o sandviçin içine martı eti koyuyolarmış işteyedirmediler bana bugüne kadar :)
selam arkadaşlar...
umarım herkes iyidir, bizi sorsarsanız eh işte malum, çıldırmanın eşiğindeyiz.bebeklerin sinirinden bahsetmişsiniz, deniz tam bir sinir küpü, nedenli nedensiz ağlıyor, bacağıma yapışıyor ayırmak mümkün değil, vızır vızır ötüyor, yürüyünce geçer siniri diyordum, 15-20 gündür yürüyor evin içinde gitmediği yer yok, ama yine değişmedi huysuzluğu.istediği şey olmayınca iki elini yumruk yapıp ileri uzatıyor kendini nasıl sıkıyor anlatamam, sırılsıklam oluyor terden o derece sinirli, eşimle ne yapacağımızı şaşırdık. uyusa da rahat etsek diye gözüne bakıyoruz.3-5 gündür odasında yatıyor, gece 3-4 defa uyanıp ağlıyor, meme almadan susmuyor, uykularım bölük pörçük, sinirlerim harap, kendimi bitik hissesdiyorum, ev işi, deniz, yemek, çamaşır, ütü derken çok yoruldum, eşimle de çatışıyoruz durmadan, adamlar ne rahat, ne isterse eline veriyor, döküldü saçıldı kırıldıı, ortalık kirlendi, hiç umuru değil, arkalarından ortalığı toplamak bana kalıyor, zaten az görüyormuş kızını beyefendi engellemek istemiyormuş, kıza yaranacak diye beni çıldırtacak.of ne uzun yazmışım, bebikleri öpün yerime...
bi kutusu 245 lira.bi kutu 10 gün gidiyo.ayda üç kutu.buda parayla 72 eder.yok çok pahalı.illaki rapor lagzım.bende diyecektım baktım ayşegül yazmış .bendece iştah açıcı takviye ver 1-2 dr a daha git baktım yazmıyor git para ile al olmadı ama rapor işin dr bulmak şart.pahalı birşey mi ayşegül paralı alsan ne kadar.yani ayda 5-10 birşey değil 1 kerelikte 40-50 ise evet dr şart.
alara biberon almıyor dimi hani uyurkende besleyebilsen onların besinler zaten çok gaz yapmıyorya hep tok olur hem kilo alırdı.
[
40 kere dersek olurmuş hadi kızlar herkez desin hülyanın kızı olacak.Burağa bacı geliyor.
selam kızlar.
hastayım maalesef boğazlarım şiş grip oldumsağlık ocağına gittim şimdi cirrus diye bi grip ilacı yazdı.
ipekte fenalık geçirtiyor maalesef bana. dün 9.15 te yatırdım akşam sanırım 12.30 yada 1 e kadar abartmıyorum 4-5 dk da bi ağlayarak uyandı. en son dayanamadım bıraktım beşiğinde gittim banyoda bende ağlamaya başladım. hastayım o bi yandan,kasıklarım ağrıyo adet olmak üzereyim o bi yandan,ipek bi yandan deliricem sandım bi ara. salona geldim bas bas bağırdım kendi kendime ama nafile. ilk defa neden doğurdum seni ya diye sesimi yükselttim çocuğa. sonra içime oturdu. ne demek neden doğurdum. o mu istedi doğmayı sanki. kötü bi anne gibi hissettim kendimi ama dayanıcak takatim kalmadı.
