2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

evet ama malesef senin kadar mantıklı harek eden biri değilmiş.kızda az değilmiş ilkinde reddedildiği halde tekrarlamış belliki hırs yapmış.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.kendini üzme demek bile boş.Eflal olunca herşey daha zor dimi o etlilenmesin diye daha bi korkuyor insan.

Son düzenleme:

Lakabı boşver o yeni değil ki. Kendine olan ilgi alakaları bertaraf edemiyor demek ki şimdi. Özgürlüğü kısıtlanmış gibi hissediyordu zaten bir süredir durduk yerde. Andropoza mı girdi ne yaptı adam bilmiyorum. Şöyle bi silkip kendine getirmek lazım da nasıl? Umarım bu olay onu yeterince silkmiştir. Dün konuşurken bir çok şeyi gözden geçirmesini sağladım. Bir oyun olmadığını neleri göze aldığını gösterdim.

bülbülcüm allah sabır versin evet burdan yazmak konuşmak kolay ama inan yapabileceğimiz bişiy olsa hepimiz elimizden gelenin fazlasını yapmak isteriz. ne karar verirsen ver en doğrusu senin verdiğin karar olucaktır.hakkınızda hayırlısı olsun allah kimseye yaşatmasın bu durumu.

Neyse kızlar ben çıkıyorum. Evde girer miyim bilmiyorum. Ama yazdıklarınızı okurum giremesem de yarın. Görüşürüz kızlar kendinze iyi bakın.

çok iyi yapmışsın daha fazlasını hakediyolar aslında.şimdi aklıma yaprak dökümündeki fikretin tutumu geldi.ne güzel yapıyor oda. kendi başına bıraktı onu beraberken yalnız gibi yaşatıyor en büyük cezada o bence

aslında çoçuğun için sine ye çeksen bile süründür derim bu işlerin böyle kolay olmayacağını sonuçunun nasıl katlanılmaz olduğunu anlaması lazım ki bir daha aklının ucundan bile geçirmesin aklinialirimsmile

tebrik ediyrum seni bülbülcüm ben bu kadar sakin olamazdım
eşimin de kızın da saçlarını yolardım herhalde...
inşallah çok pişman olmuştur da eflal de sen de kötü şeyler yaşamazsınız dualarımız seninle Allaha dayan

ozamnalar ediyodu da şimdi ne değişti BABA olmak mı canım ya
özgürlüğünü çocuğumu kısıtladı yok artık lmaz:
hem kısıtlansada ne olmuş o artık bi baba bunun farkına varamadımı daha
sen bilirsin eşinin huyunu suyunu ama onu silkeleki aklı başına gelsin bidahada gitmesin biyere alsanaalsanasmile

sağolun kızlar ıhlamur içtim umarım çabuk toparlarım...

bülbül Allah sana sabrını versin. aynı evde olmak her baktığında yaptıklarını düşünmek seni yiyip bitirmesin.inşallah çabuk toparlanırsın.

pınarcım ya sana yazamadım kusura bakma
geçmiş olsun bende öyleyim kaç gündür bugün daha iyyim ama
yağız paşamada maşllah haftaya buluşuyoruz demi

kızlar link vermek yasak ben size anlatayım:
google a bebeklerde oturma zamanı yazın. ikinci sitede dr levent akgüngör'ün kısa bir videosu var.
orda bebek zaten ana kucağında ve evde taşırken kucağımızda oturma pozisyonunda diyor. benim kız ellerinden tutunca oturma pozisyonuna getiriyor kendini ve bundan çok zevk alıyor o yüzden bir araştırma yapayım dedim
sizin bebişler de oturmak istiyor mu?

bende bunu sorucaktım yattığı yerden acayip şekilde kafasını kaldırıyor nerdeyse oturacak bişiy olucak diye geriye itiyorum bende korkuyorum oturtsakmı oturtmasakmı bilemedim

akpak baktım canım
ecrinde oturmak istiyo yatmayı sevmiyo ne arabasında ne salıncağında kafasını kaldırıyo bende hafifidestekli çok belini bükmeden oturtmaya başladım dünden beri

evet canım zeynep te soyledı bugun bılmıyodum cok tesekkur ederım soyledıgınız ıcın.
masallah yagıza pınarcım. havalar bı ıyı bı kotu koruyamıyoruz kendımızı ınce gıysen olmyor,kalın gıysen terlıyosun o daha kotu zaten. kısa zamanda duzelırsın ıns canım.

