2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bpa ıle ılgılı son gelısmeler

Dr Brown ve Avent’le olan yazışmalarımızdan tam anlamıyla bir hiç çıktı. ıki firma da kendini bu ürünlerde
“kabul edilir oranda” BPA içerdiğine dair savunuyor. Kendini mi kandırıyor bizi mi kandırıyor belli değil.
En sonunda Berceste’nin yazdığı bir içerikle Sağlık bakanlığına bir mail attık. ıçerik olarak özetle polikarbonat içeren
biberon ve su şişeleri ile ilgili Bakanlığın bir araştırma, kısıtlama yapmadığını öğrendiğimizi ve bundan üzgün olduğumuzu belirttik.
Dr. Brown’a yazdığım gibi endişelerimizi belirttik. Ve Bakanlıkdan bu konu ile ilgili araştırma, düzenlemelerin acil şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini, gerekli denetimlerin yapılarak BPA içeren biberonların yasaklanmasını istediğimizi belirttik.
Fakat bir geri dönüş alamadık. Ülkemiz çocuklarının bir kayıtsızlıkla bu zararlı maddeyi almaya devam etmeye mecbur bırakılacak olmasından dolayı derin endişe duyarak bu konu ile ilgili yaptığım tüm araştırmaları burada yayınlayarak en azından bir kamuoyu yaratmayı umuyorum..
Sağlık bakanlığımızın dışında bazı annelerin de ne kadar kaygısız olduğunu dün yaşadığım bir olay ile anlatmaya çalışacağım.
Dün yine bir cam biberon almak için büyük bir bebek mağazasındaydım. Ekonomik durumu iyi olduğu anlaşılan bir bayan da 1 yaş üstünde olduğu çok belli bebeği ile biberon bakıyordu. Görevli bayana hangisinden alsam diye sordu falan. Bu konuda araştırma yapmamasını güvenilir olduğunu düşündüğü markalardan almak istemesi bence çok normal. Fakat ben orda istemeden de olsa karıştım ve dedim ki “Ben sizin yerinizde olsam cam biberon alırım” (çok fazla açıklayacak da vakit yok) ” Polikarbonat içeren biberonlar sağlığına zararlı madde içeriyor”.
Kadın bana çok zevzekmişim gibi bir bakış attı ve sanane dercesine (aslında haklı) ve dedi ki: “Zararlı olduğunu ben de biliyorum ama cam biberon kırılabilir falan”. Ben de “Siz bilirsiniz tabii” dedim ve ayrıldım.. Zararını gerçekten biliyor muydu bilmiyorum ama biliyorsa bence daha vahim.. Neyse uzatmayım bu konu uzar gider.
Ben de bu konuda yazmaya devam edeceğim.

merhaba kızlar nasılsınız okuyorum da ne kotumus ya ama bıberonla vermesek emzık vermesek halımız ne olcak benım herseyım hpılıps avet ama yıne korkuyom vala hep zararlı dıye

buda avebtın cevabı dır

Merhaba anneler,

Dün sayfalarda dolaşırken, BPA konusunda bir sohbet başladığını görüp, Philps Avent tarafından da bir açıklama getirme gerekliliğini hissettik. Öncelikle BPA, özellikle polikarbonat plastiklerin ve epoksi reçinelerin üretilmesinde kullanılan kimyasal bir maddedir. Polikarbonat plastik, bebeklerin yaralanmasına neden olabilen kırılma ve çatlamalara karşı daha dayanıklı olması nedeniyle biberonlarda (su şişeleri, tıbbi cihazlar, spor ekipmanları, vb.'nin yanı sıra) kullanılmaktadır. Bazı bilim adamları, özellikle biberonlar aşırı yüksek sıcaklıklarda ısıtıldığında BPA’nın plastikten biberondaki sıvıya karışabileceğinden ve bu kimyasalın vücudu, özellikle küçük çocukları etkileyebileceğinden endişe duymaktadır. Bugüne kadar BPA’nın insanlar üzerindeki etkilerine ilişkin kesin sonuçlu bir çalışmanın bulunmadığını ve bugün elimizde olan kanıtların yalnızca temel olarak fare gibi laboratuar hayvanları üzerinde yapılan deneylere dayandığının belirtilmesi önemlidir.