sinir demişsiniz. inanın ipekte aynı. kendini yere atıyor az bi kız,yada istediğini yapma. bacaklarıma yapışıyo bi yere kıpırdatmıyo. vuruyo,ısırıyo... bi tarafı melek ama öbür yanı felaket bi cadı
Geçmiş olsun zeynep çoookkk iyi anlıyorum
aynı durumdayız bende hastayım(iki türlü)
dün eşimi ağlayarak karşıladım elim ayağım zıngır zıngır titriyodu...kendimi çok sıkmışım ecenaza bağırmamak için....ama yinede bağırdım yoksa bayılırdım heralde
allah yardımcımız olsunn
fantomalt şurubu bendede var doktor vermişti ama 1 hafta kullan demişti alerji için dio
ben kaçırdım galiba ne etkisi varki
:79::79::79:bu seldaya aferin sana bak kendine gelmişsin mutlu oldum valla zeynep darısı sana gerçekten evde olunca insan hizmetçi psikolojisine giriyor çalışmak insana iyi geliyor hoş bu seferde ben suçluluk psikolojisiyle hafta sonu ve akşamları hiç kendime vakit ayırmıyorum hep kızlarla ilgileniyorum çıkışta hemen koştur koştur eve gişdiyorum ama böyle mutluyum çok şükür
bağırma konusuna gelince ben arada kızınca bağırıyorum artık normal söyleyince iplemiyor beni çünkü kızıncada önce numaradan ağlıyor ben aldırış etmeyince gelip vurup kaçıyor yada yüzlesinde diye hemen aba aba deyip nevaya sığınıyor o zmanda çok komik oluyor
KIZZ niyeyse okurken diken diken oldum.
kendine geldin yani afferim.bak sana diyorumda Yiğitin nazı jazı sana babaannede daha iyi toparlar.birde babaanneler-anneannler daha çok konuşuyor çoçuklarla, bizim gibi dili hissetmiyorlar kendilerini.
Zeynep biliyormusun geçen cumartesi bende duru ya çok kötü davrandım ama vicdan azabından yemin ederim sabaha kadar gözüme uyku girmedi.önce bağırdım buda sinirlendi elime vurdu yoğurt halıya yastığa gitti bende hafif tokat attım ama sonra elim kırılsın dedim.ablam babama demiş elinden alırım çoçuğu dedi.bana size garip gelecek ama sevgisinden söyledi onuda biliyorum.ablamda dalga geçiyor sehzade sanki elinden alıp bizmi padişahlığa yükselteceğiz dedi cevap kapa çeneni çok sinirlendi.babamı salladımda duru için çok üzüldüm nasıl vurdum bilmiyorum kendimde değildim herhalde diyorum.arada oluyor ama çok pişman oluyoruz aslında olmamalı.5 yaş altı çoçuklara belden yukarı vurmak bile çok günahmış biliyormuydunuz.frenlemeli yada odayı terketmeliyiz galiba.
burcu cnm evet küçük çocuklara el kaldırınca kılıç gibi göürümüş çok korkarmış kocakarılar öle derler ya
ama ben çok sinir olunca onun olduğu odadan çıkıp saçımı başımı yolup geri giriyom ama geçen gece yorgunve uykusuzum oda uyanıp duruyo en sonunda sarstım yatağında sesimi yükseltim oda yüzümden çevirdi yüzünü parmaklarına baktı birleştirip kafasını çevirdi uyumaya üzüldü resmen sonra sarıldım öptüm kucağımda salladım barıştık :) ama vicdandan uyuyamadım sonra
kızlarrrr bizim şirketten 2 bay, burayı takip ediyomuş sürekli..şimdi aralarında konuşuyolardı da..biri diyo ki kaynanası için neler demiş..biri diyo rana_66 benim
ben de deşifre olmuşsam ya,ayyy hiç özelimiz kalmadı anacım..ya patron da kk nın fanatiği ise...imdattt aaa dostlar..
Kız Hülya Allah seni ne etmesin güldürdün beni çok. Ne kumrusu ne martısı kızEkmeğin adı kumru. Kumru ekmeğinden yapılan sandviçe kumru diyorlar 2. kordon hemmen şurası bana:) Oralarda bir yerde kalırsınız zaten oh iyi iyi:) 2. kordon da kordona paralel bi arka cadde :)
Kızlar valla ben çalışan annelerin de bebeklerinin de daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Hele ki anane babane gibi kanından canından birine bırakıyorsanız veya Didem gibi cicianne olacak birini bulabildiyseniz:) Anne olmak kendini feda edip saçını süpürge yapıp hizmetçi olup çocuk büyütmek değildir bana göre. Hiç vicdan falan yapmayın. Siz ona sevginizi verip kaliteli ve eğlenceli zamanlar geçirirseniz o da siz de mutlu olursunuz. Ayrıca çalışan annelerin çocuklarını yeme uyuma problemleri daha az gibi hissediyorum. Daha çok bunlar anneye yapılıyor gibi. Seldacım kendine gelmene sevindim. Çok daha iyi olacak hatta bak gör Yiğit için de.
