aminnn
tarifi yazayım hemen:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kadar patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su
(ve ben hergün farklı bi sebze ekliyorum: kabak, maydanoz, bamya, yeşil fasulye, havuç vb)
çorbaya konan kuru nane yada kekik bebeği rahatlatırmış.
yapılışı da: önce pirinç, patates ve eklenen sebze haşlanıyor. sonra suyu süzülüp, yoğurt, 50 ml su ve altını kapatmaya yakın zeytinyağı konuyor. ağzı kapalı soğumaya bırakıp, yedirmeden önce blenderdan geçiriliyor.
teşekkür ederim Sibelciğim.
CanımHulen vermişti tarifi. Ben nasıl yaptığımı yazayım.
patates havuç kabak rendeledim. pirinç koydum. Haşladım. Tel süzgeçten geçirdim( Keşke rondoda ya da blendırdan geçirseydim zor oldu) Sonra az daha kaynattım içine yoğurt karıştırıp biraz da yoğurtla kaynattım. Ben kendimize kadar yapıp esra nınkini ayırdım akşama tuzlayıp yağda nane yakıp az daha kaynatçam canım güzel oldu..
yaaaa benim bugün mallığım üstümdede sebzeleri suda haşlıyorsun sonra neden süzüyorsun suyunu mu kullanmak için püresini kullanmak içinmi ben hepsini birden blendırdan geçirirdim sonra yoğurtla az daha kaynattıgın suyu mu sadece posasımı .birde naneyi kendin için yaptığın çorbayamı ekliyeceksin Esra'nın çorbasına mı eklenecek.
Ayyy çokmu saçmaladımmm.bilmiyorumkismile
yeşil mercimekte et proteini var biliyosunuz.irmik zaten zeka yapıyor.yani olduğu gibi vitamin...
ayrıca yeşil mercimek ağır gelmiyor ben daha önce de yedirdim kızıma.
bence deneyin
hee bak bu tarifi anladım kafam yerine mi geliyor acep.
kızlar şimdi patates havuç ve pirinç haşlayıp verdim zeytin yağı koydum 1 çay kaşığı..
biraz koyu oldu kıvamı ama yedi ömür.. 1 nescafe fincanının yarısını verdim..
çok mu verdim sizce hani kez ilk yiyor ya..
hiçte fazla değil içindekilerden alerji yapacak birşey yok ne 3 kaşığı ya ver yein kuzu .
İlk için biraz çok olmuş Seçilcim ama yemiş maşallah. Reddetmemiş
kızlar ben şimdi Bahar'ıma bir çorba yaptım.her gün değişik şeyler yedirmeye çalışıyorum tekdüze gitmesin tiksinmesin diye
bir çorba kaşığı yeşil mercimek
1 patates ince dilimlenmiş
yaklaşık 2 su bardağı suda haşladım
pişmeye yakınbir kaşık irmik koydum iki dak sonra kapattım.
blendırden geçirip yediricem uyanınca.
teşekkür ederim Sibelciğim.
yaaaa benim bugün mallığım üstümdede sebzeleri suda haşlıyorsun sonra neden süzüyorsun suyunu mu kullanmak için püresini kullanmak içinmi ben hepsini birden blendırdan geçirirdim sonra yoğurtla az daha kaynattıgın suyu mu sadece posasımı .birde naneyi kendin için yaptığın çorbayamı ekliyeceksin Esra'nın çorbasına mı eklenecek.
Ayyy çokmu saçmaladımmm.bilmiyorumkismile
.
Canım çok diri kalsın istemedim ben o yüzden süzdüm. Salak tarafıma geldi işte. Blendır daha mantıklı. Nane yağda yakmadan Esranınkine ekledim. Bizimkine yağda yakıp ekleyeceğiö
tüh yaa ama aklıma geldi biliyor musun bu çok mu acaba diye.. yemek isteyince verdim bende ne bileyim..
bi de kıvamı koyuoldu nasıl açayım kıvamını su mu kaynatayım..
haslama suyu yetmedi..
ak gıda topiği özür dilerim sana haksızlık oldu ama bütün teyzelerimizi burada yakalamışken sormak istedim.
