günaydınn..
kızlar kaç gündür giremiyorum ya.özledim valla.evde bana pek nete sıra gelmiyo.kardeşimde bende.sanırım ramazan bitene kadar bende kalacak.kalsında ne yapacak ramazanda tek başına lojmanda.hazır yemek var kuzum ortalarda kalmasındaa.işte internete herkes baktıgı için bana pek sıra gelmiyo.neyse nöbete gitti şimdi zeynepten aldım bi bakayım dedim.biz iyiz işte.pek dışarı çıkamıyoruz feci bi sıcak var çok bunaltıyo.klima bir an olsun kapatamıyorum.malum bide kilolar var sanırım ondan dolayı bu yaşıma kadar ilk defa bu kadar terledigimi hissediyodum.kilo bida sıcak.off..
zeynepte bu aylarda kışa denk geldig için çok terlememiştim.bunda valla sırılsıklam oluyorum bi dışarı çıkınca.
ramazandan bahsetmişsiniz kızmek olursba kuvvetim yerinde oldugu sürece tutacagım ben.ablam olmadı bi gün tut bigün ara ver diyo.oda olabilir.yani bakacagım durumlara ama hiç tutmamazlak yapmayacagım.zaten geçen senedende borcum var.hatta zeynepten kalma borcum bile duruyo maalesef.o yüzden birittirmeyi rüşünmüyorum.zaten ek gıdaya geçtiler.bence kesilmez süt yaa.ne bilem denemekte fayda var.
oyuncaga gelince evet ek olarak az azda olsa alıyoruz oyuncak genelde sesli yada parlak oyuncak aıyorum dikkatini çeksin diye.amam bizim daha fazlaya ihtiyacam yok ablasının çok var .beraber kullanablirler.küçüklükten bei oyuncagı durur kızımın.iyi kullandı sagolsun..
ya bu bireron fiesini almadım ben daha alsak iyi olur diyeceim ama her aldıgım gibi bunuda kullanmazsa benim sıpa.malum emzikler.biberonlar.alıştırma bardaklara müzelk olarak beklemekte bizim.(
ilahi burcu güldürdün beni(etrafı batıran ince delikli file)demişsin çok yerinde bi açıklama olmuş bence.....ohhh maşallah çok aç değil ise Duru'da mutlu uyanıyor kahkaha atıyor hatta.dilini ısır Ayşegül aman öyle daha iyi hiç olmazsa kendi kendine oyalanıyorlar.
Aman kardeşin olduda bitti işte.sende kalsın tabii eşin sorun yapmıyor ise yazık ne yapsın lojmanda.bu arada kardeşin niye tek kalıyor ki?tek bekarınız mıydı ?
ee tabii senin hatta Defne'nin Zeynep gibi bi avantajı var.Bende kullandıklarımı sağlam kullanıyorum ben düşünmüyrum ama kardeşlerimin çoçuklarına saklarım 3-5 kullanılan şeyler yazık.
biberon filesi ne Ayşegül .ben yanlış mı anladım bu file hani içine seftali falan koyuyorsun koparak ağzına buyük parça gelmesini engelliyor ama etrafı batıran ince delikli file deli mi.
Biberone takılan bi filemi var.bilmiyorumkismile bende bugün yarın alayım dedim ama yanlış birşey almayayım sonra.
tarifi yazayım hemen:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kadar patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su
(ve ben hergün farklı bi sebze ekliyorum: kabak, maydanoz, bamya, yeşil fasulye, havuç vb)
çorbaya konan kuru nane yada kekik bebeği rahatlatırmış.
yapılışı da: önce pirinç, patates ve eklenen sebze haşlanıyor. sonra suyu süzülüp, yoğurt, 50 ml su ve altını kapatmaya yakın zeytinyağı konuyor. ağzı kapalı soğumaya bırakıp, yedirmeden önce blenderdan geçiriliyor.
inşallah beğenir.