BPA hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz bağlantılar;
+ Avrupa Gıda Güvenliği ıdaresi (EFSA Topic: Bisphenol A)
+ Federal ılaç ıdaresi (Bisphenol A (BPA))
+ Almanya Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR - Selected questions and answers on bisphenol A in baby bottles and baby bottle teats)
+ ABD Ulusal Çevresel Sağlık Birimleri Enstitüsü (Since You Asked - Bisphenol A)
+ UK Ulusal Çocuk Doğum (Info Centre - NCT fact sheet on Bisphenol A - NCT)
+ Bisphenol A.org (Bisphenol A - About Bisphenol A: Who We Are)

Philips Avent olarak Şubat 2010’dan bu yana global üretim anlamında, bebek besleme çözümlerimizi sadece BPA içermeyen malzemelerle üretmekteyiz. Sadece BPA içermeyen bebek besleme çözümleri üretmeye başlamamızı, müşteri taleplerinde ortaya çıkan değişimler belirledi. Dolayısı ile Şubat 2010'dan önce üretilen tüm bebek besleme çözümleri ürünlerimize güvenimizi sürdürmekteyiz, bu ürünler halen piyasada bulunmakta ve kullanılmaktadır. Yeni BPA içermeyen bebek besleme çözümlerimizin yanı sıra, bu bebek besleme çözümleri, dünya çapında düzenleyici kuruluşlar tarafından belirlenen standartları karşılamakta ve aşmaktadır. ıngiltere, ABD, Fransa, Almanya, ısveç, Norveç ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan bu düzenleyici kuruluşlar, bebek ürünlerinin tüketimine ilişkin çok katı yönetmelikler uygulamaktadırlar.

Ayrıca biz ebeveynlerin kafasını kurcalayan "Philips AVENT eski BPA stoklarını daha zayıf yönetmeliklere sahip ülkelere mi naklediyor?" sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz.
Şubat 2010’dan sonra üretilen bebek besleme çözümlerimizin bulunurluğunda yerel seviyede bazı farklılıklar olmasının sebebi lokal tedarik zincirimizin çalışma biçimindeki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Türkiyede BPA içermeyen ürünlerimizin gümrükten çekilip satışa hazır olma süreci 8 ay sürmüştür. Haziran 2009’dan bu yana bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Mayıs başından itibaren tüm bebek mağazalarinda BPA içermeyen ve polietersülfon’dan üretilen biberon ve pompaların satışına başlıyor olacağız. Bu ürünler ile ilgili daha detayli bilgiye Philips - Ekstra dayanıklı doğal besleme biberonu 260ml Yavaş Akış Emziği - SCF663/17 - Biberonlar - Biberonla besleme - Anne ve çocuk bakımı ulaşabilirsiniz.

Eger daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa bize direk tuketici.danisma@philips.com ya da 0800 261 33 02’dan ulaşabilirsiniz.

buda avebtın cevabı dır

Merhaba anneler,

Dün sayfalarda dolaşırken, BPA konusunda bir sohbet başladığını görüp, Philps Avent tarafından da bir açıklama getirme gerekliliğini hissettik. Öncelikle BPA, özellikle polikarbonat plastiklerin ve epoksi reçinelerin üretilmesinde kullanılan kimyasal bir maddedir. Polikarbonat plastik, bebeklerin yaralanmasına neden olabilen kırılma ve çatlamalara karşı daha dayanıklı olması nedeniyle biberonlarda (su şişeleri, tıbbi cihazlar, spor ekipmanları, vb.'nin yanı sıra) kullanılmaktadır. Bazı bilim adamları, özellikle biberonlar aşırı yüksek sıcaklıklarda ısıtıldığında BPA’nın plastikten biberondaki sıvıya karışabileceğinden ve bu kimyasalın vücudu, özellikle küçük çocukları etkileyebileceğinden endişe duymaktadır. Bugüne kadar BPA’nın insanlar üzerindeki etkilerine ilişkin kesin sonuçlu bir çalışmanın bulunmadığını ve bugün elimizde olan kanıtların yalnızca temel olarak fare gibi laboratuar hayvanları üzerinde yapılan deneylere dayandığının belirtilmesi önemlidir.

