valla yapın kızlar kırmızı et şu anda yasak onun yerini telafi ediyor yeşil mercimek.haftada bir yada iki kere yapıyorum ben.geçen gün
yeşil mercimek
havuç ve
bir küçük soğanı haşladım bir çay kaşığı de zeytinyağ ekledim
bahar ham diye diye yedi valla.
bu da değişik tarif
oh tüm kuzucuklar yesinde büyüsünler mamalarını güzel güzel uyusunlar karınları doyunca üzmesinler anneciklerini opuyorumnanaktan
tatlım karışmak gibi olmasın ama rondonun içindeki bıçaklar henüz bebekler için uygun değil diye biliyorum benim doktoum tel süzgeç kullan süz dedi bene öyle yapıyorum
meyvceleri de önce cam rende sonra tel süzgeç
gerçi benim cadı meyve yemiyo sebze yiyo ama meyveyi hiç istemiyo ne yapcam bilmiyom
birde ne diycem kızlar bebelaz var ya ben onu sebzelisine devam sütü katıyom süper oluyo aynı çorba hani dışarda falan ousanız aptamil 2yi 30 ml (1 kaşık mama) yada 60 ml
(2 kaşık mama) yapıp karıştırın süper oluyo tadı da güzel
ben bugun yogurt beceremedim baktm dibi su olmuş
herhalde su sopumuştu olmadı döktüm bende
offf kızım beceriksiz annele bakalım be olacak halinbilmiyorumkismile
Ben de cam rende ve tel süzgeç yapıyom canım da çorbayı çok yapınca zor oldu tel süzgeçten geçirmek. Aslında çatalla ezmek lazım pütürlüye alışmaları için.
Gçrüşürüz canımkızlar ben kaçayımm..adam gelcek.salatayı yapmadım.defne maşallah uyudu hatta daha uyanmadı.ne kadar olduuu...yaklaşak bir saattir uyuyo.oh oh..hadi minikleri öpüyorum..by.
ahucum ben böyle düşünmüyorum.çok esnek bakıyorum olaya.cam rendden hemde süzgeçtenmii.bacım o daha 4.ayda yapıyordum onu.artık bogaz olarak biraz püre vü pütürlü yemeyi ögrenmeliler...ben blendırdan geçiriyorum.okadar.hatta bazen içinde pirinçler minik kalıyo.ellemiyorum.öylece yutuyo..
tatlım ben daha yeni başladım ya belki ondan demiştir valla bende billmiyorum ki
ela bebelacın püresini yiyo aslında ama sıvı hali daha çok hoşuna gitti
gerçi bugun kendim yaptım ama tel süzgeçten süzdüm içine birşey eklemedim hala sürünüyoz daha bitirmedi
Canım mercimeği hazmedecek kadar gelişmidir sindirim sistemleri koca insanlara gaz yapıyo. Ne bilem kafama takıldı... Yarasın yavruma..
Aminn
Ben de cam rende ve tel süzgeç yapıyom canım da çorbayı çok yapınca zor oldu tel süzgeçten geçirmek. Aslında çatalla ezmek lazım pütürlüye alışmaları için.
