2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sağol tubacım..
Kızlar bende çok çay içiyorum hamileliğimdede içtim.. kola falan bebeğe gaz yapar diye içmiyorum ama kendime sadece çay için izin verdim..
Bu arada bişey sormak istiyorum biz en son sağlık ocağına gittiğimizde hemşire Yiğit Alpin iki kolunda tutup kaldırdı 3 aylık oldu artık kafasını tutması gerekir dedi ama bizimki o şekilde hala kafasını dik tutamıyor omzuma aldığım zaman iyi sağa sola çevirip dik tutabiliyor ama acaba bir eksiklikmi benim gibi olan varmı aranızda?

kızlar sonunda uyudu oğluş sabahtır kucağımda hiçbir iş yapamadım koş koş iş yapacam şimdi sonra görüşürüz inşallah öpüldünüz

meraba canım maşallah senin kuzu hızlı o zamann genel olarak okuduğum kadarı ile sadece karşısındaysak veya odada takip edebiliyo bizim kuzular
canım bu yeni doğan bebişlerde haftası bilem farkedio
biz biraz büyüğüz sizlerden sanırım 3 ay 10 günlük olduk bile

yok canım anca tutar daha
bizimkide yeni yeni başladı tutumaya

aranızda salıncak tarzı bişey kullanan varmı memnunmusunuz benayakda sallamak yerine salıncak alsam orda uyutabilirmiyim acaba?

geçmiş olsun canım benm kuzende oldu ameliyat aynı sorundan valla çok memnun kaldı.şu an baya rahat.oda senin gibi korkuyodu 2günde bi acilde alıyodu soluğu.keşke önce olsaymışım diyo.korkma yani.
valla nescafeyi çok severim ama çok içmiyorum.arada bi çok canım çekince içiyorum.çok içilmediği sürece zararı olmaz gibi geliyo bana...
burakta tutamiyo kafayı hala.şöyle kucağımdayken 1-2saniye falan tutuyo...görümcemin oğlu buraktan 1 ay küçük nerdeyse 1 aylıkken kafasını tutmaya başladı diyo.bende korktum açıkcası ama her çocuk farklı oluyo yani...

aranızda salıncak tarzı bişey kullanan varmı memnunmusunuz benayakda sallamak yerine salıncak alsam orda uyutabilirmiyim acaba?

canım benımde ayaklarım kopuyordu sallamaktan eltım anakucağı verdı hem sağa sola hem yukarı aşağı sallıyor çok memnunum ayaklarım kurtuldu

kızlar burak uyumuşken gidip işlerime bakayım.genelde iş yapmadığım zaman çatkapı biri gelir mutlaka.yine yakalanmıyım....eyvahedigeldismile

seldacım her bebeğin gelişimi kendine özgü bence bu aydan sonra oda tutar merak etme
benimkisi pek meraklı eskilerin bir lafı vardırya annemler benim oğluşa pek diri bu diyorlar erkenden bişeyleri yapmaya çalışıyor kafasını tutabiliyor şuan ama kısa bir süre sonra güm diye bana kafa atıyor çenemi kıracak birgün kaydirigubbakcemile3
elif kolay gelsin bacım yapta kurtul biran önce

kızlar doktorumuz dediki diş etlerini kaşıyorsa normalmış ama emzik yerine ellerini emiyorsa işin zor büyüsede emmekten zor vazgeçermiş off doğunca 15 gün ne güzel emmişti emzik şimdi ne yapsam almıyor her çeşit emzik aldım ama nafile

kızlar tek tek alıntı yapamadım Allah sizden razı olsun moralim biraz olsun düzeldi. ama bedenen cok yorgunum halsizim beni hırpaladı bayağı bu durum. ipeği anneme devrettim yatıyorum. bursaya dönünce genel cerrahiden randevu alıp gecikmeden göstermek lazım inşallah bekleyebilirim ameliyat için bir kaç ay.. bakalım ne dicek dr. çok çok saolun iyi dilekleriniz için hepinizi teker teker öpüyorum

Herkese selam.. biraz önce kızımla pazara gidip geldik.. ay ne zormuş hem arabayı taşı hem pazardan aldıklarını taşı, kollarım koptu valla.. bu arada ilk defa yalnız dışarı çıktık kızımla... sağolsun huysuzlanmadı gelince de hemen uyudu....

ebruderin canım banada salıncak hediye geldi.bildigimiz salıncak ben onu yatar pozisyona getiriyorum.orda uyuyo.ama bu aralar ana kucagında uyuyo canım isterse ona koyuyorum bu problem yok yani.iyi geliyo.bu arada bir kaç ay sonra oturur pozisyona geleceklerbu salıncak daha işime yarar yemem yedirirken bi yandan sallar eglendirir diye düşünüyorum..

hülyacnım sağol tatlımne yapalım kısmet değilmiş ikinciye artık:))

selda canım endişelenme ellerini tutup kaldırınca şu ana başlarını tutamazlar erken daha bayılıyorlar insanı endişelendirmeye hira yüz üstü yattığında göğsümde ve kucakta başını tutuyor ama ellerini tutup kaldırınca tutamıyor

Selda her bebek farklı canım Duru doğduğu günden beri kafasını hep dik tutardı bizde çok şaşırmıştık ama şimdilerde bazen tutamıyor güm vuruyor sonrada ağlıyor.

kızlar maalesef benim kızda emzik almıyo veriyorum sakız gibi çigniyo agzında bi saga bi sola.sonrada pıt diye atıyo.sonra aklıma geldi aceba biboron versem emecekmi diye.bugün 10 cc lik bi büt sagdım verdim agzına.yok aynı emzik gibi bi ileri iki geriiteledi durdu arada bi ısırdı ısırınca haliyle süt agzına geldi geldikçe irkildi buda ne der gibi.ama öyle böyle içti.şimdi anladım.benim kız emmeyi bilmiyo.ben sadece emziriyorum.ne emzik ne biberon vermemiştim.ala bundan sonra günlük 10-15 cc süt sagıp biberona alıştırmayı düşünüyorum inanın ilerisi için harika oluyo biberonn.o arada biberona alışıncada emzik verecegim bakalım ne kadar zamanımı alacık..

kızlar bende katıloyorum her bebek farklıdır ama defnecik uzunca kafayı tutuyo diyebilirim.hatta ana kucagında kendini oturur pozisyona getiriyo .kendini bi kasıyo bayagı oturur pozisyona geliyo bende bi itiyom tekrar dur daha erken diye.doktor gelişimi hızla gidiyo demişti.sanırım ablası gibi olacak.zeynepte çok hızlı gelişti.6 aylıkken emekliyordu rahatça desteksiz oturabilirdi.10 aylıkkende desteksiz yürümüştü..buda belki öyle olacak bilemiyorum ama şuan memnunum..

canım çok fazla içmedikten sonra zararı olmaz diye biliyorum. bende 1-2 kere nescafe içtim kızımda bi değişiklik olmadı... hatta çok canım çekince bikaç yudum kola bile içtim.

bizde seni öptük.acil şifalar..

ay ben iki çocukla hala çıkamıyorum korkuyorum.illa biri daha olacak yanımda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…