2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya benim sütüm azaldı iyice. Öyle yavaş yavaş değil birden azaldı. Tek memedem 180 cc çıkarırken şimdi ikisini toplasam 120 zor ediyo. Kafayı yiycem durup dururken ne oldu ya

havvacım biyerde okumuştum sütüm azalıyo yok bitiyo hiç kalmadı gibi kötü düşünceleri atıcakmışsın kafandan pozitif düşünüp bol bolll su iç ayran birebir bol bolda ayran iç canım

havvacım bide zayıflamak için soğan suyu içiyorum demiştim hani...sanki oda arttırdı be sütü...belki bana öyle geliyo yok yok arttırdı arttırdı...

günaydın şekerler daha kahvaltı bilem yapmadan size bakıyorum bu aralar yemek yiyesim bile yok her geçen gün daha çok geriliyorum valla kendi kendimi gaza getiriyorum bu gidişe bir dur demek lazımyasakkelime

neden geriliyon canım aman salla gitsin herşeyi boşverrrr...

günaydın şekerler daha kahvaltı bilem yapmadan size bakıyorum bu aralar yemek yiyesim bile yok her geçen gün daha çok geriliyorum valla kendi kendimi gaza getiriyorum bu gidişe bir dur demek lazımyasakkelime

günaydın canım..aynen bende kahvaltı yapasım gelmiyo hiç..utku için hazırlıyorum mecbur..o olmasa hiç yapmam gibi geliyo...halbuki çok severim kahvaltıyı...bu sıralar canım istemiyo.....

yahu bu adamlara bişey oluyo sanırım..zaman az züç saatte bişey olmaz sag ver.olmadı kaşık mamlaarıyla idare edibilinler.

kolay gelsin canım.benimde ütü çook.çocuklar yatınca üç beş ütüleyip bitirmeye çalışıyorum.

hadi bakalım..aynen defnede öyle.artık ana kucagı güvenli degil.benim kızda kenardan tutarak kalkıyo.gecen düşecekmitike bir anda dalgınlgımla kız düşüyordu şükür.

iyi ne güzel önemli olan sag saglım kucagına almak.benimde var bi 10 kilo fazlam.şu ramazanı hayırlısıya atlatalımda.verecegim inşallah.

kızlar ya benim sütüm azaldı iyice. Öyle yavaş yavaş değil birden azaldı. Tek memedem 180 cc çıkarırken şimdi ikisini toplasam 120 zor ediyo. Kafayı yiycem durup dururken ne oldu ya

canım zamanla iyice açalacak.eheleki emzirme işi azsa çabuk tükeniyo.bende zeynebi 7 ay emzirdim.1 ayda elerime çıkarıp verdim sütü.çürkü artık pompaya bile gelmiyordu.öyle azdıki.ama ellerimle çıkıyorduu.toplamda 8 ay anne sütü aldı yani.birşeyler eyemeye çalış anne sütünü arttıracak.belki düzelir.

canım hemen sıvı alımını arttır sadece su değil komposto iç, Milupa çay ben de öneririm.
ayrıca karbonhidrat al biraz da.. aslında gün içinde herşeyden yemeye özen göstermek lazım..
Havvacım bi de sen ikisini de sağarkentatil de tek göğüs sağmaya başladın hatırladığım kadarıyla.. 3 saatte bir ikisini de sağmaya başla yeniden bence..

kızlar bizde bugün 6.ayığmızı doldurdukkzemuszemus kontrol cumaya..

oy kuzuma maşallah

günaydınnn millett ne var ne yok :)))
hep aynı girişten sıkıldım değişik şeyler arıyorum

farketmez kız gir de nasıl girersen girsempatiksalakcinni

canım konuşmayı dene, konuşamıyorsanız veya konuşmak çözüm olmuyorsa onu kendine getirecek birşeyler yapmaya çalış.. sen de yıpratma kendini bu kadar bari..

maşallah defneye nice 6 aylar görürüz inşallah yaşı yarıladılar bütün kuşlara maşallah bizim 3 günümüz var daha

Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının da doktoru olan Harvey Karp, mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirme konusunda öğrettikleriyle milyonlarca Amerikalı anne babaya yardımcı oldu. Mahallenin En Mutlu Bebeği ve Mahallenin En Mutlu Çocuğu kitaplarıyla Amerika’nın en çok okunan çocuk doktoru olan Harvey Karp, bebek büyüten pek çok annenin çaresiz kaldığı durumlar için sunduğu basit çözümleri, Türk anne babalarla da paylaştı.