Ayrıca bu topikte gördüğün için değil ama kızı olan arkadaşlarım ve yakınlarımdan da gördüklerime dayanarak kız bebeklerin daha zor ve inatçı olduklarını düşünüyorum. Uyku problemi yeme problemi gaz problemleri. İstisnalar mutlaka vardır ama ben etrafımda gördüklerimle kız çocuktan korktum. Berkuştan bi tane daha istiorum:) Uysal uyumlu sakin agresif olmayan uykusu yemesi falan problem olmayan ama çooook hareketli bir çocuk Allaha çok şükür. Tamam elinden bişeyi zorla alırsan bağırır normal olarak ama bu öle kendine veya bişeye zarar verecek veya susmayacak unutmayacak gibi değil. Tam aksine zorlamadan kim olursa ver bana dersen verir. Valla sizleri okuyunca ben yaşıyormuş gibi üzülüyorum.
o sandviçin içine martı eti koyuyolarmış işteyedirmediler bana bugüne kadar :)
ne martısı kız bildiğin sucuk sosis salam kaşar var içinde başka da bişey yok :)
seni kandırmışlar
kız sucukta yok..ben izmirde çok kumru yidimm.
kaşar.domates.isteren beyaz peynir.biber falan oluyo ama ekmegi süper onun yaaa..
:79::79::79:bu seldaya aferin sana bak kendine gelmişsin mutlu oldum valla zeynep darısı sana gerçekten evde olunca insan hizmetçi psikolojisine giriyor çalışmak insana iyi geliyor hoş bu seferde ben suçluluk psikolojisiyle hafta sonu ve akşamları hiç kendime vakit ayırmıyorum hep kızlarla ilgileniyorum çıkışta hemen koştur koştur eve gişdiyorum ama böyle mutluyum çok şükür
bağırma konusuna gelince ben arada kızınca bağırıyorum artık normal söyleyince iplemiyor beni çünkü kızıncada önce numaradan ağlıyor ben aldırış etmeyince gelip vurup kaçıyor yada yüzlesinde diye hemen aba aba deyip nevaya sığınıyor o zmanda çok komik oluyor
yukarıda dedim zaten şekerim senin bu dediğin İzmir kumrusu evet:)
Diğeri de izmirden ama:) çeşme kumrusu aynı ekmeğe içinde pişirilmiş sosis salam neyin var bi de kaşar eritiyorlar üstüne bu da çoook güzel
ohh aferinide aldım:))
sizler haklı çıktınız..vicdan yapıyodum alp i yalnız bırakma konusunda.. Böylesi daha iyiymiş.. Kayınvalidem alışkın 40 yıldır ev kadınlığı yapıp çocuk bakmaya.. Ben kariyerli anne olacaaaam..:)
boyoz yenmez mi kız aaa:) yağsız boyoz da yapıyorlar artık ama onun özelliği o sabahları her yerde sıcak boyoz bulabilirsin:)
ya hakkaten ablamın da dediği gibi çok mu deşifre ettik biz kendimizi yahu:26:
burcu cnm evet küçük çocuklara el kaldırınca kılıç gibi göürümüş çok korkarmış kocakarılar öle derler ya
ama ben çok sinir olunca onun olduğu odadan çıkıp saçımı başımı yolup geri giriyom ama geçen gece yorgunve uykusuzum oda uyanıp duruyo en sonunda sarstım yatağında sesimi yükseltim oda yüzümden çevirdi yüzünü parmaklarına baktı birleştirip kafasını çevirdi uyumaya üzüldü resmen sonra sarıldım öptüm kucağımda salladım barıştık :) ama vicdandan uyuyamadım sonra
Kızlarrrr bizim şirketten 2 bay, burayı takip ediyomuş sürekli..şimdi aralarında konuşuyolardı da..biri diyo ki kaynanası için neler demiş..biri diyo rana_66 benim
Ben de deşifre olmuşsam ya,ayyy hiç özelimiz kalmadı anacım..ya patron da kk nın fanatiği ise...imdattt aaa dostlar..
kendine geldin yani afferim.bak sana diyorumda Yiğitin nazı jazı sana babaannede daha iyi toparlar.birde babaanneler-anneannler daha çok konuşuyor çoçuklarla, bizim gibi dili hissetmiyorlar kendilerini.
