selam adaşım nasılsın bebeğin nasıl
sanırım 0 aylıktan başlayarak kullanılanları var oto koltukları 3 çeşit oluyor
ilk aylardaki ana kucağı gibidir
bizde yola çıkacağız ben kucakta taşınan çantasında yatırmayı düşünüyorum
tünaydın diyeyim artık
burcucum saol canım..
,hilalcim tayininiz çıkmış hadi hayırlısı canım sağlıkla gidip hayırlısıyla biter inşallah şark göreviniz....
hulencim benim bi fikrim yok canım almadımda zaten oto koltuğu
deme hoş geldin izmirden 3 olduk oh maşallah analı bablı büyüsün oğluşun
serapçım hayırlı yolculuklar özlüycez sizi...
bersucum bende kararsızım bez konusunda molfiksemi geçsekki acep....
, mutlu03, XSIDE, hulen+, meltemsahin, HavvaEsen+
nasılsınız kızlar..?
Güle güle büyüt bebeğini bende havva gibi düşünüyorum sağıp versen.makinen yoksada bana sağlık ocagındaki hemşire elle sağ demişti daha iyi cıkar diye hoş benim makine falan vardıda süt yoktu CADIARZU.alttan üsten başparmağın ve işaret parmagınla yavaştan başla sonra bebek emişi gibi sağıp dene derim.hem sende sütten mi tiskindi mamanın kıvamına mı alıştı yoksa sadece biberona mı alıştı anlamış olursun.
kız hülya arabam yok derdim yok sempatiksalakcinni
Hülyacım bizim de arabamız yok kiiii
mama ve ek gıda veren anneler,
hangi marka mamayı veriyorsunuz, memnun musunuz? doktor bana lactum diye bir marka söyledi ama hiç duymamıştım hem de bebek mağazalarında, eczanelerde, markette falan pek göremedim. onun yerine aptamil 1 no alayım diyorum ne dersiniz? benim yedek sütlerim bitti, şimdi yetmediği günlerde mama vereceğim.
bir de kızlar ben burak'a karpuz salatalık yalattım 1-2 kere. ittiriyo ya.. annem bugün yoğurt yaptı onu da yememiş..ittirmiş. benim oğlan ek gıdaya geçemeyecek sanırım, hep süt içecek :) ne yapsam acaba?:uhm:
slm hanımlar..
geçmişe şöyle bir bakayım dedim de birkaç arkadaşımız bebişlerin kilosundan şikayetçi bende öyleyim..
yani ömür emmek istemiyor bir türlü haftaya 4. ay olacak ama ben kilosuna baktırmaya korkuyorum.. hiç alamamış gibi geliyor.. evde digital tartı var.. kendi kiloma bakıp sonra ömürü kucağıma alıp öyle bakıyorum da 3 ahfta da topu topu 400 gr almış görünüyor inşallah ben yanılıyorumdur.. neden böyle oldu anlayamıyorum.. ayda 1 kilodan fazla alan çocuk ne oldu yani
herkese merhaba bu arada.
canbahar hasta oldu.iki gündür giremedim.dün doktora gittim faranjit olmuşsun dedi.Antibiyotik içiyorum ya..Kızımı da öpemiyorum uzaktan kokluyorum.Emzirirken de ağzımı açmıyorum.Dün bütün gün yattım.saolsun teyzem Bahar'a baktı ben sadece emzirdim ve uyudum.
Az önce de Bahar'ı yıkadım uyudu şimdi.Benim de yatmam gerek ama sıcaktan yatılmıyor ki kuzucuklar ne yapsın...
dün bende bu konuya değinmiştim ama kimse karşılık vermemişti...
neyse... Allah yar ve yardımcımız olsun...
http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=121
belki faydası olur...
türk malları da var bence ben genelde BİM ' den alış-veriş yapıyorum, kendi ürünleri türk malı zaten... cipsi de ordan alıyorun funny galiba adı ççok güzel tadı, şölenin çikolatası, özkaynak maden suyu, golf dondurma :icecream:
mesela; Ülker, Evyap, Hayat kimya bu firmaların malları... aslında biraz dert edinirsek herşeyin alternatifi var...
