2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ayşegül işin zor bacım herkesin içindede gezemesinki unuttur bencede benim oğlanında uykuya geçişi facia mız mız gözünü ovuşturuyor ağlıyor gözümü kapatayımda uyuyayım demiyor bende ayağımda sallıyorum hemen dalıyor sende öyle denesen en azından diğerinden iyidir bende ayağımda sallamam diyordum ama malesef birtek uykusu olunca öyle uyuyor tabi defnecik mennun olcakmı bakalım benimki sadece bir fikir

maşallah bebişine canım...

valla bizimki de öyle olacak muhtemelen.. sen şimdi ne yapıyorsun mama mı veriyorsun..

inşallah canım.

yok canım emmeye devamm.sütüm var ama tüm güne yetmiyo demekki.ek gıdaya başladık biz.4 ayımız dolduyaa.doktor geçelim bakalım bu ay nasıl olacak dedi..yarasın ne diyeyim..

yok kuzum receteyle alınıyo...
yok kız damlayı sağlıkocağı veriyo..ücretsiz.
bizimki bugün çıkar ortaya dr a gidince sünnet için tartırrız.ama bence düştü baya...
hayırlı olsun tatlıma

abowww senden fena kaynana olur daha şimdiden kıskanıyoooo

geçmiş olsun canım it dirseğine mi benziyo acaba :roflol:
ayşegül canım hagıs de yahudi malı

he valla fena kaynana olur kısakanıyom haaa....:bbo:

ah canım denemezmiyim.poposuyla kendini bi ittiriyo nasıl...anca hafif uykuya geçiş anında sallamaya başlıyorum ozaman seslenmiyo uyuyo.ama geçiş anına kadar edecegini ediyo yaniii..

zeynep kız biraz anlat bari nasıl uyutacakmışız.o kaynak elime geçene kadar yine aynı sorun olacak.emzik alsa bu problemleri yaşamam.ama almıyo velet yaaa..seninki emziklemi uyuyo.yoksa emziksiz yatırıp kendi kendinemi uyuyoo..
iyi bari ailesiyle iyiysen şükür.hhadi nasıl başlarsa öyle devam etsin..

yok canım emmeye devamm.sütüm var ama tüm güne yetmiyo demekki.ek gıdaya başladık biz.4 ayımız dolduyaa.doktor geçelim bakalım bu ay nasıl olacak dedi..yarasın ne diyeyim..

senın ek gıda OLAYI nasıl gıdıyo neler verıyon nası verıyon anlat hele bı bacım

bende sabahları kayısı verıyorum artık hep... 1 kayısıyı cam rendeden gecırıp verıyorum. baya baya ıse yaradı cok guzel kaka yapıyor...
doktorumuz emmeye devam ama aralarda yıyeceklerın tadına baktırmaya başla,ek gıdalara geçişimiz zor olmasın dedi. kayısı ve armut serbest,dıgerlerı tadımlık şu an...
karpuza bı yalanıyo gormenız lazım kaydirigubbakcemile3

Duru da pusette yatmayı seviyor ama annem 10 dk içinde çıkartıyorum 2 büklüm yatılırmı kemikleri eğilecek diyor.ayy ben o kadar çok şeye alıştırmışımki kızda yazık ne desem yapmış yavrum.
annemde pusette uyuyor sonra kendi beşiğine yada güngüz olduğu için annemlerin yatağından.akşamları bende yatağın üstünde uyutup beşiğine alıyorum.2 beşik 2 yatak 1 puset hepsinde uyuyor ama Duyuru özellikle akşam uykusundan önce çok yoruyorlar.teyzeleri-dayı işten gelince gözünü nerde kapatsa hemen uykuya dalıyor.iyice yorun yüzüstü koyun iyice yorulsunlar bacak kollara masaj yapın yatagın üstünde yuvarlayın.belki böyle yorgun olursa yatağına alışır.

kıslar damlayı sağlık ocağındanmı veriyolar

evet canım sağlık ocagından ücretsiz verdiler.hatta ben 2 tane aldım 1 tanesi bende unutursam anneme unuttum diycem annem verecek 2. annemde.