BPA hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz bağlantılar;
+ Avrupa Gıda Güvenliği İdaresi (EFSA Topic: Bisphenol A)
+ Federal İlaç İdaresi (Bisphenol A (BPA))
+ Almanya Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR - Selected questions and answers on bisphenol A in baby bottles and baby bottle teats)
+ ABD Ulusal Çevresel Sağlık Birimleri Enstitüsü (Since You Asked - Bisphenol A)
+ UK Ulusal Çocuk Doğum (Info Centre - NCT fact sheet on Bisphenol A - NCT)
+ Bisphenol A.org (Bisphenol A - About Bisphenol A: Who We Are)

Philips Avent olarak Şubat 2010’dan bu yana global üretim anlamında, bebek besleme çözümlerimizi sadece BPA içermeyen malzemelerle üretmekteyiz. Sadece BPA içermeyen bebek besleme çözümleri üretmeye başlamamızı, müşteri taleplerinde ortaya çıkan değişimler belirledi. Dolayısı ile Şubat 2010'dan önce üretilen tüm bebek besleme çözümleri ürünlerimize güvenimizi sürdürmekteyiz, bu ürünler halen piyasada bulunmakta ve kullanılmaktadır. Yeni BPA içermeyen bebek besleme çözümlerimizin yanı sıra, bu bebek besleme çözümleri, dünya çapında düzenleyici kuruluşlar tarafından belirlenen standartları karşılamakta ve aşmaktadır. İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, İsveç, Norveç ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan bu düzenleyici kuruluşlar, bebek ürünlerinin tüketimine ilişkin çok katı yönetmelikler uygulamaktadırlar.

Ayrıca biz ebeveynlerin kafasını kurcalayan "Philips AVENT eski BPA stoklarını daha zayıf yönetmeliklere sahip ülkelere mi naklediyor?" sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz.
Şubat 2010’dan sonra üretilen bebek besleme çözümlerimizin bulunurluğunda yerel seviyede bazı farklılıklar olmasının sebebi lokal tedarik zincirimizin çalışma biçimindeki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Türkiyede BPA içermeyen ürünlerimizin gümrükten çekilip satışa hazır olma süreci 8 ay sürmüştür. Haziran 2009’dan bu yana bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Mayıs başından itibaren tüm bebek mağazalarinda BPA içermeyen ve polietersülfon’dan üretilen biberon ve pompaların satışına başlıyor olacağız. Bu ürünler ile ilgili daha detayli bilgiye Philips - Ekstra dayanıklı doğal besleme biberonu 260ml Yavaş Akış Emziği - SCF663/17 - Biberonlar - Biberonla besleme - Anne ve çocuk bakımı ulaşabilirsiniz.

Eger daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa bize direk tuketici.danisma@philips.com ya da 0800 261 33 02’dan ulaşabilirsiniz.

Sayın Müge D ve tüm anneler,

Öncelikli olarak firma yetkilisi kimliğiniz ile verdiğiniz bilgilerin tarafsızlığından şüphe duyduğumu belirtmem gerek. Endişe duyduğum konuyu Avent yetkililerine danıştığım zaman, aldığım cevap, savunma şeklinde BPA'nın zararlı olmadığı yönünde idi ki, sizin bu yazınızdan anladığım kadarıyla şu anda hala aynı savunma taktiği devam etmekte. Lütfen şunu kabul edelim, BPA insanlar için zararlı bir madde olma ihtimali yüksektir, hatta pek çok araştırma sonucuna göre kanıtlanmıştır, en fazla söylebileceğiniz şey, konunun araştırılmakta olduğudur. Lütfen ama lütfen zararlarını inkar etmeyin! Deneyler elbette ki, fareler üzerinde yapılacaktır! ınsanlar üzerinde yapılmasını ve bu insanların kanserden ölmesini ister miydiniz? Buna göz yumar mıydınız? Bu durumlarda insan vücuduna en benzeyen hayvan üzerinde inceleme yapılır. Sapma değerleri hesaplanır, istatistik sonuçlar ortaya konulur. Nitekim hayvanseverler arasında bu konuya da karşı çıkanlar vardır. Dünya üzerinde sizin dışınızda hiçkimse fareler üzerinde denenmiş birşey, insanda da mı aynı etkiyi gösterecek diye savunma yapmaz. En azından bilimadamları arasında!