KESİNLİKLE KATILIYORUM..KAYINVALİDEM BIKMADAN USABNADAN KONUŞUYOR SÜREKLİ KONUŞUYOR:)) BİDE MAŞALLAH YORULMUYOR KADIN.. BEN EVE GİDİYORUM YEMEK HAZIR. SOFRA HAZIR.. BERABER YİYORUZ SONRA O ÇOCUĞU ALIP ODAYA GEÇİYOR BEN SOFRAYI TOPLAYIP 1 SAAT FALAN YİĞİTLE İLGİLENİYORUM SONRA UYUYORUM.. YİĞİT UYUMAYACAKSA BABASI VE BABANNESİYLE EĞLENCEYE DEVAM EDİYOR BEN GİDİP YATIYORUM..
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK İYİ BAKIYOR..
HİÇ ŞİKAYETTE ETMİYOR..
ÜSTELİK KENDİ DÜZENİNİ BOZDU GELDİ BİZE YERLEŞTİ.. .
K
Kızlar valla ben çalışan annelerin de bebeklerinin de daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Hele ki anane babane gibi kanından canından birine bırakıyorsanız veya Didem gibi cicianne olacak birini bulabildiyseniz:) Anne olmak kendini feda edip saçını süpürge yapıp hizmetçi olup çocuk büyütmek değildir bana göre. Hiç vicdan falan yapmayın. Siz ona sevginizi verip kaliteli ve eğlenceli zamanlar geçirirseniz o da siz de mutlu olursunuz. Ayrıca çalışan annelerin çocuklarını yeme uyuma problemleri daha az gibi hissediyorum. Daha çok bunlar anneye yapılıyor gibi. Seldacım kendine gelmene sevindim. Çok daha iyi olacak hatta bak gör Yiğit için de.
İNŞALLAH CANIM...DİŞİNİN ÇIKTIĞINI İLK KAYINAVİDEM GÖRDÜ.. AMA BEN YÜRÜTTÜM:) ARAMIZDA PAYLAŞIYORUZ BÖYLE İLKLERİ..
KESİNLİKLE KATILIYORUM..KAYINVALİDEM BIKMADAN USABNADAN KONUŞUYOR SÜREKLİ KONUŞUYOR:)) BİDE MAŞALLAH YORULMUYOR KADIN.. BEN EVE GİDİYORUM YEMEK HAZIR. SOFRA HAZIR.. BERABER YİYORUZ SONRA O ÇOCUĞU ALIP ODAYA GEÇİYOR BEN SOFRAYI TOPLAYIP 1 SAAT FALAN YİĞİTLE İLGİLENİYORUM SONRA UYUYORUM.. YİĞİT UYUMAYACAKSA BABASI VE BABANNESİYLE EĞLENCEYE DEVAM EDİYOR BEN GİDİP YATIYORUM..
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK İYİ BAKIYOR..
HİÇ ŞİKAYETTE ETMİYOR..
ÜSTELİK KENDİ DÜZENİNİ BOZDU GELDİ BİZE YERLEŞTİ.. .
İNŞALLAH CANIM...DİŞİNİN ÇIKTIĞINI İLK KAYINAVİDEM GÖRDÜ.. AMA BEN YÜRÜTTÜM:) ARAMIZDA PAYLAŞIYORUZ BÖYLE İLKLERİ..
hala aynı canım bi ara 22 30 civarı uyutmaya başladım yok anacım yine aynı ama benim ki gündüz geç kalkıyo malesef hiç bişi ypamıyorum bu düzeni kendi kurdu devam ettiriyoYaklaşık 3-4 ay önce Fatoş Arasın gece 12.00- 1 'de yattığını yazmıştı bende ne kadar geç o saate çoçuk mu kalır çok geç diye fatoşa söylenmiştim ama burdan yazmıştım .
