canım ya cok gecmıs olsun :sinifsinif:şimdi aradım ömürün doktorunu idrar kültürümüz vardı sonucunu bekliyorduk bakteri üremesi varmış ilaç verecek galiba yarn bekliyor bizi.
çok üzgünüm...
anam bu cadıyı donence yada oyuncak kesmiyor ıkısıde varBizim ufaklık ilk önceleri göbeğini havaya kaldırıp, ayaklarıyla kendini birden itip yana çeviriyordu.
şimdilerde de kendini yana çevirdikten sonra üstteki bacağını yana atıp yüzüstü dönmeye başladı.
şu an her dönme girişimi mutlu sonla bitmesede 2 denemeden 1 inde dönmeye başladı.
teşvik içinde hafif dönmelerde destek olup yavaşça döndürmek lazım. böylelikle özerk bir şekilde hareket etmenin mutluluğuyla gaza geliyorlar!
yüzüstü yatırınca da kendini iyice kaldırıyo, ayaklarıylada neredeyse sürünüyo...
bende elimle ayak tabanına destek veriyorum, az az ilerliyoruz!:)
bizim kız yaklaşık yarım saat kadar dönence ve diğer oyuncaklarıyla oyalanıyo çok şükür, özelliikle bir süre kendi başına zaman geçirmesini istiyorum. başının üzerinde asılı duran oyuncaklarla oynamayı tutmayı vs. çok seviyor, tavsiye ederim... sesli ve parlak renkli olmaları tercih:)
bence deeee
yatağın bir ucundan bir ucuna 90, 180. 360 derece! dönüşler:)
o günde kucağımdayken yemek yiyorduk, birden elini yemeğin içine bir attı!! her yer salça oldu, Allah'a şükür ki yemek sıcak değildi. çocuklara yakın yerde çay vb. sıcak şeyler, kalem vb. gibi sivri şeyler bırakmamalı, çook tehlikeli, Allah korusunnn
çook geçmiş olsun Allah şifa versin
inşaAllah kolay atlatır, Allah şifa versin...
Allah korumuş gercekten gorunmez kaza işte cok ama cok gecmıs olsun. yerde bırak esracım artık. ben yere yatak attım onun ustunde koltuk tehlıkelı olmaya basladıHastalanan tüm bebeklere çok geçmiş olsun.. kızlar hareketlenmeleri çok acayip hakikaten.. biz de dün çok kötü olduk. Sabah 8 de eşim işe gitmişti tam ben de olumu oto koltuğuna koyup mutfakta tuvalete gitmiştim.. sabit dursun yatakta kalmasın diye ona koydum arkasını da eşim sabitlemişti.Zaten beslemeyi falan hep onda yapıyorum sağlam ya.. tuvaletteyken çaat diye bi ses duydum evde de kimse yok sessizlik ödüm koptu ama ses olmayınca bişii yoktur dedim ama kararsız kaldım.. sonra bi feryattt aaaaaaa diye nefessiz kalmacasına bağırıyordu oğlum hemen paldır külüdür koştum nasıl yaptıya oto koltugunun önünde boylu boyunca serilmişti yere Ömer.. O kadarrr kötü oldum ki...anlatamam.. Nasıl yapmış halıları da yıkamaya göndermiştik taşa yapışmış... kaldırdım zor sustu.. NEyse ki sustu sakinleşti kusmadı neten baktım 50 cm in yukarısı tehlikeliymiş ve susmazsa yada tepki vermezse cok kotu hemen doktora gitmeniz gerekmiş.. Allahtan bişey olmadı ama bak tım gobeginden hoplatarak zıplatıyor kendini... bi yere ayrılamıyorum artık.. zaten ayrılmıyordum yanından ama.. şans işte allahım korumuş..
ah bebegım ya...herkese merhaba sabahtan beri ancak girebildim. bizde nihayet melis hanımın 4.ay aşılarını yaptırdık. ay o aşı olurken ben hiç dayanamıyorum yaa..böyle içim bir tuhaf oluyor o ağlayınca bende ağlıyorum. karma aşısında ağlamadı ama zatürre aşısında çok ağladı... çok canı yandı kızımın sanırım... umarım ateş falan olmadan geceyi atlatırız...
geçmişi okuyamadım henüz umarım herkes iyidir.
hahaha katılıyorum kaydirigubbakcemile3ayyy yavrularimm yaaa kiyamama sizeee :gitme: sizin sancilarinizzz babalariniza gecsinn! hattaaa babannelerinizee :)kaydirigubbakcemile3
dun aksam goremedım bu sabah gordum yazdıklarını. nasıl gectı gecenız? agladımı tekrar?offfff kızlar çok fena oldum ya... melis uykudan bir ağlamayla uyandı yarım saat katıla katıla ağladı. resmen morardı çocuk naptıysak susturamadık. o bir taraftan ağlıyor ben bi tarafta. nasıl panik oldum ya anlatamam.resmen elim ayağım birbirine dolandı. dr.unu aradım. aşı ağrı yapmıştır dedi. fitil ver dedi. şurup versem dedim melisin sesini duydu yok sen fitil ver dedi. ama ben vermeye cesaret edemedim ne kadar paniklediysem. gittim komşuyu çağırdım sağolsun o verdi fitili sonrada battaniyede salladık. sakinleşti biraz uyuyor şimdi. sanki ömrümden ömür gitti valla.... şimdi de ben uyumaya korkuyorum ya gece ateşi falan çıkarsa diye.....