Bununla birlikte eğer iki canlı arasında sistem farklılıkları varsa, bunlar da gözönüne alınarak, farklarla birlikte açıklamalarda bulunulur. Nitekim örnek verdiğiniz ıngiltere'nin devlet sağlık kuruluşu NSH bu farkları ve insan üzerinde denenmiş bir durumu da gözönüne koyarak asağıdaki yazıyı 2009 Mayıs ayında web sitesinden yayımlamıştır ve bu ürünleri kullanmanın sakıncalı olduğunu belirtmiştir:

http://www.nhs.uk/news/2009/05May/Pages/Genderbendingplasticbottles.aspx">'Gender bending' plastic bottles

Güvenirliliğinizi kanıtladığınız ülkeler arasında neden Kanada yeralmamaktadır? Çünkü koskoca bir devlet, BPA'lı ürünler benim topraklarımda satılamaz kararı almış, kanunlarına koymuş ve uygulamaktadır.

BPA içermeyen ürünlerinizin Türkiye pazarına geç giriş sebebi hakkında yazdıklarınız da bana çok inandırıcı gelmemiştir. Birinci sebep, sürecin ne olduğunu ithalat yapan firmalar bilmektedirler ve bunun tedbirini çok rahat alabilirdiniz. Tüm dünya ile aynı anda BPA içermeyen biberonlarınızı Türkiye'de de satabilirdiniz. Ancak şu anda Dubai, Katar gibi yerlerde bile satılan BPA'sız biberonlar Nisan 2010 itibariyle Türkiye'de bulunmamaktadırlar. Çıkışına kısa süre kala, bu tarz yazılarınız, blog yazarlarını davet ederek yaptığınız tanıtımlarınız ile pazardaki yerinizi almaya hazırlanmaktasınız. Ayrıca, şu anda web sitenizde gözlemlediğim kadarıyla Türkiye içindeki pazarlama stratejiniz ürünlerin BPA içermemeleri üzerine odaklanacağına, dikkati bu konuya çekmek, bu nediri alıcılara düşündürmek yerine, BPA nediri bilenlerin almasına yönelik olup, ürün ''Ekstra dayanıklı doğal besleme biberonu'' olarak tanıtılmaktadır. Eğer gerçekten geliş sebebi BPA içermeyen ürünü satmak olsaydı, tanıtımı bu şekilde yapılırdı! BPA hakkında böyle de birşey var diye nihai tüketici bilinçlendirilirdi.

Bir kimya mühendisi anne olarak açık ve net söyleyebilirim ki, cama hidroflorik asid dışında hiçbir kimyasal madde etki etmez. O sebeple, bebeklerimiz için, içimiz rahat bir şekilde tek kullanabileceğimiz ürün cam biberonlardır.

Sakın bana kırılma riskinden bahsetmeyin, zira çocuğumun kanser olmasındansa bu riski göze alabilirim. Ancak, bunun yanında bir anne olarak önlem almayacağımı ve yaratıcı da olamayacağımı da düşünmeyin. Cam biberonlara kırılsa dahi çocuğunuzun eline batmasını önleyen bir kılıfı evde dikmek, yalıtımı sağlamak, bunun takılır, çıkartılır birşey olmasını sağlamak tüm annelerin, büyükannelerin elindedir. Tedbiri elden bırakacağımızı düşünüyorsanız yanılırsınız! O sebeple cama karşı tercih edilmelidir savını lütfen bir kenara bırakınız. Hiç önlem alamayan anneler için de örnek almaları amacıyla şu ürünün bağlantısını verebilirim:
http://thesoftlanding.com/weego-4oz-glass-baby-bottle-sky-blue.html">The Soft Landing® Safe Cups, Dishes, Utensils & Toys