kızlar bu sabah doğumdan önce beraber çalıştığımız bi arkadaş vardı o aradı oda işi bırakmış başka bir yere başlamış aynı yaptığımız iş fakat başka bi anabayii benide çağırıyorlarmış oraya çalışırmısın diye sabah 8:30 akşam 8 pazarlarıda bir hafta çalışacağım bir hafta tatil öğleyin emzirmek için evine gider filan demiş bende karar veremedim kocişi aradım böyle böyle diye oda niye hayır deyip kestirip atmadınki kim bakıcak gencer e 2 yaşına kadar boşver sen bakarsın filan dedi nasıl sevindim demekki kendine güveniyo kocacım:)) korkuyodum annem bakar bebeğe sen gidersin der diye ki cumartesi yine düğün vardı ve gencer girmedi bizde annesine bıraktık 20 dk sonra eve bi gittik nasıl ağlıyoooo hıçkıra hıçkıra bu biyerde iyi oldu kaynanada bakarım hevesini bitirmiş oldu hehheeee
sağol canım seninkide mübarek olsun...
oruç demişken ya kızlar
ramazanda napıcaksınız oruç tutcakmısınız...
ben tutayım diyorum eşim yok diyo sütün azalır yazık çocuğa diyo..
sonra tutarsın tek tek diyo...
siz napıcaksınız???
bugün biz tam anlamı ile kahvaltıya geçtik(ballı irmikli kaşık mamamsı-2 kaşık mama-2 kaşık bebe bisküvisi-ufak kare peynir-1/4 yumurta/1 tatlı kaşığı pekmez) ben hepsini karıştırıp anneme götürüyorum annem ıhlamur ve rezene kaynatıp ıslatıyor.aradım az önce yemiş yarın yumurtayı biraz daha arttırayım..
kızlar biz nasılki yemeğe besmeleyle başlıyoruz bebişleri de emzirirken besmele çekmek hatta sesli çekip bebişimize de duyurmak çok güzel bir amel olur.
aslında hepimiz biliyoruzdur da bazen koşuşturmacadan unutuyoruz benim de aklıma gelmişken söyleyim dedim şekerler
kızlar düğün için turkuaz abiye aldım
ama altına topuklu giymek istemiyorum sonuçta benim bebişim var
ayakta topukla bebişi düşürürüm Allah korusun
topuksuz abiye altına giyilebilecek güzel şık ama çok pahalı olmayacak bir ayakkabı bulabilir miyim?
nerde bulurum?
önerileriniz var mı?
selamlar kandiliniz mubarek olsun Allah dualarımızı kabul etsin inş.
pazartesi işe başlıyorum artık sürekli aktif olurum topikte öptüm herkesi bebişleride
ayyy file demişken
dışarı cıktım bıberon uclarımız eskımıstı emzıgımızde oyle. burda stork bebe war ordan aldım yenılerını. meyve fılesı buldum bebedorun 8 tl ondan da aldım. ewe geldım karpuz koydum anaaaa bızımkı bı saldırdı yaladı yuttu walla sapur supur nasıl yıyo gormenız lazım :)))
kızlar ya diğer topiğede yazdım..bugün itibariyle soğan suyu içicem sabahları ve akşamları...zayıflayan olmuş ya..ne dersiniz...zayıflarmıyım......
Milupa Anne Bebek Kulübü.1 yaş öncesi bebek beslenmesinde bisküvi önermiyoruz. -Çok şekerlidir, bebeği tatlıya alıştırır. -İçerik olarak bebek beslenme standartlarına uygun değildir. -Fırınlanmış bir ürün olduğu için yüksek sıcaklığa maruz kalmaktadır. Bu da akliramid isimli bir maddenin (bu maddenin kanserojen olabileceği düşünülüyor) ortaya çıktığı biliniyor. Bu sebeplerden dolayı bisküvi yerine tahıllı ürünleri (6.aydan itibaren 8 tahıllı ve ballı, 7 tahıllı) kullanmanızı öneririz.
