2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Fatoşcum bu hafta buraya fazla giremedim. Canım baya sıkılıyor. Belli bir nedeni yok. havalar, iş yeri, uykusuzluk falan.

Doruk iyi evde koşturup duruyor sıpa... iyice özgürlügünü ilan etti. şimdiye kadar hic uyku sorunumuz olmazdı. bu aralar geceleri cok sık uyanıyor. ya meme kesme zamanımız geldi yada diş.. bakalım düşünüyorum kendisine bir iyilik. :))

Haftasonu yaklaştıkca keyfim yerine geliyor işte.... istanbul buluşmamızda ertelendi. kar yagsada dışarı cıkıp karlarda yuvarlansak istiyorum.

siz nasılsınız? aras nasıl oldu?

kızlar burağı 3 gündür ayağımda sallamıyorum :81: ilk gün çok uzun süre uyumadı,ben ondan önce uyumuşum,ne zmaan uyudu bilmiyorum..2. gün baya debelendi..uykusu gelince ağzında meme ninni söyleye söyleye arkasını döndü uyudu..dün de sütünü içer içmez arkasını döndü,yine ninni söyleye söyleye uyudu ..bakalım böyle devam eder inşallah..saatini bekliyor ama..saat 11 olunca anca uyudu..

fakat yeni bir problem çıktı ortaya :) gece uyandığında acıkıyor heralde, acayip ağlıyor..2 gündür sabaha doğru 5-6 gibi tekrar süt yapıyorum..yatmadan 150 cc içiyor,gece de120 cc falan tekrar içiyor..

bu arada burak yürümeye başlayalı acayip zayıfladı..her gören çok zayıflamış diyor..gerçektende öyle..kaburgaları belli oluyo üstünü değiştirirken..tartayım bi 10 un altına düştü mü acaba

iyiz şükür canım ya aman paşama bak sen demek özgürlüğünü ilan etti..aynen eve tıkalı durumdayız bende ona çok sıkılıyorum özlemcim o gece kalkamaları bizde nezamandır var bu gecede aynıydı ne zaman bitecek çok merak ediyorum bizde süt olmadığına göre kesin diş yada alıştı sıpa sabaha kadar mızıka çalıyo ee uu valla nolcak bilmiyorum...

biz burda 2 haneyiz eşim gil zaten 2 kardeş bi eltim var kaynanam onlarla yaşıyo burda yakın oturuyoz ii oluyodu bi orası vardı gidip geldiğim alt sokağımdalar ama şimdi taşınacaklar evde tutular yürüyerek 1 saat filan çok zor olacak bana canım sıkıldımıoraya kaçıyodum aras rahatsız olrsa hemen arıyodum annem geliyodu napçam bilmiyom taşınacaklarını duydum taş oturdu yüreğime zaten yalnızdım hepten yalnız kalcam...

maşallah burak paşama inş devam eder bu uyuma şekli...
bak sennn yürüyünce çırpar kilosunu derler ya doğru demekki...
gece ecenaz da süt istiyo yaa sık sık uyanıyo ağlıyo doyurmazsam gece...

ya benimki çok süte düşkün yemeklerden soğudu resmen...çorba falan yese bile o sütü içmeden rahatlamıyo ne uyuyo ne sakinleşiyo...
bağırsak düzenin bozuk olması süttendir belki diye düşünüyorum...

yok ya..sütün bağırsağa bii zararı olurmu ki? ne kadar içiyo günde?

bizim toplamda 1,5 bardağa falan denk geliyo..eğer gece kalkıp içerse,dönem dönem, 2 bardak oluyo toplamda..

kız ne 1,5-2 bardağı versem günde 1 litre sütü içiyo 250ccx4
onu içmezse çok huysuzlanıyo ve çorbalardan yemeklerden doymadığını sanıyo
üff çok canım sıkılıyo süt işine...

fazla süt bağırsaklarda mikrokanamalar yaparmış oda kabızlığa yol açarmış

aynen benimde sıkılıyo ya yaz gelse sıcak die sıkılıcaz gene bişiyden memnun deiliz ya

maşallah cnm inş. hep kendi uyur benimkini denedim öle yatağa yatırdım ama ayağa dikliyo bağırıyo gitsin
yürüyünce tabi zayıflar bebişler üzülme cnm toparlar o

cnm ya yanlızım deme Allah biyerden bi kapı açar sana üzülme fatoşum

benimkide ben gece yatırırken cicibebeli mama veriyom onu içmeden uyumuyo

günaydın kızlar.