kaydirigubbakcemile3 ciddimisin..kız bi tek baby starmı varr....eminmisin onunda türk malı oldugundann..sempatiksalakcinni

molfix de var canım bizim 2 pakettede 10-15 falşan kaldı bundan sonra molfix e geçiyorum.

aman ayşegül işin zor gezerek memişler fora nasıl emzircen kız odada tur atsan anlarmı acaba annem beni kandırıyor diye .

keyfi yerindeyken sen biberonu dene bi Adanada falanda kolay olur sana .ee meyve suyunu nasıl içiyor kaşıklamı.

ayy Duru'da karpuza bi saldırıyor ağzından çıkartıncada ağlıyor.akıllı verirmiyim ben sana o kadar oda beni kandıracak sempatiksalakcinni

ek gıda olayımız ilk iki gün ekşi vermişim gibi yaptı yandık dedim zor olacak.ama üçüncü gün alıştı.maşallah diyeyim .aman man sizde deyinkaydirigubbakcemile3..çok güzel gidiyoo.yiyoo.
sabah emiyo zaten.
havuç suyu veriyorum.kaşıkla.
yogurt.elma püresi ve suundan katarak yogurt yediruyorum.çokta güzel yiyo.
bide sebze çorbası.pirinç havuç.patatse.kabak hepsini haşlayıp blendırdan geçiriyorum.bide zeytinyagı..
önce yarın fincanla başladım.şimdi dünden beri bir fincan yiyo.
bugün ilk dega havuç susuyla elma suyunu karıştırıp verdim.yine begenerek yedi teyzesi allaha şükürler olsun..
bu kadar..

her yerde değişiik galiba cnm kimi veriyo kimi vermiyo heralde

molfixte deneyeliblirm..tama canım. sagol..
ya almıyo burcu denemedigim yöntem kalmadı almıyo ne bibiron ne emzik.çok üzülüyorum .kolay olundu işim yaa.
evet her şeyi kaşıkla veriyorum.kaşıgı kabul ediyo..

merhaba kızlar nasılsınız bende ozgeye 1 haftayı gectı bır gun 40 ml havuc suyu bır gun 40 ml elma suyu verıyorum afıyetle ıcıyo tabı baska meyvelerınde tadına bakıyoz kayası kıraz kaydirigubbakcemile3

bebeklerın bı rutıne sahıp olmaları gerektıgı yazıyor. mutlaka ve mutlaka dıllerını okumak gerektıgını. her aglamanın farklı bı tonda oldugu ve dıkkat edersek farklı mesajlar verdıgı... su an cok rahatca ıpegın aglamasının tonundan ne ıcın agladıgını anlayabılıyorum mesela. bol bol gozlem yapıcaksın,bebegı gozlemlıceksın... rutıne nasıl oturtucagını kıtapta ayrıntılı olarak anlatıyor. bıraz zor ve fızıksel efor ıstıyor. ıpegın gece uykusuna gecısı cok zordu. ben yatır/kaldır yontemını kullandım. kendı cocuguma en uygun yontem o gıbı geldı. aksamları aynı saatte (kı bu ıpek ıcın 9.30-10 arası oluyor,nadıren de 9 gıbı) uyku belırtısı vermeye basladıgı an ( bu da ıpek ıcın yıne gozlerını ovusturma ve huysuzlanma ) hemen besıgıne koyuyorsun. yarım kundak yapılabılır (ben yapıyorum ıse yarıyor cunku kol hareketlerı kendını uyandırıyor sureklı ) butun bı kundak degıl,bacakları rahatca hareket ettırıp gazını cıkarsın ama kollarını ınce bı battanıyeyle sarınca kendılerını guvende hıssedıyolarmış. bazen emzıgı verıyorum bazen vermıyorum duruma gore. ısıgı kapatıp kendı halıne bırakıyorum. aglarsa hemen kucagıma alıyorum asla ama asla aglamaya bırakmıyorum ve sustugu an tekrar yataga koyuyorum. huysuzlanırsa yanına gıdıp hafıfce konusuyorum elımle gogsune kucuk kucuk "pat pat" lar yapıyorum. yatır kaldır yontemı boyle oluyor. ılk zamanlar 45 dk boyunca sureklı her agladıgında kucagıma aldıgımı bılıyorum 40 kez 50 kez belkı cok daha fazla. ama gunden gune o yataga yattıgında uyuması gerektıgını anladı ve sımdı 10 dk da uyuyo kendı kendıne...
ve mutlaka uyku oncesı ritüelimiz war. her gece ıstısnasız uyku oncesı aynı seylerı aynı sırayla yapıyoruz. bu bızım ıcın once banyo,sonra bebe yagıyla hafıf bı masaj, alt degısımı , emzırme , ve sonra kucagıma alıyorum koltukta bıraz sakın sessız sekılde oturuyoruz (10-15 dk kadar) ve uyku belırtısı verdıgı an besıge koyuyorum...
uyku saatınden 1 saat once çok uyarıcı fızıksel aktıvıtelerı kesıyoruz. kalabalıktan soyutlanıyoruz cunku ıpek cok heyecanlı bı bebek zor sakınlesıyor...
boyle ıste bacım. ılk 1 hafta zor oldu kendı kendıne uykuya gecmeyı cok zor basardı aglıyodu sureklı kucaga al susunca bırak 1 saate yakın cok yordu benı ama sımdı yataga koyunca uyuması gerektıgını bılıyo ve 10-15 dk sonra uyuyor...

