2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Akpak çok fazla temizlemen de iyi değildir belki. Kulak çöpüyle temizlerken ileri de itebilirsin. Bu bölgelerde derin, ince temizlik yapmak hiç iyi değilmiş. Kuzenim şimdi bunun ciddi sıkıntısını çekiyor.

off az önce bir sürü yazmıştım patron geldi, kapattım..

özetle yeniden :)
oğlum dün akşam üstü yoğurdu yemiş, ben de akşam havuç suyu verdim.10-15 cc yedi severek.bu akşam da elma vercem. suyunu mu vereyim yoksa, elma rendesinden geçirip püre halinde mi vereyim? püre için erken mi acaba :uhm:

ya kendimi çok cahil gibi hissediyorum..mesela yoğurt gibi muadil şimdilerde verebileceğimiz başka ne var? sizler neler veriyorsunuz? 1 gün yoğurt bir gün ondan versem. pirinç unu ile mama falan yapıyor musunuz? pek faydalı değil diye okumuştum sanki :uhm:

mesela şimdi muz,kivi yiyebilir mi? çok ağır olur dimi? armut yer ama heralde..

ayy amaaann ne çok sorum,sorunum var. ben biraz araştırayım bari bu işi haftasonunda :)

bu arada akşam mama alayım dedim, aptamil 25 lira. yuh ya ne kadar pahalı.Allah mama verenlere güç versin,anne sütlerini artırsın.. bedava o :)

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis ağzına sağlık valla.gece bi kere kalsalar ertesi gün 50 kere söyleniyorlaruykusuz kaldım diye.

Derya kendin götür canım okuma yazman var çok şükür hiçte minnet etme.ama ona kızıpta gitmemezlikte etme sakın ıdrar yolları enfeksiyonu gibi inşallah çabuk gezer ne kadar erken gidersen kuzunun tedavisi o kadar cabuk yol alır ciddi birşey değil ama şişini yaparken yanma yapar geçmiş olsun canım.

hülyacım bence sen bu hafta havuç suyuna devam et...elma verme bence karıştırma yani..alerji varmı yokmu anlarsın...neye alerjisi olduğunu bilirsin..pirinç ununu devam mamasıyla yaparsan daha faydalı diye biliyorum..muz ve kivi için daha erken..armut yiyebilir...püre içinde daha erken suyunu ver sadece...

Ben de karıştırmamak gerek diye biliyorum. Verirken de çok vermemek lazımmış ilk etapta. Elma,havuş, şeftali armuttu sanırım ama çok emin değilim. Nerde okuduğumu tam hatırlamıyorum. Hatta yoğurt 5. ay mı 6. ay mı neydi.

Canm püre olarak verebilirsin. benim oglum biz ne yiyorsak onlardan birazcık tadıyor.

Akşam sofradayız bizimki başladı aglamaya .Altını sofraya oturmadan değiştirdim karnını doyurdum suyunuda içti uyku saatinede daha var.Hiç bir sorun yok yani. Emzik veriyorum atıyor emziriyorum emmiyor altına baktım temiz. Ben bunları yaparken o canı yanmış gibi ağlıyor.Eşim dediki oda bizim yediklerimizden yemek istiyor. Söylemesi ayıptır tavuk vardı sofrada tavukta piştimi kokusu bütün evi sarıyor zaten oglum ben iş yaparken benimle birlikte mutfakta salıncagında sallanıyor. Çocuk kokusunu duydu tabitavuk yicekmiş ben anlıyamadım. Tavuk verdim küçük bir parça elimle ezip ama nasıl yiyor sanki cocuk 2 gündür aç ağzını şapurdata şapurdata. Vermeyince yine aglıyor. Baya bi yedi. Ben artık azda olsa veriyorum anlıyacagın bişey olmaz .Yutabiliyorlar.Kaşıgı gelirken görüp agzını açan bebek yutamazmı hiç.

yoğurtu bal şeker olsun.havuç tek başına garip bi tat elma ile karıştırsan !

püre için erken gibi tadına alışsaydı biraz 1 hafta meyve suyu git sonra püreye başla derim . (derim falan diyom ama aslında çoook araştırdım k k da tecrübeli analara soruyom kuzuenlerım var komsum var 1 tasında bebeişleri tecrübeden yaralanıyorum. bizzat fikirlerim değil çoğu)
ben prinç ununu denedim tarifi ek besinlere geçişte yazıyor duru sevdi ama kof şişirmesin diye 2 günde 1 kere 100 cc ye göre veriyorum.
muz kivi ağır tabii ama 6. aydan sonra muz da verilecek.
seftali-armut-elma püresi verebilirsin haftaya mesela.
evet mama işi zor valla

aman aman allah korumuş.bunla geçmiş olsun.dikkat etmek lagzım artık dönmeler egilmler başladı..

