2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ay ben salakmışım..boşuna o kadar aramışım o zaman günlük süt diye :) bizim bakkala bakiim bi..bulursam kendimize yoğurt da yaparım süper olur..sağlıklı,sağlıklı..valla biz cocukken öyle hazır süt alınmazdı,annem yoğurt için mahalleden alırdı,içmek için de babama aylık verirlerdi 24 tane yarım lt.onlardan içerdik uhtli :) ablam da zaten kaynanası satıyodu süt, mahalle sütüyle büyüttü..hatta 1-2 kere marketten aldık ablamla,sonraki gittiklerimizde bazen kalmıyordu süt..heralde dedik yeni çıkmış bu süt,herkes yeni keşfetmiş,ondan kalmıyor

peki serap sen bu sek günlük sütü kaynatıyor musun? yani vermiş olsan kaynatcan mı,ısıtıp verecen mi?

bende markaya bakarım genlede.pınar alıyoruz zeynebe.defneniki tek marka oldugu çin kay keçi sütü alıyorum.açık süte benimde güvenim yok.bende nerden bulurumki.adanaya gidence kaynanadan içiyorlar zaten sütü .şise sütte aldım.ama her defasında bulamıyorum şişe süt.(

bende sokak sütüne güvenemem işte.
temiz olmalı dediğin gibi.
hangi inekten sağıldı acaba o hayvanın bi hastalığı varmı
benim kaynatmamla ne kadar gidecek...
bizim burda 2-3 yer var açık süt satıyorlar ama alamıyorum güvenemiyorum temizliğine. ne bileyim...

slm güzel annişler bi göz atıp kaçıcam hemencik
bnde açık süt alıyorum genelde..oğluş seviyor
ama çok sık da vermiyorum ..
bizim sıpa da anne baba eyze(teyze)
dede dayday(dayı
adiihadi)
geeee(gel)
allah
amin
mam
gibi ufak tefek kelimeler kullanıyo şimdilik
herkezi öpüyoruuuuuuum akşama misafirlerim geliyor kaçtım beeeeeen

esmacım bizim park yatak 2. el olduğu için sallanırken artık gıcırdıyor..ama büyüklük olarak kullanılır 3*4 yaşa kadar..şimdi yeni bebişe alalım diyoruz,ee onun daha çok sallanması gerekecek.. bu da gıcır gıcır edecek, komşular rahatsız olacak gece gece..sonra ne düşünecekler bi de

zeynep ipoşun dişi hayuırlı olsun gözünüz aydın
bizimkini hala 6. dişi patlamaya çalışıyo

kızlar süt için kafalar karıştı yaa off ALlah kayıra artık
bende günlük açık süt alıyorum kaynatıyoruz mayalıyoruz birazınıda sabhları veriyorum 2 gün

3.çocuk geliy kesin diyecekler

bizim kızında 3diş çıktı .4.patlamak üzere...siz 10.diş deken biz 4.yü bekliyoz

anladım cnm senin almanşart
ama benim kaynanmda dıruyo gündüz beşiğimiz orda park beşik
evde ablamınki var 80*120 çok iyi geniş geri veriem onunkinide yine aynı ölçüde park yatak alıyım die düşünüyorum 4 yaşında olunca ya güzel bir oda takımı alırım yada yatak
ama şimdi kararsız kaldım napsam die

sokak sütünü zeynep ben de senin gibi düşünüyorum..ama günlük sütten yanayım..niye kaynatıyorsunuz onu anlamadım ama..gerek yok bence..

burcu yine pastorize süt iyidir bacım, mahalle sütünden..onda da biçok hastalık bulaşma riski var

ipeğe yoğurt mayaladığım zamanlarda sek almıştım şişe süt günlük olanlardan. e haliyle kaynattım. peynir kesti hep. neyse dedik bunda vardır bişey ertesi gün 1 şişe daha aldık. o da aynısı oldu. daha da almadım.
yörsan olabilir ama.
sek e güvenemem daha ama yörsan ın şişe sütleri var paket bitince onu deniyim bide kaynatiyim bişey olucakmı...

[
SErap benim bozuk dediğim günlük değildi ama kutu süttü ve onların üstündede yazıyor ccanım 2 gün içinde tuketilmeli diye ben iş güzarlık ettim aman birşey olmaz dedim 1 bardak ısıtıp suat a verdim içti bende dibinde olanı kafama dikmişti tadı garipri aslında anladımda umursamadım .15-20 dk sonra bizde bir baş dönmesi ben yine iyiyim kendimdeyim de suat ölüyor wcye zor attı kendini ama çıkartamadı tabii bende kendimden geçtim geçicem hemen bizimkileri aradım hastaneye gittik ben istirfa ile kurtardım ama suat iğneler müşadeyede kalmalar dr ne yediniz dedi dedim süt olabilirmi evet süt dedi eve bi gittim 2 gün içinde tüketin yazıyor.şimdi annemde korktuya açılıp 1 çaybardağı bile içilmiş hafif şişmiş olanları hemen döküyor.süttendi ve kutu uht di.