Selam kızlar sabah 5. 30 da Çınarım ateşlendi hastaneye götürdük 38.9 ateşi ama kafası cayır cayır yanıyordu yawrumun hemen fitil verdıler sonra da calpol ıcırdık 8 e kadar hastanede kaldık atesinin düşmesini beklediler 37 ye kadar düşürdük eve geldik şimdi 36,5 a düşmüş bende onu bırakıp işe geldım :çok üzgünüm: aklım evde yawrum uyuyormus ateşi düşmüş ama kafası halen çok sıcakmış doktorumuzu aradım çok damakları kasınıyor ondan olabılır dedi kusması ıshalı olursa getırrısın dedi bakalıkm şimdilik öyle birşey yok bu yawrucuklar hasta olunca ne kötü oluyoruz değilmi
şimdi aradım ömürün doktorunu idrar kültürümüz vardı sonucunu bekliyorduk bakteri üremesi varmış ilaç verecek galiba yarn bekliyor bizi.
çok üzgünüm...
şimdi aradım ömürün doktorunu idrar kültürümüz vardı sonucunu bekliyorduk bakteri üremesi varmış ilaç verecek galiba yarn bekliyor bizi.
çok üzgünüm...
ayyy yavrularimm yaaa kiyamama sizeee :gitme: sizin sancilarinizzz babalariniza gecsinn! hattaaa babannelerinizee :)kaydirigubbakcemile3
açılış benden olsun günaydın kızlarrrrr :hulya:
bızım bocek normalde aksam 9-9.30 da yatar sabah 7.30 da kalkardı. ama bısey oldu 2 gundur saat 6 da kurulmuş gibi dikiliyor. yatagında çığlıklar atıyo kendi kendine konuşuyo gülüyo çok sevimli oluyo ama :kedi:
ama odası bizim odanın dibinde ses olduğu gibi bize geliyo babamız normalde 7.15 te kalkar adamda dikiliyo mecbur erkenden. acaba sıcaktan mı rahatsız oluyo? güneş doğduktan sonra ben bile uyuyamıyorum dogru duzgun bı saga bı sola donmekten...
sıcak rahatsız edıyo sanırım bebelerı. ter ıcınde kalkıyo cunku. dun odasındakı termometreye baktım abartmıyorum 30 dereceydi. gece salonun camı acık yattık ustunde de kısa kollu vardı.
bı ıhtımal belkıde gecelerı tam doymuyor. ama aç kalkmıyor da. rahat 1 saat oyalanıyo kendı kendıne yatagında cunku. aç kalksa da ağlar direk bilmiyorumkismile
ıpek normalde 6-7 saat uyur kalkar emer sonra gerı yatar 2.5 saat daha uyur. hiç şaşmaz ama. gece normalde 4.30 da kalkar 5 te geri yatar sabah 7.30 da da komple kalkardı.
şimdi 3 te kalkmaya başladı 2 gundur. 3.30 da geri yatıyor ve 6 da komple kalkıyor. gece uyanma saatı erkene çekilince sabahta daha erken kalkmaya basladı.
9 da yatarken tam doymuyo olabılır normalde 4.30 da kalkan cocuk 3 te neden kalksın kı baska???
ya sıcak ya aksam tam doymadan yatmaması...
şu tracy ablaya bi daha basvurıyım ben bi el atmam lazım 6 cok erken yıne 7.30 yapmak lazım uykuyu...
veeeeeee bi gelişme daha...
bızımkı 2 gun once donmeye baslamıstı. hızlı çıktı hanım bugunde sırt ustunden yuzustune donuyo sabahtan berı. yerde yatak war onun uzerınde hep ipek. ana sabah bı baktım sırt ustu yatarken pat yuzustu dondu. kolunu bıle kurtardı altından kaydirigubbakcemile3
4-5 kez döndü depara kalktı bızım kız kaydirigubbakcemile3
kızlar bısey daha...
ıpek 2 gundur tuhaf bı ses cıkarıyo. agzını sımsıkı kapıyo "mmmmmmm mmmmmmmm" yapıyo. cıglıklar atıp agular yapması tamam da bu neyın nesı çözemedim. yanağını şişiriyo dudaklarını kitliyo "mm mmmm" yapıyo yüksek sesle :roflol:
ne demeye çalışıyolar acaba kaydirigubbakcemile3Canım çok geçmiş olsun...Allah acil şifalar versin.
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Canım ya sıcaktandır o. Esra nın da bütün uyku düzeni bozuldu.
Esra da yapıyo aynısınııııı
kızlar bısey daha...
ıpek 2 gundur tuhaf bı ses cıkarıyo. agzını sımsıkı kapıyo "mmmmmmm mmmmmmmm" yapıyo. cıglıklar atıp agular yapması tamam da bu neyın nesı çözemedim. yanağını şişiriyo dudaklarını kitliyo "mm mmmm" yapıyo yüksek sesle :roflol:
Burak da annem öğretmiş, "buuuuuuuu" yapıyo.:) bu hareketleri anlatması zor gibi ama böyle dudaklarını öne çıkartıp, titrete titrete buuuuu deniyo ya öyle..bir yandan da salyalar akıyo tabi sıpamdan..
günaydın kızlar özlem geçmiş olsun canımya....
Sağol canım teşekkürler
ahh özlemcim ne zor değil mi,evde hasta bırakıp işe gelmek? şimdi sen nasıl da uykusuzsundur..Allah kolaylık versin canım, inş tekrar ateşlenmez Çınar paşa..
Sorma yarencım uykusuzuluk bır yana hıc umrumda degıl uykusuz kalayımda yavrum düzelsin , ama onu bırakıp işe gelmek en yaralayıcısı....
açılış benden olsun günaydın kızlarrrrr
dun aksam goremedım bu sabah gordum yazdıklarını. nasıl gectı gecenız? agladımı tekrar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?