kaynananlarla komşuyum yani akannehir keşke senle komşu olsaydık kaydirigubbakcemile3
bizde iyiyiz canım temizlik yapıyorum...anm burda burak a bakıyo...bende yapıyorum...bi dünya işim var...bi bakıynm dedim...
7 Diğer : Bisphenol A (BPA), östrojen hormonunu taklit eden bir kimyasaldır ve polikarbonat plastiklerden sızabilir. BPA’ya insanların maruz kalması çok geniştir. Bir Hastalık Kontrol Merkezi (centers for Disease Control) araştırması, araştırılan yetişkinlerin ürelerinde %95 oranında BPA kaydedilmiştir.
Bilim adamları hamile kadınların kanında, plasentada ve göbek kordonunda BPA’ya rastlamıştır, hepsi de hayvanların gelişimini önleyecek orandadır.
Hormonlar bazı kanserleri tetikler: Bisphenol A’nın; prostat kanseri hücrelerini tetiklediği bulunmuştur ve farelerde göğüs hücrelerinde değişikliğe neden olduğu görülmüştür bu aynen insan ve farelerdeki göğüs kanserinin ilk seviyelerine benzemektedir. Bir araştırma yumurtalık düzensizlikleriyle ve Polikistik Over sendromu ile üredeki yüksek BPA oranı arasında bir ilgi bulmuştur bu da doğrudan bize BPA’nın kısırlık nedeni bile olabileceğini göstermektedir.
Yaşamın ilk yıllarında BPA’ya maruz kalmak genetik hasar yapabilmektedir. Araştırmacılar BPA’nın düşük dozlarda bile alınmasının farelerde kromozomal hatalara sebep olduğunu bulmuşlardır ki bu da düşüklere ve doğuştan sakatlıklara neden olabilmektedir. Bir araştırma göstermektedir ki tekrar eden düşükler yapan kadınların kanında düşük hikayesi olmayan kadınlara oranla 3 kat fazla BPA bulunmuştur.
Yayınlanan 115 hayvan araştırmasına göre, BPA’ya en düşük dozlarda bile maruz kalınmasıyla %81 oranında etki olduğu anlaşılmıştır. Bu araştırmaların
%90′ı hükümet ödenekli araştırmalardır.
Bu etkiler şu şekilde bulunmuştur.
— Erken ergenliğe girilmesi ve dişilerde memelerin erken büyümesi.
— Cinsiyet’e bağlı davranışlarda değişiklik
— Testerone azlığı da olmakla birlikte hormonlarda değişiklik
— Prostat büyüklüğünde değişiklik
— Sperm üretiminde düşüklük
— Bağışıklık sisteminde zayıflama
— Hiperaktivite ile birlikte davranış bozuklukları, agresif davranışlarda artış, öğrenme bozuklukları ve davranışlarda çeşitli değişiklikler.
mafoldumben mafoldumben rabbin 2. kuzunu sana bağışlasın derdini kederini hiç yaşatmasın.ayy ağlıycam şimdi çok kötü oldum.elim ayağım boşaldı.
amiiiiiiiiiiin
sağol
bu derdi Allah kimseye yaşatmasın
Rabbim bebeklerimizi korusun
o kadar masumlar ki, hiçbişeyden haberi yok saate bakıp gülüyo mafoldumben
canım sizi üzmek istemezdim sadece çok sinirlendim yazdım işte
Bersu canım teşekkür ederim yaralı ve korkutucu bilgiler
ANAMMM ben derden doğurdum bu kızın nerden korusan öte yandan birşey çıkıyor valla işimiz zor bende kaynatmıyayım artık ılk su sabun ile yıkayıp iyice durulayıp 5-10 dk da ılık suda bekleteyim.
ama dr larda en az 5 dk kaynatın diyor aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsen bıyık.
bazende bu kadar korumak iyimi onuda bilmiyorum herkes bizim gibi internet başında araştıramıyorki bakkaldan alıp biberonu veriyor ee onların çoçukları.
birde neden sadace Avent hakkında bu kadar kötü bilgi anne sadece onu kullanıyor diyemi daha bi dünya marka var sadece avente mi.şimdi hangisinde yokmuş ne almak lazım benim evde en az 6-7 biberon var yedin nanayı.kızımı nasıl koruyacağım peki offf yaaaaakannehir
slm kızlar bayadır giremiyorum
geçen hafta hem cenazemiz hem düğünümüz vardı dedem öldü 4 gün sonra ablam evlendi sersem gibiyim ne üzüntü ne sevinç yaşayabildik Allah böle yazmış napalım dedik geride kalanlara sağlık diyelim
herkes iyidir inş. benim yaramaz uyudu birazdan uyanır gireyim bakayım dedim hepinizi özledim valla
mrb kızlar
okuduklarım çok ürkütücü gerçekten bi anne olarak karmakarışık bi durumdayım allah yavrularımızı korusun
ecenaz ın 4.ay aşılarını yaptırdımda geldim uyuyı şimdi inş kolay atlatır bunuda
zaten antibiyotik alıyo hala yavrum
slm kızlar bayadır giremiyorum
geçen hafta hem cenazemiz hem düğünümüz vardı dedem öldü 4 gün sonra ablam evlendi sersem gibiyim ne üzüntü ne sevinç yaşayabildik Allah böle yazmış napalım dedik geride kalanlara sağlık diyelim
herkes iyidir inş. benim yaramaz uyudu birazdan uyanır gireyim bakayım dedim hepinizi özledim valla
ay yorumunu okuyunca acaba dedim bakteriler daha mı az zararlıdır ki????
ne bileyim ya offffff
ben de medelanın süt sağma makinesi biberonunu kullanıyorum onun dışında iki tane de cam var amaaaaa
yediğimiz herşey plastik içinde marketten et alıyoz steç filmle sarıyorlar of sütler içtiğim suuuuuuuuuuuuu
aaaaahhhhhhhh
hazır su içtim ki şimdiye kadar bebeğimi beslerken ishal olmayım diyeeee
ne büyük hata yapmışım ohaoldumsmile
Yarasın aşısı Ecenaz a.ohh buda bitti şimdi sırada 6. ay aşılarımı var ?.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?