Dün Hülya burak 11.00 den önce uyumaz uyku saati o yazdı off çok geç 11.00 e kadar çoçukmu kalır diye bu sefer içimden geçirdim.
hem fatoşa yazdığımda hem hülya için dün düşündüm ve başıma geldi duru 12.00 ye (24.00) e kadar şen şakrak uyumamak için 40 takla attım oda oda dolaştı beni delirtti.ben dahada kimseyi yadırgamıyacağım hemen başıma geliyor .
canım eşimiz kuzeni ana okulu öğretmeni özellikle erkek bebeklere 2 yaşından önce öğretmeyin diyo ben istiyodum aslında kayınvalidem ben başlıycam öğretmeye diyo yaza doğru kız açıklıyo zararlı benim kaynana yok yok onun babası 7 aylık öğrendi diyo 1 buçuk yaşına girsin alıştırmaya çalışcam alışmasa zorlamıycam 2 yaşa erteliyecem haziran gibi başlıycamkızlar bebişlere bu yaz tuvalet eğitimine başlıycaz kendi kendine uyması için bi hayli çaba harcıyoruz
ama sanırım bundan sonra daha zorluk olucak dişleri tamamlanıcak inş. kolayca atlatırlar
lazımlık alan varmı kızlar
yerim o pıtırcığı maşallah kuzuma meraklta bırakıyo teyzelerini...dikkat et bacım beslenmeneselam kızlar ben geldim..
cinsiyetini öğrenemedimkordonlar kapatıyo göremiyorum dedi toktor..havamızı almış olduk böylece..1 ay sonra bakalım..ense kalınlığı 1.8 çıktı,kan verdim 3-4 sonra belli olcak 2'li sonucu da..inşallah iyi çıkar sonuçlar..toktor yine soluk görünüyorsun dedi..yarım kilo zayıflamışım..beslenmeye dikkat edemiyorum dedim,sonra telafi edersin dedi..pıtırcık baya büyümüş ya,görünce bi hoş oldum eli ayağı belliydi..pek hareket etmiyordu ama burak gibi :)
canım çok geçmiş olsungünaydın kızlarr bayağıdır giremedim benim oğlanda hasta yani belli bişeyi yok ama iki üç gündür ateşleniyo ara ara öz geceleri dün sağlık ocağına götürdüm idrar tahlili yaptılar iltihap çıktı antibiyotik kullanıyoruz şimdi gecede uyku durak yok ağlamıyo ama sürekli huzursuz hasta olan diğer bebişlerede geçmiş olsun biran evvel iyileşirler inş
kız allah seni ne martı eti bildiğim sandiviç domates kaşar beyaz peynir arzuya göre yeşil biber sussamlı ekmeğin içindeserap eğitim alsancak 2. kordondaymış..alsancağı biliyorum ama 2.kordonu neresi :)..ayy kumru yiyelim kız..her gittiğimde heveslendim bi kısmet olmadı..martı eti değil dimi gerçekten de kumrular :)
ah yavrum geçmiş olsun kuzuyasevilcim geçmiş olsun..
biz de yağmura grip dedik,diş dedik,ilaç verdik geçiştirdik,boğazı iltihaplanmış yavrumun..ant. vermiş doktor..
