2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Doruk henüz tam dönmüyor ama ayagından güç alıp göbegini atmaya başladı. Korkuyorum valla ters bir yerde dönecek birden diye.... Bu arada dönenceyi çok seviyor. Bariz 1 saat vakit geçirebiliyor onunla... gülüyor, çıglık atıyor... mutlaka almak gerek. Ben önümüzdeki hafta ona sulu dtişlik almayı planlıyorum. Bugünlerde ellerini agzına çok götürüyor ve devamlı agzı köpük köpük... diş çıkarma çalışmaları olabilir diyorum..... Siz ne dersiniz? Erkenmi dişlik için?

Canım okuduğum kadarıyla ağzının bu şekilde tükrük olmasının nedeni tükrük bezlerinin çalışmaya başlamasıymış.

http://www.webanne.com/bebekgelisimi2.html burdan bakabilirsin

Günaydın...
Dün eve gittim Duru'm bana yüz vermiyor sinirlrim bozuldu oturdum ağladım.gecede hiç uyumadı oturdum oyun oynadık aslında onun uyku düzeni için iyi değil ama yüz vermemezlik yapamadım.sabah gülücükler atıyordu umarım akşama aynı şeyi yapmaz tanımamazlıktan geliyor küstümü ne lmaz:

canımmm benim..bi zoru vardır tatlım ya. ondan değildir.

günaydın...
bebeklerin agzından akan salya diş çikarma işareti degildir.tükrük bezleri çalışmaya başlıyo ve yutma işlevi henüz olmadıgı için akıtıyorlar.bu akıtma 4.aydan itibaren çogalıyo.şimdilik bizim bebişlerde az.ama bir ay sonra iyice salyalı gezecekler:))

burcu kız unutulurmu anne.sana öyle gelmiştir..arada bi naz yapıyolar.:))

canımmm benim..bi zoru vardır tatlım ya. ondan değildir.

dün zaten hiç uyumamışta gecede uyumadı ama bi yeri ağrıyor gibi değil huzursuz değil yani.siz bi bakışları görseniz yok yok bu annesini tanımadı derdiniz böyle kızarcasına bakıyordu.
yada ben iyice paranoyak oldum kızım beni unutacak korkusu ile.
Havva Esra2ya kim bakıyor canım sende işe başladın ya.

annem bakıyo canım

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler
Sayfa 1 Toplam: 3

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. ışte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

akillibebek.com

havvacım çok güzell...

Canım sağol...
Bu da senin için...

Bebek yeterli süt alıyor mu ?
Bebek Çocuk - Anne Sütü & Emzirme

Her anne, sütünün bebeği için yeterli olduğundan emin olmak ister.

Bebeği çok ağlıyorsa, az uyuyorsa, huzursuzsa anne, sütünün yeterli olmadığını düşünür ve kaygılanır.

Oysa bu belirtiler başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Böyle durumlarda anneler çoğu kez bu konuda bilgili bir kişiye danışmadan ek mamalar vermeye başlarlar.
Böylece anne sütü ile beslenmeden uzaklaşılır.

Sağlıklı her anne, doğru bir şekilde emziriyorsa,
ilk haftalarda sık ve geceleri de emziriyorsa,
yeterli sıvı alıyorsa,
aşırı yorulmuyorsa bebeği için yeterli süt üretebilir.

Anne sütü geçici olarak azalabilir. Bu önlemler alınırsa süt hemen artar. Bebek günde 6-8 kez idrar yapıyorsa, ağırlığı haftada 150-200 g artıyorsa, annenin sütü yeterlidir.

günaydın cnm
canım ya kıyamam yerim ben onun bakışlarını neye kızdı acaba üzülme ya ben akşama kadar yanındayım banada yapıyo aras... ne kadar uzak olursan ol oo annesini kokusundan tanız yüz vermemezlik değilde naz yapmıştır annesine ooo
güzel bilgiler havacım saol canım

ayşegül günaydın cnm

havvam çok sagol..
benim kız çok aglamaz.uykusuda çok güzeldir..
6+8 kez idrar yapıyo..
haftalık agırlıgın bilmiyorumm(

ya benim kız sanki aynı duruyo gibi geliyo yani sanki kilo almamış gibi geliyo gözümee..
ben yoruluyorum ama.iki çocuk bide ev....
ama anca geceleri dinleniyorummm..
yeterli su içmiyorum hatırlarsanız hamileligimde bile çok içemidim.ama aklıma geldikçe içmeye çalışıyorum...off şimdi ne oldu sonuç.yetiyomu yetmiyomu..neyse yarın kontrol var anlarız artık......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…