2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ben kendi yaptıgım yogurtla mayaladım tatlım belkim ondan dünkünden daha sulu oldu
bildiğin koyu kıvamlı ayran
ama tadı gğzel :)

canım mayaladığın andaki sıcaklığı iyi ayarlayamamış olabilirsin serçe parmağımı değdirdiğimde ne sıcak ne soğuk olcak onada dikkat et birde mayaladığın yoğurtda önemli..

ohh sefan olsun. uyusun kuzum. güle güle de kirlensin opuyorumnanaktan

bilmem, ben ordan çok şey öğrendim. ama eskisi gibi ben de takılmıyorum, doğru. bizimki de bişey demiyo daha. dişte yok ortalarda. amaan geç olsun güç olmasın. doğumdaki gibi sabırsızlanmicam iştee aklinialirimsmile

suyu daa hiç ölçmedim tatlım yaaa. karnını doyurduktan sonra, aklıma geldikçe veriyorum been. gün aşırı da ıhlamur içiyor: 80 cc falan.

ben kendi yaptıgım yogurtla mayaladım tatlım belkim ondan dünkünden daha sulu oldu
bildiğin koyu kıvamlı ayran
ama tadı gğzel :)

mayalarken 1 küp şeker yada bi çimdik toz şeker koy. kalıp gibi tutar o yoğurt.

Havva teşekkürler canım oldu sanırım bu sefer
benim kızımda dede ve anne diyo aradada aba baba

maşallah

Son düzenleme:
Kızlar yaptığınız çorbalardan ne kadar veriyosunuz öğlen

1 kase yiyor maşallah benim kuzum.

yoğurt çorbasını çok sevdi. ben de pirinç, patates, yoğurt sabit: hergün başka bi sebze ekleyip yapıyorum. yaptığım yemeklerin de tadına baktırıyorum.

Son düzenleme:
Bende bendemi bi gariplik var dedim benimkide 1 kase yiyor ama maşallah bu bebişler o kadar hareketliki yedikleri ne kadar durcak içinde::))))))))))

offffff yoruldum yaaa...
mutfaktan cıkamadım bı turlu.
ıpegı yıkadım meyve suyu ıctı,yogurdunu yedı,banyo yaptı uyudu sımdı gene.
bende aksama cacık yaptım salata yaptım karpuz kestım sabahta temızlık yaptım derken acayıp yoruldum bugun ya.

ahu bızım kız bıberonla ıcmıyo suyu.
ogun aralarında aldıgı kadar kasıkla ıcırıyorum yada alıstırma bardagıyla ıcıyo.

hulyacım sende benım gıbı gece nobettesın desene. habıre donuyo sonra aglıyo ugras dur. su donme ısını tam kıvırsalar bari...

HAVVA ne beygırı kız anlamadım

Son düzenleme:

ayyy yoruldum okurjken bende bütün gün yaydım bi yemeği zor yaptım valla ne çalışkanım yaaa..

evet cnm yaa tam dönmeyi öğrenseydi hayırlısıyla. :Saruboceq: ben de yoruldum valla. temizlik, çamaşırşimdi de pazara gidcem. çok alacağım bişey yok ama miray hava alsın ve güneş görsün maksat. gelince de banyo faslı ve yemek. yazarken bile yoruldum yaaa.

haydi görüşürüz.

bugun hamaratlık gunumuz desene
haydı gorusuruz canımmm zemuszemus
Zeynepcim aynen derinde gece hep dönüyo onu çevirmekten uyku yok yavvv
yuzustu donuyo orda sorun yok ta gerı sırtustu donemıyo orda problem.2-3 saat yuzustu uyuyo sonra gerı donemıyo basıyo feryadı. kalkıp gerı cevırıyorum uykusuna devam edıyo. ne cadı bunlar yaaa laelaelaelaelae

bizimkide yatağa koyar koymaz yüz üstü dönüyo öyle uyuyo ben çevirmiyom bişey olurmuki yaa..çevirdim bi kaç sefer uyanıyo bu sefer.