evet ya bunların damak tadı aynı galiba neyse evlerinde şunumu pişirsekt derdi olmaz bariikaydirigubbakcemile3

sagol canım..bencede önemli olan sagılgıydı.çok şükür temiz çıktı.

hadi kızlar ben kaçar...kahvaltı hazırlıcam..büyük sıpam uyandıııı...gelin beraber yiyelim...ne güzel olur valla...çok severim kalabalıkta kahvaltı yapmayı.......

ay bende ön çok menü olarak kahvaltıyı çok severimm...

canım meyvelerin öncelikle suyunu ver.elma armut ve havuç suyu.ama ilk üç veya dört gün aynı şeyleri ver çünkü hem alışması için o yiyecege hemde alerjiyapacakmı bilinmesi için.ben üç gün meyve olarak sadece elma suyu verdim.dün havuç suyuna başladım.yogurda başlayabilirsin.ben başladım.içine elma püresi ve elma suyuda katıyordum dün hoşuna giderek yedi.
muz 6.ayran sonra veriliyo.
kivi bir yaşından itibaren veriliyo.

ben dün evde yoğurt yaptıııııııım ve kıvamı süper oldu hani tutmaz yapa yapa alışırım dedim ama yaptım valla hemde mayasını baybmix kullandım.dr lar yoğrt mayalayamazsan baymmix ver diyor gerek yok valla çokta kolay sabah bi baktım tutmuş bi sevdim ki.bugün bizimki yoğurt yiyecek.

yaren yanlış yazdım sana kafam bi dünya meyvenin rendeden geçirdiğin halini verme yutamaz ama püresini yutar tabii.rondodan geçir istersen.ben cam rendede yaptım ama güvenemedim orda kalan posalı püresini yiyemez diye denemedim.

kızlar evde yapılan şu pirinç ununu tavsiye etmem.evet besleyici bi degeri yok.ama bebek maması katılarak verilebiliniyormuş.ama ben şu milupanın pirihçlimasası nı alacagım.haftasonu alışveriş yapacagım.
dün kızıma elma suyu ve püresini yogurda karıştırıp verdim.önce 2 çay kaşıgı yiyen kızım 6 kaşık yedi valla.bundan sonra böyle verecegim.tavsiyedir..
sonra bide mercemik çorbası yaptım.tabi bizim usulü degil.bebek çorbası usulü.ayy pek sevdi.yarım fincan verdim.hepsini içtii.çok mutlu oldum....

hıım tamam kızlar çok sağolun. ben 4 gün sonra falan elmaya geçeyim. süper ya valla sizi çok seviyorum..

kızlar sadece annesütü verenler su veriyomusunuz.
ek bişey vermedim...havalr çok sıcak ihtiyaç duyarmı acaba ya..

demetcim aramıza hoşgeldin..benim kızım ne biberon alıyo nede emzik alıyo.çok ugraştım ama verdiremedimm.bence alıyorsa aynısını bulmaya çalış.internettende araştır..
akpak be kuzunm senin kocana diyecek bi lafım yok.senin koca degişmeyecek sanırım.bunu böyle kabul et istersen.degilse kendini yıpratıp duruyorsun.kendin daha çok üzülüyorsun....üzülmeee...lütfen....bence çubuk kullanma allah korusun zedeyelebilirsin bölgesini.risk alma yanii.elinden geldigince pamukla temizle o bölgeyi.yukardan aşagıya dogru.tabikide sende biliyorsundur bunları ama diyeyim dedim.bence bi doktora götür allah kuorusun enfeksiyon olabilir belkide...

az önce gemide ölen 19 yaşında kayserili Furkan Doğan'ın cenazesini üniversitenin hastanesinden aldılar, camiye götürüyorlardı namazı için. bizim şirketin önünden geçti konvoy. kelime-i şehadet getiriyorlardı..o kadar içim acıdı, o kadarki anlatamam :gitme: düğüm düğüm oldum, gözyaşımı zor tutuyorum, sözün bittiği yer :gitme:

19 yaşında gencecik,körpecik..Allah tüm ölenlerin mekanını cennet etsin, ailelerine gani gani sabır versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…