ay aras ara çok sinirli elinden gelse beni dövecek başını filan vurmuyoda kzızıyo bağırıyo yumruk yapıyo hepsi aynıymış ama sevindim bende sıkıntı ediyodum kendime noluyo bu çocuğa diye ağlıyarak yaptırmaya çalışıyo yapsam bi türlü yapmasam bi türlü...kızlar nasıl sinir varmı çocuklarda
ecrin çok sinirle ve hırçın bi kız oldu istediği olmadımı yada bişeye kızdımı kafasını yere koltuğa falan vurmaya başladı ne yapıcam bilmiyorum neden böyle anlamıyorumda
maşallah prenseslerime maşallah zeynoma bak sen kzı az yesin sonra bizim gibi uğraşmasın diyet diyebizde hep beraber sağlık ocağına gidip defnenin ilaçların yazdırdık.sağolsun aile hekimi ilaç yazdırmak için gelmenize gerek yok dedi eşime.daireden birini gönder ben bilirim zaten sizi.kağıda yazıp verin ben yazarım zahmet etmeyin dedi.
ilacımızı yazdırdık.kilomuza boyumuza baktırdık.evemizdeki tartıyla aynı gidiyo defne.9 kilo 80 cm çıktı.yine boyunuz uzamamış ama neyse..
zeynepte bu aralar kilo aldı yanakları bi doldu nasılmaşalah ama fazla gibi geliyo artık kilosu 25 kilo olmuş...
ee hadi ne güzel canım hasret giderirsinevet kızlaar normalde gideyim desem göndermez
şimdi kendi teklif etti
çok da iyi oldu
bu hafta çok yordu beni küçük sıpa
teşekkürederizzz:))
maşallah ecemcime dur dur daha noldu heryere gelecek peşinden meraktan sanırsam girmedikleri yer bırakmıyolar ah canım geliyon ha hadi bakalım sağlıkla gelin izin gününde dinlensene anacım ne misafiri şimdiMerhaba kizlar yine uzun aradan sonra aranizdayim :)
nasilsiniz bakalim bücürler nasillar insallah hepsi iyidir
Biz iyiyiz benim biraz bogazlarim agriyo Ecemde yine biraz öksürüyo
ama çok sükür iyiyiz
bugün evdeyim izinliyim ama aksama arkadaslar yemege gelcekmis yani temizlik yemek bi ton is
Bu arada Ecemde artik yürümeye basladi iki gündür yerinde durdugu yok
bi odadan bi odaya heryeri talan ediyo valla
Ve son olarak haftaya persemde Türkiyeye geliyoruz Allah in izniyle 15 günlügüne
Bizden bukadar
allah seni beleş ha ay canım ya çok güldüm haklılar kız para kazanmak kolaymı anacım valla aile hekimlerinden bende çok memenunun..ayy gelmesin yaa.yaz gelsin artıkk..
kız burcu valla önce maşallah diym bari adama.pek bi mulayim bi adam.herkesle çok ilgili.bende kocama dedim bu adam hep böyle iyi olura valla özel hastaneye falan gitmem ne kadar ilgili dedim.benim kocada hemen memnun oldu beleş ya .tamam gideriz buna dedi.bide kocamın işiylede az torpilliyiz gibi geldi bana doktor müdürüm müdürm deyip durdu.elleryle bize çay getirdi kız yeminle.hemşire doktor bey ben getirirdim dedi.sen işine bak ben getiririm dedi.valla çok kötü olurlarsa cepten arayın gerekirse eve gelebilirim müdürüm dedi .valla benim adam kas kas kasıldı sorma yani
benimked sizinde dairede bi işiniz olursa gelemine gerek yok bi telefon edin ben halederim dedi.anlayacagın aralarında anlaştılar gibi geldi
hadi bakalım hayırlıs olsun canım inşallah olurr...şu ibufene bende diyim bakım doktoraokudum ama yazamadım bebişimizin cinsiyeti öğrenilememiş üzüldüm hülya yok çok uzun ya dikkat et kendine bide güzel bir haber sizinle paylaşayım yarın eşimi bir üniversiteden iş görüşmesine çağırdılar mali işler daire başkanlığı için hayırlıysa olsun diye dua edin bize
hülya babanada acil şifalar hakkında hayırlısı olsun inşallah mirayda salgın olabilir
ayşecikte dün gece yine uyumadı ateşlendi bütün gece emdi boğazlarıda acıyordu antibiotie başladım
burcu ıbufeni her zaman evde tutabilirsin bizim hem ciciannede var hem evde yedekte bide umca var arkadaşlar böyle ateşsiz hafif enfeksiyonlarda kullanabilirsiniz
canım ya allah kolaylık versin alaradaz zor çocuklardan bizizm evdeki küçük sıpa gibi sabır adaşım sabır başka çaremiz yokselam kızlar hayırlı cumalar
tamda benim kız çok acayip sinirli huysuz bir yaşındaki çocukta bu kaa sinir normalmi diycektim yanlız olmadığımı öğrendim burda.benim oynatmama ramak kaldı yalnız.ne uyku var ne iştah nede keyfi var alaranın bu nedir anlamadım .hala hiçbişi yemiyo gr kilo alamadı 8deyiz daha gördükçe çocuğu moralim bozuluyo.gece desen hiç uyumuyo topuklarım çürüdü sallamaktan.sinirde hat safhada hanımefendide.ortalığı yıkıyo dövmüşler gbi ağlıyıp duruyo şimdi deyin bana ben ne ediciym şimdi
canım allah yardımcımız olsun bu bebeişler annelerinden ne ister babalarda hep aynı valla...ama benim eşim dikkat eder allah için bazen benden çok eder hemde dökücek diyeselam arkadaşlar...
