafta pastörize süt aldığımda çocuk yine yemeklerden kesiliyor. yani anlaması çok zor sebebini araştırmadım ama sütün mideye etkisinden sanıyorum. Kimseyi yanılmak yada vazgeçirmek gibi niyetimde yok ben sadece tecrübemi anlattım. hüseyin / 23 Mayıs 2009 11:27
İki çocuğum var her ikisinide 1 yaşına kadar anne sütüyle besledim kızım 14 yaşında pastörize sütle büyüdü..7 yaşına kadar alerjik öksürük ve bünye zayıflıklarıyla uğraştık, sonraları yoğun uğraşılarımla toparlandı. Oğlum 1.5 yaşında memeden kesildiğinden beri açık sütle besliyorum son derece güçlü bünyesi olan bir çocuk hiç hasta olmuyor. Doktoruna ne yaptıgımı söylemedim ama bana her ne yapıyorsanız çok iyi yapıyorsunuz aynen devam edin dedi.(Bu arada herseyin doğalını kullanmaya çalışıyorum..yoğurtlarını ben mayalıyorum) Handan Yetkin / 20 Mayıs 2009 12:07

Son düzenleme:
kızlar ya benimki bu kadar kelime bile etmiyo sadece dede dio bilinçli olarak okadar tıkıtıkııtıkıı dıgıll böle söleniyoo ama hasta olsun felan annnii die paçama asılırr

kızlar park beşik kullananlar 3 4 yaşına kadar kullanılıyormuşya nekadar kullanacaksınız ?

selammm
çalışan anneler kervanına katılmış bulunmaktayım sizlerle daha sık(inşallah) görüşebileceğim için çok memnunum... amma velakin gelin görünki diğer taraftan burnumda tütüyo yavrumun kokusu napıyo ne ediyo..ağlıyomu yemek yiyomu ne yiyoo...aradığımda bişiyde sölemiyoki sabahtır 3 defa aradım hep uyuyo dedi nasıl uyuyosa artık evde bu saate kadar 1 defa oda yarım saat uyuyan çocuk orda uyuyomuş?????
sizler nasılsınız?kuzularınız nasıl?

slmmm
cnm hayırlı olsun işin
inş. alışacaksın ama özelmin hiç geçmicek eve dönüş yolu git git bitmio

ya bana da yeter gibi geldiğinden işte ben de doyar sonra emmez diye vermiyordum ama herkes verince kafama takıldı:44:

yok canım vermicem hani acaba diyo insan işte.
Bi de ben 2 kere süt verdim o da Sek şişe günlük süt. Yarım kiloluk cam şişe. Yoğurdu da bununla mayalıyorum Berkuşa. Doktora sormuştum en iyi onunla olur demişti. Kalanı da kendim içiyorum. Çok severim ben bunu hemen hemen bütün bakkallarda vardır büyük marketlere de gitmeye gerek yok yani. Çocukluğumuzda bakkallarda bu vardı bundan alırdık çok ta severim tadını. Vereceğim zaman bundan vericem ilk açıldığı gün veririm kalanı da babasıyla ben içerim böylece de açıldığı gün bitmiş olur. Ki zaten 3 gün falan dayanıyor.

Burcu senin o zehirlendik dediğin bence bozuk bi süttü belki paketi hava alıyordu ne bileyim. Biz 4-5 gün içeriz açılan paket sütü. Bozulduğuna hiç şahit olmadım.

anlaşıldıki benim erken konuşan çocugum olmayak.(
evet çok soru sorar zeynep.hoşumada gider.buda konuşsada çen çen susmasa.sevirim ben konuşan bebişi..maşallah benim damadıma.a

maşallah maşallahh..

peki ayşegül normal prima defnenin bacak kısmında böyle kesmiş gibi kızartıyo mu..??

hülya her zaman yapmıyo evet arada kzartıyo sanki çok sıkmışım gibi.ama bu aralar yapmıyo..bilemidm yani.

oyy maşallah.

maşallah berkuşa.sütün eminim yetiyordur..