Bunun yanında çelik ürünler de dünya üzerinde mevcuttur yeni yürümeye başlayan bebekler için. Zaten biberon tutamayan bebeklerde kırılma sorunu da yoktur. Araştıran anne bulur! Aynen BPA'nın zararları ile ilgili binlerce yazı bulabileceği gibi. Bu sebeple bu araştırmayı da annelere bırakıyorum. Zira burada tek tek ben istediğim kadar zararlarını içeren linkleri eklesem de, siz de sizin gibi çıkarı olan büyük firmalar tarafından yapılan araştırmaların bulunduğu kaynaklarla karşıma çıkacaksınız ki, yorumunuzda zaten kibarca bunu yapmışsınız. Binlerce, milyonlarca dolarlık kâr elbette ki çöpe atılmaz siz ve sizin gibi firmalar tarafından!

ısterdim ki, Avent gibi bir dev, Medela'nın yaptığı gibi, araştırma sonuçlarını duyar duymaz tüm polikarbonat ürünlerimi piyasadan çekiyorum desin. ısterdim ki, Toys R Us gibi bir firma, ben bu ürünleri mağazalarımda kesinlikle satmıyorum desin. Ama kâr ilişkisi sözkonusu olduğunda bunu demeleri zor, benim de bunu beklemem hayal olur. Onun yerine bu tarz cevaplarla karşımıza çıkar, sus payı BPA'sız ürünleri eve yollar siz ve sizin gibi firmalar...

Ben bütün annelere seslenerek şunu diyorum... Kimyasal ürünlere, petrol türevi ürünlere güvenmeyin. ıç sesinizi dinleyin. Araştırın, kendi kararınızı kendiniz verin. Günümüzde nefes almak bile zorlaşırken, kendi ellerinizle çocuğunuzu zehirlemeyin

Bersu canım teşekkür ederim yaralı ve korkutucu bilgiler
ANAMMM ben derden doğurdum bu kızın nerden korusan öte yandan birşey çıkıyor valla işimiz zor bende kaynatmıyayım artık ılk su sabun ile yıkayıp iyice durulayıp 5-10 dk da ılık suda bekleteyim.
ama dr larda en az 5 dk kaynatın diyor aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsen bıyık.
bazende bu kadar korumak iyimi onuda bilmiyorum herkes bizim gibi internet başında araştıramıyorki bakkaldan alıp biberonu veriyor ee onların çoçukları.
birde neden sadace Avent hakkında bu kadar kötü bilgi anne sadece onu kullanıyor diyemi daha bi dünya marka var sadece avente mi.şimdi hangisinde yokmuş ne almak lazım benim evde en az 6-7 biberon var yedin nanayı.kızımı nasıl koruyacağım peki offf yaaaaakannehir

işteboyle kızlar dahası da var ama suan için bunları yazabılıyorum lutfen kızlar cok dıkkatlı olalım derım bebeklerımız bızler için en degerlı olan varlıklar suan oglum tv ızlıyo sıze yazabılmem için ben tvden kıskanıp ızlememsı için nler neler yaparken bu okuduklarımın karsıında dehset içinde kaldım

suan turkıyede nadırde olsa bpa sız bıberonlar var yada mamayla besleyenler cam kullanabılır yada %100 sıkılon olanlardan kullancaz

Günaydin canim nasilsin
yazdiklarini okuyodum bizim burdada satistan kalkti bisphenol A içeren biberonlar

iyi degılım kac gundr ıng veya turkce makalerler okuyom cok canım sıkıldı onun harıcınde burrda yagmur var yanı benım havam cok sverım bu havaları
sen nasılsın canım

sızın orda nezaman toplandı bpa lı bıberonlar keske bızede haber verseydın bızde daha dıkkatlı olurduk canım sıtem degıl alınma canım olurmu

baska konularda orda ne toplatıyorsa bızede haber ver olurmu canım cunku bızım gıbı2.dunya ulkerıne satısa sunuluyorlar tabı sende bılemezdın ama bundan sonra aklında olsun canım olurmu lutfen

yokcanım elımde dr browsada yollanan msjlar hatta chiccoyada gonderılen masjlar var ama suan ekleyemıyorum sonrada onlarıda ekleyecem olurmu suan ılk olarak aventı ekledım oğlumu uyutayım dıgerıde ekleyecem canım yanlıs anaşılmak ıstemem ok