Gçrüşürüz canım
tatlım mercimek 8. ayda diye biliyorum bende
mlupadan gelen listede öyle yazıyordu
şimdi patates, havuç, pirinç yada irmik, kabak, ıspanak belki bezelye
ya kızlar bu yogurt olayı sinir etti beni nasıl yapcam ya alsanaalsanasmile
tatlım karışmak gibi olmasın ama rondonun içindeki bıçaklar henüz bebekler için uygun değil diye biliyorum benim doktoum tel süzgeç kullan süz dedi bene öyle yapıyorum
meyvceleri de önce cam rende sonra tel süzgeç
gerçi benim cadı meyve yemiyo sebze yiyo ama meyveyi hiç istemiyo ne yapcam bilmiyom
birde ne diycem kızlar bebelaz var ya ben onu sebzelisine devam sütü katıyom süper oluyo aynı çorba hani dışarda falan ousanız aptamil 2yi 30 ml (1 kaşık mama) yada 60 ml
(2 kaşık mama) yapıp karıştırın süper oluyo tadı da güzel
ben bugun yogurt beceremedim baktm dibi su olmuş
herhalde su sopumuştu olmadı döktüm bende
offf kızım beceriksiz annele bakalım be olacak halinbilmiyorumkismile
evet ama süzgeçte tel cam değilki sonuçta.öteki türlü sebzeden püre olmuyor canım yani ben yapamıyorum valla.tahrana falan tamam süzmesen bile oluyor ama semze olmuyor ben seftaliyide cam da yapamıyorum içinde lif up uzun kalıyor boğazına takılacak diyede korkuyorum.
dışardayken bende ara ara hazır alıp veriyorum ya bebelac yada milupa veriyorum.ben devam mamasından besin alsın diye sabahları kahvaltısına ekliyorum ama denene bilir mantıklı iyi bulmuşsun.
yoğurtu niye yapamadın ki ya bence maya yaptığın yoğurtu az katıyorsun ben artık göz kararı yapıyorum ölçü bile yapmıyorum.sen bu bebelac dediğin mama kabı varya onu kaynamış sütle doldur az bi boşluk kalsın içine ya 2 tatlı kaşığı normal sütaş yoğurt koy yada bayb mix koyboy ve yeri sıcak olsun bak oda önemli sallanmayan bi yerde 6-7 saat bırak bence kıvıracaksın azmet yaparsın.
kızlar kırmızı mercimek evet gaz yapıyor ama yeşili denedim ben öyle bir sorunumuz olmadı yine de en iyi anneler bilir elbette ben veriyorum şahsen
Canım yoğurdu sıcak mayalıyor olabilirsin serçe parmağını daldır içine 7 ye kadr say. Dayanabiliyosan bir tatlı kaşığı mamayı önce fincan içinde az sütle sulandır. koyu bi ayran kıvamı alsın. Süte daha kolay karışır. Sonra iyice karıştır süte. Kapa kapağını. Sar sarmala evin sıcak bi yerine mümkünse güneş alan bi yeerine koy. 4 saatte yooğurt hazır.
kızlar benim kızım şuan 5,5 aylık (10 şubat) ben henüz anne sütü dışında birşey vermedim..başlamayı düşünüyorum..siz ilk etapta ne önerirsiniz?
Canım yoğurdu sıcak mayalıyor olabilirsin serçe parmağını daldır içine 7 ye kadr say. Dayanabiliyosan bir tatlı kaşığı mamayı önce fincan içinde az sütle sulandır. koyu bi ayran kıvamı alsın. Süte daha kolay karışır. Sonra iyice karıştır süte. Kapa kapağını. Sar sarmala evin sıcak bi yerine mümkünse güneş alan bi yeerine koy. 4 saatte yooğurt hazır.
hee ben mama ile yapmıyorum yoğurtla mayalıyorum.
Ahu sen mama ile mi yapmaya çalışıyorsun.
Hava mamada nasıl oluyor bende mi denesem acaba yoğurt gibi oluyormu yani (lafa bak diyorsun şimdi) bizimki alıştı seviyorda bunu bide mamadan mı denesem .
Meyve püresi ve yoğurtla başlattı bizi dr canımSabak 11 gibi püre. ikindi üstü yoğurt
DOKTORUN VERDİĞİ TARİF
ILIMIŞ SUYA 6 KAŞIK MAMA (mamanın içindeki kaşık)
sonra 2 kaşık al içinden (çorba kaşığı), ayrı kapta 1 çorba kaşığı yogurt ekle
ez iyice sonra diğer süte karıştır
sar 4 saat bekle
olunca çok gğzel oluyor ama ben herzaman tutturamıyorum akannehir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?