umarım herkes iyidir, bizi sorsarsanız eh işte malum, çıldırmanın eşiğindeyiz.bebeklerin sinirinden bahsetmişsiniz, deniz tam bir sinir küpü, nedenli nedensiz ağlıyor, bacağıma yapışıyor ayırmak mümkün değil, vızır vızır ötüyor, yürüyünce geçer siniri diyordum, 15-20 gündür yürüyor evin içinde gitmediği yer yok, ama yine değişmedi huysuzluğu.istediği şey olmayınca iki elini yumruk yapıp ileri uzatıyor kendini nasıl sıkıyor anlatamam, sırılsıklam oluyor terden o derece sinirli, eşimle ne yapacağımızı şaşırdık. uyusa da rahat etsek diye gözüne bakıyoruz.3-5 gündür odasında yatıyor, gece 3-4 defa uyanıp ağlıyor, meme almadan susmuyor, uykularım bölük pörçük, sinirlerim harap, kendimi bitik hissesdiyorum, ev işi, deniz, yemek, çamaşır, ütü derken çok yoruldum, eşimle de çatışıyoruz durmadan, adamlar ne rahat, ne isterse eline veriyor, döküldü saçıldı kırıldıı, ortalık kirlendi, hiç umuru değil, arkalarından ortalığı toplamak bana kalıyor, zaten az görüyormuş kızını beyefendi engellemek istemiyormuş, kıza yaranacak diye beni çıldırtacak.of ne uzun yazmışım, bebikleri öpün yerime...
canım çok geçmiş olsun inşallah çabucak atlatırsın oluyo güzelim valla ne yalan söylüyeyim bende çok bağırıyom frenlemeye çalışıyom eşim kzııyo ama arasta zor bi çocuk uslu ama yemek olayı ebmni baştan beri kasıyo bide çok mızıldanıyoselam kızlar.
hastayım maalesef boğazlarım şiş grip oldumsağlık ocağına gittim şimdi cirrus diye bi grip ilacı yazdı.
ipekte fenalık geçirtiyor maalesef bana. dün 9.15 te yatırdım akşam sanırım 12.30 yada 1 e kadar abartmıyorum 4-5 dk da bi ağlayarak uyandı. en son dayanamadım bıraktım beşiğinde gittim banyoda bende ağlamaya başladım. hastayım o bi yandan,kasıklarım ağrıyo adet olmak üzereyim o bi yandan,ipek bi yandan deliricem sandım bi ara. salona geldim bas bas bağırdım kendi kendime ama nafile. ilk defa neden doğurdum seni ya diye sesimi yükselttim çocuğa. sonra içime oturdu. ne demek neden doğurdum. o mu istedi doğmayı sanki. kötü bi anne gibi hissettim kendimi ama dayanıcak takatim kalmadı.