burcu burda baygı fark var canım yaa.mifrosta genlde indirimde oluyo.19 lira felan.ama o ürün nerdeyse 28-29 lira oluyo.bayagı fark var yani.e bizde 19 lirayı tercih ediyoruz.ama onuda merak ediyorum.
bin kara maşallah.bu kız bayagı konuşuyo demekki.bak yürümüyo diyon ama bütün bebeklerdende erken duru konuşmuş.
benim doktorum (alanyadaki).bir bebegin herşeyi hep ilirde yada geride olmaz.muhakka bir etkinligi ya geridedir yada ilerdedir demişti dogru.bak duru yürümüyo sana göre geri ama konuşmasısı maşallahı var çok ilerde.
zeynepte gelişim olarak çok ilerdeydi.ama konuşması 1,5 yaşını almıştı.sanırım uda öyle olacak.gerçi bunda geride oldugumuz pek şey var.dişimiz daha üçüncüyü dün patlattık.
kilosu geride.konuşması geride.yemesi geride.valla zor bi bekemiş benim kız.ama şükür hiç hasta olmadı desem yeri.kolayca atlattık hastalıklarını.bi kere antibiyotik içti .onunda yırısan akadar verdim.bünyesi bayagı sağlam.uykusuda iyidir.gerçi bu aralar zıvanadan çıkıyo ama diş diye düşünüyorum.4.dişte her an patlamak üzere.
yani demem oki her şey bir olmuyo.ama konuşmayıncada üzülüyo insan.

oo maşalah hayırlı olsun.
canım önceki sayayada yazdım.izini rahat tut.herye inşallah yoluna girecek.sen herşiye iyi olarak düşün.memeyide böylece azaltış olursunuz böylesi daha iyi olur boşver.umarım herşey gönlünüzce olur.gencer için herşey nede olsa..

benimkide konuşmuyo kuzum.agızra laf çok ama icraat yok benimkindee((

ipek uyuyorken dan diye dalayım bari.
10.dişimiz geldi biraz huysuzuz da
ben paket süt veriyorum ılıştırıp. ama yörsan olmasına dikkat ediyorum. yoğurduda yörsanın veriyorum. kendim mayalamıyorum artık. yörsan güvendiğim bi marka danoneye falan güvenemiyorum. bilmiyorum belkide önyargı ama içime sinmiyor.
açık süte hiç güvenemem. kaynatmadan verilmez. hangi inekten sağıldı o hayvan hastamıydı ne yedi ne içti bi mikrobu varmıydı? kutu sütlerde yada günlük sütlerde en azından şoklanıyor süt,mikrobu kırılıyor. ama açığa güvenemem.
günlük süte gelince de. 2 kere sek aldım şişe. ikiside bozuk çıktı. peynir kesti resmen kaynatınca. ona da güvenmiyorum daha...
bizim kız baya içiyor ballı. günde 2 bardağa yakın (400ccfalan)
daha fazlası kansızlık yapıyor zaten zararlı. aksam ogununu ballı sut ıcıne cıcı bebe ıle degıstırdım. 150 cc sut ıcıne 9-10 cıcı bebe ve 1 tatlı kasıgı bal atıyorum ıcıp yatıyor. sofrada 3-5 kasık corba ıcıyor bızımle. onceden yemek yedırır yatırırdım sımdı 1 haftadır bu karısımı ıcırıyorum buda çok tok tutuyor.

BEN DAHADA uht süt almam ama şişe süt günlükte alsam oda pastorize ayy ben sokak sütünü nerden buluşam.kediler üstündeki deney çok etkiliyici 4 kuşak yok acilen sokak sütü arıyorum yarın babamı seferber edicem.oda temiz birinden bulunmalı oyy anam oyy.ama bende biraz araştırayım ortak nokta bulalım.

Elif belkide babaannede farklı düzen kuracak.kadın çoçuğu başka odaya kitleyip sana uyuyor demiyordur herhalde.alışacak canım oda sende gönlünü ferah tut.

Son düzenleme:
çal çene bebeklerimize maşallah

ipek sürekli kendi kendine konuşuyor. bazen sinirleniyor bana bağırıyor. yumruklarını sıkıp söyleniyor bağırıyor çığlık atıyor. ha bire mırıl mırıl kendi kendine bişeyler anlatıyor. ama tam anlamıyla konuşuyor denemez.

mama
meme
dede
baba
battt (bak)
ennee (anne ama ağlarken yada çok sıkışırsa yoksa hayatta söylemez hanfendi)
buda (burda demek. burnunu,kulağını,ağzını sorunca buda diyor gösteriyor)
alllll (alo demek. telefonla konuşuyor)

diyor. bissürü şey daha diyor kendi ağzının içinde ama ne demek istiyor çözemiyorum. yalnız çok geveze. konuşmaya başlayınca yandık şu an bile hiç susmuyor o zaman düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…