Bebek yetiştirmek hiç kolay değildir! Niçin ağladığı, ne istediği, niye inat ettiği gibi bir çok inceliğin bilinmesi gerekir. Gelişimsel pediatrinin son 25 yıldaki lideri Dr. Harvey Karp, pek çok anne babanın çaresiz kaldığı durumlara basit çözümler bulan bir uzman. Kendi özgün anlatımı ve tanımlamalarıyla bu zor konuların daha kolay anlaşılmasını sağlıyor.

Kitapları ve DVD’leri sayesinde Amerika’da milyonlarca anne baba, Dr. Karp’ın tekniklerini kullanarak mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirmenin inceliklerini öğrendi. Dr. Harvey Carp, çoğunluğunu anneler ve hamilelerin oluşturduğu, babaların da büyük ilgi gösterdiği konferansta, ailelerin bebek bakımı konusundaki sorularını yanıtladı. Bebeklerin bakımı konusunda modern mitlerin bulunduğunu ve bu mitlerin yanlış olduğunu belirten Dr. Carp, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı:

“BEBEK AĞLARSA GAZI VARDIR”

Bu mit yıllardır hem hekimlerin hem de ailelerin kabullendikleri ve adeta kader gibi gördükleri bir durum. Oysa bebekler sadece gazı olduğu için ağlamaz, ilgi istedikleri için de ağlar. Hatta bebekler günde Afrika’daki bazı kabilelerin yaptığı gibi belki 50 defa doyurulmak ister, uykuda oldukları sürenin dışında sürekli kucaklanmak, sevilmek ister. Bazen istediklerini yapsanız da, gazları olmasa da ağlarlar.

“BEBEĞİN AĞLAMASI CİĞERLERİNE İYİ GELİR”

Bebeğin ağlamasıyla ciğerlerinin açılması arasında mantıklı, bilimsel bir ilişki yoktur. bebek açsa, zayıfa, güçsüz düşmüşse ve yorgunsa ciğerleri de güçlü olamaz. Dolayısıyla ağlaması bebeği ancak yorar.

“BEBEK SESSİZLİĞİ SEVER”

Tam aksine gürültüyü sever. Çünkü bebek anne rahmindeyken 24 saat boyunca adeta bir elektrik süpürgesinin çalışmasına benzeyen gürültülerle yaşar. Durum böyleyken bebek doğunca siz onu sessiz bir odaya hapsederseniz bebek yalnızlık duygusu hisseder; bunalır ve ağlamaya başlar. Elbette başında tencere kapağı çalmayın ama tamamen de sessiz bir ortamda olmasın. Bazı bebeklerin saç kurutma makinesinin sesini duyup susması, bebeklerin aslında gürültüyü sevdiklerinin bir örneği.

“BEBEĞİNİZİN MEMENİZDE, KOLUNUZDA UYUMASINA İZİN VERİN”

Bebeğin sizin memenizde ya da kolunuzda uykuya dalması sizinle temas halinde olmasını sağlayacağından onun hoşlanacağı bir durumdur. Ancak bebeğin kontrolü yine de sizde olmalıdır. Bu şekilde uyuduktan sonra bebeği yavaşça alıp yatağına koyabilirsiniz.

“SİNİRLİ BEBEĞİ KUCAKTA SALLAYIN, KULAĞINA ŞŞŞŞŞŞT DEYİN”

Tüm dünyada anne ve babaların en önemli sorununun bebeklerin sürekli ağlaması, bir türlü sakinleşememesi olduğuna değinen Dr. Harvey Carp, anne ve babalara bebeklerini sakinleştirmeleri için şu 5 öneride bulundu:

• Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın.
• Bebeğin bacakları serbest olsun, yalnızca kollarını sarın.
• Bebeğinizi yan tarafa çevirin.
• Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın.
• Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin
.

günaydın kızlar. mutlu bebek yetiştirmenin yollarıymış bunlar. okuyun istedim. ben yinede her annenin kendi sezgilerine güvenerek bebegini yetiştirmesi taraftarıyım.

