ben ek besinler için birşeyler hazırladım burdan mı yazayım yoksa ek besinlere başlıyoruz a mı ?herkez giriyormu oraya.
bende kakım valiz hazırlıyacam malum yarın fatma gider çok şükür geldi beklediğim gün...18 haziranda düğün var 20 sinin akşamı dönecez sizi özlemiycem çünkü ordanda giricem düğün telaşıyla girerbilirmiyim bilmiyom ama daha çok var düğüne kesin girerim yine sizi özlüycem çok mutluyum yupi bursama aileme gidiyorum
ama adam burda kalıyo içimde buruk açıkçası ama geçer yav 15 gün ne ki dimi ama...
hoşbulduk canım neresinden ben hatay üçyoldayımselam kızlarrrrrrrrrr hayırlı cumalar
fotoşcum güle güle git gel bol bol eğlen dök kurtlarını kardeşinide ALLAH mesut etsin...
demet sende hoşgeldin bende izmirdeyim...
ben burak ı uyutup geleyim biyere gitmeyin haaaaa..
canım hepsini yapyımda imza bölumunu bulup yapıştıramadım
Hülya al yavrum.
hepsini araştırarak yazdım kızlar.
YOĞURT: (İLKİNDİDE )
100 cc /100 cc 2 kerede yedirmek için.
220 cc soguk sütü cezveye koyun hatta biraz büyük bi cezve sütlük yadüt 2-3 dk kaynatılır sonra 100 cc 100 cc 2 tane cam küçük kavanoza koydum serce parmagımı batırıp 6-7 ye kadar saydım ılık ama sıcaga bakan bı ılık olacak sonra 1 tatlı kaşığı sütaş baybmix koyum 1-2 kere karıştırdım ağzını kapattım.3 tane havluya sarıp dokunmayacagım -sallanmıyacak olan masanın üstüne koydum önemli olan yer,inden oynatılmaması 4-5 saat sonra baktım katılaşmış sonra alıp buzdolabına koydum 2-3 saat sonra tamam.
(hatta bu hazır mama kavanozları varya onlarda yapanda varmış öğünlük ama benim onlardan yok o yüzden cam ufak kavanozda yaptım)
kızlar denedim maşallah çokta güzel tuttu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SEBZE ÇORBASI (ÖĞLEN YADA AKŞAM ÜSTÜ)
1. HAFTA : 1 HAVUÇ - 1 PATATES 1 ÇAY KAŞIĞI PİRİNÇ(YADA İRMİK) 2 BARDAK TEMİZ SU KAYNAT RONDODAN GEÇİR 2 KÜÇÜK KAVANOZ YAP DOLABA AT.
2. HAFTA
HEP GÜN +1 SEBZE EKLENİR
3-4 YAPRAK MAYDONOZ
1-2 YAPRAK ISPANAK
CEYREK ENGINAR
YARIM KABAK
BROKOLİ
KARNIBAHAR
TAZE FASULYE ........... VE AKLINIZA GELEN DİĞERLERİ.
(Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 5. aydan itibaren akşam (gece değil) öğünü olarak verilir)
(1. HAFTADAN SONRA 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTIN YAĞ KATILIR VE MALZEMELER ARTTIKCA YAĞ VE SU FAZLALAŞTIRILIR.YAG EN FAZLA 1 TATLI KAŞIĞI )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MAMA İLE MUHALLEBİ YAPIMI
100 ml SU
1 TEPELEME TATLI KAŞIĞI PRİNÇ UNU
3 ÖLÇEK DEVAM MAMASI
HAZIRLANIŞI:
KAYNAMIŞ SUYU ÖNCE ILITIN SONRA 1 TATLI KAŞIĞI PRİNC UNU İLE OCAGA ALIN VE PİŞİRİN KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA 2 DK DAHA KARIŞTIRIN OCAKTAN ALIN İÇERİSİNE 3 ÖLÇEK DEVAM MAMASI İYİCE KARIŞTIRIN.ILINSIN TAMAM.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SEBZE ÇORBASINI HENÜZ YAPMADIM AMA PRİNÇ UNU VE YOĞURT YAPIP YEDİRDİM.
MEYVE PÜRELERİNİ FALAN YAZMADIM BİLİYORUZ ZATEN ARADADA KONUŞUYORUZ.
MEYVE SUYU OLARAKTA 50-60 CC YE KADAR ÇIKARTTIM BEN 20 CC FALAN HAVUÇ GERİSİ ELMA.
HAFTAYADA ARMUT VE SEFTALI SUYU VERİRİZ ARTIK.
ARADADA BUNLARIN PÜRESİ.
canım geçmiş olsun allah korumuş
kesinlikle katılıyorum canım anneyiz biz bize yavrularımızın bir gülüşü yeter...
günaydın iyiz canım sen nasılsın...
ya canım öle valla bi baştan beri mama veriyoz ama napçan bide yarısı dökülüyo iştahsızı birazda... aynen ek gıdaya bende geçmedim 6. ay kontrolunu bekliyorum öle dediydi doktor korkuyom gerçi damak tadı gelişsin diye biz yinede tatırıyoz zor işler ama yapa yapa alışcaz bende çok düşünüyom bu konuyu ama iyki varsınız güven geliyo bura ile bana
helal canım be ne güzel söz doğru valla....ama yinede ALLAH başımızdan eksik etmesin kız
demekki bu adamlların hepsi aynı ha burcuucm benimkide söleniyo uyuyamadım uykusuz işe gidiyom diye ah bu adamlar...
maşallah paşaya bak sen ya kokmuştur anası onun canı yokmu ya yerim onu ben maşallah bencede bişi olmaz
canım benim kötü oldum allah rahmet eyllesin allah anasına babasın a akrabalarına sabır versin biz bu kadar üzülürken onları düşünemiyorum oy oy...allahından bulsun şu israil...yapanlar...