Uzun ağız, standard BPA'siz.. Türkiye'de satilmayanlardan...
BPA içermeyen biberon..
isteğe göre daha farklı boyda ve ml olarak getirtebiliyoruz. lütfen mesaj atın isteğinizi.
60 ml ( yeni doğan)
120 ml (standart uzun boğazlı)
120 ml (geniş boğazlı kısa)
240 ml (büyük - 1+ yaş için)
hepsi BPA içermeyenlerden.. amerikadan getiriyorum, su an amerikadayim. 10 gün sonra türkiyeye geleceğim.
Sizde bebeğinizi / çocugunuzu düşünüyorsaniz BPA içeren biberonlardan almayin.
size bazı bilgiler;
Annenin çizdirdiği an derler ya hani, ara ara o haller içerisindeyim. Etrafta kol gezen binbir türlü hastalık olunca, babamı kanserden kaybedip yaşanan acı şeyleri bilince, bir de üzerine Ponpon hanım aramıza katılıp, daha loğusa sayıldığım bir dönemde bel fıtığı ameliyatı eklenince duyduğum, okuduğum ne varsa etkiliyor beni. Etkilemesin mi? Söz konusu hayatı daha birkaç aydır tanımaya çalışan, masum, hiçbirşeyden haberi olmayan mini mini bir bebek. Önüne ne konursa yemek, içmek zorunda. Eline ne verilirse oynamak, eğlenmek zorunda. Kişisel tercihleri yok mu? Elbette var. ılk tercihini anne sütüne hayır demekle yaptı ne yazık ki. Oysa annesi onun anne sütü ile büyümesinden, su bile içmeyip yerine anne sütü içmesinden yana hayaller kurmuştu hep. Alınacaklar araştırmasında, listesinde hiçbir zaman biberon olmamıştı. O kadar kat-i idi karar ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hastanede itiraz etse de hemşire ablalarının zoru ile bağıra çağıra içilmeye çalışılan süte yapıldı ilk boykot! Aman kaşıkla mama deneyin dedi süt hemşiremiz. Yer, gök mama, anne, baba, anneanne, kuzen teyze perişan oldu. 3 kabus gibi gün geçti. Ne yaptıysak, ne ettiysek olmadı, küçük hanım emmedi. Süt sağıldı, bizimki cokur cokur sütü içti. Mamaya da hiç itiraz yoktu. Üstelik epey de oburdu. Eh bunlar için de elbet biberon lazımdı!

O güne kadar bu konuyu araştırmayan annenin dövünme zamanıydı. Hemen araştırmaya başlandı. Baba ne olur, ne olmaz diye en azından yaş ve döneme göre bakmıştı. Annenin kimya mühendisi sıfatı öne çıktı. Cam olmalı illa dedi. Hidroflorik asid dışında hiçbir kimyasaldan etkilenmezdi ya cam, ama araştırınca öğrendi ki, anne sütündeki proteinler camın cidarına yapışıp bebeğe gidemezdi. Süslü püslü, en iyi markalarla sunulanlarda bile tespit edilmiş bir de BPA diye bir kimyasalın varlığını öğrendi anne!

Kanada ve Amerikan sağlık bakanlığı halkı bu konuda uyardı diye boy boy haberler çıktı tam da bu sırada televizyonlarda. Türkiye sağlık bakanlığı ne yapmıştı? ıthalat izinlerinin çıktığı onay mercii bu konuda ne demişti? Buna dair haber falan yoktu.