gulsahcım sukunetın ıcın gercekten tebrık edıyorum senı. ınan ben senın kadar sakın kalamazdım. adamı da kızıda bı guzel haklar, bi anlık sinirimle çeker kapıyı cıkardım evden. ama keskin sirke küpüne zarar işte. mantıklı dusunmek lazım bı yerdede. cunku sadece sen ve eşin yoksun. bide eflal var... oturup enıne boyuna konusmak lazım ki sen zaten yapmışsın bunu. umarım kendın ve kızın ıcın en dogru olan kararı verırsın. bı daha yasanmaz aranızda boyle tatsız şeyler.
ıstıyor canım yatarken dogrulmaya calısıyor :)
bende bunu sorucaktım yattığı yerden acayip şekilde kafasını kaldırıyor nerdeyse oturacak bişiy olucak diye geriye itiyorum bende korkuyorum oturtsakmı oturtmasakmı bilemedim
ben oturtuyorum elıfcım. doktorumuz oturtabılısın dedı yarım ve kısa surelı olarak. oturtuyorum bende hafıf hafıf...

Bazı anneler, bebeklerinin konuşması, yürümesi ve oturmasının erken olmasına bayılırlar. Bebeğiniz bu isteminizi anlayışşa karşılayabilir. Ancak sizde bebeğinizi anlayışla karşılamalısınız. O, nezaman konuşacağına, ne zaman yürüyeceğine ve ne zaman oturacağına kendisi karar vermelidir. Size düşen, onu zorlamak değil, ancak yüreklendirip, cesaret vererek dastek olmaktır.

Elbetteki bebeğinizin aylar boyu dünyayı yatay olarak izlemesi canınızı sıkabilir. Bebek ayaklandığı veya oturduğu zaman dünyayı dikey ve geniş bir açıdan izleyeceği için hem o keyiflenecek hem de bebeğinizin keyiflenmesi sizi de keyiflendirecektir. Tabi bu durum salt keyiflilik içermez. Bilakis bebeğinizin oturma pozisyonunda işlev gören kaslarının da gelişmesini temin eder. Fakat bu 4. ayda bebeğinizin oturmasını temin için, yanlarını yastık ve ya kırlent gibi destekleyici unsurlarla desteklemeyiniz.

Bebeğinizin oturma deneyini, genellikle kucağınızda yapınız. Onu kucağınıza sırtı karnınıza gelecek şekilde oturtunuz. Bebeğiniz kendisini oturmaya hazır hissetmiyor ve bu pozisyon onu sıkıp, rahatsız ediyorsa bebeğiniz kendisini ileri kaydırarak veya yana devrilerek tepki verecektir. Unutmayınız bebeğinizin oturmak için cesarete değil yeterli biçimde gelişmiş kas yapısına ihtiyacı vardır.

Bu ayda, bebeğinizin oturması için yaptığınız küçük deneylere, bebeğiniz kayarak veya devrilerek karşılıkveriyorsa onu zorlamayınız ve bu duruma da can sıkmayınız. Eskilerin sözüyle “çoğu gitti azı kaldı!” bebeğiniz birkaç ay içinde oturmaya başlıyacaktır. Hem sonra oturmaya başlayan bebeğiniz oturduğu yerden ortalığı karıştırmaya da başlayacaktır. Bebeğinizi oturtmaya hazırlarken bir taraftan da siz kendinizi, bebeğiniz pozisyon değiştirdikçe geliştireceğiniz olumsuz tepkilere de hazırlayabilirsiniz. Bu süreç, sizin açınızdan da olumlu süreçtir.
alıntı

akpak çok teşekkürler canım o video iyi geldi:)) en azından kısmen oturturum bende 3gün sonra 4.ayımız doluyor nasılsa

bir de kopyalayamadım google a bebekler ne zaman oturmaya başlar yazın ilk linkte güzel bilgiler var

en son opkuduğum yazıda 3-4 ayda oturma çabalarına girer hatta 1-2 ayda etrafı yatay olarak izlemek istemez gibi şeyler yazıyor okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…