Elifcim geçmiş olsun.Bebişlerimize bişey olmasında bize ne olursa olsun dimi.İnsan hep onlar iyi olsun diyor .Ona gelecek bütün kötülükler bana gelsin yeterki bebişime bişey olmasın diyorum hep ben.Annelik cok farklı bir duygu gercekten.
Akpakcım iyi bişey olsaydı gonca derlerdi dimi iyi bişey değilki koca demişler. :)
off az önce bir sürü yazmıştım patron geldi, kapattım..
özetle yeniden :)
oğlum dün akşam üstü yoğurdu yemiş, ben de akşam havuç suyu verdim.10-15 cc yedi severek.bu akşam da elma vercem. suyunu mu vereyim yoksa, elma rendesinden geçirip püre halinde mi vereyim? püre için erken mi acaba :uhm:
ya kendimi çok cahil gibi hissediyorum..mesela yoğurt gibi muadil şimdilerde verebileceğimiz başka ne var? sizler neler veriyorsunuz? 1 gün yoğurt bir gün ondan versem. pirinç unu ile mama falan yapıyor musunuz? pek faydalı değil diye okumuştum sanki :uhm:
mesela şimdi muz,kivi yiyebilir mi? çok ağır olur dimi? armut yer ama heralde..
ayy amaaann ne çok sorum,sorunum var. ben biraz araştırayım bari bu işi haftasonunda :)
bu arada akşam mama alayım dedim, aptamil 25 lira. yuh ya ne kadar pahalı.Allah mama verenlere güç versin,anne sütlerini artırsın.. bedava o :)
Canm püre olarak verebilirsin. benim oglum biz ne yiyorsak onlardan birazcık tadıyor.off az önce bir sürü yazmıştım patron geldi, kapattım..
oğlum dün akşam üstü yoğurdu yemiş, ben de akşam havuç suyu verdim.10-15 cc yedi severek.bu akşam da elma vercem. suyunu mu vereyim yoksa, elma rendesinden geçirip püre halinde mi vereyim? püre için erken mi acaba :uhm:
ya kendimi çok cahil gibi hissediyorum..mesela yoğurt gibi muadil şimdilerde verebileceğimiz başka ne var? sizler neler veriyorsunuz? 1 gün yoğurt bir gün ondan versem. pirinç unu ile mama falan yapıyor musunuz? pek faydalı değil diye okumuştum sanki :uhm:
ayy amaaann ne çok sorum,sorunum var. ben biraz araştırayım bari bu işi haftasonunda :)
bu arada akşam mama alayım dedim, aptamil 25 lira. yuh ya ne kadar pahalı.Allah mama verenlere güç versin,anne sütlerini artırsın.. bedava o :)
günaydın havvacım...kaç gündür denk gelemiyoruz seninle...esram nasıl...öp yerime kokla onu...
Sağol canım. İyi maşallah Esracık... Senin paşalar nasıllar...
kızlar bugün nasıl kötü bişiy oldu nasıl kötüü anlatamam
mutfaktayım gencerde pusetinde(taşıma koltuğu) mutfakta küçük masam var puset onun üzerinde yarım oturuş şeklinde idi.komşumun oğlu var 5 yaşında gencerde gencer hiç ayrılmaz zaten yanından ne yaptı nasıl oldu bilmiyorum ayak kısmından bastırınca olanlar oldu kuzum aşağıya nasıl düştü nasıl tuttum bilmiyorum sanki ağır çekimde düştü ben tuttum tutamadım hatırlamıyorum bile ben ağlıyorum oğlum ağlıyor ama nasıl ağlaşıyoruz anlatamam kızlar.. allah ım bütün bebişlerimizi korusun hepsine sağlık sıhhat versin.kimsenin başına gelmesin çok şükkürki bişiy olmamış yavruma:Saruboceq:
dünürüm bizimkilerin damak tadı uyacak o zaman birbirine :roflol:
ayy canım benim. Allah korumuş..yükseğe koyma bari bi daha.sadaka falan vermek lazım aslında böyle durumlarda..
canım öğle arasında eve geleceksen gerek yok gibi. sabah emzirirsin, öğlen bir de akşam. aralardada mama yer.yeter bence. ama akşam çkışta kullancaksan süt iznini, sağ bence öğlen içmiş olur.ben dün de demiştim medela mini elektrikli kullanıyorum. elektrikli olması büyük avantaj, günde 3 defa sağıyorum çünkü ,elle sağsam baş olmazdı heralde.çok da güzel çekiyor. ama sesi çok çıkıyor, bizim ofis çok sessiz olduğu için işyerinde kullanmak uygun değil.