günaydın canım sanada hayırlı cumalar...
tekrardan hoş geldin demet daha öncede yazdım ama görmedin galiba izmirin neresi hatta izmirden 3 olduk diye yazmıştım...
bencede burcucum...
güle güle git gel canm Allahm seni ve bebeğini korusun bol bol göbecik at :)bende kakım valiz hazırlıyacam malum yarın fatma gider çok şükür geldi beklediğim gün...18 haziranda düğün var 20 sinin akşamı dönecez sizi özlemiycem çünkü ordanda giricem düğün telaşıyla girerbilirmiyim bilmiyom ama daha çok var düğüne kesin girerim yine sizi özlüycem çok mutluyum yupi bursama aileme gidiyorum
ama adam burda kalıyo içimde buruk açıkçası ama geçer yav 15 gün ne ki dimi ama...
Arzumunki pahalı ama bi başka marka var o 84 lira civarıhttp://www.arzum.com.tr/tr/products/?ID=254
bu çok güzelmiş özlellileride çok ama ben fiyatını bulamadım bi bakın arkadaşlar...bulan yazsın bana
shinecim nasılsın canım görüşemedik uzun zamandır pek sık girmiyon kız ahmeti 1 ayşında yapömışın annesi
Ohh ne güzel hava değişikliği iyi geliyor ne zmaan eşime sıkıldım biyerlere gitmek istiyorum desem balıkesire kayınvalidemlere boyluyoruz.orada daha da sıkılıyorum .selam şekerler nasılsınız bakalım dün oğlumla anneannesine gittik sabah kalvaltıya akşama ancak geldik ama ikimizede çok iyi geldi havamız değişti bu arada hala burda hava durumları bir acayip sabah sıcak oluyor bir bakıyorsun soğuyor rüzgar çıkıyor bugünde inanılmaz bir yağmur sıcağı var :sm_confused:
bende aslında aydınlıyım bizde evleneli 30 haziranda 3 sene olacak bende pek bilmiyorum yani sen nerelisin bu arada dugununz varmış hayırlı ugurlu olsun
selam kızlarrrrrrrrrr hayırlı cumalar
fotoşcum güle güle git gel bol bol eğlen dök kurtlarını kardeşinide ALLAH mesut etsin...
demet sende hoşgeldin bende izmirdeyim...
Ayşegülcüm geçmiş olsun canım şimdi nasıl defnecik...
selam şekerler nasılsınız bakalım dün oğlumla anneannesine gittik sabah kalvaltıya akşama ancak geldik ama ikimizede çok iyi geldi havamız değişti bu arada hala burda hava durumları bir acayip sabah sıcak oluyor bir bakıyorsun soğuyor rüzgar çıkıyor bugünde inanılmaz bir yağmur sıcağı var :sm_confused:
bizimki hatırlar unutmaz bu 30 haziranda halasının oglu evlenecek yanı ankaradayız bilmiyom ne yapacak sen nerelisin
kızlar sadece annesütü verenler su veriyomusunuz.
ek bişey vermedim...havalr çok sıcak ihtiyaç duyarmı acaba ya..
QUOTE=akpak;13561901]
hepinize çok teşekkür ederim kızlar çok şüküri bu kadarla atlattık evet çocuk dememek lazımmış heran takipte olmak gerek walla bişiy olmaz demem artık bundan sonra hep kucağımda taşımaya razıyım ben yeterki ona bişiy olmasın
bu arada bugün denizlili kkcıların buluşması var bugün saat 14.30da buluşacaz daha hala burdayım hazırlanmamız gerek ben kaçıyorum çok fazla geçmiş okuyamadım herkese öpücüklerrrr
ayrıca bi arkadaşım doğum yaptı dün akşam 19.30 da olmuş bebek sabah yanına gittik hastaneye allam mini miniiii bizimkiler hakikaten büyümüş onu anladım kızlarr
canım bende vermiyordum hiçbirşey geçen ay dr bize çok sıcaklarda su ver arada dedi pipiden gelen pembemsi kanda bundan olabilir dedi arada veriyorum ben su
QUOTE=akpak;13561901]
hepinize çok teşekkür ederim kızlar çok şüküri bu kadarla atlattık evet çocuk dememek lazımmış heran takipte olmak gerek walla bişiy olmaz demem artık bundan sonra hep kucağımda taşımaya razıyım ben yeterki ona bişiy olmasın
bu arada bugün denizlili kkcıların buluşması var bugün saat 14.30da buluşacaz daha hala burdayım hazırlanmamız gerek ben kaçıyorum çok fazla geçmiş okuyamadım herkese öpücüklerrrr
ayrıca bi arkadaşım doğum yaptı dün akşam 19.30 da olmuş bebek sabah yanına gittik hastaneye allam mini miniiii bizimkiler hakikaten büyümüş onu anladım kızlarr
hıım bende vereyim bari su...foto çektirin bakalım kız...
hayırlıo cumalar kızlar nassınız
oğluşum günde 5,6 kez kaka yapmaya başladı...
böyle ishal gibi sanki
çokda mızmız.hastamı acaba ya
günde en fazla 2 kez yapıyodu
hayırdır hepsimi ishal gibi..biraz su ver istersen.belki susuz kalmıştırr..
hayırlıo cumalar kızlar nassınız
oğluşum günde 5,6 kez kaka yapmaya başladı...
böyle ishal gibi sanki
çokda mızmız.hastamı acaba ya
günde en fazla 2 kez yapıyodu
sanada canım..iyidir...kaç gndür böyle canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?