ipek hala hasta
sabahtan tıroıdıme baktırmak ıcın kan vermeye gıttım saglık ocagına
dr ıpegı sordu boyle boyle dedım
kızdı bana. kafanıza gore ılac verıyosunuz cocuga. doktor olan sızmısınız bızmıyız. bı dıplomanız eksık yanı getır bı goreyım rastgele ılac verme noldugunu anlamadan oglene kadar burdayım beklıyorum dedı. sımdı uyuyor uyansın goturucem.
e dedım hava soguk cıkarmak ıstemedım bı posta da o yuzden kızdı
cocuk soguktan hasta olmaz. her cocugun hava almaya temız havaya ıhtıyacı wardır gunde en az yarım saat 1 saat temız hava almalı dedı. aksam ısten eve gelen babanız sıze daha cok mıkrop tasıyordur hasta dıye eve kapatmayın su cocukları cıkar getır dedı.
iyi dedik napalım...

canım benim yaa yüksekmi hala ateşi zeynepcim
doktor haklıda,başkasına kızıp sanamı patlamış ne :)

hülya ben 1 hafta 10 gundur ayakta sallamayı bıraktım
besıgınde uyumaya alıstı
sımdı ogleden once 1 saat ogleden sonra 1 saat en fazla 1 saat 10 dk falan uyuyor besıgınde. ılk gunler cok debelendı saga don sola don 40 dk da uyuyordu sımdı besıge koyuyorum 10-15 dk surmuyor uyuması bende yanında duruyorum tabı uyanınca cıkıyorum odadan.
ama gecelerı hala cok sık kalkıyor o ayrı ona bı cozum bulamadım daha. sımdılık sallamayı kestım.

gulsah canım gunde 2 brdan fazla sut (400cc) kansızlıga yol acabılır. demır takvıyesı de yap barı yada bıraz azalt sutu. bızımkıde ıcıyor ama 400 cc yı gecmemesıne dıkkat edıyorum.

Son düzenleme:
canım benim yaa yüksekmi hala ateşi zeynepcim
doktor haklıda,başkasına kızıp sanamı patlamış ne :)

sanırım bıraz öyle oldu

ateşi düştü ama grip yani bildiğin grip ama huysuzlukta başladı. sanırım bi yerleri ağrıyor. boğaz yada kulaktan şüphelendim. üst solunum yolu enfeksiyonları kulağa vuruyor ya. o yüzden baktırayım dedim.

bu ay kanına baktırıcam
gerçi geçen hastalandığında da bakıldı normal çıktı ama bu böyle süt içmeye devam ederse bi yerden patlak verir allah korusun...
azaltmaya çalışıyorum bakalım

beşiğinde uyuması iyi oldu en azından bu arada ortalığı toplayıp yemek yapabiliyorum. önceden ayağımda uyuyodu kalkamıyodum yerimden. gerçi yine kedi gibi iş yapıyorum evde. kapı zilinin sesini kısıyorum. telefonumu kısıyorum. sese çok hassas hemen uyanıyor çıt çıksa. parmak ucunda iş yapıyorum ama bunada şükür

bu ay kanına baktırıcam
gerçi geçen hastalandığında da bakıldı normal çıktı ama bu böyle süt içmeye devam ederse bi yerden patlak verir allah korusun...
azaltmaya çalışıyorum bakalım

bende baktırıcam kanına bu ay aşıya gittiğimizde. hem kansızlık yapar hemde kabızlık maalesef. içsin ama çoğuda zarar işte. anacım onlarında ayarı yok. ya ağızlarını kitler hiç yemezler yada böyle suyunu çıkarırlar. yinede maşallah diyim kuzuma nazar değmesin iştahına

allah şifa versin ipeğime...
saol zeynep teyzesi ama birazda başka şeyler yiyip içse çok iyi olcak...

biz hazırlanıp anneannemize gidelim...aradı kahvaltıya bekliyorum diye...benim için öğle yemeği tabi:)
havada güzel ecenaz ı arabasına koyup geze geze gidelim...görüşürüz

görüşürüz canım iyi gezmeler size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…