eliferdi cnm geçmiş olsun Allaha emanet artık bizim melekler
papatyam tahlillerin temiz çıkmasına sevindim sağlıkları yerinde olsunda bi şekilde doyarlar heralde
akpakcım alarada 2 gecedir çok huysuz durduk yere başlıyo ağlamaya bağıra bağıra kucağımda gezdiriyorum saatlerce öle sakinleşiyo açlıktanda yapıo heralde anlamadım inşallah bu gecede öyle olmaz
ayrıca babalar annelre göre daha rahat sanırım yada daha soğukkanlı ben hemen telaş yapıyorum ama eşim öyle değil
hadi kızlar ben kaçar...kahvaltı hazırlıcam..büyük sıpam uyandıııı...gelin beraber yiyelim...ne güzel olur valla...çok severim kalabalıkta kahvaltı yapmayı.......
hülyacım bence sen bu hafta havuç suyuna devam et...elma verme bence karıştırma yani..alerji varmı yokmu anlarsın...neye alerjisi olduğunu bilirsin..pirinç ununu devam mamasıyla yaparsan daha faydalı diye biliyorum..muz ve kivi için daha erken..armut yiyebilir...püre içinde daha erken suyunu ver sadece...
Canm püre olarak verebilirsin. benim oglum biz ne yiyorsak onlardan birazcık tadıyor.
Akşam sofradayız bizimki başladı aglamaya .Altını sofraya oturmadan değiştirdim karnını doyurdum suyunuda içti uyku saatinede daha var.Hiç bir sorun yok yani. Emzik veriyorum atıyor emziriyorum emmiyor altına baktım temiz. Ben bunları yaparken o canı yanmış gibi ağlıyor.Eşim dediki oda bizim yediklerimizden yemek istiyor. Söylemesi ayıptır tavuk vardı sofrada tavukta piştimi kokusu bütün evi sarıyor zaten oglum ben iş yaparken benimle birlikte mutfakta salıncagında sallanıyor. Çocuk kokusunu duydu tabitavuk yicekmiş ben anlıyamadım. Tavuk verdim küçük bir parça elimle ezip ama nasıl yiyor sanki cocuk 2 gündür aç ağzını şapurdata şapurdata. Vermeyince yine aglıyor. Baya bi yedi. Ben artık azda olsa veriyorum anlıyacagın bişey olmaz .Yutabiliyorlar.Kaşıgı gelirken görüp agzını açan bebek yutamazmı hiç.
yoğurtu bal şeker olsun.havuç tek başına garip bi tat elma ile karıştırsan !
püre için erken gibi tadına alışsaydı biraz 1 hafta meyve suyu git sonra püreye başla derim . (derim falan diyom ama aslında çoook araştırdım k k da tecrübeli analara soruyom kuzuenlerım var komsum var 1 tasında bebeişleri tecrübeden yaralanıyorum. bizzat fikirlerim değil çoğu)
ben prinç ununu denedim tarifi ek besinlere geçişte yazıyor duru sevdi ama kof şişirmesin diye 2 günde 1 kere 100 cc ye göre veriyorum.
muz kivi ağır tabii ama 6. aydan sonra muz da verilecek.
seftali-armut-elma püresi verebilirsin haftaya mesela.
evet mama işi zor valla
aman aman allah korumuş.bunla geçmiş olsun.dikkat etmek lagzım artık dönmeler egilmler başladı..
evet ya bunların damak tadı aynı galiba neyse evlerinde şunumu pişirsekt derdi olmaz bariikaydirigubbakcemile3
sagol canım..bencede önemli olan sagılgıydı.çok şükür temiz çıktı.
ay bende ön çok menü olarak kahvaltıyı çok severimm...
canım meyvelerin öncelikle suyunu ver.elma armut ve havuç suyu.ama ilk üç veya dört gün aynı şeyleri ver çünkü hem alışması için o yiyecege hemde alerjiyapacakmı bilinmesi için.ben üç gün meyve olarak sadece elma suyu verdim.dün havuç suyuna başladım.yogurda başlayabilirsin.ben başladım.içine elma püresi ve elma suyuda katıyordum dün hoşuna giderek yedi.
muz 6.ayran sonra veriliyo.
kivi bir yaşından itibaren veriliyo.
ben dün evde yoğurt yaptıııııııım ve kıvamı süper oldu hani tutmaz yapa yapa alışırım dedim ama yaptım valla hemde mayasını baybmix kullandım.dr lar yoğrt mayalayamazsan baymmix ver diyor gerek yok valla çokta kolay sabah bi baktım tutmuş bi sevdim ki.bugün bizimki yoğurt yiyecek.
yaren yanlış yazdım sana kafam bi dünya meyvenin rendeden geçirdiğin halini verme yutamaz ama püresini yutar tabii.rondodan geçir istersen.ben cam rendede yaptım ama güvenemedim orda kalan posalı püresini yiyemez diye denemedim.
kızlar sadece annesütü verenler su veriyomusunuz.
ek bişey vermedim...havalr çok sıcak ihtiyaç duyarmı acaba ya..
ben sadece emzirirkende şurup verdikten sonra iki çay kaşıgı su veriyordum.agzındaki kötü tadı alsın diyee....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?