çok haklısın canım ya ama bilgilenmek de lazım sağol verdiğin bilgiler için a.s.
bim hakkında da pkkya yardım ediyormuş falan diye söylentiler çıkmıştı ama acaba aslı yok mu karalama mı ki?
evyap ve hayat kimya unutmayayım bari...
başka yere yazmıştım buraya da kopyaladım
dostlarıma türk malını tavsiye ederim:
EVYAP:
Duru, Arko Men, Arko Nem, Evy Baby, Evy Lady, Gibbs, Fax ve Activex
Evyap Sabun, Yağ, Gliserin Sanayi ve Ticaret A.Ş. ülkemizin en köklü firmalarından biridir. Evyap’ın kurucusu Mehmet Rıfat Evyap, 1927’de Erzurum’da sabun üretimine başlamıştır.Üretim için gerekli hammaddeyi İzmir ve İstanbul'dan getiren
Mehmet Rıfat Evyap, bu konuda sık sık sorunlar yaşamaya başlayınca bölgesini daha da genişletmek ve hammaddeyi kolayca temin edebilmek için Ağustos 1943‘de sabunhanesini Erzurum‘da bırakır ve İstanbul ‘da Vaniköy’de üretime başlar. Deniz üzerinden motorlarla gelen hammadde üretildikten sonra tekrar aynı yolla Tahtakale'deki satıcılara ulaştırılır.Mehmet Rıfat Evyap bu arada İstanbul’da üretim yapmakta olan bir başka sabun firması ile ortaklaşa makinalı sabun üretimine geçer. Bir süre sonra ortağının ayrılmasıyla Ayvansaray ve Tahtakale‘deki fabrikalarında üretime devam eder. Daha sonra fabrikalarını Silahtarağa’ya taşıyan Evyap, 1958 yılında yeni yerinde faaliyetlerini sürdürür. 1967 yılında DURU markalı sabunların üretimi gerçekleşir.
İlk TV tanıtımına 1971 yılında ARKO markası ile girilir.1975 yılında Ayazağa‘daki yeni fabrikanın temelleri atılır. 1980 yılında Ayazağa’daki fabrikaya taşınılır. DURU markasıyla ilgili sabun reklamları 1980’li yılların başında başlar. İlk büyük ihracat 1980 yılında İran’a AMBER markalı sabun ile gerçekleştirilir.
hayat kimya:
1937 yılında tamamı yerli sermaye ile kurulan Hayat Kimya A.Ş., Hayat Temizlik ve Sağlık Ürünleri AŞ, Limaş Liman İşletmeleri A.Ş., Kastamonu Entegre A.Ş. ve Yongapan Orman Ürünleri A.Ş. şirketleri faaliyetlerini Hayat Holding'e bağlı olarak gerçekleştirmektedir.
Hayat Kimya, Temizlik ve Sağlık Ürünleri, BİNGO, TEST, HAS, MOLPED, JOLY, MOLFIX ve BEBEM, PAPİA, FAMİLİA ve TENO markalarıyla ev temizlik ürünleri, bebek bakım ürünleri, kadın hijyen ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve temizlik kağıdı ürünlerini dünya standartlarındaki üretim teknolojisiyle İzmit Yeniköy Entegre Üretim Tesisleri'nde üretmektedir.
ülkeri zaten biliyorsunuz.
demekki neymiş türk malı kaliteli ürünler de varmış. bebeği olanlar için, molfixle prima aynı kalitede
ya kızlar şu oto koltuğu konusunda ne düşünüyorsunuz. BOY 150 CM, KİLO 36 olana kadar diyor ama bizim bebişler daha çok küçük ve destekle en fazla yarım saat oturabilirler. aralıksız oturmaları da zararlı olabilir. o da durursa tabii.
bi yandan riski azaltmak amaç ama bi yerlerde bi yanlışlık var gibi. ikiz, üçüz çocuğu olanlar ne olacak?
yada arabası olmayıp, başkasının arabasında seyahat etmek durumunda olanlar???
daha erken diye almamıştık biz, şimdi ne olacak???
ben çocuğumun sağlığını elbette düşünüyorum ama bu durum aklımı karıştırdı. tam yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakala döndü??? kafamçokkarıştı
selammm
ben annemdeyim çanakkalede.
geziyorum dolaşıyorum kafa dağıtıyorum.
internetten kiralık evlere de bakıyorum arada..
bakalım nasıl olcak.
selam adaşım nasılsın bebeğin nasıl
sanırım 0 aylıktan başlayarak kullanılanları var oto koltukları 3 çeşit oluyor
ilk aylardaki ana kucağı gibidir
bizde yola çıkacağız ben kucakta taşınan çantasında yatırmayı düşünüyorum
hangi marka mamayı veriyorsunuz, memnun musunuz? doktor bana lactum diye bir marka söyledi ama hiç duymamıştım hem de bebek mağazalarında, eczanelerde, markette falan pek göremedim. onun yerine aptamil 1 no alayım diyorum ne dersiniz? benim yedek sütlerim bitti, şimdi yetmediği günlerde mama vereceğim.
bir de kızlar ben burak'a karpuz salatalık yalattım 1-2 kere. ittiriyo ya.. annem bugün yoğurt yaptı onu da yememiş..ittirmiş. benim oğlan ek gıdaya geçemeyecek sanırım, hep süt içecek :) ne yapsam acaba?:uhm:
yaa benim oğlana bişiler oldu sabah 4 ten beri uyumuyo gözünden uyku akıyo ama uyuyamıyo bi türlü dalamıyo neler yaptık tık yok gözleri kan çanağı oldu resmen kakasını yaptı gazı yok karnı tok neden acaba yaa bide sıçrıyo ara ara akşamda çok zor uyudu kucakta gezdirdim tam 2 saat belim koptubilmiyorumkismile
Merhaba kizlar....