Maşallah Defne ye.. Allah daha nice 6 ayları 6 yaşları göstersin inşallah 6. ayını dolduran tüm bebişlerimize

sagol teyzesi.

hamarat hatunun hali başka oluyooo canımmm...zemuszemus

sen yine iyisin benim 4.5 aylıkken bitti..

yaa pek hamaratımdır((

hayırlı uğurlu olsun bizimde hafatya salı günü kontrolümüz aşımız...

teşekkürlerrrr...hadi bakalım.bizim aşımız 8 agustosta..

ayy boşver kızz gir sen..

ne geriliyon bacım yaa.boşverrr...hadi bişeyler ye gel.olmaz böyle..

havvacım bide zayıflamak için soğan suyu içiyorum demiştim hani...sanki oda arttırdı be sütü...belki bana öyle geliyo yok yok arttırdı arttırdı...

sagol teyzesi..ee anlat bakalım sogan suyu işe yarıyormu.nasıl ediyon.ne zaman içiyon.tadı kötümü..

danke dayzası..

maşallah defneye nice 6 aylar görürüz inşallah yaşı yarıladılar bütün kuşlara maşallah bizim 3 günümüz var daha

ayy inşalllahhhh..bugün ilk ayını tamamlama gününü babası kutladı.kızım 6 aylık olmuş bile.kocaman kız olmuş dedi.öptü sevdi.kutlamalar devam:))

günaydın kızlar. mutlu bebek yetiştirmenin yollarıymış bunlar. okuyun istedim. ben yinede her annenin kendi sezgilerine güvenerek bebegini yetiştirmesi taraftarıyım.

takılıyorumm..bu arad yazdım ama görmedin.dogum günü kutlu olsun bacım..yaşınıda hiç göstermiyorsun maşallh...

Havva bi de her yerde okuyabileceğin tv de falan tüm o bitkicilerin söylediği en ortak şey Isırgan otu çayı.. aktarların hepsinde var hemen hemen.. ben hem rezene hem ısırgan hem milupa çay içiyorum.. bi de çok su içip tuvaletten çıkamıyorum:bbo:

Ya aslında her şeyden yiyorum günde en az 3 lt su içiyorum. Birdenbire azalması canımı sıktı. Yaaş yavaş azalsa neyse..

Emzirip çıksan 1 saat sonra bile mama verseseler + 3 saat daha tutar + süt sağmana gerek yok gelince emzirirsin olmadı.ama bazen mamayı yapıyorsun yemek istemiyorlar sen biraz fazla bırakta yapılanı dökerlerse falan yeni yapmaları gerekir.

sıvı tüket bol bol birde düşünmemeye çalış Havva düşün düşün iyice azaltıyorsun .

kızlar bizde bugün 6.ayığmızı doldurdukkzemuszemus kontrol cumaya..

nice 6 lar olsun 60 yaşınıda görelim inşallah.Sağlıklı tabii.

günaydın canım.

bence de bu gidiş hata bir duuur de sen canım.iyice kendini evlilikten soğutacaksın.

geçen hafta gazetede okumuştum ben de canım sağol..
kesinlikle katılıyorum her anne her bebek farklıdır ve bence kurallar koyulması yanlıştır..

ayşegülcüm sabah aç karnına bi soğanı dörde bölüyorum bir bardak suyla haşlıyorum...5dk falan..sonra süzüp içiyorum..ilk bir ay kilo vermiyormuşsun ikinci ay veriliyomuş...umut işte...ya ben inanıyorum vereceğime en azından kendimi inandırıyorum...tadı kötü soğan yahnisi gibi:))))

geçen hafta gazetede okumuştum ben de canım sağol..
kesinlikle katılıyorum her anne her bebek farklıdır ve bence kurallar koyulması yanlıştır..

bencede ya bende inanmıyorum kurallara....her çocuk farklıdır...onu en iyi annesi tanır ve ne istediğini bilir...şöyle olur böyle olur demekle olmuyo bu işler...

bendede bi gerginliktir gidiyo herkese sarıyorum bu aralar farkındayım ufacık bi olay oluyo büyütüyorumda büyütüyorum nedendir bilmiyorum(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…