butun bunlar cok detaylı bıcımde anlatılıyor kıtapta.
bızımde gunduz uykumuz pek yok sımdı ona el atıcam bıraz bu ewe yenı duzene alışsın da...

ayy Duru'da karpuza bi saldırıyor ağzından çıkartıncada ağlıyor.akıllı verirmiyim ben sana o kadar oda beni kandıracak sempatiksalakcinni
agızlarının tadını bılıyolar kaydirigubbakcemile3
ohhhh masallah nazar degmesın.iştahsız bebek zor ıns hep boyle yer kuzucuk.
ben daha meyve suyu vermeye basladım. ama her gun ıhlamur ıcırıyorum nane lımon ıcırıyorum o ayrı.

afiyet olsun özge hanımaaa.ya bende çok severim havuç suyunu arada kendimede yapıyom içiyom..

bu yöntemi zeynepte denedim.işe yarıyoo.ama defnede az buçuk diyelim daha tam denemedim.bıraktıgım an yaa sanki çocuga işkence yapıyorum gibi bagırarak aglıyo kucak istiyoo.tekrar almıyorum kucagıma emziriyorum.tam gözlerini kahpamış.ben yerine korken özlerini açıyo tekarar başlayıo aglamayaa.off deneyyem bari sürekliii.sagol..emzik çok işe yarıyo aslındaa:'((

canım molfix evybaby babystar canbebe bunlar türk malı bi de bimde satılan varmış ismini bilmiymmm
jenny&willy kaydirigubbakcemile3
bende molfixe gectım cok da ıyı gıbı...
işte sureklılık olmadıgı ıcın ıplerı elıne almıs durumda defne. kıtapta dıyor kı "yapamayacaksan baslama" cunku cocugun aklı karısıyor. bı gun annesı onu gogsunde sıcacık uyuturken bı gun yatagına bırakıyor ve kendı kendıne uyumasını ıstıyor... buda oncacık seyın aklını karıstırıyor. sıkıcaksın dısını sabırla uygulayacaksın. nasıl kucagında uyumaya alıstıysa zamanla yenı duzene de alısıcak. uyku ogretılen bı surec dıyor mesela. bı bebege kendı kendıne uyumasını ogretmek bızım elımızde. nasıl yon verırsek oyle gıder. ıpegın asla bebek arabasında yada pusetınde uyumasına ızın vermedım ılk zamanlar. oraları uyku yerı olarak gormesın dıye. orda uyudugu an uyandırdım. sadece ve sadece besıgınde uyumasına musade ettım. taa kı duzenı oturdu gecelerı kendı kendıne uyumaya basladı o zaman farklı yerlerde uyumasına musade ettım.
zor bacım eger sabırla denemeyeceksen hiç başlama ıyıce kafaları karısıyor mınıklerın sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…