Umarim hepiniz iyisinizdir kaç gündür pek giremiyorum misafirlerim vardi
geçmisede dogru düzgün bakamadin
Biz iyiyiz bugün kizim tam 4 aylik oldu alkisalkisalkis
yarinda doktor kontrolumuz ve asimiz var bakalim kilo almismi.
Hepinizi çok öpüyoruz
ben mama vermiyorum o konuda bilgim yok cnm ama yoğurdu açken vermeyi deneyin bide içine çok az pekmez kat benimki öyle yedi biraz bide elma suyu ver onu seviyo bebekler genelde
selam kıslar nasılsınız
emmiyo alara ya hala zorla veriyorum ağzına memeyi karnı aç ama emmiyo işte napıcamı bilemedim zaten az kilosu.artık resmen yuvarlanıyo benim kız.geceleride sırtüstü yatırıyorum bi bakıyorum yüzüstü dönmüş mışıl mışl uyuyo :)
sevilirem cnm benimkide gece uyumadı naptıysam en sonunda ayağımda sallaya sallaya uyuttum oda zorla hiç böle yapmazdı huylarımı değişiyo ne
mrb güzelim, Miray iyi canım. banyo yaptı uyuyor. bilmiyorum işte, araştırmadım da hiç. ama arabada kucağımda daha iyiydik biz bilmiyorumkismile
tamam da başkasının arabasına binmiyor musunuz hiç???
o zamna ne olacak???
başkasının arabasına binicem diye araba koltuğumu alıcam kız. heee çok istiyorlar ise belirlersinler bebekleri hediye etsinler bebek firmaları ile yaptıkları anlaşmadan düşerler.dün bir bugün iki hemen chicco reklam vermeye başladı
yaa benim oğlana bişiler oldu sabah 4 ten beri uyumuyo gözünden uyku akıyo ama uyuyamıyo bi türlü dalamıyo neler yaptık tık yok gözleri kan çanağı oldu resmen kakasını yaptı gazı yok karnı tok neden acaba yaa bide sıçrıyo ara ara akşamda çok zor uyudu kucakta gezdirdim tam 2 saat belim koptubilmiyorumkismile
sanırım bu aylarda aynı olacak bebeklerimiz.bizde 320gr aldık topu topu...((
ya hülyam aynısı bended var sorun.defneyle güya ek gıdaya geçtik ama çok zor yiyo.bazende aglıyo sanki yemeyecegim zorlama den gibi gözüme bakıyo.benimde bu kızla işim varr.bide emmeyi reddediyo..bende ne yapacagmı şaşırdım.doktorumuz eger 15 güne kadar ek gıdayı redederse getir dedi.bakalım..
ya bu bebelere bişiy oluyo büyüyorlar.büyüdükçede huyları degişiyo..
ah be kuzum 1 haziran itibariyle oto koltugu zorunlu hale geldi...offf çok pahalılar yaaa...başkasının koltugunada binsen oto koltugu omacakmışş.cezasıda var yani..(((
iyiki bi çoçuk doğurduk :bbo: hepsi bizimi buldu.klava:
Merhaba kizlar....
Umarim hepiniz iyisinizdir kaç gündür pek giremiyorum misafirlerim vardi
geçmisede dogru düzgün bakamadin
Biz iyiyiz bugün kizim tam 4 aylik oldu alkisalkisalkis
yarinda doktor kontrolumuz ve asimiz var bakalim kilo almismi.
Hepinizi çok öpüyoruz
iyiki bi çoçuk doğurduk :bbo: hepsi bizimi buldu.klava:
benim kıza az önce ilk defa havuç suyu verdim.ehh fena degildi.iki yüzünü buruşturdu ama içti...
ben bi doktorunu arayayım bakalım idrar sonuçlarımız ne çıkmış..
meyvenin suyunu nasil yapiyorsun cnm?
canım katı meyve presi var evde.onla yapıyorum.çok iş görecek.bence alın ..daha sebzelerin suyunu çıkarıp içirecegiz.bence faydalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?