off ya...Hangisine birisine dikkat edeceğiz anacım etrafımız kanserojen dolu ya kafamçokkarıştı
Fisher Price Türkçe Konuşan Eğitici Masalcı Tırtıl - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
Canım ben bunu aldım Esra ya içinde kırmızı balık şarkısı olduğu için( çocuukluğumun şarkısıdır, anısı büyüüktür.) Bİraz ağır ama oturmaya başladığında kullanabilir. Hoş esra şimdi bile altından giriyo üstünden çıkıyo amaguclubacismile
selam kızlar
ay bugün bi giremedim ecrim mız mız anca uydu sabahtan beri cadı
çok sıcak bunaldı yavrucuk bide
dışarı çıktık eksiklerini aldık dışarda sesi çıkmıyı eve girince mızmızlandı
bide dişleri çok kaşınıyo patlatıcak heralde
biraz geç oldu ama anca bu gün çok yoğundum
HEPİNİZİN KANDİLİ MÜBAREK DUALARI KABUL OLSUN RABBİM EVLATLARIMIZLA NİCE KANDİLLERNASİP ETSİN
HEPİNİZE VE YAVRULARINIZA DUA ETTİM...ÖPÜYORUIM HEPİNİZİ...
ohhh maşallah çok aç değil ise Duru'da mutlu uyanıyor kahkaha atıyor hatta.dilini ısır Ayşegül aman öyle daha iyi hiç olmazsa kendi kendine oyalanıyorlar.
Aman kardeşin olduda bitti işte.sende kalsın tabii eşin sorun yapmıyor ise yazık ne yapsın lojmanda.bu arada kardeşin niye tek kalıyor ki?tek bekarınız mıydı ?
ee tabii senin hatta Defne'nin Zeynep gibi bi avantajı var.Bende kullandıklarımı sağlam kullanıyorum ben düşünmüyrum ama kardeşlerimin çoçuklarına saklarım 3-5 kullanılan şeyler yazık.
biberon filesi ne Ayşegül .ben yanlış mı anladım bu file hani içine seftali falan koyuyorsun koparak ağzına buyük parça gelmesini engelliyor ama etrafı batıran ince delikli file deli mi.
Biberone takılan bi filemi var.bilmiyorumkismile bende bugün yarın alayım dedim ama yanlış birşey almayayım sonra.
gnydn canım..kardeşin niye sizde kalıyo.geçmişi kaçırıdm okuyamadımda bi türlü...ramazanı bende kararsızım denicem ilk gün baktım olmadı tutmucam..kışa bırakıcam...
Günaydın kızlar benim çok fena belim ağrıyo gece yatamadım valla ağrısından neyapsam acaba emziriyom diye krem felanda süremedim sormadan ama oturamıyom kem,klerim batıyo resmen..
kızlar benim eşim müdür yardımcılık sınavına hazırlanıyo.agustos sonu girecek sınava kazanırsa sanırım istanbula yerleşecegiz.off iyimi ediyo kötümü bilemidk.oda düşünüp duruyo girsemmi diye.valla istanbul beni korkutuyo.tabi eşimide.zaten burda müdür yradıcısı vekillik ediyo.ama olmuşken resmi olayım diyo.ama maaşımız düşecek hemde 400tl.müdürlerden daha iyi para alıyorlar şuan.ama kariyer içinde müdürlük için önce müdür yardımcısı olması lagzım.yani aşaı türüksen sakal.yukasır tükürsen bıyık derlerya oynen öyle(ne edecegimiz şaşırdık.istanbulullar korkmakta hatamı ediyom..
selam kızlar ben zeynebe daha hiç birşey vermedim ama yediklerimizden biraz tattırıyorum 6 ay bitmek üzere ilk neyle başlasam gıdalara karar veremedim lütfen yardımcı olur musunuz...
selam kızlar ben zeynebe daha hiç birşey vermedim ama yediklerimizden biraz tattırıyorum 6 ay bitmek üzere ilk neyle başlasam gıdalara karar veremedim lütfen yardımcı olur musunuz...
ayy valla zor bir karar canım. ama istanbulun şartları malum... eşinin mesleği ne canım ya da hangi kurumda çalışıyor... çok iyi düşünüp karar vermek lazım. bende devlet işi diye geldim kayseriye, gurbetlik zor valla bazen gelmesemiydim diyorum.... hakkınızda hayırlısı olsun...