Canım çok diri kalsın istemedim ben o yüzden süzdüm. Salak tarafıma geldi işte. Blendır daha mantıklı. Nane yağda yakmadan Esranınkine ekledim. Bizimkine yağda yakıp ekleyeceğiö
kız havva istesen bu kadar karışık anlayamazdım.hepsini haşla rondoran geçir yoğurt ekle ,nane ekle kaynat bumudur yani anladım galiba.
kız havva istesen bu kadar karışık anlayamazdım.hepsini haşla rondoran geçir yoğurt ekle ,nane ekle kaynat bumudur yani anladım galiba.
evet aynen budur..alkisalkisalkis
Tuğbacığım ne sakıncası olacak ki ben o dediklerini 4. ayından ebri veriyorum birşey verirken korkmayın sonra çoçuklarda yemek yerken çekinerek yiyecekler yemeyen çoçuk zor bırakın yesinler az az herşeydende ver.bizim dr amcamız geçen ayımızdaki kontorolde ek gıdaya geçeceğin zamanı sen bilirsin yani doyup doymadığıını dedi ben herşeyden azıcıkda olsa tattırıyorum ama meyve olarak şeftali veriyorum cam rendeden geçirip iki günde bir falan birde bugünlerde cici bebe verdim bunların bir sakıncası olmaz dimi yakında çorbayada yoğurdada geçeyim diyorum bilmiyorumkismile
benim kayınvalidenin sütçüsü var her çarşamba geliyor mahallenin hemen hemen hepsi ondan alıyor e kaynanam işe gittiği için yoğurdu ben mayalıyorum evde olduğum için yani elim yatkın oğluma da yaparım diyorum günlük yesin taze taze biz hazır arada alıyoruz sütçü gelene kadar
tatlım karışmak gibi olmasın ama rondonun içindeki bıçaklar henüz bebekler için uygun değil diye biliyorum benim doktoum tel süzgeç kullan süz dedi bene öyle yapıyorum
meyvceleri de önce cam rende sonra tel süzgeç
gerçi benim cadı meyve yemiyo sebze yiyo ama meyveyi hiç istemiyo ne yapcam bilmiyom
birde ne diycem kızlar bebelaz var ya ben onu sebzelisine devam sütü katıyom süper oluyo aynı çorba hani dışarda falan ousanız aptamil 2yi 30 ml (1 kaşık mama) yada 60 ml
(2 kaşık mama) yapıp karıştırın süper oluyo tadı da güzel
ben bugun yogurt beceremedim baktm dibi su olmuş
herhalde su sopumuştu olmadı döktüm bende
offf kızım beceriksiz annele bakalım be olacak halinbilmiyorumkismile
Ya ben de karışık anlattım budur canım
bizim dr amcamız geçen ayımızdaki kontorolde ek gıdaya geçeceğin zamanı sen bilirsin yani doyup doymadığıını dedi ben herşeyden azıcıkda olsa tattırıyorum ama meyve olarak şeftali veriyorum cam rendeden geçirip iki günde bir falan birde bugünlerde cici bebe verdim bunların bir sakıncası olmaz dimi yakında çorbayada yoğurdada geçeyim diyorum bilmiyorumkismile
benim kayınvalidenin sütçüsü var her çarşamba geliyor mahallenin hemen hemen hepsi ondan alıyor e kaynanam işe gittiği için yoğurdu ben mayalıyorum evde olduğum için yani elim yatkın oğluma da yaparım diyorum günlük yesin taze taze biz hazır arada alıyoruz sütçü gelene kadar
Ya tatlım temiz ve güvenilir mi ki o sütler. Bi de kaynatınca besin değeri gidiyo diye biliyom
Tuğbacığım ne sakıncası olacak ki ben o dediklerini 4. ayından ebri veriyorum birşey verirken korkmayın sonra çoçuklarda yemek yerken çekinerek yiyecekler yemeyen çoçuk zor bırakın yesinler az az herşeydende ver.
Aynen katılıyorum
tatlım karışmak gibi olmasın ama rondonun içindeki bıçaklar henüz bebekler için uygun değil diye biliyorum benim doktoum tel süzgeç kullan süz dedi bene öyle yapıyorum
meyvceleri de önce cam rende sonra tel süzgeç
gerçi benim cadı meyve yemiyo sebze yiyo ama meyveyi hiç istemiyo ne yapcam bilmiyom
birde ne diycem kızlar bebelaz var ya ben onu sebzelisine devam sütü katıyom süper oluyo aynı çorba hani dışarda falan ousanız aptamil 2yi 30 ml (1 kaşık mama) yada 60 ml
(2 kaşık mama) yapıp karıştırın süper oluyo tadı da güzel
ben bugun yogurt beceremedim baktm dibi su olmuş
herhalde su sopumuştu olmadı döktüm bende
offf kızım beceriksiz annele bakalım be olacak halinbilmiyorumkismile
ahucum ben böyle düşünmüyorum.çok esnek bakıyorum olaya.cam rendden hemde süzgeçtenmii.bacım o daha 4.ayda yapıyordum onu.artık bogaz olarak biraz püre vü pütürlü yemeyi ögrenmeliler...ben blendırdan geçiriyorum.okadar.hatta bazen içinde pirinçler minik kalıyo.ellemiyorum.öylece yutuyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?