sinir demişsiniz. inanın ipekte aynı. kendini yere atıyor az bi kız,yada istediğini yapma. bacaklarıma yapışıyo bi yere kıpırdatmıyo. vuruyo,ısırıyo... bi tarafı melek ama öbür yanı felaket bi cadı
yok canım çok şey istemiyoz ama anlasalar veletler yalnız oynamak mı onere bende hiç görmedim aras beyin yalnız oynadığınıya kaşımı alıyorum dün
almış başını gitmiş azcık kendime bakiyim insana benziyim dedim
ağlıyo bacağıma yapışmış
neden böyle yapıyo ya 5 dk kendi kendine oyalanamıyo
5 dakika ya çok şey mi istiyoruz...
seldacım ne güzel işte arkadaşım çok sevindim senin adına evet gerçekten sende zor dönemler geçirdin ne güzel geçti gittikesinlikle işe başladığım için kendime geldim diyebiirim. son zamanlarımı bazılarınız biliyorsunuz. depresyone girmek üzereydim.. günlerce aynaya bakmadığım gibi evde akşama kadar pijamayla geziyor aynı pijamayla yatıyordum...sabah kalkıp makyaj yapmak dışarı çıkıp hava almak işyerinde insanlarla diyalog kurmak iyi geldi bana.. Hani herşey harikamı oldu. Tabiki Hayır biliyorum ki hiçbirşey hiçbir zaman dört dörtlük olmayacak.. Ama en azından genç yaşta menepoza girme riskinden kurtuldum.. oğlumla geçirdiğim zamanlar daha kıymetli eğlenceli ve verimli.. çünkü hafta içi birbirimizi çok fazla özlüyoruz bir aradaykende sürekli öpüşüyoruz:).. eşim daha çok değer veriyor.. hizmetci psikolojisinden kurtuldum.. üstelik kendi paramı kazanıyorum..
öyle valla artık sallamıyolar güzellikle anlatmaktanda nlamıyo bağırınca kzuuz kuzu yapıyo ama istediğimi:79::79::79:bu seldaya aferin sana bak kendine gelmişsin mutlu oldum valla zeynep darısı sana gerçekten evde olunca insan hizmetçi psikolojisine giriyor çalışmak insana iyi geliyor hoş bu seferde ben suçluluk psikolojisiyle hafta sonu ve akşamları hiç kendime vakit ayırmıyorum hep kızlarla ilgileniyorum çıkışta hemen koştur koştur eve gişdiyorum ama böyle mutluyum çok şükür
üzülme canım ebnde bi kere vurdum ama çok çok çok pişman oldum bende yeminliyim valla allahım sabır versin ama bazen harbiden çıldırtıyolar insanı sütünü hazırladım akşam içmedi koydum babası kanepede uyuya kaldı ebnde bezini değiştim elimi yıkamaya çıktın 5 dakka geçmedi sen al sütü üstüne halıya biberon bitene kadar boşalt ğüstünüde yeni giydirmiştim sinir oldum bağırdım eşim bana bağırdı ona daha çok sinir oldum yatırdım arası döndüm yattım bende küstümKIZZ niyeyse okurken diken diken oldum.
Zeynep biliyormusun geçen cumartesi bende duru ya çok kötü davrandım ama vicdan azabından yemin ederim sabaha kadar gözüme uyku girmedi.önce bağırdım buda sinirlendi elime vurdu yoğurt halıya yastığa gitti bende hafif tokat attım ama sonra elim kırılsın dedim.ablam babama demiş elinden alırım çoçuğu dedi.bana size garip gelecek ama sevgisinden söyledi onuda biliyorum.ablamda dalga geçiyor sehzade sanki elinden alıp bizmi padişahlığa yükselteceğiz dedi cevap kapa çeneni çok sinirlendi.babamı salladımda duru için çok üzüldüm nasıl vurdum bilmiyorum kendimde değildim herhalde diyorum.arada oluyor ama çok pişman oluyoruz aslında olmamalı.5 yaş altı çoçuklara belden yukarı vurmak bile çok günahmış biliyormuydunuz.frenlemeli yada odayı terketmeliyiz galiba.
herkese iyi akşamlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?