Neydi bu BPA yani Bisphenol A(Bisfenol A) ve neydi sorun olan? Cama benzer şeffaflıktaki polimer biberonların -polikarbonat biberonların- içeriğinde buluyordu BPA ve son araştırmalara göre, hormonal dengeyi bozarak canlıların vücüduna zarar veriyordu. Bütün detayları Evin Kedisi yazmış. Konuyla ilgili birkaç yazısı var hatta. O yüzden ben uzun uzun anlatmayacağım. Sizden Evin Kedisi'ni ziyaret ederek onun yazdıklarını okumanızı ve düşünmenizi rica edeceğim.

Diğer yandan dikkatinizi çekmek istediğim çok önemli bir nokta var. Bazı üretici firmalar, BPA içermeyen ürünlerini kendi ülkelerinin pazarından kaldırarak Türkiye'ye ve Evin Kedisi'nin tespitine göre Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönlendirmekteler. ısteseniz de BPA içermeyen ürün bulamıyorsunuz bu dünya devi firmaların ürünlerinde. Medela gibi duyarlı ve tüm dünyada BPA içermeyen ürünleri ayırım yapmaksızın satan firmalar da var! Ama sorun bunu yapmayanlarda ve bizi *** yerine koyanlarda ne yazık ki. Hele bu Avent - Philips gibi bir dünya devi olunca ister istemez kızıyorsunuz, üzülüyorsunuz.

Gerek bilim insanlarımız, gerek gelişen teknolojimizle bence örnek alınması gereken bir ülke olmamız gerekirken, neden 3. dünya ülkesi sınıfına sokuluyoruz ve neden çocuklarımız, masum bebeklerimiz bu ürünlere mahkum kalıyorlar? Bunu bir düşünüp, neler yapmamız gerektiğine karar vermeliyiz kanımca. Destek verir misiniz? Önerilerde bulunur musunuz?

Not 1: Pazar günü baktığım bebek mağazasındaki Avent biberonların hiçbirinde ''BPA'sız'', ''BPA içermemektedir'' ya da ıngilizce BPA Free yazısını göremedim!

Not 2: Burada yeralan linkte zaten Avent, Türkiye'deki ürünlerinde BPA'sız seriyi piyasaya sürmediğini söylemekte, gerekçe olarak çeşitli standartlara gönderme yapmakta ve ürünlerinde bulunan BPA'nın sağlığa zarar vermeyecek miktarda olduğunu iddia etmektedir. Ama gene de bu ürünleri temin etmek istemeyenlere serbest seçim hakkı tanımayarak, o ürünü almaya mahkum etmektedir!

Not 3: Türkiye Philips Avent danışma hattı ile görüştüm, BPA içermeyen ürünlerin Eylül ayında Türkiye pazarına sunulacağını söylediler. Bu durumda bugüne dek bize seçim hakkı tanımayıp, BPA içeren ürünleri Türkiye pazarında satmaya çalıştıkları için kınama mesajı gönderdim. Sizler de konuşmak, bilgi almak ve kınama mesajı göndermek isterseniz telefon numaraları 0800 261 33 02 ve e-posta adresi tuketici.danisma@philips.com
Not 4: Mesajıma karşılık Türk Phlips'den cevap geldi. Özetle, biz müşteri sağlığına dikkat ederiz, BPA belirli koşullarda zararlı değildir ve adresinizi söyleyin, BPA içermeyenlerinden gönderelim diyorlar.
Ancak ben mesajımda, BPA içermeyen ürünlerin neden Türkiye pazarına hala sokulmadığını, neden tek bir ürün almaya mahkum bırakıldığımızı, ayrımcılık yapıldığını sormuş, buna sebep olan Philips Türk yetkililerini kınamış, bir daha asla bebeğim için Philips Avent ürünlerini kullanmayacağımı, bununla kalmayıp Philips ürünlerini de almayacağımı yazmıştım. Gelen e-posta sorumun cevabı olmayıp, alın bu BPA içermeyen biberonları da başımızı ağrıtmayın ana fikrinin kibarlaştırılmış hali kanımca! Sonuçta tüm isteyen annelerin BPA'lı ürünleri BPA'sızlarla değiştirmesini kabul eden bir açıklama olmadığı gibi, Türkiye sınırları içerisinde BPA'sız Avent ürünü almak isteyen anneler Eylül ayını beklemek zorunda ve öncesinde doğan büyüyen çocuklar da umurlarında değil!!!

