2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ayy ablamla kardeşim geliyomuş bana yoldalarmış..oh iyi olcak.üç bacı bide abim.kaynatırız...........:)))

Canım sağlık ocağında ölçtür haftada bir. Daha kolay anlarsın..

ayy ablamla kardeşim geliyomuş bana yoldalarmış..oh iyi olcak.üç bacı bide abim.kaynatırız...........:)))

Hadi gözün aydın...

gunaydın kızlar...
bızımkı 9 da kalktı sımdı tekrar daldı uykuya.
bende kahvaltı ettım oturdum sıze bakıyım dedım.
aysegul gozun aydın bacım. bu arada sutum yetmıyo dıye dıye kendı sutunu kendın azaltıcaksın ha. at sunu kafandan. bu psıkolojıyle olan sutun de gıder.
havva bılgıler cok guzeller cok sagol...
burcu hangı evlat annesını tanımaz. onlar bebek olsa bıle cok akıllılar. naz yapıyodur sana. onunla ılgılen ıstıyodur. bozma moralını. zamanla o da sende alısıcaksınız bu yenı temponuza.

saglık ocagına rastgele gıdıp ben bebegımın kılosuna baktırmak ıstıyorum deyınce bakıyolar mı???

valla banada aynı geliyodu burak hiç büyümüyo gibi.ama büyüyolar biz farkında olmuyoruz pek.hergün gördüğümüz için.sürekli görmeyenler görünce şaşırıyolar nasıl büyümüş die.bana hep aynı geliyo...bence sütün yetiyodur..çünkü artık öyle dolup dolup taşmıyo.bide sende benm gibi gündüz yatamıyosun diğer sıpadan dolayı o yüzden pek dolmuyo göğüsler..dün burak uyudu gündüz 1saat gibi bende sızmışım hemen.baktım göğüslerim dolmuş hemen .uyku çok etkili.ama elimize geçerse tabi..senağlama

Ayşegülcüm fazla tartsın önemli değil o senin için önemli olan iki kilo ölçümü arasındaki fark değil mi? Fazla da tartsa aradaki fark aynı olacaktır bence.

saglık ocakları fazla tartıyo yaa.güvenmiyorum...

aynen bende güvenmiyorum.baya farkediyo.dr a gitmeden bigün önce tartırdım 5,800 geldi.dr da 5,900 geldi.hatta geçen ayda farketti hemşireye sordum.bizimkine fazla güvenme hassas olmadığından yanılıyo dedi.boyunuda çocuk ayağını tam uzatmadan ölçüyolar hemen..

yaa ayşegül bende senin gibi düşünüyorum uyumuyo benimki geceleri 2 saatte bir kalkıyo dr unu aradım akşam öğününde yoğurt ver geceye kadar emzirme birikir sütün dedi mama verme dedi yiğenişm dr ona sordum yoğurt verme dedi kafam karıştı off ya uyumuyo yine kalktı ağlıyo

Günaydınlar millet..
naz'ı kardeşim ayağında sallıyo uyutmaya çalışıyor bende size bi bakayım dedim bu arada..
akşam çok geç uyudu benim zilli, uykusu var inat etti yatmadı yastığa sallayayım, kucağımda sızdı.. günü gününü tutmuyor..
size bişey dicem, akşam sölemesi ayıp bulgur pilavı,yeşil soğan,meyve suyu, tavuk göğsü tatlısı yedim içtim,süt olsun diye, gece göğüslerim yine yumuşaktı.. çok üzülüyorum çok..
sütüm gitgide azalıyor. yemeyle içmeyle çok fazla alakası olduğunu düşünmüyorum bünye meselesi..beni teyzeme benzetiyorlar çoğu bakımdan,onunda sütü çok azdı herhalde gene ona çektim bu konuda.
keşke 6 ay sadece beni emse ama olmadımı olmuyor, doymuyor kuzum. ve gitgide azalıyor. gece göğüslerimdoluyordu önceleri, şimdi gece de yumuşaklar içiyor ama eskisi gibi doyurucu içmiyor,10-15 kere yutuyor cukcuk, sonra pompalayaraktan çekeliyor yudum yudum yutuyor sonra uyku ağır basıyor uyuyakalıyor. üzüntüden ağlıyorum hep, ama napabilirim yiye yiye kilo alıyorum süt olacağına popo oluyor beyaa :1no2:

Geçenlerde konuşuluyodu sitede gezerken rastladım. Erkek anneleri buyrunnn

Sünnet hangi yaşlarda ve nasıl yapılmalıdır? Sizin uygulamanız nedir?
Hekim olarak en sık karşılaştığımız soru sünnetin gerekli olup olmadığından ziyade, eninde sonunda sebebi ne olursa olsun sünnet yaptırılacağı durumda karar verilemeyen noktanın zamanlama meselesi olmasıdır.

Hastane deneyimlerimiz ve literatürler ışığında yaptığımız değerlendirmede, yenidoğan döneminde (doğumdan ilk bir aya kadar geçen süre), çok yüksek oranda yenidoğan sünneti yönünden memnuniyet belirtilmiş ve bu deneyimi yaşayanlar işlem sonrasını çok rahat geçirdikleri için tüm ailelere önermişlerdir. Yenidoğan döneminde sünnet işlemden 45 dakika kadar önce sürülen anestezik bir kremden (EMLA) sonra, halk arasında "çan" adı verilen (Gomco Clamp) bir alet yardımıyla yapılmaktadır. Sünnet derisinin iki metal parça arasında sıkıştırılması sonucunda bu işlem yapıldığı için sıklıkla ek dikiş konulmasına gerek kalmamaktadır.

Yenidoğan döneminde sünnet yapılmaması durumunda önerdiğimiz yaş 1.5 sonrasıdır. Bu dönemde önermememizin sebebi, bebeklerin oldukça kilo aldıkları sütçocukluğu döneminde, iyileşme sürecinde pubis önündeki yağ dokusu içerisine gömülebilen peniste yapışıklık gibi problemlerin ortaya çıkabilmesidir. Hernekadar düzgün bakımla bu problem en aza indirgenebilse de, medikal gerekliliği olmadıkça bu dönemde sünnet yapmama tarafındayız. Bebekler 1 yaşlarında yürümeye başladıktan sonra yağ dokusu azalmaya başlayacak, dolaylı olarak bu komplikasyon riski de ortadan kalkacaktır.

Psikologlar, üç ile altı yaşları arasında, erkek çocuğunun psikolojik gelişim süreci içerisinde babayla yarış içerisinde olduğu dönem olmasından dolayı sünnet önerilmemektedir. Ancak bunlar daha çok lokal anestezi altında yapılan sünnetler için geçerlidir. Çocukluk yaş gruplarındaki sünnetler genel anestezi altında yapılmakta, böylece bu zarar ortadan kalkmış bulunmaktadır. Biz ön muayene esnasında hem çocuğun sünnet olmasını engelleyecek bir problem olup olmadığını kontrol ediyoruz, hem de çocuğa sünnet günü ve sonrasında neler yaşayacağını aşama aşama anlatıyoruz. Daha sonra anestezi muayenesi için ameliyathaneye gönderiyor, anestezist ile tanışmasını, gideceği yeri görmesini sağlıyoruz. Sünnet tarihi belirlendikten sonra, yarım saat öncesinde hastanemize aç olarak gelindiğinde uygulanacak bir ilaç yardımıyla, çocuk rahatlayacak ve sünnet stresininden uzaklaşacaktır. Bu ilacın kısa bir hafıza haybı özelliği sayesinde, sünnetten sonra da girerken hissettiği korkuları hatırlamayacaktır. Sünnetten önce, yapılacak penis sinirlerinin uyuşturulması sayesinde, işlem sonrasında 12-14 saat ağrısı olmayacaktır.

Sünnet sonrası sadece üç gün süreyle, penisin iç çamaşır ya da alt bezine yapışmasını önlemek amaçlı vereceğimiz kremi sürmek yeterli olacaktır. Hiçbir hareket kısıtlamasında bulunulmayacaktır.