Hülya süy için uht çok kötü ama sokak sütüde o kadar masum değil okuduklarımdan hep bunları anladım yani bilmediğin hayvanı geçtim yediği otun üzerinde neler var kim bilir temiz olduğunu anlayamayız.hani iyi markalar şişe sütte hep aynı hayvanları kullanıyor ve besinleri belli sinek ot pok yok :)

sokak sütü ve uht yok.ama şişe süt alayım bende bundan sonra.ayy ben ne çok tüketiyordum kutu sütü doğru bilinen yanlışlar
. süt olsunda aynı değilmi diye düşünürdük hep.

esma bencede.hiç gerek yok şu an. çok çok yaza kadar idare edersin. yatağından kendi inip çıkmayı öğrenince de direk oda alırsınız.

elif yeni işin hayırlı olsun.ilk günler zor geçer heralde ama zamanla alışırsınız herikinizde.

bende sütaş paket süt kullanıyorum.aslında şişe günlük süt alayım diye aklımdan geçiriyordum ama zeynep kesildi süt demiş.acaba son kullanma tarihimi geçmişti.
sokak sütüne bende pek güvenemiyorum.hayvanlardan insanlara süt ürünleri yoluyla geçen purusella hastalığından korkuyorum bende.yani anca tanıdık bildik güvenilir bir satıcı olacakki belki o zaman.

yağızda bu sıralar bana çok düşkün.haftada 2 3 gün eşimin yanına gidiyorum muhasebe öğrenmeye.akşam eve gelince bana bağırıyo neden bırakıp gittin diye.sabahları ben evden çıktıkdan sonra bütün odaları annee diye parmağıyla işaret ederek gezdiriyomuş benim olmadığımdan emin olunca bi iç çekip kaderine razı olup oturup oynuyormuş babaannesiyle.

anne,mama,gaga (karga), meme, dütt, söylediği kelimeler.herşeyi anlıyo işaret ediyo gösteriyo ama fazla konuşmuyo.bu sıra yürüme çalışmalarında kendini oradan oraya atıyo.odanın bi ucundan bi ucuna gidiyor tam koltuğa ulaşacakken kendini yere atıp emekleyerek tamamlıyor yolunu...

yok canım tarihi geçmiş değildi ama neden öyle oldu bende bilmiyorum.
kıl kaptım işte bi kere sek devrini kapadım o günden sonra.
vayy demek muhasebe öğreniyorsun he hayırdır kızzz
sen ona düşkünlük mü diyosun pınar öp başına koy. ben akşamları ipeği uyuttuktan sonra wc ye bile gidemiyorum arkadaşım. gözünü açıp babasını gördüğü an (yada beni göremediği an) naısl bi yaygara. geçen gene yarım saat ağladı belki daha fazla yine susmadı. son 1-2 aydır katiyetle kimsede durmuyor. ne baba ne babaanne ne dede.
gözünün önünden 3 dk dan fazla ayrılamıyorum. kendini yırtıyor yine kabullenmiyor
bende bıraksam da gitsem bi yerlere
muhasebe öğrenmeye razıyım

valla hayırmı şermi görcez işe başlıycam yakında muhasebe öğrenmem lazım.hiç bilgim olmadığı bi konu.ama yavaş yavaş kavramaya başladım.
hepsi aynı bu aralar demek benimde boğazıma yapışıyor kimseye gitmiyor.anca ayağa kalkacak da ya cama ya çubuk kraker almaya gidicez diycek de o zaman gidiyor kucaklarına.babası bozuluyor bazen işden geliyor sevmek istiyo yokk annenin tepesindeyiz.yarım saat geçiyorda anca kendine geliyor paşa babayla kikirdemeye başlıyo.
arada bırakıp çıkmak lazım hem kendin nefes almak için hemde o alışsın.sende yarın öbür gün çalışacaksın o zaman daha zor olur.

zeynep senin o süt bozukmuş canım sütaşın günlük sütü var bende ondan alıcam hatta rutene oturtayım 1 gün al 1 gün alma kociş gelirken akşamları alsın bugün başlıyorum.okuduklarım karşısında çoktayım yaa hiç açıpta bakmadım ama keçi sütünü çok araştırdım kimse oda uht yok alınmasın yazmamış.

duru 1 haftadır yoğurtta yemiyor bayb mixe alıştı normal yoğurtla mayalıyınca beğenmiyor yemiyor bende hep bayb mixi unutuyorum.birazdan çıkıp alıcam yesinde bayb mix yesin .

çıkamıyorm pınar 1-2 ay önce yapıyordum ama şu dönemde olmuyor.
alışmıyor cunku ağlıyo susmuyo ki
45 dk ağladığı oldu
sussa susardı ama yok
inat işte. bilsem ağlayacak ama susacak alışacak
o zaman çıkarım. ama biliyorum ki susmaz...
bi dönem napiyim. çok üstelemiyorum bu sefer güven problemimiz olmasın bana güveni kırılmasın diye
ortayı bulmaya calısıyorum ama oynatmaya az kaldı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…