Avent'e e-posta göndermek isteyenler için yazdığım mesaj aşağıdaki şekildedir:

Sayın Yetkili,

Bir anne olarak, daha bebeğim doğmadan onun için sağlıklı ve güvenilir ürünlerin arayışına girmiş; Philips Avent ürünlerini çantasından, termosuna, sterilizasyon makinesinden, biberonlarına kadar güvenerek seçmiştim.

Ne yazık ki, Philips Avent hakkındaki son öğrendiklerim, bu güvencenin Türk annelerine, Türk bebeklerine verilmediğini gösterdi. Philips gibi dünya devi bir firmanin insan sağlığına zararlı olduğu tartışılan, pek çok ülkede kullanımı yasaklanan BPA içeren ürünleri, Türkiye pazarına sunması ve bunun dışında başka alternatif bir seçenek bırakmamasını, Türk çocuklarının sağlığı ile oynamasını, anne babaları tek ürüne mahkum bırakmasını bir anne olarak anlamak mümkün değil.

Hele BPA'sız ürünleri dünya pazarına sunmuş iken, adeta eldeki kusurlu malını bitirmeye çalışan paragöz tüccar misali Türk insanına bunu ancak Eylül ayında vermeyi vaat eden bir zihniyeti anlamak hiç mümkün değil.

Philips gibi bir firmadan beklenen Eylül ayında BPA'sız ürünler piyasaya sunulacaktır cevabı yerine tüm dünya ile aynı anda Türk pazarına BPA içermeyen ürünlerin alınması ve BPA'lı ürünlerin değiştirilmesidir.

Tüm dünya ülkelerinden ülkemi ayırt ettiğiniz için, bebeğimi bu ürünleri kullanmaya mahkum ettiğiniz için, Türk Philips Avent yöneticileri de bu duruma izin verdiği için sizleri kınıyor, Türk insanına karşı daha sorumlu ve dürüst olmaya davet ediyorum.

Sorumlu bir anne ve bu toplumun bir bireyi olarak, bir daha Philips Avent hatta tüm Philips ürünlerini kullanmayacağım ve bu durumu da web sitem dahil her ortamda, herkese bildireceğim.

Saygılarımla...

ben kacar sonra gelırım hepınızın bebişlerını opuyorum oğlumla bıraz vakıt gecıreyım ve kahvaltıda yapayım gelırım sızde bulduklarınızı yazın

Canım seni niye yanlış anlıyım sen kendi malını mı satmaya çalışıyorsun sanki sadece okuduklarım hakikaten korkutucu biz bu çoçukları gözümüzden sakınırken neden tr deki çoçuklar kobay gibi kullanılıyor kesinlikle 2. sınıf ülke statürüne koyuyorlar medallanın kini kullandım uzun süre ile doğduğunda lansinoh u kullandım ama bi süredir avent ve bebedor kullanıyorum.
ben avent alamam bi daha dünya para valla paramızla rezil oluyoruz.en iyisi bebedor cam alayım off oda ağır.

Ah be canim ne bileyim ne zaman toplandi bilmiyorum ama satilan biberonlarin hepsinde
bisphenol A yokktur diye yazi yaziyo
bu yazdigin markalarin çogu burda yok zaten
Bunun Türkiyede bu kadar dikkate alinmamasida çok üzücü

slm kızlar yazılanları okudum da hayrete düştüm. daha biberon kullanmıyorum ama sadece küçük bi sulugumuz var. Boşuna demiyorlar cam saglıktır diye.

Oğlum yine hastalandı hırıltısı var birazda öksürüyor yarın doktora götürecegim.
Hıı kızlar cocuklarınızın hareketleri nasıl. Mesela hoppala yaptıgınızda ayaklarını falan gerdiriyirdmu ayaga basmak istermiş gibi.benim oğluşum daha önceleri yapıyordu ama şimdi unutmus yapmıyordu . 2 gündür üstüne düştüm biraz biraz yapıyor. Allah korusun küçük cocukların kalça cıkıklıgından olabilirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…