Anestezi hakkında bilgi verebilir misiniz?
Gelişmiş medeni ülkelerde sünnet genel anestezi altında yapılmaktadır. Genel anestezi, bir gaz yardımıyla çocuğun işlem esnasında uyumasını sağlamakta, ve bu sayede çocuk korkmadan, hiçbirşey hissetmeden sünnet olabilmekte, cerrah da işini daha rahat yapabilmektedir. Unutulmamalıdır ki lokal anestezi altında çocuk acı hissetmese bile dokunmaları hissetmektedir. Bu da korkmuş bir çocukta yine acı gibi algılamaya neden olabilir. Nedense ebeveynler tarafından en sık sorulan soru anesteziye alerji olup olmaması konusudur. Halbuki ameliyathane ortamı gelişebilecek her türlü allerjik reaksiyona karşı müdahelenin en rahat yapılabileceği yerdir. Bu açıdan rahat olunabilinir. Biz yine de her türlü olası soruları için işlem öncesi anestezistlerimizle mutlaka görüşülmesini sağlıyoruz.

Sünnetin komplikasyonları nelerdir?
Oldukça sık yapılan bu cerrahi işlemin komplikasyon oranı yüzde 2'ye kadar çıkabilmektedir ve rapor edilenler arasında kanama, infeksiyon, frenulum ülseri, penil yapışıklıklar, uzun kalmış sünnet derisi, uretral fistül, tetanoz, ve lokal anestezi amaçlı ilaç durumunda methemoglobinemi bulunmaktadır. Bu kadar çok komplikasyonun bulunması bu işlemin basit bir işlem olmadığının, ciddiye alınması gereken cerrahi bir girişim olduğunun göstergesidir.

ha bide şeyi sorayım gidiyorum, kardeşim kaaaave yapmış içeyim gidip :)
istanbulda oturanlar, kalça ultrasonunu ne kadara çektirdiniz, ben burda çanakkalede çektircem gelmişken daha çektirmedik 3 ay bitmeden çekilmesi lazım ya, 12,5 tl dediler. çok iyi dimi?

bende süt yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum ama yok fazla dolmuyo benimkilerde kızımda dolup taşıyodu bunda tık yok bi 6 ay emse öpüp başıma koyucam gecede sık sık kalkınca hiç birilkmiyo süt

yaa bi öğün mamamı versem acaba hiçde anlamıyom mamalardan kıza hiç vermemiştim ne önerirsiniz gaz yapmayan mama varmı acaba benimki zaten kaka yapamıyo bide mama iyice kötü yaparsa?

eh naz ım be... sen boyle aglarsan olan sutunde gıder lmaz: azcık morallı olun kızlar ya. sütüm sütüm diye bu kadar takarsanız kendınıze edersınız. ben dogru duzgun hıcbısey yemıyorum mesela oyle sut yapan. cogu zaman kahvaltıyı tostla gecıstırıyorum. ogle hak getıre aksam da esımle duzgun yıyorum bıseyler anca. ama sukur sutum yetıyor yanı oyle dusunuyorum. ac olsa aglar cunku ıpek. sadece bol su ıcıyorum gunde 2-3 lt kadar.bedenen kendımı cok yormuyorum ve hıcbıseye sınırlenmemeye calısıyorum morallı olmaya calısıyorum. sanırım bu 3ü etken süt için. bazılarınında gercekten yapı meselesı olmayınca olmuyor. ama bunda psıkolojının cok onemlı oldugunu dusunuyorum. yok dıye dıye olanıda goturursun. pollyanna cılık oynamak olmaz tabı ama iyi düşün iyi olsun dimi ama... opuyorumnanaktan
ıyı canım gayet ıyı ucretı...
benımde o cıvarlarda bıseydı sanırım tam net hatırlamıyorum 1.ayında cekılmıstı bızımkı.
yaa bi öğün mamamı versem acaba hiçde anlamıyom mamalardan kıza hiç vermemiştim ne önerirsiniz gaz yapmayan mama varmı acaba benimki zaten kaka yapamıyo bide mama iyice kötü yaparsa?
dr a sormadan tartmadan verme bosuna mama. gercekten yetmedıgıne dr kanaat getırırse ver. zaten kaka yapamıyo mama daha beter etmesın yawrumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…