bizimkide yatağa koyar koymaz yüz üstü dönüyo öyle uyuyo ben çevirmiyom bişey olurmuki yaa..çevirdim bi kaç sefer uyanıyo bu sefer.
yok kız nolucak ıpekte oyle uyuyo cogu zaman.nasıl rahatsa oyle yatsın.
Bizimki geriyede dönüyom ama nedense korkuyomudur nedir bağırıyo cadılar valla bunlarr
donerken kolunu ayarlayamıyor olabılır. ıpekte donmeye calısıyo ama kolu acıyo sanırım basıyo cıglıgı. oda donerken kolunu acıtıyo olabılır belkı.

kızlar meraba..bugün çok yorucu bir gündü benim için..kuzular durmadan beni istiyorlar yanlarında, hep oyun , hep sohbet istiyorlar..daha odadan çıkmadan ayağa kalkar kalkmaz basıyolar yaygarayı..bir de oğlum kızıma göre daha tembel, mülayim ve korkak bir çocuk..kız bağırınca oğlan korkuyor, ağlarken de katılıyor..ben oğlanı alıp uzaklaştırmak kendine getirmek istiyorum..odayı terk edince kız daha çok bağırıyor..ahh ahh kısır döngü..bir de hava çok sıcak..çok bunaldım bugün çok sıkıldım çoookk..!!

bu sabah üzüm verdim blendırdan geçirip ama haliyle kabukları kaldı..çok sıvı oldu diye içine de 3 tane bebe bisküvisi koydum..bayıla bayıla yediler ama midecikleri kabukları öğütmediğinden durmadan çıkarıyolar..o da huzursuz etti yavruları..bugün herşeyi aynı anda deneyerek de yıprattım biraz galiba onları..çorbalarına pirinç yerine irmik koydum sevmediler..eşim babymix sade bulamamış elmalı almış onu verdim oğlan bayıldı da kız onu da bağıra çağıra yedi..şimdi ikisi de uyudu..ay bi yarım saat sürse de bi sigara içsem bi keyif yapsam diyorum ama önce size selam vermek istedim işte..

dönme meselesine gelince..benim kızım fıldır fıldır maşallah..sürünüyor yerlerde..ama oğlanda tık yok..hiç teşebbüste bile bulunmuyor..kızımın damağı bembeyaz diş gelicek gibi, oğlumun da kaşıntıları vs var ama damakta bişey yok..kızım bababa gibi sesler çıkarıyor ama net bi şekilde "mammmm" diyor acıkınca ağlarken bir yandan da..oğlum da çok net "annnne" diyor "n" harfine ciddi bir vurgu yaparak..başlarda çok kıyasladım ikisini ve çok mutsuz oldum artık öğrendim onlar iki ayrı çocuk, iki ayrı birey ve tabiki farkları olacak normal olan da bu zaten sanıyorum..

yemek meselesi konuşulmuş sanıyorum..çok fazla üzmedi beni kuzularım..sabah mama, 2 saat kadar sonra evde ne varsa meyve (kayısı, şeftali, üzüm, erik, elma), sonra sebze çorbası (patates havuç pirinç ve zeytinyağı sabit ilaveten bir sebze..şu ara kabak veriyorum..yarın taze fasulye ya da brokoli vericem..) akşamüstü birer babymix çoğu zaman ardından bir de mama yiyolar özellikle oğlum ve yatmadan evvel muhallebi..sonra banyo ve 9 gibi uyku eğer 19:30 gibi yedilerse ve saat 10 a yaklaşıyorsa bir mama daha veriyorum..(mama derken biberon mamasını, muhallebi derken de kaşık mamasını kast ettim..mamalar hep milupa,aptamil evde muhallebi yapıcak yoğurtla falan uğraşıcak vaktim neredeyse hiç yok benim..)
ay sonunda da kahvaltıya başlıcaz..ıhlamura labne peyniri,pekmez,bebe biskuvisi ve miktarını gün gün arttırarak yumurta koycaz..bakalım inşallah severler..
ıhlamur ve su verdiğinizden söz etmişsiniz..ben ıhlamur vermedim hiç..suyu da kızım biberonla kana kana içiyor oğlumsa ağzına sürmüyor malesef..
böyleyiz biz işte..inşallah sağlıkla büyüsün yavrularımız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…