selam sevgili şubat annişleri
ben geçen hafta işbaşı yaptım.. anca yazıyorum sizlere.. 5,5 luk aylık bir geçmiş birikmiş okumak mümkün değil.. inşallah herkes iyidir..
kızlar benim eşim müdür yardımcılık sınavına hazırlanıyo.agustos sonu girecek sınava kazanırsa sanırım istanbula yerleşecegiz.off iyimi ediyo kötümü bilemidk.oda düşünüp duruyo girsemmi diye.valla istanbul beni korkutuyo.tabi eşimide.zaten burda müdür yradıcısı vekillik ediyo.ama olmuşken resmi olayım diyo.ama maaşımız düşecek hemde 400tl.müdürlerden daha iyi para alıyorlar şuan.ama kariyer içinde müdürlük için önce müdür yardımcısı olması lagzım.yani aşaı türüksen sakal.yukasır tükürsen bıyık derlerya oynen öyle(ne edecegimiz şaşırdık.istanbulullar korkmakta hatamı ediyom..
yaa kızlar bizim kızlarla yeni oyunumuz.defneyi kucaklayıp zeynebi yakalamaya çalışıyoruz.evde biz onu yakalayınce zeyno bizi yakalıyo .kovalamaca oynuyoruz.yani .ikiside çıglık çıglıga gülüyo.çok sevdiler.bi taşla iki kuşu oynatıyorum:)))
offf yaa buraya daldım yemeği ocakta unuttum altı yanmış :gitme: amma unutkan oldum ben yaaa...şimdi tekrar ne pişiricem ben....
offf yaa buraya daldım yemeği ocakta unuttum altı yanmış :gitme: amma unutkan oldum ben yaaa...şimdi tekrar ne pişiricem ben....
canım sen o farkı bence 400 değil 1000 lira gör. oradaki giderlerinizle istanbuldaki farklı olur kesin. hem ailen alanya'da. bak kardeşin hastalandı, hemen yanındaydın. istanbulda olsan, gelip gidemezsin, aklın kalırdı..cocukların teyzeleri,dedesiyle büyüsün işte ne güzel.herşey kariyer değil ki..sizin kararınız tabi ama iyi düşünün bence.
bizde evde babasını kovalıyoruz eşimde kızımda çok eğleniyo yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum bende
şaşkın kaydirigubbakcemile3
benim de sık sık yaptığım bişe..geçen sene akşam ertesi gününün yemeğini hazırlayım dedim. sanki hep öyle yaparmışım gibi. yemekten sonra tavuğu koydum tencereye haşlansın diye. odaya geçtim bi güzel yaprak dökümü izliyorum..aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum..hala yemek aklımda değil, odadan bi çıktım ama göz gözü görmüyor..eşim tam onun üstüne eve geldi ama tüm apartman ayağa kalmış, bişey yanıyo nerden geliyo diye :) benim odada haberim yok..1 hafta kokusu gitmemişti, tencereyi de atmıştım..
küçük yanıkları saymıyorum bile :))
ilahi burcu güldürdün beni(etrafı batıran ince delikli file)demişsin çok yerinde bi açıklama olmuş bence.....
günaydın kızlar.
muzlu-sütlü aldım ben de. kahvaltı için, yemedi sıpa. yumurtayı da yemiyo. acil pekmez almam lazım..
sağol canım,Allah razı olsun, duaların kabul olsun inş.ben de dua ettim hepimizin bebişleri için.
Günaydın kızlar benim çok fena belim ağrıyo gece yatamadım valla ağrısından neyapsam acaba emziriyom diye krem felanda süremedim sormadan ama oturamıyom kem,klerim batıyo resmen..
kızlar benim kardeşim.hemşire ve babamların evine uzka bana çok yakın iş yeri.gel git babamların evine çok yorucu olur.üo yüzden gnelde lojmanı kullanıyo.ama ramazanda bende kalsın malum yemek yapamaz.kızcagız bide oruç olacak ona kolay olsun.ha bide benim kardeş boşandı daha önce bahsetmiştim.evliligi bi aptal i bayan yüzünden bitti işti.iyikide bitti.bazı erkekler evlilgilin sorumlulgunu taşıyamıyo.işti ..neyse.böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?