Ayşegülcğm ben her kontrolden sonra yazıyom canım.Bence sil uğramaynaları
şeftali rendeledim içine de karpuz suyu 2dilim...bikaçtanede cicibebe kattım yedireym sıpaya...
kızlar kusura bakmayın ara ara giriyorum ben kafama birşeyler takılıyor sormak için
neyse ömüre sebze çorbası yapsam mı acaba diye düşünüyorum..
1 hafta sonra girecek 6. ayına siz ne dersiniz tattırayım mı biraz?
bi de nasıl yapacağım böyle çorba gibi mi olacak püre mi?
allah iyiliğini ersin kız senin biri diğerinden büyük diyo...valla bende bıraktım kıyafet almayı..deniyorum bişeye benzemiyorum...bırakıp olay yerinden uzaklaşıyorum hemensempatiksalakcinnibizimde bu aralar düğünler sünnetler arttı altlar uyuyorda üstüme bişey yok bir ineğinki kadar büyük memişlerim var hatta biri diğerinden sanki daha büyük :1shok:
öyle olunca ne giysem dar biçimsiz iğrenç duruyor bende bir kıyafetim vardı hamişken almıştım hafif bol dökümlü bir bluz onu giyiyorum geçen düğüne gittik kociş beğenmedi neymiş rengi pembeymiş ne edem herşey dar kıyafetim yok dedim oda al diyor alsam ne olacak yakışmıyorki :sinifsinif:
bizimde bu aralar düğünler sünnetler arttı altlar uyuyorda üstüme bişey yok bir ineğinki kadar büyük memişlerim var hatta biri diğerinden sanki daha büyük :1shok:
öyle olunca ne giysem dar biçimsiz iğrenç duruyor bende bir kıyafetim vardı hamişken almıştım hafif bol dökümlü bir bluz onu giyiyorum geçen düğüne gittik kociş beğenmedi neymiş rengi pembeymiş ne edem herşey dar kıyafetim yok dedim oda al diyor alsam ne olacak yakışmıyorki :sinifsinif:
burcum yok yaa.iyi bidüzen vardı.uykusu geldimi emiyodu.memede uyuyyo benim kız.sonra kucakta beşigne koyuyordum.uyuyodu.şimdi bırakıyorum gözleri bi açıyo hemen uyanıyo.bide uyandıgında sanki saatlerce yatmış gibi bi dinç uyanıyo nasılbilmiyorumkismile
kızlar kusura bakmayın ara ara giriyorum ben kafama birşeyler takılıyor sormak için
neyse ömüre sebze çorbası yapsam mı acaba diye düşünüyorum..
1 hafta sonra girecek 6. ayına siz ne dersiniz tattırayım mı biraz?
bi de nasıl yapacağım böyle çorba gibi mi olacak püre mi?
Hülyanın çorbasından yaptım. mAkşamlık da olsun diye çok yaptım. Yağsız tuzsuz ayırdım Esra ya şimdi tadına baktım da çok güzel olmuş. Sağol Hülyacım. Üstüne de nane yakacağım akşama
bende zeytinyagı kullanıyorum.iyi oluyo.benim kız kabaklı çorbayı çok sevdi.bdün brokoli denedim.ben verdim o pürr diye tükürdü.bi daha vereyim dedim.agzını kenetledi.aglamaa başladı.sevmediklerindie hemen belli ediyolar.taze fasulye.sevdi ne bilem..yogurt en sevdigmiz şey.illaki elmalı olacakk.asla degştirmiyorum.elma püresi ve elma suyu.ne kadar verirsem yiyo.ama tabi ölçü degşmiyor bende.meyvede çok sevdi ama gün içinde sanki ffazla veriyorum gbi ..meyveleri zaltsam iyi olcak..
aminnn
tarifi yazayım hemen:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kadar patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su
(ve ben hergün farklı bi sebze ekliyorum: kabak, maydanoz, bamya, yeşil fasulye, havuç vb)
çorbaya konan kuru nane yada kekik bebeği rahatlatırmış.
yapılışı da: önce pirinç, patates ve eklenen sebze haşlanıyor. sonra suyu süzülüp, yoğurt, 50 ml su ve altını kapatmaya yakın zeytinyağı konuyor. ağzı kapalı soğumaya bırakıp, yedirmeden önce blenderdan geçiriliyor.
AAA diyorsa al sende hamile kıyafeti gibi olanlardan al lcw hamile kreaksiyonu çok hoş bence bi bakın:
ben onlar kadar kol bacak oynatsam 3 gün deliksiz uyurumm.
yap tabii canım geç bile kalmışsın .kızlar tarif vermiş.
ya 1 dk bende alabilirmiyim bu tarifi bebek çorbasına mı nane yakıyorsunuz? ee ben bu kadar sıkı takip ediyorum hangi hülya hangi tarif ..tarifi rica edeyim.
senin halen ölçün 1 kahve fincanımı .az değilmi valla biberona göre söylersem duru yoğurtu 1 kerede 150 cc falan yiyordur .bizde engel olmuyoruz kemik gelişimi için önemli birde sebze yemiyor bu kız ya dün akşam yoğurt çorbası yaptım daha yedirmemiş annem.olmadı tarhana ile yada kırmızı mercimek ile patates 2. gün kırmızı mercimek ve kabak yapıcam öyle olmaz böyle olur bakalım onlara ne diyecek hasbam.
kızlar ben şimdi Bahar'ıma bir çorba yaptım.her gün değişik şeyler yedirmeye çalışıyorum tekdüze gitmesin tiksinmesin diye
bir çorba kaşığı yeşil mercimek
1 patates ince dilimlenmiş yaklaşık 2 su bardağı suda haşladım pişmeye yakınbir kaşık irmik koydum iki dak sonra kapattım.blendırden geçirip yediricem uyanınca.
kızlar şimdi patates havuç ve pirinç haşlayıp verdim zeytin yağı koydum 1 çay kaşığı..
biraz koyu oldu kıvamı ama yedi ömür.. 1 nescafe fincanının yarısını verdim..
çok mu verdim sizce hani kez ilk yiyor ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?